Sectorul 1

Bucureşti - viaţa de zi cu zi a oraşului, monumente, istorie, evenimente, urbanism.

Re: Sectorul 1

Mesajde Serban » Lun, 31 Oct 2016, 08:29

In alveolele goale semnalate de mine au inceput, deja, sa apara copaci.
Suntem în această lume, dar nu din această lume.
Serban
Membru Silver
 
Mesaje: 964
Membru din: Lun, 03 Mai 2010, 11:15

Re: Sectorul 1

Mesajde shoppy » Vin, 04 Noi 2016, 09:29

Eu am primit raspuns oficial cum ca inspectorii au inventariat arborii lipsa si "plantarile se realizeaza in primavara-toamna anului 2017 in functie de materialul dendrologic disponibil".
27: AM, AT, BA, BE, BG, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, GE, GR, HR, HU, IR, IT, LU, MD, NL, PT, RO, RS, SK, SW, TR, XK (Bucuresti)
Avatar utilizator
shoppy
Membru Silver
 
Mesaje: 7192
Membru din: Joi, 07 Ian 2010, 11:48
Localitate: Bucuresti, s. 1

Re: Sectorul 1

Mesajde abc_XC » Sâm, 05 Noi 2016, 12:42

Pe strada Jimbolia la nr. 103 intre LIDL si caminul de batrani a aparut pe acel teren o macara turn, cu o inaltime apreciabila, cam cat un bloc de 5-6 etaje. Momentan nu se lucreaza, nu exista panou cu santier in lucru, nici o miscare. Am gasit in ORDINEA DE ZI A ŞEDINŢEI C.T.A.T.U. - P.M.B. - Nr. 13/27.11.2013 urmatoarele informatii:
PUZ aviz de oportunitate: STR. JIMBOLIA NR. 103,SECTOR 1
REGLEMENTARI CONFORM DOCUMENTATIILOR IN VIGOARE: PUG – M.B. –UTR CB1 – subzona serviciilor publice dispersate în afar zonelor protejate.
Amplasamentul figurează în Parcelarea Protejată BAZILESCU, aflată pe lista monumentelor istorice actualizată în anul 2010 – POZ 192, COD B-II-s-B-17913 şi în Culoarul de zbor al aeroportului Bucureşti-Băneasa POTmax.=50%; CUTmax=2,2 – 2,4 mp ADC/mp teren RHmax-P+6E şi mai multe niveluri
REGLEMENTARI PROPUSE: ANSAMBLU REZIDENŢIAL CU FUNCŢIUNI COMPLEMENTARE: POTmax-60% CUTmax-3,5 mp ADC/mp teren Rhmax2S+P+4E /6E/8E/10E
abc_XC
Membru Silver
 
Mesaje: 490
Membru din: Vin, 24 Iun 2016, 18:49

Re: Sectorul 1

Mesajde shoppy » Dum, 06 Noi 2016, 14:56

Da, cu plantarile s-a inceput dinspre centru, au ajuns pana pe la Domenii, la Chibrit la anu.
27: AM, AT, BA, BE, BG, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, GE, GR, HR, HU, IR, IT, LU, MD, NL, PT, RO, RS, SK, SW, TR, XK (Bucuresti)
Avatar utilizator
shoppy
Membru Silver
 
Mesaje: 7192
Membru din: Joi, 07 Ian 2010, 11:48
Localitate: Bucuresti, s. 1

Re: Sectorul 1

Mesajde florin » Lun, 07 Noi 2016, 12:33

Serban scrie:In alveolele goale semnalate de mine au inceput, deja, sa apara copaci.

Semnaleaza online copacii cu probleme din Sectorul 1 pentru ca primaria sa ii inlocuiasca
Primaria Sectorului 1 a publicat pe site un formular cu ajutorul caruia bucurestenii pot semnala locurile in care exista arbori bolnavi sau cu diverse probleme, care trebuie taiati si inlocuiti.

Formularul a fost publicat in urma unei hotarari de Consiliu Local adoptata la sfarsitul lunii trecute, prin care cetatenii Sectorului 1 erau invitati sa semnaleze "prezenta arborilor bolnavi, a alveolelor destinate plantarii copacilor acoperite abuziv sau accidental, precum si a celor neeliberate de buturugile copacilor taiati".

Mai mult, asemenea propuneri au fost facute de USR si in alte sectoare ale Capitalei, dupa cum reiese din comentariile postate pe pagina respectiva. Un prim pas a fost facut la Sectorul 2.

Un proiect similar a fost depus si la Sectorul 4, urmand sa fie adoptat de Consiliul Local de sector, in timp ce la Sectorul 6 proiectul urmeaza sa fie pus pe ordinea de zi a sedintei de consiliu.


Formularul.
florin
Membru Silver
 
Mesaje: 539
Membru din: Dum, 14 Mar 2010, 11:42

Re: Sectorul 1

Mesajde abc_XC » Vin, 11 Noi 2016, 10:54

17.000 de bucureșteni au semnat împotriva gropilor de gunoi poluante

La jumătatea campaniei, Primăria Sectorului 1 prezintă soluțiile pentru "Aer curat, Bun de respirat"

Campania pentru închiderea gropilor de gunoi poluante este primul pas în demersul Primăriei Sectorului 1 de a readuce lucrurile la normal în ceea ce privește depozitarea gunoaielor în nordul Bucureștiului. După prima numărătoare a semnăturilor strânse în campania "Aer curat, Bun de respirat", rezultă că peste 17 mii de bucureșteni din Sectorul 1 susțin demersul primarului Dan Tudorache.
"Reprezentanții Agenției de Mediu București nu vor putea ignora protestul nostru, iar presiunea publică îi va obliga pe proprietarii depozitelor de gunoi să respecte normele de mediu", a declarat primarul Sectorului 1.
Pentru că nu este suficientă închiderea gropilor de gunoi, Primăria Sectorului 1 a elaborat un set de soluții pentru a obține "Aer curat, bun de respirat" în nordul Bucureștiului.

Printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București din 31 octombrie 2016, în zona de nord a devenit disponibil investițiilor un teren de 11 hectare pe strada Chitila (tarlaua A 912). Prin conlucrarea cu Primăria Capitalei, acest teren va deveni primul loc din București unde deșeurile pot fi transformate în energie electrică și termică, fără a polua aerul cu substanțe nocive sănătății sau cu mirosuri urâte în imediata vecinătate. Specialiștii Primăriei Sectorului 1 studiază toate soluțiile adaptabile problemelor din această zonă administrativă, intenția fiind aceea de a gestiona tratarea deșeurilor printr-o uzină aflată în coordonarea Consiliului Local.

"Protestul împotriva gropilor de gunoi poluante nu este suficient. De aceea, trebuie să acționăm și să înlocuim tehnicile vechi de depozitare a deșeurilor cu soluții moderne, care nu otrăvesc aerul, apa sau pământul. Singurul lucru care ne rămâne de făcut este să vedem ce se întâmplă în țările civilizate care s-au confruntat cu aceleași probleme pe care le avem noi acum, în 2016. Eu voi acționa în acest sens și vom implementa și în Sectorul 1 inovațiile tehnice în domeniul tratării deșeurilor", a spus Dan Tudorache, primarul Sectorului 1.
În continuare vă prezentăm câteva dintre soluțiile găsite până acum, cu mențiunea că studiul soluțiilor nu este închis. Orice altă variantă de gestionare a deșeurilor va fi acceptată în studiile prealabile dacă va respecta directivele Uniunii Europene privind deșeurile.

Tratarea gropilor de gunoi poluantecu enzime care "topesc" gunoiul organic
Închiderea gropilor de gunoi nu este suficientă dacă depozitele nu sunt tratate împotriva mirosurilor. Acoperirea gunoaielor cu substanțe enzimatice va izola focarul de poluare. Decontaminarea vizează biodegradarea substanțelor organice provenite, în principal, din resturi alimentare.
Existența materialelor organice în gunoiul menajer este cauza mirosurilor neplăcute, fermentării și eliminării de gaz metan. Din acest motiv, groapa de gunoi devine o sursă de microbi, nitriți și nitrați care pot infesta apele freatice sau pot genera boli foarte grave pentru animale și oameni.
Decontaminarea se face cu produsul enzimatic la fața locului, iar biodegradarea durează aproximativ 30 de zile. Aplicarea se face din cisterne, numărul utilajelor necesare fiind extrem de mic. Producătorii acestor enzime care "mănâncă" gunoiul umed spun că în primele patru zile de la aplicare mirosurile scad simțitor.
Indiferent dacă va fi sau nu aplicată această soluție pentru gropile de gunoi din nordul Bucureștiului, normele Ministerului Mediului impun efectuarea mai multor lucrări la închiderea depozitului. Astfel, operatorul este obligat să acopere gunoiul cu argilă, cu un strat geotextil și cu pietriș. După compactarea stratului izolator trebuie montată instalația de captare a gazelor din interiorul gropii. Ultimul strat va fi de un metru înălțime din pământ și va fi înverzit cu plante cu rol de absorbție a gazelor și rol decorativ/estetic.

Înfolierea și sigilarea gunoiului în baloți ușor de stivuit în spații mai mici. Gunoiul devine astfel marfă vandabilă
O altă soluție inovativă în domeniul gestionării deșeurilor este înfolierea gunoiului în baloți și stivuirea acestora în vederea comercializării. Gunoiul selectat, tratat și împachetat devine o marfă extrem de vandabilă pentru stațiile care folosesc deșeurile pentru producerea energiei electrice și termice. În fapt în acest caz nu mai vorbim de deșeuri ci de "materie primă" pentru crearea de energie.
Sistemele de înfoliere a baloților pot fi montate chiar lângă o groapă de gunoi deja existentă sau întregul proces de sigilare se poate desfășura într-o hală special amenajată. O linie de înfoliere cu o capacitate de 90 de baloți pe oră are un preț mediu de 130.000 euro. Specialiștii consideră că aceasta este o soluție ieftină de a stopa mirosurile și de a stivui gunoiul într-un mod cât se poate de ecologic.

Uzină de tratare a deșeurilor. Module de cogenerare care produc energie electrică și agent termic

Uzina de valorificare este o instalație care transformă deșeurile în electricitate și energie termică. Această soluție este deja pusă în aplicare în cele mai mari orașe din Europa, Asia și Statele Unite ale Americii. Costul unei astfel de instalații depășește o sută de milioane de euro, dar eficiența este maximă: la finalul procesului de sortare, mărunțire și ardere se produce curent și căldură pentru populație fără a afecta calitatea mediului. Procesul are loc fără combustibil fosil adițional și fără emisii poluante în atmosferă.
Cantitatea de gunoi strânsă în Sectorul 1 în răstimpul unui an va permite alimentarea cu căldură pentru jumătate dintre consumatorii din această zonă administrativă, pe timp de iarnă. Vara, uzina de tratare va asigura apă caldă pentru toți cei conectați la rețea. În plus, producția de electricitate a instalației de cogenerare va acoperi întregul consum pentru iluminatul public din Sectorul 1.
Tehnologiile folosite în uzinele de valorificare au evoluat într-atât de mult, încât s-a permis construirea instalațiilor chiar în interiorul orașelor.

Tratarea deșeurilor prin gazeificare. Eficiență mare în generarea de energie electrică din gunoi
Printre soluțiile luate în considerare de specialiști sunt și gazeificarea deșeurilor, urmate de curățarea gazului în mediu plasmatic și valorificarea în grupuri motor-generator.
Bineînțeles, sortarea deșeurilor este obligatorie și în această procedură. Procesul de gazeificare are loc fără combustibil fosil adițional și fără emisii în atmosferă. În urma gazeificării rezultă o zgură inertă din care se pot produce dale pentru pavajul drumurilor publice. Prin această soluție se produce doar energie electrică, iar instalația costă între 70 și 80 milioane de euro.

Strângerea de semnături continuă

Bucureștenii pot semna în continuare pentru un "AER CURAT, BUN DE RESPIRAT" și pot solicita Agenției Naționale de Mediu București închiderea gropilor de gunoi poluante din Nordul Capitalei, în următoarele locații special amenajate în acest scop de administrația locală:

- Registratura Primăriei Sectorului 1, Bulevardul Banu Manta nr.9
- Serviciul de Evidență a Persoanelor Sector 1, Piața Amzei nr.13
- Direcția de Stare Civilă Sectorul 1, Bulevardul Mareșal Averescu nr.17
- Direcția Generală de Taxe și Impozite Locale Sectorul 1, Strada Piața Amzei nr. 13
- Poliția Locală Sector 1, Strada Prometeu nr. 26
- La echipele de voluntari care pot fi întâlnite în marile centre comerciale din Sectorul 1
- Online pe site-ul http://www.primariasector1.ro.

Istoricul problemelor pe care le creează gropile de gunoi poluante, precum și informații la zi despre campanie, bucureștenii le pot găsi la http://www.facebook.com/vremaercurat si pe site-ul http://www.primariasector1.ro .

