Tranziția RATB - STB S.A.

Știri și evenimente despre transportul în comun din București și împrejurimi

Re: Tranziția RATB - STB S.A.

Mesajde TibiV » Mie, 02 Ian 2019, 21:27

Pana acum cativa ani Banca Nationala a Romaniei a avut domeniul bnro.ro, pentru ca bnr.ro fusese luat de un "șmecher".
Si nu se poate spune ca BNR nu ar fi potenta financiar... ;)

Evident ca șmecherul a vrut bani, iar cei de la BNR s-au ambitionat sa nu ii faca safteaua...
Acum este bnr.ro, dar adresele interne sunt tot pe bnro.ro. Daca primesti un mail de la institutie, este cu bnro.ro...
TibiV
Membru Gold
 
Mesaje: 9532
Membru din: Vin, 14 Noi 2014, 20:20

Re: Tranziția RATB - STB S.A.

Mesajde Tom » Mie, 02 Ian 2019, 21:48

Bnr.ro există cel puțin de prin 2011-2012. E posibil ca la început să se fi întâmplat asta. Cazul BNR nu-l cunosc, e posibil totuși ca în acea speță disputa (la nu știu ce comisie internațională de arbitraj în domeniu) să fi fost soluționată în favoarea lor, dar să fi durat ceva timp, nu cred că au plătit ceva respectivului. Domeniul "adevarul.ro" a fost altă poveste, fiind substantiv comun și existând o reglementare privind denumirile care sunt substantive comune.
Dar ce vroiam să evidențiez este faptul că domeniul stb.ro era disponibil la data înregistrării domeniului stbsa.ro, deci șmecherul a reacționat după aceea, iar STB nu a înregistrat domeniul stb.ro când trebuia. În cazul STBsa, domeniul stb.ro a devenit valoros nu înainte ca STB să-l rezerve, ci după ce STB nu l-a rezervat. Sau poate nu știu eu și o fi vreo altă corporație cu inițialele STB care activează sau încă nu activează pe aici și care și-ar (fi) dori(t) domeniul, dacă ex-RATB nu l-a vrut.
Tom
Pisică
 
Mesaje: 2106
Membru din: Mar, 29 Dec 2009, 01:03

Re: Tranziția RATB - STB S.A.

Mesajde Albert » Lun, 30 Sep 2019, 15:32

Au aparut unele informații cum ca ar urma sa vina un nou director la STB in locul domnului Creci. Este vorba despre un domn Teodorescu.
Avatar utilizator
Albert
 
Mesaje: 705
Membru din: Mie, 07 Mar 2018, 00:04
Localitate: Bucuresti

Re: Tranziția RATB - STB S.A.

Mesajde Marian Andrei » Lun, 30 Sep 2019, 15:37

Mihai Teodorescu? In prezent este director al directiei de transporturi din PMB.
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 19028
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal

Re: Tranziția RATB - STB S.A.

Mesajde Albert » Lun, 30 Sep 2019, 15:42

Da, de el se spune ca ar fi vorba.
Avatar utilizator
Albert
 
Mesaje: 705
Membru din: Mie, 07 Mar 2018, 00:04
Localitate: Bucuresti

Re: Tranzitia RATB - STB S.A.

Mesajde Tom » Mie, 20 Noi 2019, 17:25

Am să reiau postarea integral, iar după ce o recitiți, vă rog înghesuiți-vă să-mi dați titlul de Tata Omidul.
La această oră, conform ROTLD, domeniul stb.ro aparține STB-sa. Poate se interesează DNA cât s'a cheltuit pe achiziționarea de la firma de uliță neasfaltată din Domnești, în loc să-l ia direct de la ICI la tarif standard, când era disponibil, iar RATB se reorganiza :!: :!:
P.S. Ca să respectăm ce am scris în postarea originală, aștept până la Centenar + 1 an + 1 zi pentru a mi se decerna titlul de Tata Omidul.
Tom scrie:
V2A scrie:STB are acum şi site: http://www.stbsa.ro. Dacă accesați http://www.ratb.ro sunteți redirecționați către noua adresă.

Pentru că sunt informații fără caracter personal și publice, iar ca să o dau în avocățisme, informațiile de mai jos sunt preluate dintr'o sursă publică, în scopul exclusiv al asigurării transparenței informaționale în legătură cu aspecte privind o societate deținută de administrația locală, iată o curiozitate din "istoria" noului nume de domeniu al STBsa, informații preluate de pe situl RoTLD.

Nume Domeniu: stbsa.ro
Data Înregistrării: 2018-09-06
Data Expirării: 2019-09-06
Nume Deţinător: R.A.T.B. R.A.
Tip Persoana: Companie Comercială
Adresă#1: BD. DINICU GOLESCU NR.1
Adresă#3: SECTOR 1
Oraș: BUCURESTI
Județ/Sector/Stat: BUCURESTI
Cod Poștal: 010861

Nume Domeniu: stb.ro
Data Înregistrării: 2018-10-28
Data Expirării: 2019-10-28
Nume Deţinător: FLASHWEB IT S.R.L.
Tip Persoana: Companie Comercială
Adresă#1: X
Oraș: Domnești
Județ/Sector/Stat: Ilfov
Cod Poștal: 077090

La 13.09.2018, RATB se reorganizează în STB. Cu doar o săptămână înainte, RATB (RA) achiziționează un domeniu pentru nou-înființata STB (SA). Dacă în urma reorganizării, STB a schimbat și codul de înregistrare fiscală, va avea probleme cu prelungirea domeniului la anul când va expira sau va face o mulțime de hîrtii către ICI. Am avut de-a face cu o situație similară când o societate a preluat un domeniu de la o alta care s'a desființat în circumstanțe cam alambicate.
Cu vreo lună și jumătate mai târziu, o companie de care n'a auzit nimeni, care nu apare în nicio căutare pe google, cu sediul în X pe dreapta, orașul Domnești, înregistrează un domeniu mult mai potrivit pentru o societate de notorietatea, de vechimea, tradiția și mai ales de mărimea STB (fostă RATB, ITB &c). Domeniul stb.ro pare a fi înregistrat în scopul revânzării, după cum se poate verifica aici. La momentul înregistrării penibilului stbsa.ro, domeniul stb.ro nu era înregistrat de nimeni și asta era un fapt verificabil la același RoTLD. Care este motivul pentru care o societate cu tradiție ca STB să nu fi dorit să achiziționeze un nume de domeniu scurt și reprezentativ pentru ea? Poate duamna ne poate răspunde la această întrebare. Personal, nu cred că este vorba doar de dezinteres sau incompetență din partea departamentului IT "cu studii de specialitate".
Și care e motivul pentru care dintr'odată o firmă fantomă (până la proba contrarie) a dobândit subit un interes deosebit pentru acest domeniu? Să fie doar o firmă înființată pentru o "flashbusiness" cu STBsa?
Din câte cunosc, însă nu aprofundat, din practica în domeniu, STB ar putea iniția o dispută care în mod foarte probabil s'ar soluționa în favoarea sa. Dar am putea pune pariu că nu o va face și că peste un an de zile, STBsa își va prelungi fostul domeniu (sau nu), în funcție de rezultatul negocierilor cu firma de IT in cauză, iar undeva pe la "noul centenar" din 2019, STBsa va anunța din nou că noul domeniu al său este STB.ro. Dacă e asa, Tata Omidu să-mi spuneți.
Tom
Pisică
 
Mesaje: 2106
Membru din: Mar, 29 Dec 2009, 01:03

Re: Tranziția RATB - STB S.A.

Mesajde TibiV » Mie, 20 Noi 2019, 22:50

Esti ”Tata Omidul”!...
:lol:
TibiV
Membru Gold
 
Mesaje: 9532
Membru din: Vin, 14 Noi 2014, 20:20

Anterior

Înapoi la Știri și evenimente despre transportul în comun din București și împrejurimi


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori