Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Canalizare

298 posts, 107819 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 22
 
 

📖 Pagination options
Canalizare subway guru

Ce aruncă bucureștenii în canalizare: jucării, cărămizi sau anvelope de mașini FOTOGALERIE
08 Dec, 09:58 / Catalin Doscas
2.100 de kilometri de canale împânzesc viscerele Bucureștiului. O reţea impresionantă care preia fluxul de ape menajere dar și 15.000 de metri cubi de gunoaie, pe an, care nu sunt biodegradabile, de la câteva sute de mii de locuințe.
http://b365.ro/news/ce-arun ... togalerie/
În Bucureşti, potrivit Institutului Naţional de Statistică sunt 793.000 de locuinţe. Majoritatea sunt racordate la sistemul integrat de canalizare al oraşului. În total este vorba de peste un milion de chiuvete şi cam tot atâtea closete şi sifoane de pardoseală din băi, garaje sau beciuri. Pe aici nu ajung întotdeauna doar ape aşa-zis „uzate” în sistemul de canalizare ci şi resturi alimentare sau deşeuri solide. Peste 15.000 de metri cubi de gunoaie sunt scoși anual de lucrătorii ApaNova din subteranul oraşului. O activitate ce presupune dislocarea unui număr impresionant de oameni şi sute de ore de muncă, în cele mai vitrege condiţii.
Conform statisticilor, pe primul loc între cauzele care determină înfundarea sistemului de canalizare se afla nerespectarea regulilor elementare de utilizare a acestuia, mai ales ca foarte mulţi bucureşteni confundă vasul de WC cu coşul de gunoi. Pe lângă cârpe, vată medicinală sau produse de igienă intimă, aici ajung de la odorizantele şi jucării până la mortar de ipsos sau de ciment rămas neutilizat în cursul lucrărilor de construcţii. De altfel, cel mai mare duşman al conductelor interioare de canalizare menajeră sunt cârpele, vata medicinală şi produsele de igienă intimă. Fibrele lor fine se agaţă de neregularităţile pereţilor interni ai conductelor și facilitează formarea dopurilor. „Frecvenţa de curăţire şi întreţinere a canalizării creşte de până la cinci ori în aceste situaţii decât în situaţii obişnuite. Aceasta duce la o creştere enormă a costurilor asupra comunităţii, ceea ce în final ne afectează pe noi toţi”, explica pentru B365.ro directorul-adjunct al ApaNova, Epsică Chiru.
O altă problemă cu care se confruntă muncitorii ApaNova o reprezintă grăsimea aruncată în canalizare. Grăsimile menajere şi uleiul alimentar se depun pe pereţii conductelor de canalizare și provoacă obturări sau coroziune rapidă, blocând sau distrugând secțiuni din reţeaua de canalizare, mai ales că în ultimii ani a luat amploare economisirea apei calde menajere. Din această cauză, în conductele de canalizare se formează depuneri de grăsimi, diametrul se micşorează, şi se înfundă mai uşor.
Canalizarea, „patima” orașului
În cursul desfundării conductelor, depunerile cele mai frecvent întâlnite de muncitori sunt grăsimile solidificate, detergenţii, bucăţile de lemn, cârpele, pungile şi flacoanele din material plastic.
Mai mult, nu de puţine ori aceştia au avut ocazia să găsească în interiorul conductelor bancuri de nisip, pietre sau chiar şi cărămizi. De altfel, mulţi bucureşteni folosesc căminele de racord şi de vizitare (care sunt menite să asigure inspecţia şi întreţinerea reţelei) ca gropi de gunoi. „O problemă destul de importantă o constituie sustragerea capacelor de cămine, a căror înlocuire contribuie la creşterea cheltuielilor de exploatare”, mai spune directorul.
Nu doar înlocuirea şi curăţarea conductelor sunt costisitoare ci şi pagubele produse de aşa-numitele „refulări”. O conductă de canalizare înfundată poate duce spre exemplu la inundarea unei intersecţii, care de multe ori poate pricinui pagube serioase autoturismelor. Cu atât mai mult cu cât înfundarea unei conducte face ca presiunea în sistemul de canalizare să crească. Astfel, apele menajere ajung să refuleze și în subsoluri și provoacă inundarea acestora. Altfel spus, se ajunge la pagube materiale uriașe prin distrugerea instalațiilor electrice, a mașinilor aflate în parcări subterane sau a bunurilor aflate în pivnițe, beciuri și subsoluri locuibile.
Râul de sub Dâmbovița
Cu toate că Bucureștiul are un sistem complex de canalizare, acesta nu a permis până în prezent desfășurarea întregului ciclu de colectare a apelor menajere şi pluviale. Asta pentru ca el dispune de o casetă colectoare sub râul Dâmbovița, de dimensiuni impresionante, care funcționează doar la 47% din capacitate. Caseta colectoare a fost preluată în luna mai de Primăria Capitalei de la Administraţia Națională “Apele Romane” pentru a fi reabilitată. Proiectul presupune o investiție de 39 de milioane de euro, bani proveniți de la Apa Nova, și reprezintă practic prima acțiune de curățare, de la darea în funcțiune a casetei, acum 24 de ani, în 1987. „Aveam de-a face cu 25 de blocaje majore pe toată lungimea de 18 kilometri a casetei”, mai spune directorul ApaNova. În realitate este vorba tot despre gunoaiele aruncate în canalizare dar și despre ignoranţa muncitorilor care au construit caseta și care au lăsat în urmă de la echipamente până la cofraje.
Canalizarea Bucureștiului în cifre:
   * 100.000 de racorduri ale imobilelor, cu o lungime totală de aprox. 800 km
   * 61.000 de cămine de inspecție
   * 2.100 km lungimea totală a rețelei de canalizare
   * 42.000 de guri de scurgere a apei pluviale
   * 23 de stații de pompare apă uzată
   * 1 casetă de apă uzată sub albia Râului Dâmbovița
   * 1 stație de epurare a apelor uzate la Glina

 


Re: Canalizare subway guru

Si un articol ceva mai vechi:
29 de zone din București riscă să se inunde VEZI SITUAȚIA DIN CARTIERUL TĂU
11 Aug, 07:27 / Catalin Doscas
Pe raza Capitalei există 29 de zone inundabile. În majoritatea cazurilor, de vină pentru această situație este relieful. Pentru restul însă rețeaua veche de canalizare, necalibrată în totalitate, dar și gradul de civilizație au un cuvânt greu de spus. Din această cauză 10 echipe ApaNova sunt în teren 24 de ore din 24, pregatite să intervină în caz de vreme rea.
http://b365.ro/news/bucures ... ezi-harta/
Articolul e insotit de o harta 'lamuritoare' ce contine reteaua de canale colectoare din Bucuresti...
Zone-Inundabile-Bucuresti-Iulie-2011-B365ro.zip
Zone-Inundabile-Bucuresti-Iulie-2011-B365ro.zip (13.24 MB; downloaded 648 times)

 


Re: Canalizare Dominatrix

Întreținerea sistemului integrat de canalizare crește, din nou, prețul apei în Capitală

ApaNova a efectuat cea de-a doua majorare a tarifului mediu combinat la apă și canalizare, convenită in cadrul Contractului de Concesiune semnat cu Primaria Generala. Majorarea are loc din cauza investițiilor uriașe în sistemul integrat de canalizare, care presupune Stația de Epurare a Apelor Uzate de la Glina, caseta colectoare de sub Dâmbovița și canalizarea propriu-zisă a Capitalei (racorduri, guri de scurgere, colectoare secundare și principale).

