WESTbahn

Transportul în comun și infrastructura din Austria

WESTbahn

Mesajde BodoMinea » Lun, 12 Sep 2016, 10:28

WESTbahn Management GmbH, filială a RAIL Holding AG, este o companie feroviară privată ce operează trenuri Express între Wien Westbahnhof și Salzburg Hauptbahnhof, fiind principala concurență pe această linie a OBB, compania de stat.

Trenurile circulă la interval de o oră și opresc în stațiile: Wien Westbahnhof, Wien-Hütteldorf, St. Pölten Hbf, Amstetten, Linz Hbf, Wels Hbf, Attnang-Puchheim and Salzburg Hbf. De la lansarea serviciului și până în Septembrie 2013, trenurile au oprit în stațiile Taxham Europark și Freilassing din Salzburg, din cauza lucrărilor la gara principală.

Flota constă în 7 trenuri electrice cu două nivele Stadler KISS, cu o capacitate de 501 locuri și o viteză mazimă de 200 km/h. Fiecare tren are unul din cele 6 vagoane configurat ca restaurant, de unde se pot lua băuturi reci și calde (de la automate), dar și gustări. Fiecare vagon are un însoțitor. Există un vagon pentru pasagerii premium, denumit WESTbahn PLUS.

Cum probabil vă așteptați, interiorul garniturilor este impecabil și cu design modern, aveți mai jos fotografii și filmări dintr-o vizită recentă a mea prin Viena și Salzburg.

Pasagerii au acces la WiFi în tren. WESTbahn are propriile automate de bilete și afișaje cu informații în gară, lângă cele ale operatorului național. Pe lângă asta, au un site foarte bine dezvoltat și sistemul de rezervări online, plus o aplicație mobilă. Își afișează mersul de tren și pe Google Maps Transit, unde se evidențiază prin indicative și culori diferite de OBB.


La link-urile de mai jos (erau prea mari pentru a le insera direct) aveți imagini din gara secundară a Vienei, Wien Westbahnhof (unde ajung și trenurile din București de altfel).
http://i.imgur.com/scikjtN.jpg
http://i.imgur.com/RQMis9f.jpg
http://i.imgur.com/29SQKTm.jpg
http://i.imgur.com/vAqQJT8.jpg
(se observă că au peronul lor dedicat unde le este afișată compunerea și felul în care au scăpat de „gap”-ul de la peron)O companie asociată este WESTbus, care operează autobuze / autocare pe rute din Austria și către țările vecine. (întâmplător, double-deckere :lol:)
Operatorul național al căilor ferate din Franța, SNCF, deține 26% din acțiunile WESTbahn.
Video & Foto Transport: Canal Youtube | Galerie Imgur
2016 -> Pe calea ferată: 3500km; Pe șosea: 5400km | 2015 -> Pe calea ferată: 1200km; Pe șosea: 5100km | 2014 -> Pe șosea: 2800km
Avatar utilizator
BodoMinea
Membru Silver
 
Mesaje: 478
Membru din: Dum, 13 Dec 2015, 12:02
Localitate: București

Re: WESTbahn

Mesajde BodoMinea » Lun, 10 Iul 2017, 20:15

train.jpg
train.jpg (206.58 KiB) Vizualizat de 143 ori

Operatorul privat de transport feroviar de călători WESTbahn se extinde.

Numărul de rame electrice etajate STADLER KISS, de mare capacitate și viteză a crescut de la 7 la 17, prin achiziția de trenuri model nou dar asemănător „KISS 2”.

Din data de 10 Decembrie 2017, WESTbahn va introduce curse Vienna Main Station (gara centrală) -> Salzburg, suplimentându-le pe cele existente Wien Westbahnhof (gara de vest, secundară) care rămân în orar. Până pe data de 9 Decembrie 2017, între VIENNA MAIN STATION și WIEN WESTBAHNHOF operează curse scurte „westshuttle”, având un orar sincronizat cu plecările trenurilor normale spre Salzburg. Cu această ocazie călătorii pot achiziționa bilete VIENNA MAIN STATION - LINZ / SALZBURG cu schimbare în WIEN WESTBAHNHOF la un preț avantajos și pot totodată să testeze noua flotă de trenuri.

O ramă model KISS 2 a fost repartizată cursei WESTshuttle, urmând ca până în toamnă toate trenurile noi să ajungă în posesia operatorului, pregătite pentru extensia propriu-zisă din Decembrie, în urma acreditării și omologării pentru efectuarea de curse comerciale, obținută luna trecută de la Swiss Federal Office of Transport - un fel de AFER al Elvețienilor, fabricanții trenurilor STADLER.

https://westbahn.at/en/offers/westshuttle/
https://www.ots.at/presseaussendung/OTS...im-einsatz

Din seria „cum e pe la alții” - compania austriacă de infrastructură a susținut demersul companiei private de suplimentare a trenurilor de navetă Viena - Salzburg, a facilitat introducerea shuttle-ului, utilizabil și ca tren regional, și nu așteaptă vreo datorie colosală, nici de la un operator privat, nici de la unul de stat.
Video & Foto Transport: Canal Youtube | Galerie Imgur
2016 -> Pe calea ferată: 3500km; Pe șosea: 5400km | 2015 -> Pe calea ferată: 1200km; Pe șosea: 5100km | 2014 -> Pe șosea: 2800km
Avatar utilizator
BodoMinea
Membru Silver
 
Mesaje: 478
Membru din: Dum, 13 Dec 2015, 12:02
Localitate: București


Înapoi la Austria / Österreich


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori