Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Gaze

111 posts, 38733 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8
 
 

📖 Pagination options
Gaze subway guru

GdF Suez: Presiunea gazelor în București a scăzut
31 Jan, 17:02 / B365
GdF Suez, compania care livrează gaze naturale bucureştenilor, a anunțat că presiunea gazelor naturale a scăzut în Capitală din cauza creșterii consumului.
http://b365.ro/news/gdf-sue ... -a-scazut/
Potrivit GdF Suez, compania care livrează gaze naturale bucureştenilor, condiţiile meteo din ultimele zile au condus la înregistrarea unui consum zilnic pentru clienţii GdF Suez Energy România de 22 milioane metri cubi, faţă de un nivel de 17 milioane mc care este atins în mod normal în această perioadă a anului, înregistrându-se astfel o creştere a consumului de circa 30%.
“Începând cu data de 30 ianuarie, orele 17.00, Distrigaz Sud Reţele a constatat o scădere semnificativă de presiune a gazelor naturale în principalele puncte de interconexiune cu reţeaua naţională de transport a Transgaz, în special în zona Capitalei. Distrigaz Sud Reţele a luat toate măsurile pentru a asigura alimentarea cu gaze naturale la parametri normali a consumatorilor din Bucureşti. Având în vedere parametrii înregistraţi în această dimineaţă în sistemul de distribuţie Distrigaz Sud Reţele a notificat toţi furnizorii şi clienţii deserviţi privind situaţia existentă şi a solicitat luarea tuturor măsurilor necesare pentru echilibrarea sistemului de transport“, susțin reprezentanții companiei.

 


Re: Gaze subway guru

Bucurestiul ar putea ramane fara gaze - sedinta de urgenta la Ministerul Economiei
http://www.ziare.com/stiri/gaze/bucures ... ei-1148111
O sedinta a fost convocata marti de urgenta la Ministerul Economiei, unde se discuta problema alimentarii cu gaze naturale, existand riscul ca bucurestenii sa ramana fara caldura.

Se pare ca operatorul Transgaz a oprit deja furnizarea de gaze naturale la combinatele Interagro, detinute de Ioan Niculae. Omul de afaceri sustine ca autoritatile i-au cerut sa manifeste intelegere fata de situatia creata, deoarece exista pericolul sa se opreasca alimentarea cu gaze in Bucuresti.

"Am fost sunat inca de duminica seara si rugat insistent sa intelegem situatia grava a Bucurestiului si sa reducem cate 15.000-20.000 de metri cubi pe ora, in legatura cu combinatele care mai mergeau, de la Turnu Magurele si Slobozia, cu promisiunea ca vor relua furnizarea de gaze naturale a doua zi", a declarat Ioan Niculae, la Romania TV.

Romgaz a demarat importurile de gaze naturale

Acesta a precizat ca Transgaz a oprit de tot furnizarea gazelor naturale, insa ca nu a trimis o notificare oficiala, in scris.

"Ne-au dat jos de tot, Turnu Magurele n-a primit de cat putin, iar Slobozia am fost anuntat ca nu au solutie decat sa ne opreasca complet, ne-au lasat cu cateva mii de metri cubi de rezerva", a spus Ioan Nicolae.

Niculae ameninta ca va actiona in judecata statul, pentru a cere despagubiri pentru perioada in care au fost oprite combinatele.

Boc: Azi si maine nu vor fi probleme in alimentarea cu gaze, indiferent de temperaturile de afara

Premierul Emil Boc a promis sambata ca in urmatoarele zile nu vor fi probleme in alimentarea cu gaze pentru consumatorii casnici, indiferent cat de scazute sunt temperaturile.

Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz SA Medias anunta ca a demarat din 28 ianuarie importurile de gaze naturale, desi nu are competente in echilibrarea pietei de gaze naturale din Romania.

Contactat telefonic de Ziare.com, directorul pentru politici energetice in Ministerul Economiei, Alexandru Sandulescu, nu a putut comenta situatia, deoarece se afla in strainatate.

De asemenea, directorul Transgaz nu a putut fi contactat.

 


Re: Gaze Dominatrix

Gazul, mai scump decât încălzirea centralizată

Scumpirea gazelor din următorii ani va aduce facturi uriaşe celor care au optat pentru centrale proprii de apartament în detrimentul sistemului centralizat de încălzire.

La presiunea FMI, Guvernul a decis, vara trecută, să elimine subvenţiile acordate de la bugetul de stat pentru CET-uri, adică 45% din costurile cu achiziţia combustibilului. Astfel că, în această iarnă, cei care locuiesc în blocuri neizolate s-au trezit cu facturi uriaşe. Este cazul Laurei B., care locuieşte în cartierul Berceni din Capitală şi a plătit în ianuarie 700 de lei pentru întreţinerea unui apartament de trei camere în care locuiesc patru persoane. Şi Angelica C., din Drumul Taberei, a plătit 270 de lei la înteţinere pentru două camere. În schimb, Radu B., care locuieşte într-un bloc nou, izolat termic, a plătit 210 de lei pentru un apartament cu două camere.

Dacă facem o comparaţie cu factura unui utilizator de gaze, vedem că, iarna aceasta, cei cu centrale plătesc aproximativ cât un apartament dintr-un bloc izolat. Cristina B., care locuieşte într-o garsonieră dintr-o vilă din centrul Capitalei, a plătit 120 de lei pe decembrie, iar pentru ianuarie se aşteaptă la o factură de 200 de lei, având în vedere consumul. În schimb, Octavian M., din comuna Pantelimon, a plătit 500 de lei pentru încălzirea cu gaze a unei case cu patru camere, însă centrala a funcţionat încontinuu. Observăm astfel că Octavian a plătit mai mult decât Laura, care este racordată la sistemul centralizat.

Ce ne aşteaptă la anul

Însă situaţia este specifică doar acestei ierni, avertizează specialiştii, întrucât preţul gazelor este menţinut la nivelul din 2009 de o ordonanţă de urgenţă adoptată în vară de Guvern, în timp ce preţul căldurii din sistemul centralizat nu mai conţine subvenţiile de la bugetul de stat. Însă, pe termen mediu şi lung, preţul gazelor va creşte încontinuu, iar sistemul centralizat este mai ieftin oriunde în Europa faţă de încălzirea pe gaze. „Preţul gazelor va fi stabilit tot timpul politic", ne-a declarat Tudor Popescu, specialist în domeniu şi fost şef al Agenţiei Municipale pentru Eficientizare şi Reglementare în Energie din Bucureşti.

Acelaşi lucru l-a declarat vara trecută, pentru „Adevărul", Corneliu Bodea, vicepreşedinte al Adrem Invest, companie care construieşte o centrală pe biomasă la Suceava. „Trendul internaţional al creşterii preţului gazelor este evident şi de neevitat, întrucât gazul este o resursă pe cale de dispariţie. Adăugăm asta la faptul că în România preţul are o întârziere faţă de nivelul european, iar tarifele plătite acum de populaţie sunt mici. Va veni o liberalizare a pieţei şi oamenii trebuie să se aştepte ca preţul gazelor să crească", a arătat Bodea. În acel moment, va fi mai eficient să fii racordat la sistemul centralizat şi vom fi martorii unui val de rebranşări, susţine el. Reamintim că Guvernul şi-a asumat în faţa FMI liberalizarea totală a pieţei de gaze şi de electricitate până în 2015.

Ce fel de sistem este mai eficient

Ca alternativă la CET-urile ine­ficiente de astăzi, Tudor Popescu a susţinut ideea centralelor mici de cartier, pe gaze, dar şi importanţa unora periferice, care pot fi transferate pe păcură, în cazul în care alimentarea cu gaze este deficitară.

„Autorităţile locale au la dispoziţie bani europeni pentru astfel de proiecte. Foarte bune sunt şi centralele care utilizează gunoaiele menajere, întrucât aceste deşeuri care ard de pomană la marginea oraşelor", a mai spus Popescu.

Probleme cu gazele slabe

O altă problemă a sistemului energetic iese acum la iveală. Calitatea gazelor este diferită pe teritoriul ţării, iar din 2008 factura depinde şi de acest indicator. Cei cu gaze mai slabe consumă mai mult în volum, iar, teoretic, factura finală este aceeaşi. Însă Octavian M., care locuieşte în apropierea Capitalei, unde gazele sunt de o calitate mai slabă decât media naţională, spune că, de mai multe ori, centrala s-a oprit, chiar dacă debitul gazelor era la nivel normal. „Gazul este foarte prost. Centrala are un anumit debit şi nu poate consuma mai mult în volum decât indicatorii la care a fost proiectată", susţine el.

http://www.adevarul.ro/financiar/Gazul- ... 36018.html

 


Re: Gaze subway guru

Doua articole, acelasi subiect:
Săpături pe marile bulevarde din Capitală: se vor monta noi conducte de gaz
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 28276.html
http://b365.ro/news/13-bule ... te-de-gaz/

 


Re: Gaze Nightwolf

Adevaru e ca daca nu schimba pe Lascar, Magheru & Balcescu sare tot km0 care nu mai e 0 in aer in curand ...

 


Re: Gaze TibiV

subway guru wrote:
Doua articole, acelasi subiect:
Săpături pe marile bulevarde din Capitală: se vor monta noi conducte de gaz
http://b365.ro/news/13-bule ... te-de-gaz/


Citat din articolul b365:
Vom încerca să ne coordonăm eforturile cu cele ale Primăriei Capitalei astfel încât lucrările noastre să se suprapună cu cele de refacere a covorului asfaltic”, a spus Dan Pantilie, director general Distrigaz Sud Reţele. El a menţionat că aproape jumătate din investiţie reprezintă bani pentru refacerea pavajului."

:D  :D   :D  
Dupa 3 ani de la publicarea articolului le dam maaaaaare dreptate.
Pache Protopopescu este cel mai bun exemplu....  :lol:

Si se pare ca acolo lucreaza doar Dorel cu toti fratii lui (si are muuulti...)
Doua poze de ieri, pe soare: acele capace de vizitare sunt nu la nivelul suprafetei caii de rulare, ci la nivelul suprafetei santului. Deci cand se va asfalta, ele vor ajunge sub asfalt... E vorba de o diferenta de nivel de 3-5 cm, ochiomteric...



Asta e deja aproape acoperit inainte de asfaltare... :(




Si acum 2 poze de acum o ora, dupa o repriza buna de ploaie in tot orasul.
Asta nu i-a impiedicat sa aduca "marfa" pe santier... Basculanta tocmai descarcase vis-a-vis de PRO TV...



Basculanta a plecat, beton-asfaltul a ramas, desi santul pe care trebuie sa il umple este plin de apa...




Iar la vreo 50 de metri, santul aproape astupat a fost adancit si largit intr-o enorma groapa care ajunge pana la placa de beton a sinelor de tramvai...




Mega lucrare, mega-coordonare cu primaria, mega-mega-succes !...  :popa:

 


Re: Gaze Serban

Nu conteaza ca e mai jos capacul decat trebuie, pt ca acelea sunt lucrari doar de umplere a santului. Lucrarile de schimbare de gaze includ reasfaltarea intregii benzi afectate de lucrari. Nivelul o sa se dea dupa frezarea cu wirtgenul pe care l-ai prins si tu in poza.

Pe unde au mai lucrat pana acum nici nu se vede, se vede, insa, ca de data asta au investit si in reparatii.

 


Re: Gaze Costin

Intr-adevar se asfalteaza intreaga banda. Dar pe Oltenitei a iesit intr-un mare fel, parca ar fi avut compactor cu roti patrate... :popa:

 


Re: Gaze TibiV

:lol:  :lol:  :lol:
Asa este...

 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Gaze 133 313

Pe Camil Ressu spre Grigorescu.
PICT0033.JPG (90.18 KB; downloaded 5506 times)

 


Re: Gaze TibiV

Asa este de la Dristor pana la Grigorescu.
Aseara coada la semaforul de la Grigorescu incepea de la benzinaria Lukoil de la Ilioara. Am preferat sa ma bag pe stradute in dreapta, pe langa clinica veterinara, si pe acolo am urcat tot pe stradute pana la Ozana... :(

 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Gaze 133 313

Info trafic: IRIGC a executat reteaua de gaze pe Bd. Mircea Voda intre Str. Sf. Vineri si Bd. Unirii, s-a umplut santul, mai este de asfaltat, dar in principiu se circula pe doua benzi. In schimb lucrarile s-au mutat pe Bd. Unirii intre Str. Traian si Bd. Mircea Voda, deci banda 1 sens Unirii este inchisa pe segmentul de drum mentionat. De asemenea, Coni a ajuns de pe Protopopescu pe Strada Zece Mese.

 


Re: Gaze TibiV

Nightwolf wrote:
Se asfalteaza pe Pache....

Vineri s-a frezat




















Iar sambata s-a asfaltat !
Insa doar vreo 70 de metri, de la biserica pana in fata ProTV, unde s-au oprit si nici pana la ora asta nu au inaintat spre Iancului.



Vestea buna este ca pe acesti 70 de metri au adus la nivel acele guri de vizitare a retelei de gaze...


 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Gaze 133 313

IRIGC a intrat cu tevile pe strada Sf. Vineri deci de la Mircea Voda spre Coposu se circula pe o banda. Pe Bd. Unirii s-a astupat santul, a mai ramas de asfaltat, se circula si pe banda 1 de la Traian spre Unirii.
MPM subtraverseaza Bd. Ghencea la intersectia cu Ion Noona si Antiaeriana, in concluzie spre Ghencea se intra pe o singura banda.

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2278 forum members have written 420666 posts in 5242 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use