Iluminat public

Noutăți și discuții despre infrasctructura actuală, despre utilitățile și serviciile publice din oraș

Re: Iluminat public

Mesajde faraonul » Mar, 30 Iul 2019, 06:39

Ieri seara am fost cu un electrician sa identificăm problema avariei iluminatului public dintre pasajul Ikea și pasajul Băneasa.

Situația este foarte clară, un cablu de alimentare a făcut scurt in stâlp de a carbonizat tot. I-am anunțat pe SDN Nord, urmează ca Flash sa facă săpătură sa înlocuiască cablul subteran. Atât de multe probleme in zona respectiva că mai bine făceau o instalație noua. Acum trebuie schimbat cablul intre 3 stâlpi și coloana din acel stâlp. Sper sa înlocuiască și stâlpii distruși de accidente, altfel iarna în zăpadă vor avea numai probleme.

Iată pozele: http://imgur.com/gallery/5YKKylE

In al doilea rând am fost pe Bd. Aerogării. Electricianul s-a crucit, avem tensiune pe ieșiri deși sigurantele/MPR-urile erau scoase. Părerea lui este că alimentarea se face din alta parte și nu mai corespunde schemei. Ori un cablul subteran s-a bușit și nu mai corespund fazele cu rezerva. Inca ceva, pe doua faze aveam 170V in loc de 230V. Acea instalație trebuie luată la verificat de la podul Băneasa până la Ion Ionescu de la Brad. Bănuim că avaria a fost mai mare și PMB nu a aprobat investițiile necesare. Sa vedem ce face CMIPB.

Vă țin la curent dacă rezolvam ceva.
Avatar utilizator
faraonul
Membru Silver
 
Mesaje: 465
Membru din: Joi, 10 Aug 2017, 15:09

Re: Iluminat public

Mesajde survola » Mar, 30 Iul 2019, 15:09

Ai fost și pe breteaua de lângă BMW? Am vazut pe cineva lângă un stâlp proaspăt îndoit (de vajnicii noștri șoferi).
Avatar utilizator
survola
Membru Silver
 
Mesaje: 2758
Membru din: Lun, 06 Feb 2012, 12:08

Re: Iluminat public

Mesajde faraonul » Mar, 30 Iul 2019, 15:35

Am fost și acolo. Acea bretea nu aparține de CNAIR. Este un ținut al nimanui daca PMB nu recunoaște că este la ei. Acolo nu se poate repara instalația fara ajutorul Enel, CMIPB sau o firma de profil. Sunt doi stâlpi distruși, unul sta îndoit la jumatate, altul a fost tăiat cu flexul împreună cu cablurile. Alimentarea vine de la Banca Transilvania dinspre oraș. Am verificat, nu e tensiune acolo. Momentan așa rămâne.
Avatar utilizator
faraonul
Membru Silver
 
Mesaje: 465
Membru din: Joi, 10 Aug 2017, 15:09

Re: Iluminat public

Mesajde Cristi N » Joi, 01 Aug 2019, 21:23

Am trimis si eu o sesizare folosind formularul de pe site-ul companiei despre iluminatul de pe sos. Petricani. Acolo sunt segmente intregi care nu functioneaza plus o multime de alte becuri razlete arse. Vad ca nu au implementat vreun fel de raspuns automat, nu am primit niciun mail de confirmare a inregistrarii sesizarii nici macar un numar de inregistrare direct pe site cum avea Luxten-ul. Ar mai fi o sansa sa raspunda manual un operator maine dar sunt sceptic. :popa:
Cristi N
Membru Silver
 
Mesaje: 781
Membru din: Joi, 24 Iun 2010, 18:09
Localitate: Bucuresti S2

Re: Iluminat public

Mesajde faraonul » Joi, 01 Aug 2019, 21:38

Eu am scris și la PMB ieri in legătură cu Bd. Aerogării, Pasajul Basarab, Liviu Rebreanu. Este ultima sesizare, am strâns 89 în câțiva ani. Nu doar că le-am semnalat dar la fiecare sesizare mai cumpărăm câteva becuri pe sodiu, MPR-uri, cleme. Dacă până la 1 Septembrie nu rezolva aceste avarii care stau nefacute de 1-8 ani mă duc cu echipamentele la televiziuni și le donez lor. Doamna Firea nu cred că vrea scandal mediatic legat de companiile din primarie, așa că sper să-i trimită pe cei de la CMIPB sa le facă. Va fi care pe care. Eu n-am nimic de pierdut. Sunt niste incapabili in PMB. Problemele sunt cunoscute de ani de zile de doamna Magdalena Iuga, domnul Littera, domnul Gagiu, domnul Fierăstrău și mulți alți domni și doamne puși să ne rezolve problemele.
Avatar utilizator
faraonul
Membru Silver
 
Mesaje: 465
Membru din: Joi, 10 Aug 2017, 15:09

Re: Iluminat public

Mesajde chriss » Mie, 07 Aug 2019, 13:42

A mișcat ceva această companie?Am senzația că numai propaganda este de ea!
chriss
 
Mesaje: 38
Membru din: Mar, 09 Noi 2010, 09:36

Re: Iluminat public

Mesajde faraonul » Mie, 07 Aug 2019, 15:14

Salut Chriss, compania s-a schimbat problemele raman. Nicio rezolvare.

Mai jos este mesajul meu pentru PMB si raspunsul primit. Este ultimul, nu le mai scriu. Sunt incurabili. Urmeaza campania mediatica de la 1 Septembrie.

Buna ziua,

Ma adresez dvs. pentru ultima data cu rugamintea sa rezolvati avariile la iluminatul public din urmatoarele zone:

1. Bd. Aerogarii - intreg bulevardul intre Pasajul Baneasa si Ion Ionescu de la Brad
2. Pasajul Basarab - intreg pasajul intre Bd. Titulescu si Grozavesti + zona adiacenta Complex Studentesc (bretelele de acces)
3. Bd. Liviu Rebreanu in zona complexului comercial Parc Lake

Va rog sa intelegeti ca NU mai accept niciun motiv sa NU rezolvati concret aceste avarii.
Aveti oameni motivati in PMB, aveti propria companie de iluminat public CIMPB, obiectivele se afla pe domeniu public, garantia echipamentelor a expirat. De ce nu le intretineti? De ce sunteti asa incompetenti? Nu puteti misca niste hartii de la un etaj la altul sau pe acelasi palier in PMB?

In ultimii ani am facut lunar cate o petitie, aceasta este cea cu numarul 89. Dar pe langa sesizare in fiecare luna am cumparat din banii mei echipamente electrice profesionale (lampi pe sodiu Philips, Beghelli, GE, Tesla, MPR-uri/ sigurante ETI, Elmark, Comtec, ignitere si balasturi Electrostart si Philips) in speranta ca cineva ma va asculta si le va folosi pentru rezolvarea avariilor din acest oras. Eu asa am considerat ca ma pot implica direct, nu doar prin plata la zi a taxelor si impozitelor. Va atasez si poze sa vedeti ca sunt om de cuvant. Am si facturi la tot ce am cumparat.

NU mai accept nicio scuza. La data de 1 Septembrie daca aceste avarii nu sunt rezolvate, voi merge cu aceste echipamente la televiziuni sa le donez. Voi posta pe retelele de socializare aceste probleme si imi este greu sa cred ca doamna Firea va accepta sa acopere persoanele incompetente din PMB.

Eu am evitat pe cat posibil un scandal mediatic dar situatia actuala NU mai poate continua. Cum se poate ca o avarie pe Bd. Aerogarii sa stea nerezolvata din 31 dec. 2016? Nu este un bec sunt 40-50 de stalpi. Dar Pasajul Basarab pe care se circula de peste 8 ani? Nu se aprind peste 65 de stalpi. NU merge iluminatul arhitectural. Nu merge o parte din balizaj Dar Bd. Liviu Rebreanu, o lucrare noua de peste 1 an sta in bezna? Sunteti niste incompetenti! Trebuia notificat constructorul in 30 de zile, nu s-au rezolvat cele semnalate trebuia sa le aplicati amenda si sa rezolvati dvs. avariile iar lor sa le trimiteti factura pentru lucrari. Este foarte simplu. Dar ce ma mira cand in tara asta mor copii sunand la 112?

Dupa cum vedeti va scriu civilizat dar ferm. Aceste probleme sunt cunoscute de ani de zile de doamna Magdalena Iuga, domnul Valentin Littera, domnul Gagiu, domnul Fierastrau si multi alti domni si doamne pusi in pozitii sa rezolve problemele concrete ale cetatenilor. Va spun pentru ultima ora: Treziti-va! Trimteti CMIPB sa rezolve avariile alea. N-au fonduri le dau eu becuri, sigurante. Doar rezolvati-le! Pot avea loc accidente noaptea si mor oameni nevinovati!

Imi este imposibil sa cred ca dvs. nu circulati pe aceste artere.

Astept raspunsul dvs. in scris la cele semnalate.

Va multumesc pentru atentie. Scuzati tonul ferm dar orice are o limita.

Cu prietenie,


https://i.imgur.com/SGdtPkI.jpg

Legat de avaria de pe Sos. Bucuresti-Ploiesti intre Pasajul IKEA si Pasajul Baneasa mi s-a spus de catre SDN Nord ca va intra Flash sa repare cablul vineri sau luni saptamana viitoare. Este o veste buna, sa speram ca asa se va intampla.
Fişiere ataşate
7865 - Aerogarii, pod Basarab, Liviu Rebreanu-page-001 .jpg
7865 - Aerogarii, pod Basarab, Liviu Rebreanu-page-001 .jpg (714.24 KiB) Vizualizat de 536 ori
Avatar utilizator
faraonul
Membru Silver
 
Mesaje: 465
Membru din: Joi, 10 Aug 2017, 15:09

Re: Iluminat public

Mesajde chriss » Mie, 07 Aug 2019, 15:25

Da,este o bătaie de joc fără margini,la fel am făcut și eu, sesizare și nimic,este atâta corupție și delăsare, încât trebuie desființate toate și reinfiintate cu oameni care doresc să facă ceva,altfel vb degeaba!
chriss
 
Mesaje: 38
Membru din: Mar, 09 Noi 2010, 09:36

Re: Iluminat public

Mesajde faraonul » Mie, 07 Aug 2019, 15:31

Cred ca asta este solutia. Alti oameni, alt sistem. Ei sunt preocupati sa se acopere de hartii, nu de rezolvarea problemelor cetatenilor. Cineva trebuie sa rupa pisica. O sa vedeti ca nu ramane asa. Ori rezolva ori vor fi obligati sa plece toti. Salarii mari au, hai sa si faca ceva pentru noi, bucurestenii.
Avatar utilizator
faraonul
Membru Silver
 
Mesaje: 465
Membru din: Joi, 10 Aug 2017, 15:09

Re: Iluminat public

Mesajde faraonul » Lun, 12 Aug 2019, 17:05

S-a reparat iluminatul public intre Pasajul IKEA si pasajul subteran Baneasa. Zona respectiva apartine de CNAIR, lucrarea a fost facuta de Flash Lighting care au constract cu DRDP Bucuresti. Au inlocuit mai multe tronsoane de cablu, speram sa nu mai avem probleme. Sper sa se aprobe si bugetul pentru inlocuirea stalpilor distrusi de accidente si continuarea lucrarilor pe pasajul Otopeni de la aeroportul Henri Coanda.
Avatar utilizator
faraonul
Membru Silver
 
Mesaje: 465
Membru din: Joi, 10 Aug 2017, 15:09

Re: Iluminat public

Mesajde chriss » Mar, 13 Aug 2019, 14:56

Este un început,de restul de lucrări ce se mai stie,văd că lumea pe pagina de facebook a CMIPB îi aplaudă pentru promtitudine,mda rămânem atenți la ce face această companie.
chriss
 
Mesaje: 38
Membru din: Mar, 09 Noi 2010, 09:36

Re: Iluminat public

Mesajde faraonul » Mar, 13 Aug 2019, 16:56

Nu cunosc ce mai face CMIPB. In seara aceasta pot verifica daca sau reparat Bd. Aerogării și Pasajul Basarab. Dacă nu s-au apucat le scriu și pe Facebook.
Avatar utilizator
faraonul
Membru Silver
 
Mesaje: 465
Membru din: Joi, 10 Aug 2017, 15:09

Re: Iluminat public

Mesajde chriss » Mar, 13 Aug 2019, 19:12

Categoric,trebuie făcută presiune pe ei,astăzi și eu le am făcut o sesizare pe adresa de email cu poză atașată!Sa vedem dacă vor face ceva,deasemenea merg să văd dacă au repus in bună funcționare o serie de 7 lămpi care nu mai mergeau de ceva timp.
Faraonul să ne spui ce ai constatat!
chriss
 
Mesaje: 38
Membru din: Mar, 09 Noi 2010, 09:36

Re: Iluminat public

Mesajde chriss » Mie, 14 Aug 2019, 15:41

Faraonul,au făcut ceva sau ba?ai zis că te duci aseară să verifici?
chriss
 
Mesaje: 38
Membru din: Mar, 09 Noi 2010, 09:36

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori