⚠️ Încearcă noul forum!

Regulamentul forumului, termene si conditii de utilizare

Totul despre site-urile din rețeaua metrouusor.com.

Postarea mesajelor, conduita pe forum

Mesajde Costin » Vin, 26 Iul 2013, 11:20

I. Postarea mesajelor, conduita pe forum

 1. Forumul este un mediu privat la care orice utilizator interesat se poate inscrie.

 2. Administratia isi rezerva dreptul de a activa selectiv conturile.

 3. Dupa inscriere un utilizator beneficiaza de o perioada de proba de maxim 30 zile de la postarea primului mesaj, perioada in care, in cazul incalcarii prezentului regulament, administratia isi rezerva dreptul de a aplica alte sanctiuni decat cele standard (Vezi I.20.b)

 4. Mesajele postate de catre utilizatori reprezinta oglinda forumului, acestea trebuie sa fie pe cat posibil corecte (atat ca informatie continuta cat si gramatical). Micile greseli de ortografie pot fi corectate de catre moderatori sau administratori sau direct de catre autorul mesajului, in termen de o ora de la postare, la semnalarea oricarui coleg de forum. Mesajele cu un numar mare de greseli, ilizibile, vor fi sterse iar autorul va fi penalizat conform prezentului regulament.

 5. Mesajele care contin stiri sau reportaje foto vor fi postate exclusiv in topicele de stiri, respectiv in topicele pentru reportaje foto (topice lunare, de exemplu "Ianuarie 2019", sau marcate in oricare alt mod relevant pentru reportaje foto). Discutiile libere, opiniile personale precum si comentariile pe marginea unei stiri sau a unui reportaj vor fi postate EXCLUSIV in topicele de discutii. Suplimentar, mesajele ce contin pareri personale trebuie argumentate obiectiv, parerile personale gratuite – de genul „da naspa arata”, „urat”, „ce gainarie” etc – nu sunt binevenite.

 6. Nu sunt permise: limbajul cu prescurtari de tip chat / messenger, abuzul de emoji / emoticonuri, abuzul de CAPS LOCK, abuzul de semne de punctuatie

 7. Nu sunt premise postarile una dupa alta de la acelasi utilizator, in masura in care nu este adusa nici o informatie noua (de exemplu: prezentarea unui nou vehicul, un nou reportaj de la un santier etc). Daca ati postat un mesaj si doriti sa adaugati ceva, folositi functia de „editare mesaj”, activa o ora de la prima postare.

 8. Este interzisa modificarea mesajelor proprii dupa ce acestea au primit raspuns, cu exceptia greselilor marunte care nu afecteaza informatia publicata (cifre gresite, ortografie etc). Astfel de modificari se penalizeaza conform prezentului regulament.

 9. Discutiile offtopic sunt premise doar pentru clarificari, in limita a 2-3 mesaje, scrise doar cu font italic. Daca aveti ceva offtopic de scris ce poate fi subiect de discutie, scrieti la topicul cel mai potrivit subiectului respectiv. Daca subiectul respectiv nu are topic dedicat, atunci deschideti un topic nou in forumul corespunzator. Continuarea unor discutii offtopic dincolo de limita de mai sus sau fara a crea un topic nou se penalizeaza conform prezentului regulament.

 10. Daca aveti o intrebare, intai cautati in sectiunea/forumul/subiectul corespunzatoare, s-ar putea sa gasiti raspunsul. De asemenea, puteti folosi si functia "search" / "cautare" a forumului in acest scop. Discutiile noi despre subiecte vechi nu sunt binevenite iar abuzul se penalizeaza conform prezentului regulament.

 11. Nu jigniti colegii de forum si nu lansati atacuri personale. Daca aveti argumente pentru a contrazice pe cineva, utilizati-le. Judecati informatii si idei, nu colegi de forum! Mesajele care contin jigniri sau atacuri la persoana precum si discutiile offtopic ce pornesc de la aceste mesaje vor fi sterse iar autorii vor fi penalizati conform prezentului regulament.

 12. Se interzice promovarea explicita a altor siteuri/forumuri/asociatii/companii in legatura cu tematica forumului altundeva inafara sectiunii de "Colaboratori si pagini utile", interdictia se refera si la mesajele private, precum si la racolarea de utilizatori pentru alte actiuni/forumuri. Nerespectarea acestei reguli intra sub incidenta art. I.17 din prezentul regulament si se penalizeaza in consecinta. Face exceptie de la regula si este permisa citarea unui asemenea site/forum (prin publicarea linkului) ca sursa a unei informatii preluate de pe site-ul respectiv. Vezi si capitolul V referitor la proprietatea intelectuala, drepturile de autor, preluarea informatiei de la terti sau responsabilitatea privind continutul postat.

 13. Puteti defini o semnatura care va fi afisata pe versiunea desktop a forumului la sfarsitul fiecarui mesaj postat. Toate semnaturile trebuie sa aiba caracteristicile de mai jos, in caz contrar vor fi eliminate:
  • Dimensiunea textului va fi max. 150% (selectare text - "Normal" sau "Mare")
  • Lungimea textului din semnatura va fi de maxim 2 linii
  • Se va putea folosi maxim o culoare suplimentara, fata de culoarea neagra
  • Nu se vor admite linkuri catre diverse bannere, sau bannere (imagini) inserate
  • In continuare, puteti sa folositi pictograme cu locomotive si / sau vagoane, insa pe un singur rand

 14. Nu sunt permise mesajele tip flame sau trolling, adica mesaje ce intrerup firul logic al discutiei, sunt provocatoare sau instiga la dezbateri aprinse offtopic sau care au ca scop inflamarea discutiei si deturnarea ei de la cursul firesc, eventual cu jigniri mai directe sau nu. Astfel de mesaje vor fi sterse iar autorii vor fi penalizati conform prezentului regulament.

 15. Nu sunt permise mesajele in care sunt divulgate detalii despre viata personala sau profesionala a persoanelor particulare, membre pe forum sau nu, altele decat autorul mesajului respectiv. Astfel de mesaje vor fi sterse iar autorul va fi sanctionat conform prezentului regulament (Vezi I.20.d). Este alegerea fiecarui membru daca divulga sau nu detalii despre propria viata profesionala sau personala, dar nici Asociatia "Metrou Usor" si nici administratia forumului nu sunt responsabile pentru eventualele prejudicii aparute in urma acestui fapt. Daca aveti cunostinta de un astfel de mesaj pe forum, care vizeaza detalii personale ale dumneavoastra sau ale unei alte persoane, indiferent daca este scris de dumneavoastra sau altcineva, contactiati imediat administratia prin email la adresa admin@metrouusor.com, incluzand un link direct catre mesajul incriminat, iar echipa administrativa va lua masurile ce se impun in cel mai scurt timp.

 16. Acest forum este apolitic. Nu sunt permise sub nici o forma discutiile despre politica, afirmatiile ce denota anumite afinitati politice si nici folosirea preferintelor politice pentru a argumenta / contraargumenta un fapt sau o opinie. Sunt permise discutiile despre politica doar in topicul Politica, istorie, natiuni, curente de gandire, fara opinii personale si fara propaganda sau partizanat, totul in limita prezentului regulament.

 17. Este complet interzisa activitatea de tip "mica / mare publicitate" (cereri si oferte de bunuri sau servicii, contra cost sau la schimb, sau prezentarea lor sau a unor companii cu scopul vadit de a le promova), pe forumurile publice sau prin mesageria privata. Mesajele de acest tip vor fi sterse iar autorul lor va fi penalizat prin stergerea definitiva a contului, conform prezentului regulament (Vezi I.20.e)

 18. Citarea articolelor din presa se face prin citarea partiala sau totala a continutului articolului, acolo unde sursa acestuia permite. Publicarea unui simplu link catre un articol ce poate disparea in timp poate cauza discutii ce, in momentul disparitiei articolului, raman fara obiect si nu mai au un fir logic. Vezi si capitolul V referitor la proprietatea intelectuala, drepturile de autor, preluarea informatiei de la terti sau responsabilitatea privind continutul postat.

 19. Acest regulement se aplica pe intreg forumul "Metrou Usor". Este posibil ca anumite sectiuni, sub-forumuri sau subiecte sa aiba derogari de la prezentul regulament, precum si sa aiba un set propriu de reguli ce se aplica in plus, pe langa prezentul regulament. Aceste exceptii vor fi marcate vizibil in partea de sus a paginilor unde se aplica.

 20. Sanctiuni
  1. In cazul nerespectarii regulilor, se aplica penalizari progresive, pentru fiecare abatere consecutiva, in aceasta ordine:
   1. avertisment
   2. avertisment*
   3. suspendare 30 de zile**
   4. suspendare 90 de zile
   5. stergerea contului cu pastrarea mesajelor (cu exceptia acelora care fac obiectul penalizarii si care vor fi sterse).
   ___________________________
   *) daca utilizatorul in cauza a mai avut contul suspendat in trecut sau daca abaterea intra sub incidenta art. I.11 si I.15 din regulament (atac personal, flame, trolling), aceasta penalizare nu se mai aplica si se trece la urmatoarea
   **) daca utilizatorul in cauza a mai avut contul suspendat pentru 30 de zile in trecut, aceasta penalizare nu se mai aplica si se trece la urmatoarea

  2. in cazul unui utilizator aflat in primele 30 de zile de la postarea primului mesaj, administratia isi rezerva dreptul de a aplica sanctiunile de mai sus ne-progresiv, in orice ordine, inclusiv stergerea definitiva a contului

  3. Contorizarea suspendarilor unui cont se "reseteaza" la 6 luni dupa incheierea celei mai recente suspendari. Numarul abaterilor se "reseteaza" la fiecare suspendare.

  4. In cazul publicarii unor mesaje care incalca legislatia nationala in vigoare, inclusiv GDPR, contul autorului va fi sters definitiv; asemenea, si mesajele in cauza.

  5. In cazul publicarii unor mesaje de publicitate, contul autorului va fi sters definitiv; asemenea si mesajele in cauza
Avatar utilizator
Costin
Site Admin
 
Mesaje: 9954
Membru din: Dum, 24 Ian 2010, 06:57
Localitate: Oslo

Regulament foto

Mesajde Costin » Vin, 26 Iul 2013, 11:22

II. Postarea fotografiilor pe forum

 1. Fotografiile postate pe forum trebuie sa aiba obligatoriu dimensiunea maxima de 2MB. Imaginile mai mari de 2MB nu se incarca si genereaza o eroare.

 2. Nu este permisa postarea de fotografii consecutive cu acelasi subiect (acelasi tip de vehicul, acelasi santier etc), cu exceptia cazurilor cand apar noutati fata de ultima fotografie publicata pe acelasi subiect (vehicule iesite de curand de la reparatii, evolutia lucrarilor pe santier etc).

 3. Nu sunt permise pozele in care subiectul pozei nu este pozat in totalitate (de exemplu, pentru vehicule, inclusiv captatori, pantografe) sau in care apar oameni, masini sau alte obiecte in cadru, obturand subiectul principal. De asemenea, fotografiile avand o calitate slaba (miscate, nefocalizate, neclare, cu multe alte obiecte sau persoane in cadru) sunt permise doar in masura in care ilustreaza un eveniment deosebit sau prezinta o noutate, un fapt inedit etc. In caz contrar, acestea vor fi sterse.

 4. Nu sunt permise fotografiile editate masiv sau grosolan, inclusiv cu scopul de a denatura realitatea. Editarile de tip lumina, contrast, crop etc sunt permise. In caz contrar, acestea vor fi sterse.

 5. In cazul trenurilor, daca aveti multe pozate intr-un interval scurt de timp, recomandam sa deschideti un topic de Trainspotting in sectiunea corespunzatoare.

 6. Este permisa gazduirea externa a fotografiilor pe site-ul http://www.imgur.com dupa ce limita de gazduire a fisierelor direct pe forum a fost atinsa. Utilizarea site-urilor photo bucket, post image si image shack (fara spatii) este interzisa, deoarece pozele postate pe acestea dispar dupa o perioada de timp. Drept urmare, cuvintele "photo bucket", "post image" si "image shack" (fara spatii) sunt cenzurate pe forum, ceea ce face imposibila afisarea imaginilor gazduite pe aceste site-uri.

 7. Se permite marcarea fotografiilor cu numele 'metrouusor' (sau variatiuni) doar administratorilor, moderatorilor si membrilor gold. In caz contrar, echipa de administrare a metrouusor.com isi rezerva dreptul de a sterge poza incriminata. In nici o situatie echipa de administrare nu recunoaste asocierea respectivei fotografii cu forumul, portalul, comunitatea metrouusor.com si/sau Asociatia "Metrou Usor". Marcarea fotografiilor in alte moduri este permisa.

