de cosminduru » Lun, 16 Sep 2019, 08:06
Am și eu o nelămurire, referitor la validarea pe traseu comun cu ajutorul butonului "2"
Pe site-ul STB se specifică această validare pe propria răspundere (la Otokar înțeleg că este butonul separat "r")
Dar ce se întâmplă dacă vreau să validez pentru două persoane, apăs 2 de două ori? Dacă am validat deja pe propria răspundere o dată, a doua validare ia din portofel sau nu?
Cum face aparatul diferența între "traseu comun" și portofel? Dacă validez "traseu comun" și apoi apropii cardul fără a apăsa, ia și din portofel sau spune card deja validat?
Spre exemplu, cu abonament pe 41 pot valida prin "2" pe 642. Dar dacă continui călătoria cu 642 spre Valea Argeșului? Trebuie să validez din nou
Controlorul are vreo informație despre ce abonament am, se presupune că știe liniile de pe acel tronson, daca eu am abonament pe 41 și validez pe propria răspundere în... 311?
În fine, sistemul este periculos pentru portofel electronic, dacă efectul butonului 2 dispare în câteva secunde și nu ai fost atent să confirme validarea pe propria răspundere, te poți trezi că validatorul îți "fură" din portofelul electronic.
Cred că cea mai sănătoasă opțiune este să nu se valideze pe traseu comun, controlorii verifică și văd abonamentul.
De asemenea, cred că este imperativ necesar să se schimbe sistemul și să se introducă validarea biletului cu timp (60 minute urban, 90 minute regional)
Acum este o discriminare, în sensul în care în funcție de traseu, pot exista diferențe de la 1 bilet (dacă ai legătură directă) la 3 sau 4 bilete (dacă trebuie să schimbi)
STB nu ar trebui să taxeze prezența într-un anumit vehicul, ci timpul efectiv de folosire.
În toate țările civilizate este așa. Dacă te urci la 11:22, biletul e valid până la 12:22 în orice vehicul cu oricâte transbordări și după 12:22 până la coborârea din vehiculul respectiv.