Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Energie electrica

113 posts, 44800 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
 

📖 Pagination options
Energie electrica subway guru

Probleme cu energia electrică în zonele Olteniței, Sălaj, Vitan și Mihai Bravu, din cauza furtunii
07 Jan, 14:01 / B365
Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condițiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi și conductori rupti, copaci și crengi cãzute pe liniile electrice aeriene.
http://b365.ro/news/problem ... -furtunii/
În București există în acest moment 1000 de sesizări legate de întreruperi în alimentarea cu energie electrică în rețeaua de joasă tensiune și 9 posturi de transformare afectate în rețeaua de medie tensiune (zona Olteniței, Sălaj, Vitan, Mihai Bravu, Șoseaua București – Ploiești) Încă din cursul nopții, Enel Distribuție Muntenia – zona Giurgiu, Ilfov și București a intervenit cu toate echipele disponibile. La ora actuală sunt mobilizate 50 echipe Enel Distribuție Muntenia – zona Giurgiu, Ilfov și București dar și echipe ale contractorilor noștri, care acţionează pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a tuturor consumatorilor.
Pentru creșterea operativității în izolarea defectelor, respectiv în preluarea sesizărilor privind lipsa tensiunii, s-a suplimentat personalul de conducere operativă (dispeceri) și operatori call center.

 


Re: Energie electrica andrei11

Mai degraba lipsa intretinerii, dimineata nu a fost vijelie, a stranutat unu' mai tare. Inseamna ca  nu ati vazut vijelie in viata voastra, dragi reporteri blonzi de serviciu la cotidiene serioase.

 


Re: Energie electrica Dominatrix

Întreruperile de curent de la Enel prăjesc aparatura electronică. Ce șanse aveți să vă recuperați paguba

Conform legii, dacă aparatura electrocasnică vi se arde integral din cauza unui şoc electric, Enel trebuie să vă acord despăgubiri pentru produsele pierdute. teoretic. În practică însă, drumul este lung și adesea fără sfârșit.

Dacă ai avut “noroc” ca un Dorel să lucreze pe strada ta și să îți “prăjească” aparatura electrocasnică din casă, poți cere despăgubiri la Enel. Ca să vă recuperați efectiv și banii pentru aparatura stricată trebuie să vă înarmați cu multă răbdare. Iar uneori nici asta nu vă aduce rezultate. Un caz concret a avut loc recent în zona Rahova, când „s-a pârlit” transformatorul de pe strada Teliţa, ce alimentează mai multe blocuri de locuinţe, aproximativ opt. După ce meseriaşul a refăcut legăturile, frigiderele, plasmele sau televizoarele normale şi orice alt aparat electric băgat în priză şi-au dat obştescul sfârşit.

Solicitările de lămuriri au fost tratate cu total dezinteres de furnizorul de energie electrică şi numai cei insistenţi au primit răspunsuri de genul: „Dacă aţi păstrat chitanţele din ultimii cinci ani şi depuneţi reclamaţii în maximum trei zile lucrătoare…”.

Conform Enel “furnizorul verifică dacă solicitarea consumatorului este întemeiată, adică dacă a avut loc un şoc de tensiune la data respectivă şi care sunt aparatele deteriorate. Dacă în urma verificării reiese că defecţiunile s-au produs din vina furnizorului, aparatura electrocasnică poate fi dusă la reparat; consumatorul trebuie să prezinte furnizorului chitanţele prin care să dovedească faptul că reparaţiile făcute la receptoarele electrocasnice deteriorate au fost făcute de o unitate autorizată să facă astfel de reparaţii. Chitanţele trebuie prezentate furnizorului în termen de 60 de zile de la apariţia şocului de tensiune care a produs deteriorarea şi, pe baza lor, se va achita contravaloarea reparaţiilor. Conform prevederilor legale, furnizorul poate solicita consumatorului documente prin care să dovedească dreptul de proprietate asupra aparaturii deteriorate şi apoi reparate. În situaţia particulară în care un aparat electrocasnic nu mai poate fi reparat, clientul este despăgubit primind contravaloarea unui aparat nou care are caracteristici tehnice apropiate de cel care s-a defectat. În acest caz, consumatorul trebuie să prezinte o adresă – negaţie din partea unei unităţi specializate şi atestate în executarea unor astfel de lucrări de reparaţii şi factura de cumpărare”, scrie puterea.ro.

Din 420 de solicitări primite de Enel în 2011, doar în cazul a 160 s-au acordat și despăgubiri.

http://b365.ro/news/ce-sans ... a-de-enel/

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Energie electrica Mircea G

Stiu ca noile norme UE,  OBLIGA consumatorul final , adica pe noi , sa ne luam mijloacele de siguranta si sa ne dotam instalatiile cu protectii , nu pe distribuitor , deci .....

 


Re: Energie electrica Dominatrix

ENEL va invoca intotdeauna infrastructura invechita, aflata in "vesnica modernizare". Oricum, daca ti se arde ceva in casa din cauza supratensiunii, trebuie sa te despagubeasca. Apropo de asta:

Ce faci când Enel îţi prăjeşte electrocasnicele? CUM ÎNCASEZI DESPĂGUBIRI

Furnizorul de electricitate la nivelul Capitalei se află pe locul I în topul companiilor cel mai des reclamate de bucureșteni la Protecția Consumatorului. Printre motivele de nemulțumire se numără și defectarea aparatelor electrocasnice în urma întreruperilor frecvente de curent.

Procedura de recuperare a banilor pentru aparatura defectată de fluctuațiile de tensiune este destul de anevoioasă și de durată, potrivit prevederilor legale în vigoare. Astfel, dacă frigiderul, mașina de spălat, plasma, combina muzicală sau cuptorul cu microunde nu mai funcționează după întreruperi frecvente de curent, când alimentarea se reia la o tensiune prea mare, clienții Enel trebuie să anunțe compania în termen de maxim trei zile de la producerea șocului de tensiune.

“Potrivit legislaţiei româneşti (HG 1007/2004 – Regulamentul de Furnizare a Energiei Electrice) şi a contractelor încheiate cu consumatorii casnici, furnizorul de energie electrică este obligat să plătească despăgubiri consumatorului, în cazul deteriorării unor receptoare electrice, în anumite condiţii. Astfel, despăgubirile se plătesc titularului de contract dacă, din vina dovedită a furnizorului, în instalaţiile electrice au apărut tensiuni mai mari decât cele admise de normele tehnice în vigoare”, au transmis reprezentanții Enel România la solicitarea B365.ro.

Conform sursei citate, în cel mult trei zile, abonatul trebuie să anunțe în scris furnizorul de curent că electrocasnicele s-au stricat, Enel având obligația să verifice dacă sesizarea bucureșteanului este sau nu întemeiată. În cazul în care reclamația se confirmă, clientul poate duce aparatura la reparat.

Păstrați facturile de achiziționare

“Consumatorul trebuie să prezinte furnizorului chitanţele prin care să dovedească faptul că reparaţiile făcute la receptoarele electrocasnice deteriorate au fost făcute de o unitate autorizată să facă astfel de reparaţii. Chitanţele trebuie prezentate furnizorului în termen de 60 de zile de la apariţia şocului de tensiune care a produs deteriorarea şi, pe baza lor, se va achita contravaloarea reparaţiilor”, au menționat oficialii Enel.

Pentru a se vedea însă cu banii în mână, păgubitul trebuie să fie capabil să demonstreze că a cumpărat aparatele electrocasnice întrucât Enel poate solicita consumatorului documente prin care să dovedească dreptul de proprietate asupra aparaturii din casă, care s-a stricat în urma fluctuațiilor de tensiune.

După ce este formulată cererea de despăgubire, furnizorul verifică şi dacă receptoarele defecte sunt omologate şi au fost alimentate corect cu energie electrică, conform prescripţiilor tehnice în vigoare, au specificat reprezentanții companiei de electricitate.

Bucureștenii, nemulțumiți că nu le ajung facturile în cutia poștală

În primul trimestru al acestui an, aproximativ 150 de bucureșteni s-au plâns la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) din cauza serviciilor furnizorilor de energie electrică. Potrivit datelor centralizate de instituție, cele mai des invocate motive sunt opririle frecvente de curent electric, facturarea incorectă a consumului, întârzieri la emiterea facturilor, motiv din care abonații au fost nevoiți să plătească penalități sau chiar neprimirea facturilor o perioadă mai lungă de timp.

Reprezentanții Enel susțin că astfel de situații ar putea fi evitate dacă bucureștenii ar utiliza mai mult mijloacele alternative de informare și plată. “În cazul în care factura de energie electrică nu ajunge la domiciliul clientului sau ajunge cu întârziere, clientul poate verifica valoarea acesteia prin intermediului aplicaţiei MyEnel de pe website-ul nostru www.enel.ro sau sunând gratuit la Info Enel 0800 07 08 09 ( număr valabil şi pentru serviciul Telecitire), unde poate obţine informaţii personalizate despre factură, în baza codului Eneltel. Tot prin intermediul Info Enel poate solicita asistenţă din partea unui operator, de luni până vineri între orele 8.00 – 20.00 şi sâmbăta între orele 8.00 – 13.00″, au specificat reprezentanții companiei Enel.

Abonații Enel pot plăti consumul de curent electric, fără penalități, în termen de 15 zile de la emiterea facturii, la care se adaugă 30 de zile, termen de graţie în care nu se percep costuri suplimentare. În cazul în care factura nu este achitată pe parcursul termenului de graţie, se calculează penalităţi de întârziere pentru fiecare zi de neplată, respectiv din a 16-a zi de la data emiterii facturii.

http://b365.ro/news/ce-faci ... spagubire/

 


Re: Energie electrica telvanni

Eu am ajuns si la doua pene de curent pe zi. Uneori se opreste in mijlocul noptii (cand consumul e mic) si ramane intrerupt si o ora. Mentionez ca nu stau in padure, ci la bloc, in Tei.

 


Re: Energie electrica shoppy

De cele mai multe ori socurile de supratensiune apar atunci cand sobolanii rod cablurile din subsolul blocului, inarmata cu o astfel de constatare Enel nu va plati absolut nimic deoarece in contractul cu asociatia scrie ca asociatia se angajeaza sa pastreze curatenia in locatiile unde Enel are echipamente.

 


Re: Energie electrica subway guru

UPDATE Reţele electrice avariate de viscol în Bucureşti şi Ilfov
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 6812.html#
26 ianuarie 2012, 18:15 |  Autor: Daniela Şerb
Compania de electricitate Enel a anunţat că astăzi, la ora 12.00, în Bucureşti, au fost înregistrate 23 de deranjamente colective la reţelele de alimentare cu energie electrică. În judeţul Ilfov, cinci localităţi au rămas fără curent din cauza viscolului

Enel  anunţă că astăzi, la prânz, în Bucureşti, din cauza vremii nefavorabile au fost înregistrate peste 600 de sesizări de avarii la reţelele de alimentare cu energie electrică. Potrivit reprezentanţilor companiei de electricitate, în Capitală, sunt 23 de deranjamente colective în zonele Valea Albă şi Şoseaua Berceni, iar două transformatoare din zona Mihail Sebastian sunt nefuncţionale.

În judeţul Ilfov, au rămas nealimentate liniile electrice 1 şi 5, iar 57 de posturi de transformare au picat. Cinci localităţi au rămas fără curent: Mihăileşti, Dărăşti, Popeşti Leordeni, Domneşti, Chitila.

UPDATE15.44:

La ora 14:00, situaţia se prezenta astfel:

- în judeţul Ilfov au rămas nealimentate total două linii electrice aeriene şi opt parţial, 126 de posturi de transformare, fiind afectate opt localităţi (zonele 1 Decembrie, Brăneşti, Afumaţi, Pantelimon, Vârteju, Buciumeni, Domneşti, Chitila).
- în Bucuresti erau inregistrate 21 deranjamente colective, peste 700 sesizari.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi, cordoane şi conductoare rupte, tije retezate, copaci sau crengi căzute pe liniile electrice aeriene.

 


Re: Energie electrica subway guru

Situaţie extremă în Bucureşti: jumătate din oraş a rămăs fără curent electric, apă şi internet. Vezi de ce!
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 35758.html
15 februarie 2012, 17:56 |  Autor: Adrian Dădârlat, Florin Stoican
Patru cartiere importante din Capitală sunt în beznă în acest moment din cauza unei pene de curent care a cuprins aproape tot oraşul. Mai mult, bucureştenii au rămas şi fără apă, căldură şi internet.

UPDATE 18.25: Enel Distribuţie Muntenia a precizat printr-un comunicat de presă că în urma unei avarii în instalaţiile Transelectrica, un număr de 6 staţii ale companiei care alimentează partea de nord-est a Capitalei (zonele Titan, Obor, Pipera, Timpuri Noi) au rămas nealimentate cu energie electrică. "În acest moment, se fac manevre pentru preluarea consumatorilor pe alte surse şi restabilirea alimentării cu energie electrică", se spune în comunicat.

Reprezentanţii Enel spun că incidentul a avut loc din cauza unor avarii la şase staţii care distribuiau curent electric pe toată regiunea Munteniei. În urma acestei pene de curent, bucureştenii au rămas şi fără apă, dar şi fără internet.

Cea mai afectată zonă este sectorul 2, unde patru mari cartiere sunt în acest moment în beznă. Astfel, în sectorul 2 au rămas fără curent electric zonele Pipera, Titan, Obor şi Moşilor. În Bucureşti mai sunt afectate şi zonele Timpuri Noi, Şoseaua Nordului, Aviaţiei şi Piaţa Universităţii.

Mai mult, acest incident şi-a pus amprenta şi în instituţiile de interes naţional. Una dintre acestea este Ministerul Economiei care, de asemenea, a rămas în beznă.

Reprezentanţii Enel spun că, în acest moment, echipele de intervenţie au plecat către aceste staţii defecte pentru a le repara.

 


Re: Energie electrica 3mil

Si l-au demis pe directorul Transelectrica acum 2 zile fiindca a indrasnit sa spuna ca nu sunt resurse pentru acoperirea necesarului de consum. Inca o dovada cum este fraierita populatia spunand ca totul este roz...
Si acum 2 saptamani, la primul val de ger am constatat ca se fereste populatia de anumite informatii: in mass-media se anuntau -15/-16 grade C si in realitate erau -20... :roll:

 


Re: Energie electrica subway guru

Protest spontan in Bucuresti, din cauza penei de curent
http://www.ziare.com/stiri/proteste/pro ... nt-1151005
Mai multi bucuresteni din sectorul 2, ramasi fara energie electrica, au iesit in strada, miercuri seara, pe Soseaua Petricani. Aproximativ 50 de persoane au blocat chiar carosabilul, nemultumite ca nu au curent de 10 zile, doua echipe de jandarmerie deplasandu-se la fata locului.

Reprezentantii fortelor de ordine i-au anuntat pe cei iesiti in strada ca vor avea din nou curent electric la ora 21.00, ceea ce insa nu s-a intamplat, cerandu-le sa nu mai blocheze traficul, relateaza NewsIn. Si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat la Antena 3 ca problema va fi remedia in jumatate de ora.

Purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, locotenent Georgian Enache, a facut un apel catre protestatari, spunandu-le ca "nu este o modalitate prin care se rezolva problemele", el mentionand ca circulatia a fost chiar blocata, informeaza Realitatea TV.

Jumatate din Bucuresti, in bezna

Alimentarea cu energie electrica a zonei de nord-est a Capitalei, afectata de avaria produsa miercuri, a fost reluata partial, exceptie facand zona Petricani-Pipera.

Patru cartiere din Bucuresti, respectiv Titan, Obor, Pipera, Timpuri Noi, au ramas fara curent electric, miercuri seara, din cauza unei avarii la instalatiileTranselectrica.

Update: Oamenii care au blocat miercuri seara pentru mai bine de doua ore Soseaua Petricani din Bucuresti, nemultumiti de frecventele intreruperi ale curentului electric in zona, au renuntat la protest dupa ce alimentarea cu energie electrica a fost reluata, insa au spus ca ar putea reveni, informeaza Mediafax.

 


Re: Energie electrica subway guru

Situatia actuala a sistemului energetic, prezentata de oficiali
http://www.ziare.com/lucian-bode/minist ... li-1150954
Ministrul Economiei, Lucian Bode, si oficialii din energie electrica au prezentat situatia actuala a acestui sector si au precizat ca prioritatea lor ramane rezolvarea problemelor in localitatile care au ramas fara curent.

"Vrem sa punem in functie toate linile electrice. Problema nostra este deblocarea drumurilor, nu lipsa personalului sau a echipamentului", a declarat directorul general al Electrica, Ioan Folescu.

In acest moment, 10 sate din 3 comune din judetul Buzau nu sunt alimentate deloc cu energie electrica, iar alte 5 comune, sunt alimentate decat partial. Insa Folescu a data asigurari ca aceste defectiuni se vor remedia pana joi.

"Vom incerca maine (joi - n.red) un transport cu ajutorul unor elicoptere. In plus, avem deja trimise spre Buzau 5 grupuri electrogene. Pentru sambata, situatiile exceptionale vor fi izolate si vom rezolva toate problemele pana la sfarsitul saptamanii", a adugat acesta.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a citat din directiva europeana 72, care precizeaza ca se pot reduce exporturile de energie electrica, daca exista o situatia subita de criza. In plus, aceasta tara trebuie sa anunte statele membre cu care au contract de export si Comisia Europeana.

Directorul general al Transelectrica, Octavian Lohan, a mentionat ca s-a urmat aceasta procedura standard.

"Am decis sa limitam exporturile, pentru a ajuta populatia si a evita situatiile din anii 80, in care ni se spunea sa mai punem o haina pe noi", a explicat acesta.

In data de 3 februarie, s-a inregistrat un consum record in Romania, de 8.466 de MW, cu mult peste valoarea maxima a anului anterior, de 7.499 MW. In aceste conditii, tara noastra a redus exporturile de energie electrica, pentru a asigura consumul intern.

Lohan a afirmat ca energia electrica trimisa la vecinii nostri unguri si bulgari a scazut putin, cu cativa megawati, insa se va plati aceasta diferenta, plus 10%.

 


Re: Energie electrica Dominatrix

De ce tot “pică curentul” în Capitală

Rețeaua electrică este extrem de veche, iar numărul utilizatorilor a crescut de cinci ori în ultimii 20 de ani. Compania Enel este depășită de situație.
Miercuri seară, câteva cartiere din nordul Bucureștiului au rămas fără curent și implicit fără căldură timp de o oră. Rețeaua nu a mai făcut, pur și simplu, față.

Enel explică desele defecțiuni din rețea prin vechimea acesteia și prin suprasolicitare:

„În momentul preluării de către Enel a activităţilor de distribuţie în zona Muntenia Sud (Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu), mare parte a infrastructurii existente se baza pe tehnologia anilor 1960-1970, care nu face faţă cerinţelor actuale de consum din Bucureşti. Consumul mediu al unui apartament a crescut în Bucureşti de cel puţin 5 ori în ultimii 20 de ani”, susţin reprezentanţii Enel.

Printre zonele din Capitala aflate în această situaţie se numără: Bucureştii Noi, Chitila, zonele Piaţa Gorjului, Roşia Montana (cartierul Militari), străzile Sibiu şi Braşov (cartierul Drumul Taberei), Principatele Unite, 11 Iunie, Muzelor, Rond Coşbuc, Şoseaua Alexandriei, Teiuş, Pucheni, Calea Rahovei sau Şoseaua Bucureşti – Măgurele cu zonele adiacente, străzile Vulturilor, Romulus şi Traian sau oraşul Pantelimon.





Și furturile de energie electrică dau peste cap rețeaua. Acestea produc daune considerabile atât din cauza consumului necontrolat şi neautorizat, dar mai ales din cauza distrugerii cablurilor sau transformatoarelor. „Astfel de conexiuni stau la baza producerii de căderi de tensiune, fluctuaţii de tensiune repetate (acele „şocuri de curent” de scurtă durată) care afectează şi zonele învecinate sau determina chiar incendii prin supraîncălzirea contactelor şi a legăturilor improvizate. Prin urmare, o astfel de acţiune poate să aibă repercusiuni grave nu numai asupra celor care recurg la conexiuni ilegale, dar şi asupra celorlalţi consumatori din zona”, adaugă oficialii companiei.

http://b365.ro/news/de-ce-t ... -capitala/

 


Re: Energie electrica subway guru

Noua pana de curent in Bucuresti: Vezi zonele afectate
http://www.ziare.com/social/capitala/no ... te-1151212
Cateva zonee din Bucuresti au fost afectat din nou, joi seara, de o pana de curent.
Este vorba despre zonele Eroilor, Cotroceni, Ferentari, informeaza Antena3. Nici Piata Alba Iulia, cartierele Timpuri Noi, Colentina, Giulesti si Titan nu au curent electric. Avaria de la sistemul de alimentare cu energie electrica va fi remediata dupa ora 21.00.
Alimentarea cu energie electrica a zonei de nord-est a Capitalei a fost afectata de o avarie de proportii, miercuri.
Patru cartiere din Bucuresti, respectiv Titan, Obor, Pipera, Timpuri Noi, au ramas fara curent electric, miercuri seara, din cauza unei avarii la instalatiile Transelectrica.

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8 9
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use