Comunicat de presa al Primariei Sector 1:http://www.primariasector1.ro/articole/citeste/comunicate-presa/1478/17000-de-bucuresteni-au-semnat-impotriva-gropilor-de-gunoi-poluante
Terenul de 11 hectare, care apartine SRI este situat pe Strada Chitila (nu stiu unde vine, dar nu are legatura cu soseaua Chitilei). Atasez un link cu documentele PMB referitoare la tarlaua A912 si parcelele respectivehttp://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/cgmb/sedinte/ordinea_de_zi/db/26_20161031.pdf

Documentul PMB e chiar interesant, SRI a cumparat un teren langa groapa de gunoi pentru a face un poligon de antrenament iar apoi si-a dat seama ca nu-l poate folosi :shock: Cel putin asa scrie la pagina 11 din pdf...
abc_XC
Membru Silver
 
Mesaje: 490
Membru din: Vin, 24 Iun 2016, 18:49

Re: Sectorul 1

Mesajde abc_XC » Vin, 06 Ian 2017, 11:44

In urma sesizarilor trimise Primaria Sector 1 a intocmit o lista provizorie cu necesarul de arbori si cu strazile unde acestia urmeaza sa fie plantati.
pag1.jpg
pag1.jpg (94.39 KiB) Vizualizat de 820 ori

pag2.jpg
pag2.jpg (100.56 KiB) Vizualizat de 820 ori

pag3.jpg
pag3.jpg (101.75 KiB) Vizualizat de 820 ori

pag4.jpg
pag4.jpg (20.78 KiB) Vizualizat de 820 ori

In continuare formularul de contact este disponibil celor care doresc sa semnaleze arbori uscati/periculosi sau lipsa acestora din aliniamentul stradal: http://primariasector1.ro/html/copaci.php
abc_XC
Membru Silver
 
Mesaje: 490
Membru din: Vin, 24 Iun 2016, 18:49

Re: Sectorul 1

Mesajde shoppy » Dum, 08 Ian 2017, 01:25

Nu vad Ion Mihalache...
27: AM, AT, BA, BE, BG, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, GE, GR, HR, HU, IR, IT, LU, MD, NL, PT, RO, RS, SK, SW, TR, XK (Bucuresti)
Avatar utilizator
shoppy
Membru Silver
 
Mesaje: 7192
Membru din: Joi, 07 Ian 2010, 11:48
Localitate: Bucuresti, s. 1

Re: Sectorul 1

Mesajde punmeister » Mar, 24 Ian 2017, 00:29

Acum la mine pe strada (str. Aviatiei) se afla un utilaj (tractor din ce am vazut) pe trotuar care cara zapada de pe trotuar, impreuna cu cativa muncitori de la Romprest care incarcau utilajul cu zapada. Abia acum se curata zapada... :popa:
Avatar utilizator
punmeister
Membru Silver
 
Mesaje: 1450
Membru din: Joi, 19 Noi 2015, 19:11
Localitate: Aviatiei City

Re: Sectorul 1

Mesajde shoppy » Mar, 24 Ian 2017, 12:52

Pe Mihalache s-a curatat zapada foarte frumos de la Victoriei pana la Domenii, de la Domenii la Grivita nu s-a curatat nimic.
27: AM, AT, BA, BE, BG, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, GE, GR, HR, HU, IR, IT, LU, MD, NL, PT, RO, RS, SK, SW, TR, XK (Bucuresti)
Avatar utilizator
shoppy
Membru Silver
 
Mesaje: 7192
Membru din: Joi, 07 Ian 2010, 11:48
Localitate: Bucuresti, s. 1

Re: Sectorul 1

Mesajde abc_XC » Joi, 26 Ian 2017, 09:23

Consilierii USR cer Primariei Capitalei sa rezolve situatia juridica a parcului din fata Garii de Nord si sa-l dea in administrarea Primariei sector 1 pentru a-l reamenaja
Consilierii USR cer Primariei Capitalei sa lamureasca situatia juridica a parcului din fata Garii de Nord si acesta sa fie dat in administrarea Primariei sectorului 1 si reamenajat. In ultimii ani, spatiul verde a fost lasat in paragina de municipalitate, desi se afla in fata Garii de Nord, un spatiu tranzitat in fiecare zi de mii de oameni, una dintre principalele porti de intrare in oras.

Teoretic, parcul a fost dat de Primaria Capitalei in administrarea Primariei sector 1, in mai 2016, insa consilierii USR spun ca spatiul verde se afla in proprietatea Ministerului Transportulurilor, deci Primaria Capitalei nu putea sa dea ceva ce nu se afla in patrimoniul ei.

Primaria Capitalei este insa in masura sa rezolve situatia. Institutia, printr-o hotararea de Consiliu General, trebuie sa ceara parcul de la Ministerul Transporturilor, Guvernul sa dea o hotarare in acest sens, Consiliul General sa il ia in proprietate, apoi sa dea o noua hotarare de Consiliu General prin care sa-l tranfere catre Primaria sectorului 1, potrivit sursei citate.

