Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Alimentare cu apă

206 posts, 70372 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 15
 
 

📖 Pagination options
Alimentare cu apă subway guru

Felicitari ApaNova!
Alimentarea cu apa a functionat 'ireprosabil' si la minus 22!
In alti ani se oprea apa, plezneau tzevile si auzeam numai 'lamentari' cum s-a blocat priza de apa din Dambovitza din cauza...'zaiului'! :evil:
P.S.
Zai=apa amestecata cu gheatza si fulgi de zapada... :ugeek:

 


Re: Alimentare cu apa subway guru

Mituri de Bucureşti: ce curge de fapt la izvorul lui Eminescu din Cișmigiu
12 Mar, 07:50 / Catalin Doscas
Izvorul lui Eminescu din Cişmigiu curge de zeci de ani. Cei care au făcut o obişnuită în a face drumuri săptămânale la izvor pentru a se aproviziona cu apă “tămăduitoare” cred că apa vine din adâncurile Bucureștiului. Lucrurile nu stau chiar așa.
http://b365.ro/news/mituri- ... a-chioara/
„Apa asta vine din pământ, de la o adâncime de peste 60 de metri”, susține mândru domnul Pieptănaru. Ca mulţi alţii este însoţit la izvor de două traiste doldora de bidoane goale. „Vin cam la trei zile tocmai din Giuleşti. E excelentă!”, continuă răspunsul la întrebarea „de ce ia apa de acolo”. La fel ca el sunt mulţi care au făcut din izvorul lui Eminescu din Cişmigiu un loc de pelerinaj. În fapt, o ţeavă ruginită, a cărei destinaţie pare să fi fost cu totul alta după urmele de sudură, acoperită de câţiva bolovani încărcaţi cu muşchi verzi indiferent de anotimp. Undeva în stânga se afla o placă comemorativă, umbrită pe vremuri de un bust al lui Eminescu, care cu greu poate fi citită într-o zi însorită.

Apa nu curge degeaba acolo. Într-o zi normală se pot forma şi cozi de două-trei persoane şi invariabil apar polemici vizavi de proprietăţile tămăduitoare. „Pe mine nu mă mai doare spatele”, zice în treacăt o doamnă trecută de a doua tinereţe. Locul pare a fi un laborator de experimente pentru amatorii efectului placebo pentru că puţini ştiu că apa de la “izvor” este apa de Argeş, tratată la uzina de la Crivina, ale cărei calităţi lecuitoare sunt similare cu cele ale apei de la chiuveta din bucătărie. Chiar şi aşa, până şi cei care ştiu o recunosc cu jumătate de gură de parcă personal n-ar crede în propriile cuvinte. Între aceştia şi doamna Cecilia, care locuieşte la doi paşi de Cişmigiu, pe Ştirbei Vodă. “Vara vin de plăcere aici să beau un pahar cu apă rece. Acum vin de nevoie că mi s-a spart o ţeavă în subsol”, explică desfăcând dopul unui bidon de cinci litri de plastic. Doamna Cecilia a una din puţinele persoane care ştie de provenienţa apei de la izvor însă preferă să recunoască în şoaptă. “Măcar e rece”, continuă făcând din ochi
Izvorul fără robinet

Rezultate analizelor făcute la comanda B365.ro arata ca apa izvorului din Cişmigiu este apă “chioară”. Clorul dar şi nitriţii şi nitraţii demonstrează din capul locului că apa a trecut printr-o serie de filtre fizice şi chimice. Chiar dacă nu are proprietăţi tămăduitoare,  apa este cu siguranță potabilă: indicatorii bacteriologici sunt zero, în timp ce mirosul, gustul şi culoarea nu au modificări anormale.
În schimb, dacă ar fi provenit direct din subsolul Capitalei apa ar fi avut şanse să pună în pericol viaţa bucureştenilor, după cum explică pentru B365.ro directorul pe Cercetare-Dezvoltare al Societăţii Naţionale a Apelor Minerale, Adrian Feru: “Apele din subteranul Bucureştiului nu mai respecta norme de potabilitate din cauza poluării excesive. Reactivarea unor izvoare reprezintă un risc mare”.

Tocmai din acest motiv şi ApaNova a renunţat la puţurile proprii iar apa care ajunge în casele bucureştenilor dar şi la izvorul din Cişmigiu, după un lung proces de tratare, vine din râul Argeş. „Ne-am dat seama că nu există nicio şansă de a respecta criteriile de calitate pentru apa livrată consumatorilor. Mai ales că la vremea respectivă se prefigurau o serie de schimbări. Se trecea de la standardul de apă potabilă românesc, care era mai permisiv din punct de vedere al unor indicatori, la noua directiva europeană”, spune pentru B365.ro directorul-adjunct al ApaNova, Epsică Chiru. Măsură a fost aceea de a renunţa complet la izvoarele subterane. „Standardul anterior permitea de exemplu o concentraţie relativ mică de ioni de amoniu în apă potabilă, lucru care prin lege este interzis în acest moment [...] Sursele subterane de pe teritoriului Capitalei sunt poluate cu ioni de amoniu; am mai constatat mici diferenţe în zona metalelor grele. La vremea respectivă am luat decizia de a produce apă potabilă numai din surse de suprafaţa”, conchide directorul ApaNova.

Izvorul, „secret de stat”

Chiar dacă iluzia unei ape mult mai sănătoase îi face pe bucureştenii în vârstă să bată drumul până în Cişmigiu cu bidoane goale mai mult de pomană, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) preferă să ţină secret adevărul despre izvorul pe care îl are în administrare. Motivul ar putea fi greu de aflat, în condiţiile în care o simplă plăcuţă informativă i-ar scuti pe mulţi de drumuri inutile la cişmeaua din Cişmigiu.

Ştiaţi că…

Potrivit legendei însuşi poetul Mihai Eminescu venea la izvor pentru a se odihni, pe vremea când lucra la ziarul Timpul. De altfel, poetul a locuit o vreme în apropiere de acest loc.

P.S.
Imi pare rau sa spulber inca o iluzie, dar acel 'izvor' e apa de la robinet...

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Alimentare cu apa Mircea G

Apa potabila ,in Bucuresti , nu este chiar asa potabila pe cit se spune . Chiar daca se incadreaza in normele M, pardon UE , in sectorul 5 si 6,  in luna februarie , nivelul sulfatului de aluminiu a fost de circa 3 ori mai mare decit in alte sectoare .
Ne-am prins cind am inceput sa avem probleme cu pestii , am facut reclamatii , au luata probe si gata .
Raspunsul lor , apa potabila , analizele publicate pe site-ul lor , demonstreaza ce-am scris mai sus .

 


Re: Alimentare cu apa Dominatrix

Problema cu sulfatul de aluminiu este ca se gaseste in cantitate mult mai mare in alte produse pe care le folosim in mod curent: praful de copt, de exemplu, sau unele deodorante. Asa ca de "intoxicare" tot nu scapam.

 


Re: Alimentare cu apa subway guru

@Mircea G:
In toate cartile de 'acvaristica' scrie sa nu bagi la pesti apa de robinet...

 


Re: Alimentare cu apa shoppy

Pai si de unde scrie sa bagi?

 


Re: Alimentare cu apa Dominatrix

Apă de la izvoare de mare adâncime în zece noi fântâni din Capitală

Primăria Sectorului 2 intenționează să amenajeze zece fântâni care să furnizeze bucureștenilor, gratuit, apă potabilă din puțuri de mare adâncime, superioară calitativ celei îmbuteliate. Potrivit autorităților, apa va fi extrasă de la 200 de metri adâncime și va fi verificată periodic din punct de vedere calitativ de Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

“Este o apă foarte bună care îndeplinește toate condițiile de calitate. Pentru siguranță, săptămânal, vor fi efectuate teste în laboratoarele de specialitate. Vom avea cea mai pură apă naturală, fără nitriți, având în vedere faptul că este extrasă de la o așa mare adâncime”, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu.

Conform sursei citate, amplasamentele celor zece fântâni care să furnizeze bucureștenilor, gratuit, apă potabilă din puțuri de mare adâncime, au fost deja stabilite, execuția lucrărilor urmând să înceapă în cel mai scurt timp.

“Având în vedere faptul că Fântâna lui Bucur de la Obor s-a dovedit un real succes, apa de acolo fiind foarte solicitată pentru că este extraordinar de bună, am decis să extindem proiectul și în alte zone ale Sectorului 2″, a motivat Onțanu.

La fântâna lui Bucur, din apropierea noii piețe Obor, vin zilnic sute de persoane pentru a-și lua apă acasă. Puțul, la o adâncime de aproape 200 de metri adâncime, a fost construit de Primăria Sectorului 2 în urmă cu mai bine de zece ani din fonduri BERD pentru alimentarea cele mai mari pieţe agroalimentare şi pentru spălarea zonelor comerciale şi a tarabelor. Datorită calitățiii deosebite și a faptului că, inclusiv în zilele caniculare, apa își păstrează temperatura scăzută, autoritățile au decis în vara anului trecut să amenajeze și o fântână publică pentru aprovizionarea bucureștenilor, gratuit.

Fântâna este din beton placat cu cărămidă aparentă şi are patru robinete cu temporizare la 5 secunde, precum şi o ţâşnitoare montată central, de unde toţi cei interesaţi se pot aproviziona cu câtă apă doresc, inclusiv folosind bidoane de 10 litri.

Unde vor fi amplasate fântânile de apă potabilă

Consilierul Sectorului 2, Petre Chirică, a propus chiar ca autoritățile să îmbutelieze apa forată de la mare adâncime, la fel cum face compania “La Fântâna”, pentru a o vinde ulterior, însă amendamentul său a fost respins de colegii din Consiliu.

Șefii administrației locale sunt de părere că bogăția naturală ar trebui să fie pusă la dispoziția bucureștenilor doar pentru consum alimentar.

Cele zece fântâni cu apă furnizată din puțuri de mare adâncime vor fi amplasate în parcurile de pe raza Sectorului 2: Parcul Morarilor, Parcul Cinema Floreasca, Parcul Florilor, Parcul Motodrom, Parcul Tolbuhin, Parcul Național, Parcul Obor, Parcul Plumbuita 1, Parcul Tei și Parcul Plumbuita 2. Investiția totală este estimată de autorități la 3,4 milioane lei.

http://b365.ro/news/apa-de- ... -capitala/

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Alimentare cu apa Utilizator anonim 2

In zona localitatii Ordoreanu se pare ca e o retea de puturi de adincime pentru alimentarea orasului. Iata cum se faceau chiar si in anii tulburi de dupa primul razboi mondial cladirile "de utilitate publica":

DSC04432.jpg (284.78 KB; downloaded 8113 times)





(sursa: Panoramio)

DSC04433.jpg (195.18 KB; downloaded 8116 times)


Comparati rafinamentul arhitectural al acestui umil rezervor cu o "vila" din ziua de azi...

 


Re: Alimentare cu apa iliutu

Vlad poti sa-mi spui locatia exacta a rezervorului (am gasit pe harta localitatea, dar mai mult nu) ?

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Alimentare cu apa Utilizator anonim 2

Sigur, coordonatele sint astea:  44°21'57.92"N/ 25°54'47.72"E

APA.jpg (149.13 KB; downloaded 8080 times)


In spate mai erau niste cladiri si mi-a placut ca una avea tigla noua. Tigla adevarata, nu imitatie din tabla.
Era un ciine care daduse alarma si cum banuiam ca e "obiectiv strategic" cu fotografiatul interzis, scandal cu paznicii, etc, nu am mai stat pe acolo. Banuiesc ca ar mai fi multe lucruri interesante de vazut daca accesul ar fi mai usor.

 


Re: Alimentare cu apa nokia2110

Un puţ de mare adâncime există la Piaţa Obor de acum 3-4 ani. Totuşi sper că filtrează bine apa - nu de alta, dar Cimit. Reînvierea nu e prea departe.  :roll: Acum însă cică cimiterele nu ar afecta prea mult calitatea apei.

 


Re: Alimentare cu apa subway guru

Ne blocheaza nejustificat Franta intrarea in Schengen?...No problem, avem DNA, sa-i bage la 'apa' pe Veolia/ApaNova!!!
Eu votez...pentru!
:mrgreen:
Baieti, 'presarii', mass-mediaticii, prieteni ai nostri si ai natziei...so pe ei ca n-au gloantze!
I-am prins in izmenele goale, nu trebuie iertati...
Cu Olanda cum procedam???...ca figura cu bulbii de lalele n-a tinut...pe astia in ce parte moale a de-din-dosului putem sa-i lovim cu procurorii nostri incoruptibili ca sa nu ne mai 'flegmeze' cu MCV-ul???...am o sugestie 'inocenta'...cu o mica/mare anchetutza la digul de larg Port Constanta?...o fi oare 'suficient'???
:lol:  8-)  :o  :shock:  :mrgreen:  :ugeek:  :popa:
Dar pe finlandezi...ca producatori de schiuri nu suntem...
Nemtii s-au 'domesticit' singuri, ca dupa scandalul FolcsVagin numai un EADS le lipseste ca sa 'maculeze' dezonoarea germana shifonata...

 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Alimentare cu apa 133 313

Mai bine ne strasam ce se intampla cu bashele alea minune care sa verse apa din Techirghiolului in cocioacele adiacente. Ca au cam murit de o luna de zile. In fasa...
Pentru restul... la club.

 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Alimentare cu apa 133 313

Pentru cine se intreaba cum arata un hidrant ingropat.
Piata Rosetti. Vana de concesie si vana de manevra, bine ca le-a dat prin cap.
IMG307.jpg (150.48 KB; downloaded 6719 times)
Promotie: 1+1 gratis.
IMG293.jpg (181.12 KB; downloaded 6720 times)
IMG306.jpg (935.86 KB; downloaded 6719 times)

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 15
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419397 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use