Magistrala 4 - Trecut, prezent si viitor

Discuţii generale, planuri, ştiri şi noutăţi despre lucrările şi proiectul M4

Magistrala 4 - Trecut, prezent si viitor

Mesajde Marian Andrei » Joi, 25 Noi 2010, 18:30

Istoria magistralei 4 incepe dinainte de 1989 cand a fost inceputa iar imediat dupa 1990 lucrarile au fost sistate din lipsa de fonduri iar tunelele construite au fost bagate in conservare si indundate intentionat, pe aceasta tema chiar s-au facut scufundari in zonele inundate mult timp deoarece au existat si usoare forme de viata in zonele inundate.
In anul 2000, mai precis in luna martie, a fost deschis tronsonul cuprins intre Gara de Nord 2 si 1 Mai, tronson ce cuprinde 4 statii (Gara de Nord 2, Basarab, Grivita, 1 Mai) si are o lungime de 3,68km.
Dupa anul 2000 lucrarile au fost continuate pentru scoaterea apei din galeriile de dupa 1 Mai pana la Parc Bazilescu in vederea continuarii lucrarilor pentru punerea in functiune a inca 2 statii, Pajura si Parc Bazilescu. Statia Parc Bazilescu a aparut ca statie intermediara pentru ca tronsonul sa fie deschis mai repede din cauza faptului ca tunelele sunt sapate doar pana in zona parcului Bazilescu.
Urmatoarea etapa in dezvoltarea magistralei 4 este realizarea urmatoarelor 2 statii spre Straulesti - Laminorului si Straulesti, prima aflata in zona Laromet iar a doua inainte de podul peste lacul Straulesti, in proiect fiind inclusa si realizarea unui depou la Straulesti. Durata executiei a lucrarilor de structura pentru aceasta etapa este de 24 luni iar distanta este de 2,3km.
Ca plan de viitor exista in curs de aprobare a indicatorilor pentru tronsonul Gara de Nord 2 - Progresul cu 15 statii si o lungime de 20km.

Harta M4 in starea actuala - executat, in lucru, in proiect, plan de extensie viitoare.
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 19009
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal

Înapoi la Magistrala 4 de metrou Bucureşti - Discuţii, planuri, ştiri


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori