Știri din București

Știri și evenimente despre transportul în comun din București și împrejurimi

Știri din București

Mesajde Marian Andrei » Lun, 28 Dec 2009, 01:38

RATB va organiza licitatie internationala pentru 150 de troleibuze

Primaria Municipiului Bucuresti si RATB au mai parcurs o etapa din strategia de reabilitare a transportului urban de calatori. Potrivit Biroului de Presa al PMB, Hotararea privind achizitionarea de catre RATB a 150 de troleibuze a fost aprobata, ceea ce inseamna ca se poate organiza licitatia.

Contactat telefonic, purtatorul de cuvant al Regiei, Mihai Vladarau, ne-a declarat ca "dupa acest acord de principiu (aprobarea de catre Consiliul General al Primariei Bucuresti - n.n.) se va elabora documentatia de licitatie". "Licitatia va fi tot una internationala, asa cum s-a procedat si pana acum, dar nu putem preciza cand se va desfasura aceasta", ne-a mai spus Vladarau, precizand ca se ia in calcul si extinderea traseelor.

Programul va dura 3 ani

In cadrul sedintei de joi, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat achizitionarea de catre RATB a 150 de troleibuze, in cadrul unui program multianual pe o durata de 3 ani, incepand cu anul 2008.

Documentatia pentru organizarea licitatiei se va aviza de catre Directia Generala de Infrastructura si Servicii Publice din cadrul PMB si va fi aprobata de Consiliul de Administratie al RATB.
In ceea ce priveste finantarea achizitiei, hotararea stipuleaza ca aceasta va fi asigurata din bugetul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, procedura de achizitie urmand sa fie supusa prevederilor legislatiei in vigoare.

Cheltuieli ridicate de exploatare

Potrivit expunerii de motive intocmite de edilul general Adriean Videanu, bazata pe nota de fundamentare a directorului RATB, "parcul de troleibuze din dotarea Regiei nu mai poate asigura mentinerea, si cu atat mai putin dezvoltarea serviciului de transport in comun cu aceste mijloace de transport", pentru ca vehiculele au norma depasita, iar gradul mare de uzura determina cheltuieli ridicate de exploatare. "Intervin, totodata, probleme privind siguranta circulatiei, confortul si siguranta calatorilor. Din punctul de vedere al protectiei mediului, dotarea pe viitor cu acest mod de transport in comun ar trebui extinsa, dat fiind caracterul nepoluant al acestui tip de vehicul", noteaza Videanu.

66,77% - uzura medie a parcului de "trolee"

Dintre cele 290 de troleibuze existente, 161 de unitati au durata de viata expirata. Intre anii 2000 - 2006 s-au achizitionat numai 138 de troleibuze, dintre care 9 in 2000, 31 in 2001, 50 in 2003, ultimele 39 dintr-un lot de 100 fiind cumparate anul acesta de la Astra Bus.

De altfel, RATB si-a propus extinderea retelei de troleibuz, realizand legatura directa dintre sudul orasului (cartierul Berceni), centrul acestuia si zona de nord (cartierul Baneasa).

"Realizarea retelei de troleibuz de la BIG Berceni la Piata Unirii pe Calea Vacaresti, Bd. Tineretului si Bd. Dimitrie Cantemir este prevazuta a se realiza in cadrul programului de investitii aprobat pe anul 2007 cu finantare de la bugetul local si reprezinta prima etapa din cadrul extinderii liniei de troleibuz. Acest lucru necesita suplimentarea numarului de troleibuze existent cu cel putin 50 de vehicule", noteaza Gheorghe Udriste, directorul general al Directiei de Infrastructura si Servicii Publice din PMB.

La 1 ianuarie 2007, parcul RATB era compus din 2.163 de autovehicule de transport in comun, dintre care 514 tramvaie, 271 de troleibuze, 1.378 de autobuze, uzura medie a parcului fiind de 67,46%.
In afara celor 161 de troleibuze a caror durata de viata era expirata deja la inceputul acestui an, in 2008 nu vor mai putea fi folosite alte 7 unitati, in 2009 - 29 de troleibuze, in 2010 - alte 60, cele mai recente (33 de bucati cumparate de la IRIS Bus) fiind uzate total in 2015.

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/ ... ibuze.html
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 18794
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal

Re: Stiri, noutati, perspective

Mesajde Marian Andrei » Vin, 01 Ian 2010, 14:06

RATB incepe, din ianuarie, inlocuirea biletelor de hartie cu carduri electronice
31.12.2009

Regia Autonoma de Transport Bucuresti incepe, din ianuarie, eliminarea biletelor de hartie si inlocuirea lor, pentru calatorii ocazionali, cu aplicatia "portofel electronic" de pe cardul ACTIV sau cu un card Multiplu, care se poate incarca cu 2-10 calatorii (pe linii urbane, preorasenesti, Expres) si cu abonamente de o zi.

In acest sens, Regia a inceput o campanie de pregatire a calatorilor in vederea acestei schimbari, atat prin centrele de vanzare bilete si abonamente, cat si prin pliante de informare, distribuite calatorilor.
In paralel, RATB efectueaza un sondaj prin care doreste sa afle gradul de cunoastere si de folosire a aplicatiei "portofel electronic" in randul calatorilor, pentru a putea gasi cele mai bune variante de eliminare a titlurilor de calatorie pe suport de hartie.
RATB a demarat, in 2007, implementarea Sistemului Automat de Taxare, prin care, cu acelasi card, se poate calatori atat cu RATB, cat si cu metroul.
Prima prioritate a acestui sistem a fost inlocuirea abonamentelor (lunare) de tip carton cu aceste carduri ACTIV inteligente, valabile cel putin 4 ani ca durata de viata.
In prezent, exista peste 800.000 de carduri care se folosesc in sistem.

http://www.epochtimes-romania.com/artic ... 70290.html
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 18794
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal

Re: Stiri, noutati, perspective

Mesajde Tom » Mar, 05 Ian 2010, 21:00

Dupa ce dispar biletele vechi, eu zic sa cerem RATB sa ne dea niste validatoare vechi. Mi-as pune unul in camera prins de teava dela calorifer. In felul acesta ar fi absolut corecta expresia: "ti-am dat eu bilet sa intri in camera?" :twisted:
Tom
Pisică
 
Mesaje: 2106
Membru din: Mar, 29 Dec 2009, 01:03

Re: Stiri, noutati, perspective

Mesajde ratbdriver » Mar, 05 Ian 2010, 22:43

La autobuze se aude ca nu mai prind vara cu compostoarele, cred ca le vor vinde la fier vechi cum au facut si cu autobuzele vechi :lol:
Avatar utilizator
ratbdriver
 
Mesaje: 15
Membru din: Lun, 04 Ian 2010, 20:25
Localitate: bucuresti

Re: Stiri, noutati, perspective

Mesajde Marian Andrei » Joi, 14 Ian 2010, 20:29

Anunturi de mediu

Joi, 14 Ianuarie 2010


REGIA AUTONOMĂ DE TRANSPORT BUCUREŞTI, titular al proiectului Modernizarea liniei de tramvai pe B-dul Camil Ressu de la str. Ramnicu Valcea la str. Fizicienilor, anunţă publicul interesat asupra parcurgerii etapei de luare a deciziei privind etapa de incadrare. Pentru proiectul mentionat, nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului - se aplica procedura simplificata de avizare pentru obtinerea Acordului de Mediu. Informaţiile privind potenţialul impact al proiectului asupra factorilor de mediu pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti, în zilele de Luni - Joi, între orele 9 - 11.Observaţiile publicului se primesc zilnic, la sediul Agenţiei Pentru Protecţie a Mediului Bucureşti, Aleea Lacul Morii nr.1 sector 6, in 10 zile lucratoare de la aparitia prezentului anunt.REGIA AUTONOMĂ DE TRANSPORT BUCUREŞTI, titular al proiectului Modernizarea liniei de tramvai pe Str. Nicolae Teclu, anunţă publicul interesat asupra parcurgerii etapei de luare a deciziei privind etapa de incadrare. Pentru proiectul mentionat, nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului - se aplica procedura simplificata de avizare pentru obtinerea Acordului de Mediu. Informaţiile privind potenţialul impact al proiectului asupra factorilor de mediu pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti, în zilele de Luni - Joi, între orele 9 - 11.Observaţiile publicului se primesc zilnic, la sediul Agenţiei Pentru Protecţie a Mediului Bucureşti, Aleea Lacul Morii nr.1 sector 6, in 10 zile lucratoare de la aparitia prezentului anunt.


http://www.ratb.ro/index.php?page=stire&id_stire=336
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 18794
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal

Re: Stiri, noutati, perspective

Mesajde bercenicity » Vin, 22 Ian 2010, 16:15

Linia 16 va reveni pe traseul de baza, de la 'Platforma Industriala Pipera' pana la 'Piata Sf. Gheorghe'
Vineri, 22 Ianuarie 2010

Ca urmare a finalizarii lucrarilor de modernizare a caii de rulare a tramvaielor de pe Str. Viitorului si Str. Vasile Lascar, incepand cu data de 23.01.2010, linia 16 va reveni pe traseul de baza, de la 'Platforma Industriala Pipera' pe Bd. Dimitrie Pompei, Sos. Petricani, Bd. Lacul Tei, Str. Maica Domnului, Str. Lizeanu, Str. Viitorului, Str. Vasile Lascar, Str. Armand Calinescu, Str. Paleologu, Calea Mosilor, pana la 'Piata Sf. Gheorghe'.

sursa: http://www.ratb.ro/index.php?page=stire&id_stire=339
Avatar utilizator
bercenicity
Membru Silver
 
Mesaje: 1552
Membru din: Mar, 29 Dec 2009, 10:32
Localitate: BerceniCity

Re: Stiri, noutati, perspective

Mesajde Gabi23 » Vin, 22 Ian 2010, 17:42

Si iar ramanem oare cu o linie initial temorara 616, cu un indicativ total aiurea? :shock: Sau oare s-a uitat sa se mentioneze ca de maine dispare... Era si cazul sa ii dea drumul lui 16 prin Viitorului dupa atatea luni. Inseamna si ca au rezolvat problema refugiului buclucas de la Lizeanu.
Avatar utilizator
Gabi23
Site Admin
 
Mesaje: 11331
Membru din: Lun, 28 Dec 2009, 01:47
Localitate: Bucureşti, Sector 6 - Crângaşi

Re: Stiri, noutati, perspective

Mesajde 3mil » Vin, 22 Ian 2010, 21:25

N-au rezolvat nimic. Toata linia este exact in acelasi stadiu ca acum o luna-jumate, cand s-au facut primele probe.
Din ce am observat anii trecuti, cand au revenit liniile 21 si 34 pe traseele proaspat modernizate, liniile naveta au mai fost pastrate 1-2 saptamani in paralel cu tramvaiul in caz ca era vreo problema.
Avatar utilizator
3mil
Membru Gold
 
Mesaje: 1167
Membru din: Dum, 10 Ian 2010, 10:02
Localitate: Bucuresti

Re: Stiri, noutati, perspective

Mesajde Marian Andrei » Vin, 22 Ian 2010, 21:29

Asta am vazut si eu ca nu au rezolvat nimic cu statia aia, desi poate se vor ocupa cand mai trece gerul, ca lucrarea se poate face si sub trafic.
Linia naveta mai ramane cam o saptamana ca sa se obisnuiasca lumea cu tramvaiele. In aceasta seara turele mici care se retrag din 21 vor face cateva probe pe linia 16.
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 18794
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal

Re: Stiri, noutati, perspective

Mesajde Gabi23 » Vin, 22 Ian 2010, 21:51

Am si eu o intrebare pentru ca nu prea cunosc zona respectiva... Cum era inainte de modernizare statia? Refugiul cum era amplasat?
Avatar utilizator
Gabi23
Site Admin
 
Mesaje: 11331
Membru din: Lun, 28 Dec 2009, 01:47
Localitate: Bucureşti, Sector 6 - Crângaşi

Re: Stiri, noutati, perspective

Mesajde bercenicity » Sâm, 23 Ian 2010, 11:52

3mil scrie:N-au rezolvat nimic. Toata linia este exact in acelasi stadiu ca acum o luna-jumate, cand s-au facut primele probe.

Statia Stefan cel Mare sens Lacul Tei este pe Viitorului exact inainte sa se largeasca strada. Tramvaiele mai opresc ad-hoc si la refugiu unde mai asteapta calatori, dar vatmanul deschide doar usa/usile din fata.

Am observat ca pe Armand Calinescu este o limitare de 10km/h care este respectata de vatmani.
Avatar utilizator
bercenicity
Membru Silver
 
Mesaje: 1552
Membru din: Mar, 29 Dec 2009, 10:32
Localitate: BerceniCity

Re: Stiri, noutati, perspective

Mesajde 3mil » Sâm, 23 Ian 2010, 12:44

Gabi23 scrie:
Am si eu o intrebare pentru ca nu prea cunosc zona respectiva... Cum era inainte de modernizare statia? Refugiul cum era amplasat?

Inainte de modernizare era aproximativ la fel amplasata statia.

bercenicity scrie:
Statia Stefan cel Mare sens Lacul Tei este pe Viitorului exact inainte sa se largeasca strada. Tramvaiele mai opresc ad-hoc si la refugiu unde mai asteapta calatori, dar vatmanul deschide doar usa/usile din fata.

Mai exact statia se afla chiar inainte de intersectia Viitorului cu Str. Fainari. La refugiul cu pricina niciun anunt, nimic, decat ca lipseste placuta cu numele statiei. Lumea asteapta pe acel refugiu si daca vatmanul e amabil ia calatorii pe la prima usa, cum precizat bercenicity. Daca ai ghinionul sa nu te ia, ori te duci in statie la 616, ori la statia improvizata a lui 16 si mai astepti un tramvai in frig/ninsoare. :roll:
In alta ordine de idei, fecvanta mi s-a parut acceptabila, tinand cont ca este zi de weekend.
Avatar utilizator
3mil
Membru Gold
 
Mesaje: 1167
Membru din: Dum, 10 Ian 2010, 10:02
Localitate: Bucuresti

Re: Stiri, noutati, perspective

Mesajde Gabi23 » Vin, 05 Feb 2010, 16:18

Incepand cu data de 5 februarie 2010 s-a infintat linia 630, intre Piata Dorobantilor si Romexpo. Deocamdata nu cunoastem motivul real al infintarii liniei, cert este ca este deservita de Autobaza Pipera cu autobuze DAF. La ora 14 in traseu erau 2 ture formate din DAF-urile ELBO #768 si #828. Linia a fost trecuta pe toate placutele din statii, iar afisajul autobuzelor a fost actualizat, ceea ce linia 616 nu a avut parte la aceste autobuze DAF. Deocamdata siteul oficial ar RATB nu a mentionat nimic despre aceasta liniei. Mai jos am schitat traseul liniei, DAF-ul #828 si o placuta de statie.
Avatar utilizator
Gabi23
Site Admin
 
Mesaje: 11331
Membru din: Lun, 28 Dec 2009, 01:47
Localitate: Bucureşti, Sector 6 - Crângaşi

Re: Stiri, noutati, perspective

Mesajde Marian Andrei » Vin, 05 Feb 2010, 17:01

Cel mai probabil linia a aparut pentru vreun eveniment ce are loc la Romexpo.
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 18794
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal

Următorul

Înapoi la Știri și evenimente despre transportul în comun din București și împrejurimi


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: mirceade şi 6 vizitatori