"Prin HCGMB 321/2010, Primaria Capitalei a dat parcul in administratia ALPAB, iar prin HCGMB 129/2016 Primaria Capitalei solicita ALPAB sa predea parcul catre Consiliul local sector 1 in administrare. Exista insa o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila (din 2001) prin care se stabileste ca proprietarul parcului este Ministerul Transporturilor, deci niciuna din aceste doua hotariri nu pot fi puse in aplicare", a declarat Ilinca Macarie, consilier sector 1, pentru HotNews.ro.

Situatia actuala a ajuns de nesuportat pentru locuitorii din zona, deoarece parcul nu mai are practic administrator si este lasat prada degradarii, se arata intr-un comunicat emis de consilierii USr sector 1.

"Din cauza faptului ca este un parc deschis, este imposibil de supravegheat si pazit, devenind astazi un loc rau famat, de nefrecventat, un depozit de gunoaie, cu mobilier devastat, cu alei deteriorate, fara iarba si gazon. Pentru parcul Garii de Nord este nevoie de o schimbare de paradigma, prin transformarea lui in gradina publica, prin amenajarea lui ca obiectiv turistic si loc de divertisment, prin infiintarea unor zone pentru copiii mici si foarte mici si a unui tarc pentru animalele de companie si prin asigurarea deplinei sigurante fizice si psihice pentru vizitatori. Acest lucru este posibil numai prin implicarea directa a administratiei locale de sector, care are ca obiectiv reamenajarea si administrarea corespunzatoare a parcului, in scopul asigurarii sigurantei cetatenilor din Sectorul 1. El trebuie sa devina o carte de vizita a Bucurestiului pentru cei care ajung in capitala cu trenul. Zona in care este situat parcul este inconjurata de blocuri cu 8 etaje si minim 5 scari, in ele locuind o populatia densa de maturi, copii si batrani care nu pot beneficia de acest loc de recreere din cauza nesigurantei si degradarii lui permanente. In aceleasi blocuri locuiesc si multi detinatori de caini care nu beneficiaza in cadrul parcului de un spatiu amenajat pentru animalele de companie. Toti si-au exprimat nemultumirea referitor la starea in care se afla parcul de zeci de ani si solicita remedierea de urgenta a starii de fapt", se arata in comunicatul USR sector 1.

Consilierii locali USR din cadrul Primariei Sector 1 vor depune in zilele urmatoare un proiect de Hotarare de Consiliu Local prin care vor solicita implicarea tuturor factorilor implicati in rezolvarea acestui caz.

Potrivit sursei citate, Parcul Garii de Nord a fost amenajat in acelasi timp cu construirea Palatului CFR, in perioada 1937-1938. El face parte din zona de protectie a monumentului istoric Gara de Nord, constituind practic impreuna cu cladirea garii un ansamblu urbanistic. Administrarea parcului a revenit Primariei Generale a Capitalei.
Articol scris de Catiusa Ivanov,Miercuri, 25 ianuarie 2017 , HotNews

Sursa articolului:http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-21556955-consilierii-usr-cer-primariei-capitalei-rezolve-situatia-juridica-parcului-din-fata-garii-nord-dea-administrarea-primariei-sector-1-pentru-reamenaja.htm
abc_XC
Membru Silver
 
Mesaje: 490
Membru din: Vin, 24 Iun 2016, 18:49

Re: Sectorul 1

Mesajde Florinds » Joi, 26 Ian 2017, 12:01

De parca PS1 rezolva ceva. Plimba de la unii la altii pisica moarta, daca era acum la PS1, ar fi cerut sa treaca la Firea Pandele.
Florinds
Membru Silver
 
Mesaje: 2211
Membru din: Sâm, 15 Noi 2014, 16:08

Re: Sectorul 1

Mesajde shoppy » Joi, 26 Ian 2017, 12:47

Ba ar fi facut, imediat s-ar fi apucat sa planteze panselute cu 50ron bucata si altele asemenea.
27: AM, AT, BA, BE, BG, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, GE, GR, HR, HU, IR, IT, LU, MD, NL, PT, RO, RS, SK, SW, TR, XK (Bucuresti)
Avatar utilizator
shoppy
Membru Silver
 
Mesaje: 7192
Membru din: Joi, 07 Ian 2010, 11:48
Localitate: Bucuresti, s. 1

Re: Sectorul 1

Mesajde Florinds » Vin, 27 Ian 2017, 11:45

:))
La noi in 6 nici macar de panselute nu sunt in stare.
Florinds
Membru Silver
 
Mesaje: 2211
Membru din: Sâm, 15 Noi 2014, 16:08

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Totul despre București


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori