MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5560 posts, 1202361 views

Go to page:  1  ... 56 57 58 59 60 61 62  ... 398

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri sab

Viena nu si-a permis sa cumpere trenuri de peste 1 mil euro/vagon.

Re: Stiri oache81

Nici eu nu am vazut nicaieri decat controlori si nici astfel de risipa la trenuri scumpe, doar in zonele dezvoltate nou, Valencia ar fi un exemplu de neurmat (intreg orasul a dat faliment) , si la polul opus ar fi Roma unde metroul e sub orice critica.Atata timp cat UE plateste majoritatea costurilor nu ar trebui sa ne facem prea mari probleme.Pe termen lung prin reducerea costurilor de energie fata de IVA se amortizeaza si partea noastra la noile trenuri.

Insa in aproape toate locurile aveai afisaj cand vine urmatorul tren, la mine la Iancului nu e si e destul de enervanta treaba.Cred a e usor de implementat ca si asa sunt zeci de monitoare, unele dintre ele nici macar nu mai afiseaza ceva.Eu unul as merge pe optimizarea lucrurilor existente, sunt multe orase cu metrouri si alte mijloace de transport mai vechi ca la noi, dar care au orarul afisat in statie si stii la ce ora sa fi acolo nu sa stai sa astepti o groaza un autobuz.In Viena cand intarzia autobuzul 1 minut si nu exagerez cand zic doar 1 minut, calatorii ii aratau ceasul la sofer.Timpul de succedare la metrou era invariabil 6 minute fix si era suficient ca sa nu te inghesui.Nu conteaza numai cat de nou e trenul ca si confort.Eu as prefera sa merg si cu IVA dar sa stiu ca la ora hh:mm il gasesc in statie.Oricum la metrou mai e cum mai e dar in troleibuz de exemplu mizeria e la ea acasa lucru pe care nu l-am vazut nicaieri, nici macar in Bosnia.Pentru mine fiabilitatea conteaza cel mai mult.Si alta chestie pe care nu o inteleg.Acum vreo 2 ani poate chiar 3, in iarna era o IVA care facea naveta Dristor 2 Crangasi sau Petrache Poenaru si mi s-ar parea o idee buna sa fie introdus permanent un astfel de tren pentru a prelua din traficul pe bucata asta ca oricum la Victoriei se goleste trenul si se umple cu altii care merg la Crangasi sau Semanatoare,ca daca vor la Unirea pot sa il ia pe M2 care ii duce mai repede.

Re: Stiri Victor92

Intrarile statiilor de metrou din Bucuresti au fost botezate de cateva zile...
DSC_4133.JPG (284.96 KB; downloaded 2746 times)

Re: Stiri tedexy

Uitandu-ma la poza asta imi dau seama ca exact ce ii lipsea intrarii cu pricina erau cele doua panouri. Rusine managerilor Metrorex pentru halul in care au adus statiile.

Re: Stiri Gabi23

Victor92 wrote:
Intrarile statiilor de metrou din Bucuresti au fost botezate de cateva zile...

Este vorba de un proiect mai complex. Şi eu m-am mirat când am văzut joi la Aurel Vlaicu numele gimnastei Simona Amânar. Iată mai jos un articol pe această temă:

Paginademedia.ro[/b:1hvt5id9]":1hvt5id9]

Stațiile de metrou, redenumite după campionii olimpici. La ce stații vom vedea numele Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin, Doina Melinte sau Iolanda Balaș

Stațiile de metrou din București vor primi, începând de astăzi, și alte nume. Nu mai puțin de 51 de campioni olimpici români vor fi prezenți, cu numele, în stațiile de metrou din Capitală.
Nadia Comăneci va fi la Piața Unirii 2. Ivan Patzaichin la Piața Unirii 1. Numele Iolandei Balaș va fi la stația Piața Muncii, iar Piața Crângași va fi Ecaterina Szabo.
Cu ce ocazie s-a făcut acest proiect special?
Proiectul special celebrează centenarul Comitetului Olimpic Român. Parteneriatul între Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Metrorex cuprinde redenumirea stațiilor, dar și un numar important de panouri publicitare, in interiorul statiilor de metrou.
Panourile vor fi dedicate atât promovării acestui eveniment, cât și, ulterior, pe o perioadă de cinci ani de zile, unor campanii destinate strângerii de fonduri pentru susținerea performanțelor sportivilor olimpici români.

STATII DE METROU    SPORTIV ASOCIAT
1    1 Decembrie 1918    - Olga Homeghi
2    1 Mai    - Maria Olaru
3    Anghel Saligny    - Gheorghe Berceanu
4    Aparatorii Patriei    - Ioana Olteanu
5    Aurel Vlaicu    - Simona Amanar
6    Aviatorilor     - Liliana Gafencu
7    Basarab 1    - Andreea Raducan
8    Basarab 2    - Alina Dumitru
9    Berceni    - Maricica Puica
10    C-tin Brancoveanu    - Marioara Popescu
11    Costin Georgian    - Vasile Daba
12    Crangasi    - Ecaterina Szabo
13    Dimitrie Leonida    - Viorel Talapan
14    Dristor 1    - Sandra Izbasa
15    Dristor 2    - Gabriela Szabo
16    Eroii Revolutiei    - Constanta Burcica
17    Eroilor    - Elena Georgescu
18    Gara de Nord 1    - Catalina Ponor
19    Gara de Nord 2    - Neculai Taga
20    Gorjului    - Rotman Leon
21    Grivita    - Serghei Covaliov
22    Grozavesti     - Ecaterina Oancia
23    Izvor    - Nicu Vlad
24    Jiului     - Corneliu Ion
25    Lujerului    - Lavinia Milosovici
26    Mihai Bravu    - Mihaela Penes
27    Nicolae Grigorescu 1    - Dimitrie Popescu
28    Nicolae Grigorescu 2    - Cristina Grigoras
29    Nicolae Teclu    - Lia Manoliu
30    Obor    - Georgeta Andrunache
31    Pacii    - Veronica Cochelea
32    Pantelimon    - Rodica Florea Serban
33    Parc Bazilescu    - Daniela Sofronie
34    Petrache Poenaru    - Paula Ivan
35    Piata Iancului    - Iolanda Balas
36    Piata Muncii    - Diana Mocanu
37    Piata Romana    - Viorica Susanu
38    Piata Sudului    - Elisabeta Lipa
39    Piata Unirii 1    - Ivan Patzaichin
40    Piata Unirii 2    - Nadia Comaneci
41    Piata Victoriei 1    - Marius Urzica
42    Piata Victoriei 2     - Angele Alupei
43    Pipera    - Daniela Silivas
44    Politehnica    - Monica Rosu
45    Preciziei    - Doina Melinte
46    Republica    - Laura Badea
47    Stefan cel Mare    - Simona Pauca
48    Timpuri Noi    - Rodica Arba
49    Tineretului    - Stefan Rusu
50    Titan     - Toma Simionov
51    Universitate    - Doina Ignat

http://www.paginademedia.ro/2014/09/gal...nda-balas/

Re: Stiri satanistu

Ce aberatie, mai mult incurca, decat ajuta.

In loc sa schimbe numele statiei 1 Mai, care defapt e Piata Chibrit sau sa schimbe inapoi statia Petrache Poienaru in Semanatoarea (ca doar asta scrie pe autobuze si asa e cunoscuta zona), ei se prostesc aiurea. De curatenie si firma de salubritate nu mai are rost..

Re: Stiri andrei11

Nu incurca,  pentru ca :
- Actiunea e temporară.
- Evident ca raman si denumirile consacrate, inclusiv la anunturile din trenuri, o sa auzi Piata Unirii si nu Nadia Comaneci.

Re: Stiri Slasher1985

satanistu wrote:
In loc sa schimbe numele statiei 1 Mai, care defapt e Piata Chibrit

De acord cu Piata Chibrit. Piata 1 Mai e foarte departe de acel loc, iar bulevardul se numeste Ion Mihalache. Denumirea aceasta creeaza confuzie.

Re: Stiri cobradinberceni

Mult timp bulevardul ala s-a numit 1 Mai (pana sa-l redenumeasca in Mihalache, iar 1 Mai sa ia locul blv. Compozitorilor (aiurea combinatie, daca ne gandim putin). E ca si cu statia Jiului, care a fost botezata cu numele Pajura, dar la inaugurare s-au mai gandit si au zis s-o numeasca Jiului (totusi au ramas anunturile din metrou cu urmeaza statia Pajura. :D )

Re: Stiri satanistu

E ok, nu e atat de non-sens ca si statia "1 Mai". Statia Jiului e intre strada Jiului si strada Pajurei, deci e ok data denumirea.

Insa statia "1 mai" trebuie redenumita ori Piata Chibrit, ori Bulevardul Ion Mihalache ori Clabucet. E oribila denumirea, mai ales ca vorbesti cu o persoana si ii spui : Ne vedem la 1 Mai, el nu stie si ia metroul pana la Chibrit, si cand il intrebi unde e, iti zice ca e langa statia de metrou, ramai perplex ca nu e nicio statie de metrou la 1 Mai....

Re: Stiri cobradinberceni

Considera 1 Mai ca pe o denumire generica, fara o legatura cu zona. Cine stie ca trebuie sa ajunga la statia 1 Mai se uita pe o harta a metroului si intelege unde trebuie sa ajunga.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri sab

Gresit, ar trebui ca bulevardul Mihalache sa revina la vechea denumire. Toata lumea stie de 1 Mai acea zona, nu cea din Dr Taberei.
Si apropo de Pajura, anuntul vocal din trenuri este cu "Pajura", nu cu "Jiului", desi statia nu s-a numit oficial Pajura nici macar o zi de la inaugurare. :?

Re: Stiri andrei11

Lasa ca si laBariera Vergului este o situatie hilara,
Sus e Hurmuzachi
Jos e Muncii
:twisted:
Off tpoic :
Ha  :?: 1 Mai in Dr. Taberei  :?: Unde  :?:

Re: Stiri Robert24

Fosta Compozitorilor. Ce, nu stiai aberatia?  :lol:

Go to page:  1  ... 56 57 58 59 60 61 62  ... 398

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2419 forum members have written 433207 posts in 5388 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”