Switch to full style
Prezentări, discuţii, noutăţi despre infrastructura metroului bucureştean
Scrie un răspuns

Discuții diverse despre stațiile de metrou din București

Dum, 12 Ian 2020, 22:58

viewtopic.php?f=198&t=2197&start=140#p343297
sab scrie:Cred ca te referi la o bretea de acces pe pasaj , nu la pasajul propriu-zis...
Chiar daca sa zicem ca ar fi intrunite conditiile tehnice, dupa ce a iesit la Gorjului si, mai ales, pentru ca ar implica oprirea alternativa a circulatiei pe un sens al M1, oare merita :?:Nu știu ce vă tot luați voi de Gorjului, dar eu sunt foarte mulțumit! :) Acolo merg ca surogat pentru M5, parchez prin zonă și iau metroul meu "din Dr Taberei" via Gorjului :lol: imbecil mi se pare doar faptul că stația aia, împreună cu Lujerului cea mai aglomerată din Militari, nu a fost făcută de la început...

Da, Lujerului (Armata Poporului, când eram eu mic..Armata nu trăsese încă în Popor!) este o stație frumoasă, prototipul de stație în mintea mea, iar Gorjului s-a făcut cum s-a făcut cu 2 nave autonome, dar sincer e bine că s-a făcut.

Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou

Dum, 12 Ian 2020, 23:05

Gorjului e un alt fel de Piata Romana 2!...si a fost facuta intr-o perioada de lipsa de finantare crunta, daca m-as apuca sa va povestesc in ce mod s-au obtinut banii v-ati cruci cu siguranta! Creditul APEX va mai spune ceva?
:bere:

Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou

Lun, 13 Ian 2020, 09:27

Nimeni nu contesta UTILITATEA statiei Gorjului, ci felul cum arata. Si, mai presus de toate, durata "deranjului" (o statie de acest gen, ulterioara, neputand fi construita "dintr-o bucata"), precum si modul de circulatie pe durata executiei.

Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou

Lun, 13 Ian 2020, 10:14

Poate ne spune @guru de ce s-a decis ca cele doua nave ale statiei Gorjului sa aiba finisaje diferite. Si nu ma refer la tehnologie (ex. placaje uscate vs. umede), ci la culori si aspect general. La Tineretului noua parte e integrata mult mai bine din punctul asta de vedere.

Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou

Lun, 13 Ian 2020, 11:15

Da, ar fi bine daca poate sa ne spuna. Eu cred ca nava 1 are finisajele "standard" cu care se obisnuia sa se placheze inainte de 1989 (inclusiv faianta oribila de pe tronsonul GdN-D2 si gresia galbena in patratele), in timp ce la nava 2 s-a mai deschis putin orizontul si s-a incercat altceva, inclusiv placarea uscata a peretilor.Poate au fost si arhitecti diferiti sau poate nu mai producea gresia galbena in patratele si nici faianta respectiva...
Singurul loc unde s-a incercat o abordare unitara este placarea metalica de la nivelul peretilor liniei (asemanatoare cu Tineretului), dar nu a iesit nici aici, pentru ca, desi placile sunt acelasi model, au nuante destul de diferite... :(
Oricum, este foarte greu sa gasesti dupa cativa ani fix aceleasi finisaje....

Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou

Lun, 13 Ian 2020, 11:41

Pai exact ce zice sab, mi se pare evident ce s-a intamplat, diferenta de finisaje e explicabila prin trecerea timpului, iar partea mai noua, spre oras, arata mult mai bine.

Eu o tin pe a mea, trebuie facut ceva cu peretii de la Grivita si 1 Mai, e inadmisibil sa arate asa.

Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou

Lun, 13 Ian 2020, 13:06

Hai sa vedem ce vor face la 1Mai pe licitatia lansata...

Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou

Lun, 13 Ian 2020, 21:12

Vorbesti de M6? Statia 1 Mai nu e subiectul acestei licitatii.

Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou

Lun, 13 Ian 2020, 21:26

Nu, daca nu ma inseala memoria a aparut pe forum ca Metrorex vrea sa faca ceva la 1Mai, am si dezbatut subiectul cu colegul #sab (evident in contradictoriu, dar ce farmec ar mai avea forumul fara o diversitate de opinii?)...sau era vorba de Grivita?
Oricum era una dintre cele doua...nu prea are importanta care...
:lol:

Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou

Mar, 14 Ian 2020, 02:13

Ah, m-am linistit. Era aia cu peretii cortina de la Grivita.
Scrie un răspuns