Prin actul adiţiona Apa Nova Bucureşti s-a angajat să întreţină şi să modernizeze caseta colectoare de sub râul Dâmbovița și să implementeze şi un plan de investiţii în valoare de aproape 40.000.000 de euro pe o durată de trei ani. „Planul de modernizări presupune amenajări pentru descărcarea casetei în râul Dâmboviţa şi în Staţia de Epurare Glina, decolmatarea casetei şi eliminarea punctelor de blocaj major din interiorul casetei”, explică pentru B365.ro directorul-adjunct al ApaNova Epsica Chiru. Pe lângă banii care vin din bugetul propriu al companiei, în scopul finanţării cheltuielilor aferente operării canalului colector de ape uzate şi a investiţiilor a fost avizată și ajustarea tarifară pentru serviciile publice de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare. Această ajustare tarifară, aplicabilă în trei etape, presupune o creștere de 25, 18 respectiv 16 bani pe mentru cub, dupa cu urmează:

Etapa 1 – 0.2540 lei/m3 de la 01.08.2011 până la 31.12.2014

Etapa 2 – 0.1846 lei/m3 de la 01.01.2012 până la 31.12.2014

Etapa 3 – 0.1603 lei/m3 de la 01.01.2012 până la 25.11.2025

Astfel, la 01 ianuarie 2012, tariful unic pentru toţi bucureștenii este pentru apa potabilă de 3,86 lei/ mc (fără TVA) iar pentru canalizare de 0,86 lei/ mc (fără TVA ). Potrivit oficialilor companiei, ajustările respectă prevederile raportului Comisiei de Experţi internaţionali ai Concesiunii, sunt avizate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) prin avizele nr. 1027579/29.07.2011 şi 4034592/21.12.2011 şi sunt puse în aplicare începând cu data de 01 august 2011, respectiv 01 ianuarie 2012.

http://b365.ro/news/intreti ... -capitala/

 


Re: Canalizare subway guru

Conferinta de presa privind reteaua de apă şi canalizare din Bucuresti
by Sorin Oprescu on Friday, January 13, 2012 at 3:26am
http://www.facebook.com/notes/sorin-opr ... 1736493673
   * Dezvoltarea/extinderea retelei de apă si canalizare nu este un titlu de glorie pentru nimeni. Este o responsabilitate pentru orice administratie care doreste să ofere oamenilor normalitatea unui trai civilizat.
Acest lucru trebuia să se întâmple mult mai devreme, în urmă cu multi ani. Nu vreau să îi judec pe cei care au fost înaintea mea în fruntea Primăriei generale; au făcut-o si o vor face bucurestenii. Mă bucur însă că reusim acum, în 3 ani si în paralel cu derularea unor alte investitii importante pentru oras, să aducem Bucurestiul mai aproape de standardele occidentale.
* La sfarsitul anului 2008, 23% din numărul total de străzi nu aveau apă si canal, (cca 4,5 % din locuitorii Bucurestiului fiind afectati) si, in doar trei ani, procentul strazilor „de pamant”, lipsite de apa si canalizare, a scazut considerabil: de la 23% la 14% (cca 2% - inca cel putin 40.000 de bucuresteni beneficiaza acum de apa si canal)
* Altfel spus, in 2008, s-a reliefat faptul că un număr important de cartiere vechi ale Capitalei aveau un grad de acoperire a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare de numai 45-50%.
(Facem referire aici la: cartierele Băneasa,  Vatra Nouă, Chitila Triaj, Străuleşti (sectorul 1), cartierele Andronache, Ion Creangă (sectorul 2),  cartierul Olimpia, cartierul Progresului şi cartierul Apărătorii Patriei (sectorul 4), cartierul Bucureşti Măgurele (sectorul 5) şi cartierul Giuleşti Sârbi (sectorul 6).)
Acum situatia s-a schimbat vizibil. Lucrările la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare finalizate în cartierele Băneasa, Vatra Nouă, Chitila Triaj, Străuleşti, Andronache, Ion Creanga, Olimpia, Progresul, Aparatorii Patriei, Giulesti Sarbi  insumeaza un număr total 142 de strazi, 67 km retea publica de alimentare cu apa, 62, 5 km retea publica de canalizare menajera, 6,5 km reţea publică de canalizare pluvială, 45,3  km sistem rutier.
   * Au fost de asemenea realizate  4 staţii de preepurare a apelor pluviale, 6 staţii de pompare a apelor uzate menajere şi o staţie de pompare apă potabilă.
  1. A.   Străzi finalizate (apa, canalizare/asfaltare)
    Sectorul 1
    Total
– 60 strazi
- 34.390 m retea publica de alimentare cu apa;
- 30.710 m retea publica de canalizare menajera;
- 34.300 m sistem rutier
  1. 1.     Ansamblul Băneasa: 21 de străzi însumând un număr de 15.560 m reţea publică de alimentare cu apă, un număr de 9.060 m reţea publică de canalizare menajeră, un număr de 14.190 m reţea publică de canalizare pluvială şi o lungime de 15.700 m sistem rutier public.
Valoare lucrări : 89.920.150,00 lei cu TVA
  1. 2.     Cartierul Vatra Nouă: 8 străzi,
  2. 3.     Cartierul Chitila Triaj: 7 străzi,
  3. 4.     Cartierul Străuleşti : 24 străzi însumând un număr de 18.830 m reţea publică de alimentare cu apă, un număr de 17.750 m reţea publică de canalizare menajeră, 3.900 m reţea publică de canalizare menajeră şi o lungime de 18.600 m sistem rutier public.
Valoare lucrări : 93.733.145,00 lei cu TVA lei cu TVA
    Sectorul 2:
TOTAL
– 36 strazi
- 5.350 m retea publica de alimentare cu apa;
- 7.174 m retea publica de canalizare menajera;
  1. Cartierul Andronache, sector 2 : 28 de străzi însumând un număr de 4.305 m reţea publică de alimentare cu apă şi un număr de 6.401 m reţea publică de canalizare menajeră.
Valoare lucrări : 6.528.005,00 lei cu TVA
  1. Cartierul Ion Crengă, sector 2 : 8 străzi însumând un număr de 1.045 m reţea publică de alimentare cu apă şi un număr de 773 m reţea publică de canalizare menajeră.
Valoare lucrări: 1.319.496,61  lei cu TVA .  
    Sectorul 3:
1. Cartierul Olimpia, sector 3:
24 de strazi însumând un număr de 2.170 m reţea publică de alimentare cu apă şi un număr de 4.666 m reţea publică de canalizare menajeră.
Valoare lucrări : 3.920.092 lei
    Sectorul 4:
TOTAL
– 43 strazi
- 12.028 m retea publica de alimentare cu apa;
- 11.660 m retea publica de canalizare menajera;
1. Cartierul Progresului, sector 4 : 39 de străzi însumând un număr de 6.128 m reţea publică de alimentare cu apă şi un număr de 6.160 m reţea publică de canalizare menajeră.
Valoare lucrări : 6.747.563.50 lei cu TVA
2. Cartierul Apărătorii Patriei, sector 4 : 18 străzi însumând un număr de 5.900 m reţea publică de alimentare cu apă şi un număr de 5.500 m reţea publică de canalizare menajeră.
Valoare lucrări:  5.777.944,00 lei cu TVA
    Sectorul 6:
  1. Cartier Giuleşti Sârbi, sector 6: 34 de străzi însumând un număr de 13.000 m reţea publică de alimentare cu apă, un număr de 12.000 m reţea publică de canalizare menajeră, un număr de 6.500 m reţea publică de canalizare pluvială şi o lungime de 11.000 m sistem rutier public. Valoare lucrări : 83.902.205,00 lei cu TVA.
  1. B.   Străzi în lucru 2011 cu finalizare 2012
  1. Cartierul Ion Creangă, sector 2 : 12 străzi însumând un număr de 4.917 m reţea publică de canalizare menajeră.
Valoare lucrări:  8.691.965 lei cu TVA .
  1. Zona şos. Bucureşti - Măgurele, sector 5 : 30 străzi însumând un număr de 10.000 m reţea publică de alimentare cu apă şi un număr de 9.500 m reţea publică de canalizare menajeră.
Valoare lucrări facturată până în prezent este de 9.348.986 lei fără TVA.
   *  In acelasi timp, s-a impus prin actul adiţional numărul 6 la Contractul de Concesiune, demararea, incepand cu anul 2011, a programului de investiţii Bucur.
(In baza acestui document, Apa Nova este obligata sa investeasca din fonduri proprii 60 de milioane de dolari pe parcursul a 6 ani).
   * Pana acum, din fonduri proprii ApaNova au fost finalizate alte lucrări în toate sectoarele municipiului Bucureşti pe un număr de aproximativ 70 străzi însumând 25,000 m reţea publică de alimentare cu apă şi 33,500 m reţea publică de canalizare menajeră.
   * Mai mult, sunt în curs de execuţie (prin programul Bucur) un număr de 53 de străziînsumând 20,000 km reţea publică de alimentare cu apă şi 14,600 m reţea publică de canalizare menajeră.
In acest moment, au fost contractate studii de fezabilitate pentru reabilitarea a 35 km de canale colectoare majore în centrul Bucurestiului, scopul reabilitarii acestora  fiind acela de a reduce nivelul ridicat de infiltratii in Caseta de ape  uzate si a debitelor de intrare in SEAU Glina.
Astfel se realizeaza reducerea costurilor de operare, efectul final fiind mentinerea pretului platit de catre consumatori in limitele minime posibile.  
Pe termen mediu, se vor construi 2 canale interceptoare ce vor conduce la reducerea  supraîncărcării, astfel reducandu-se riscul inundării zonei centrale a oraşului in cazul unor fenomene meteo extreme.
Un alt proiect de importanta vitala il reprezinta canalul colector nou de pe str. Cheile Turzii (zona Berceni-Oltenitei), vital pentru zona de sud a Capitalei, ţinând cont de faptul că dezvoltarea zonei în ultima perioadă a dus la punerea sub presiune a canalizării existente.
  1. C.   Proiecte propuse pentru demarare 2012:
  1. Cartierul Petricani, sector 2 : 29 străzi însumând 4.264 ml reţea publică de alimentare cu apă, 8.577 ml reţea de canalizare unitară, 2 Staţii pompare ape uzate, 792 ml conductă refulare. Valoare de investiţie estimată 19 milioane lei.
  2. Cartierul de locuinţe ANL Henri Coandă: însumând alimentare cu apă lungime reţea: a) artere de apă 6.460 ml + b) conducte de serviciu 20.328 ml, canalizare: sistem de canalizare pluvial: reţea de canalizare pluvială 15.323 ml, sistem de canalizare menajer 17.247 ml,  sistem de canalizare unitar 1.524 ml, drumuri  carosabile 82.800 mp. Nr. locuitori estimaţi: circa 5000. Valoare de investiţie estimată 76 milioane Euro.
  1. 3.                 Linia a II Glina:
Faza a II-a include un număr de 6 contracte de lucrări şi 3 contracte de servicii servicii investiţia ridicânduse la aproape 350 milioane de euro. Prin HCGMB nr.62/13.04.2011 a fost aprobată finanţarea proiectului Staţia de Epurare a Municipiului Bucureşti Glina Faza II, împreună cu lucrările de reabilitare colectoare de apă uzată şi Caseta de Apă Uzată – Dâmboviţa în procent de 25% din bugetul local, celaltă parte fiind din fonduri ce vor fi atrase prin POS-ul de mediu şi de la bugetul de stat.
Direcţii de acţiune pentru perioada urmatoare
Am stabilit următoarele priorităţi:
         - Extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare pe un număr de 29 de străzi din cartierul Petricani din sectorul 2. Lucrările se vor executa începând cu primavara acestui an. Pentru această zonă au fost analizate mai multe modalităţi de rezolvare a asigurării utilităţilor publice, zona fiind depresionară şi cu întinse suprafeţe de teren retrocedate. La finele anului 2011 au fost demarate procedurile de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de execuţie constând în devierea a două artere de apă Dn 1000 de pe strada Paroşeni pe şos. Petricani, lucrare ce va permite ulterior execuţia reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare.
- un număr de alte 20 de străzi neechipate cu reţele publice de alimentare cu apă şi canalizare şi care constituie cazuri izolate în zonele lor; (in toate sectoarele Bucurestiului)
- Cartierul de locuinţe ANL Henri Coandă - asigurarea dotării cu reţele de alimentare cu apă, canalizare, iluminat şi drumuri publice pentru o suprafaţă de 109,34 Ha şi un număr de circa 5.000 locuitori.
         - Linia a 2-a de la Staţia de epurare a apelor uzate Glina. ( termen de execuţie 5 ani, valoare estimata 350 milioane de euro, cofinantata din fonduri de coeziune de catre Comisia Europeana)
         Obiectivul principal al acestor lucrări este acela de a contribui la creşterea calităţii serviciilor de  canalizare şi epurarea apei uzate pentru locuitorii Municipiului Bucureşti.
Ţinând cont de situatia prezentata, consideram că, la finalul anului 2016, va fi asigurată dotarea cu utilităţi publice (apă, canalizare) a tuturor utilizatorilor din Municipiul Bucuresti.Aceasta situatie va fi posibila numai in cazul continuarii tuturor investiţiilor propuse, aceasta corelata cu orientarea corecta a investiţiilor următoare.

 


Re: Canalizare subway guru

Taxa municipală pentru apa uzată a fost redusă
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 36264.html
1 februarie 2012, 10:07 |  Autor: Adrian Dădârlat
Pentru anul 2012, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat diminuarea Taxei Municipale pentru Apa Uzată cu 0,05 lei pe metru cub de apă uzată (analizare şi deversare apă meteo).
Astfel, de la 0,10 lei pe metru cub, uzată taxa a scăzut la 0,05 lei pe metru cub.
Această taxă este colectată de Apa Nova Bucureşti în numele şi pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi se aplică tuturor clienţilor (persoane fizice sau juridice) care beneficiază de serviciile de canalizare asigurate de companie.

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Canalizare Dr2005

Cum se contorizează apa asta uzată?

Că nu toată apa care curge la robinet ajunge în canalizare, ca să nu mai zic de apa de ploaie.

 


Re: Canalizare DanCld

Nu se "contorizeaza" independent. Se aplica un coeficient la apa rece + calda contorizata (cred ca 0.9 dar nu sunt sigur). Cu apa de ploaie sunt si eu curios...

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Canalizare Dr2005

Întrebare de baraj: de unde ştie ApaNova (care dă apă rece + canal) câtă apă caldă consum eu (mă rog, câtă se consumă în bloc)? Au dreptul să citească contorul de apă caldă?

 


Re: Canalizare iliutu

Consumul e masurat sau pausal. Apa calda e obtinuta din apa rece (ura ! am descoperit America) care are in pretul ei - ghici ce ?

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Canalizare Dr2005

Apa care devine caldă nu o plăteşte Radet către ApaNova înainte să ne-o livreze nouă?

Tot apropo de apa caldă, nu pot înţelege de ce - deşi ea are în preţ şi ,,încălzirea" (mă rog, vorba vine, că la 7 dimineaţa trebuie să curgă juma' de oră ca să poţi face un duş fără să îngheţi) şi canalizarea - este mai IEFTINĂ decât apa rece?

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Canalizare Mircea G

Dr2005 wrote:
Apa care devine caldă nu o plăteşte Radet către ApaNova înainte să ne-o livreze nouă?

Tot apropo de apa caldă, nu pot înţelege de ce - deşi ea are în preţ şi ,,încălzirea" (mă rog, vorba vine, că la 7 dimineaţa trebuie să curgă juma' de oră ca să poţi face un duş fără să îngheţi) şi canalizarea - este mai IEFTINĂ decât apa rece?

Apa calda are doua componente . Ea este obtinuta din apa rece la punctele radet, in schimbatoare de caldura . Deci este facuta din energia termica de la radet si apa rece de la apa nova . Acum , unde si la cine merg facturile , nu cunosc , dar este posibil ca din pretul final , o parte sa fie facturata de radet si o parte de A.nova.
Apa aceea rece de care spuneti ca vine pe teava de apa calda , a fost calda la origine . Ea este apa calda din schimbator , deci s-a consumat ceva pt obtinerea ei , si plecata spre dvs . Faptul ca se raceste pe parcurs  , din cauza functionarii la anumite ore , la debit redus , este din cauza tevilor prost izolate . Vina pina la bloc este tot a radetului , in bloc a dvs personal .De fapt responsabilitatea radetului se termina la intrarea tevilor in bloc , la punctul de racord si masura . Culmea este , ca desi lumea da vina pe radet , pierderile mari de temperatura sint pe instalatiile dvs din bloc care in totalitatea cazurilor , fara exceptie , sint neizolate sau prost izolate .
Cind s-au gindit blocurile , ei nu au fost prosti , au gindit si instalatii de recirculare a apei care sa mentina apa la temperatura mare , pina la intrare in bloc la pt de racord . Problema este ca ele au fost desfintate din cauza consumului suplimentar de energie termica . Puteti cere repunerea lor in functiune dar asta inseamna facturi mai mari .  Totusi problema , daca stati la un etaj superior , nu se rezolva deoarece instalatiile din bloc nu le puteti izola never!

 


Re: Canalizare Dominatrix

Oprescu vrea să preîntâmpine inundaţiile: “Până la sfârşitul anului Chitila Triaj va avea canalizare”

Primarul general Sorin Oprescu a vizitat vineri una din zonele cu risc de inundaţii din Capitală. Este vorba despre mai multe străzi fără canalizare, în cazul cărora edilul-şef a dat asigurări că vor beneficia în viitorul apropiat de utilităţi.

Sorin Oprescu a verificat acţiunea de ridicare a zăpezii din una din zonele cu risc major de inundaţii: Chitila Triaj, aflată în prelungirea cartierului Giuleşti Sârbi. Aici nu există canalizare şi mai toate drumurile nu sunt asfaltate, astfel că din cauza ninsorilor abundente şi temperaturilor ridicate anunţate de meteorologi, în următoarea perioadă, exista mari şanse ca întreg cartierul să fie inundat. Pe lângă ridicarea zăpezii şi transportarea zăpezii în alte zone, Oprescu a dispus ca şi echipele ApaNova să fie în alertă şi să intervină cu utilaje în caz de necesitate. „În Sectorul 4 erau inundaţii în Zabrauti, Progresul, Apărătorii Patriei. Anul ăsta ne mutăm în Sectorul 2. În total au mai rămas 28 de străzi destul de lungi care sunt din pământ ca să terminăm cu tot ce înseamnă gaze şi canalizare în Bucureşti. La sfârşitul anului Chitila Triaj va avea canalizare”, a promis primarul general.

Potrivit Primăriei Generale, zonele fără canalizare din Sectorul 1 sunt Chitila-Triaj, strada Aeroportului, strada Raiciu, Iordan, în Sectorul 2 zona Plumbuită, strada Colentina, Petricani, în Sectorul 3 Drumul intre Tarlalale, în Sectorul 4 strada Dumitru Brumărescu, zona Gării Progresul, Berceni depoul IMGB, în Sectorul 5 Bucureşti – Măgurele, Vârtejului, Dantelei, Ifigeni, Nutu Ioan, Mândreşti, Drumul Mărăcineni, Ghindari, iar în Sectorul 6 Bulevardul Uverturii, pasajul Lujerului între liniile de tramvai, şoseaua Virtuţii, strada Murelor şi strada Guliver. De altfel, potrivit Primăriei Generale, dacă zăpada căzută în Bucureşti s-ar topi brusc, ar rezulta peste 54 de milioane de metri cubi de apă.

http://b365.ro/news/oprescu ... analizare/

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Canalizare Utilizator anonim 2

Si-a inceput campania electorala! Mizerabil!

 


Re: Canalizare shoppy

Daca stai la curte preturile sunt fixe, pe langa consumul de apa pe factura vine lunar ceva de genul 4ron preluare ape menajere si 6ron preluare ape pluviale si aia e, nu conteaza ce consum ai sau cat ploua.

Daca stai intr-un bloc de pensionari sau de nebuni, mai ales daca e doar de 4 etaje, atunci da, se poate sa fie mai nasol cu apa calda, bine, si la centrala, in 5min ti s-a racit apa de pe teava pana la centrala si trebuie iar sa stai 1min sa o dai afara pe toata.

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 22
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419387 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use