 8. Este obligatorie ascunderea numerelor de inmatriculare ale vehiculelor care apartin persoanelor particulare. Vehiculele diverselor institutii (firme de constructii, companii de transport de stat sau private etc) nu necesita ascunderea nr. de inmatriculare. In caz contrar mesajele in cauza vor fi sterse, iar autorul sanctional conform prezentului regulament.

 9. Cand postati fotografii cu vehicule, indiferent de tipul acestora (feroviar, rutier etc), va rugam sa mentionati in mesaj data fotografiei, numarul de inmatriculare / numarul de parc / clasa etc (dupa caz) si eventual locatia fotografiei. Chiar daca aceste aspecte sunt evidente si se observa in fotografie, mentionarea lor in mesaj face mult mai usoara cautarea pe forum. Atentie la numerele de inmatriculare ale vehiculelor particulare, ele nu se scriu (art. II.8)!


AICI gasiti cateva sfaturi privind inserarea pozelor pe forum.
Avatar utilizator
Costin
Site Admin
 
Mesaje: 9954
Membru din: Dum, 24 Ian 2010, 06:57
Localitate: Oslo

Ranguri si grupuri de utilizatori, inregistrarea pe forum

Mesajde Costin » Vin, 26 Iul 2013, 11:24

III. Rangurile utilizatorilor, inregistrarea pe forum, date de contact

 1. Rangurile utilizatorilor
  1. Administrator
   • responsabil cu toate problemele tehnice ale forumului, cu activarea utilizatorilor noi, cu promovarea intr-un alt grup a celor existenti, precum si cu penalizari (dezactivare temporara, totala sau stergere definitiva) acolo unde este cazul.
   • are toate facilitatile specifice moderatorilor si poate realiza activitati de moderare.
  2. Moderator
   • responsabil cu continutul forumului astfel incat acesta sa respecte regulamentul.
   • poate sterge, edita sau muta mesaje si subiecte.
   • propune sanctiuni catre administratori
   • are toate facilitatile specifice membrilor GOLD.
  3. Membru GOLD
   • membru de baza al forumului
   • participa regulat la intalniri, ia parte in luarea deciziilor privind forumul
   • upload nelimitat
   • poate publica imagini marcate cu textul 'metrouusor'
   • isi poate modifica propriile mesaje, oricat de vechi.
   • are toate facilitatile unui membru SILVER
  4. Membru SILVER
   • membru cu o contributie esentiala la continutul forumului
   • limita upload: 1GB
   • are toate facilitatile unui membru BRONZE
  5. Membru BRONZE
   • membru cu activitate importanta pe forum
   • mesagerie privata activa
   • limita upload: 250MB
  6. Membru inregistrat
   • utilizator nou-venit sau care nu a dobandit nici unul din rangurile de mai sus
   • limita upload: 50MB

 2. Promovarea spre un rang superior se castiga in functie de activitatea pe forum, bazata in primul rand pe calitatea informatiilor aduse. Nu solicitati promovarea, nu se acorda la cerere.

 3. Inregistrarea pe forum
  • Conform prezentului regulament (cap I. art. 2), administratia isi rezerva dreptul de a activa selectiv conturile nou inregistrate
  • Ca o consecinta, inregistrarea este un proces manual ce poate dura pana la 48 de ore
  • Dupa 48 de ore, in caz de neactivare a contului, recomandam sa trimiteti un mail la admin@metrouusor.com

 4. Conturile nou inregistrate de pe care nu a fost facuta nici o autentificare timp de 6 luni sunt sterse

 5. Contact - in situatia in care exista mesaje pe forum ce necesita atentia echipei administratie, si nici un membru nu a raspuns inca, va invitam sa ne contactati folosind oricare dintre urmatoarele modalitati:
  1. raportati mesajul sau mesajele problematice, folosind functia 'REPORT'
  2. printr-un mesaj in subiectul dedicat dialogului cu administratia
  3. printr-un e-mail la admin@metrouusor.com
  4. prin mesaj privat adresat unui membru al echipei
Avatar utilizator
Costin
Site Admin
 
Mesaje: 9954
Membru din: Dum, 24 Ian 2010, 06:57
Localitate: Oslo

Drepturi de autor, responsabilitati, conditii de republicare

Mesajde Costin » Mar, 28 Apr 2015, 09:16

IV. Drepturi de autor, responsabilitatea pentru continut, termeni si conditii pentru republicarea continutului

 1. Responsabilitatea legala privind continutul publicat

  1. Forumul "Metrou Usor" este o platforma de tip user-generated content pe care tot continutul se publica pe baza unui cont personal.

  2. Responsabilitatea legala privind continutul publicat pe site-urile metrouusor revine integral autorului (i. e. posesorului contului de pe care s-a facut publicarea). Fac exceptie de la regula acele materiale publicate in numele Asociatiei Metrou Usor, acolo unde acest lucru este specificat explicit, caz in care responsabilitatea legala privind continutul respectiv revine in intregime Asociatiei.

  3. Echipa de moderatori si administratori a forumului actioneaza in vederea respectarii regulamentului precum si a legislatiei nationale si comunitare aplicabile in Romania, prin modificarea sau eliminarea continutului ce contravine legilor sau regulamentului, inclusiv prin sanctionarea autorului ce a publicat continutul respectiv, conform prezentului regulament. In situatia in care considerati ca exista mesaje ce contravin regulamentului sau legii, iar echipa nu a actionat inca, va rugam sa raportati mesajele respective folosind functia de 'report' a forumului sau sa trimiteti un e-mail la admin@metoruusor.com in care sa indicati mesajele incriminate (prin link direct) si o scurta descriere a problemei, iar echipa va actiona in cel mai scurt timp in vederea remedierii situatiei.
 2. Proprietatea intelectuala privind continutul publicat

  1. Continutul publicat reprezinta proprietatea intelectuala a autorului, cu exceptia informatiilor preluate de la terti, in conditiile impuse de acestia, caz in care drepturile de proprietate sunt conforme cu regulamentele si conditiile sursei de la care au fost informatiile preluate. Ca regula generala, continutul preluat de la terti se publica pe site-urile metrouusor, acolo unde este permis, prin specificarea autorului si cu link direct catre sursa informatiei. Formularile vagi de tip "google", "facebook" etc pe post de sursa a informatiei nu sunt permise si sunt sanctionate conform prezentului regulament. Nici un material publicat pe site-urile metrouusor nu intra in proprietatea intelectuala a Asociatiei si nici a membrilor echipei administrative, cu exceptia materialelor distribuite de la inceput in nume propriu de catre Asociatie.

  2. Oricine remarca o informatie citata pe forum fara a fi specificata sursa si/sau prin incalcarea regulamentului sursei, si cunoaste sursa, este invitat sa ia legatura cu echipa administrativa prin raportarea mesajului care contine respectivul continut folosind functia 'report' a forumului, sau prin e-mail la admin@metrouusor.com.

  3. Preluarea de informatii de la terti, fara mentionarea sursei si/sau prin incalcarea regulamentului acesteia, se sanctioneaza conform prezentului regulament.

  4. Autorii isi pot proteja proprietatea intelectuala a materialelor publicate pe site-urile metrouusor prin orice mijloace considerate potrivite. Se permite inscriptionarea cu "metrouusor" si/sau alte variatiuni doar membrilor "gold", moderatorilor, administratorilor, precum si pe toate materialele publicate de catre Asociatia Metrou Usor sub nume propriu. Inscriptionarea cu sintagme proprii autorului este permisa in masura in care acestea nu impiedica buna intelegere a materialului publicat. De exemplu, nu sunt permise watermark-uri aplicate peste text de asa natura incat textul original sa fie greu lizibil, nici watermark-uri aplicate peste imagini astfel incat sa obtureze subiectul principal al acestora.

  5. Prin postarea oricaror materiale pe prezentul forum, indiferent de format (text si/sau multimedia), va exprimati acordul ca materialele in cauza sa fie distribuite in paginile din reteaua MetrouUsor, mentionand autorul, fara a fi notificat in prealabil. O lista cu paginile din reteaua MetrouUsor gasiti aici.
 3. Termeni si conditii de utilizare a continutului publicat

  1. Continutul publicat pe site-urile metrouusor poate fi preluat si republicat in mod liber si gratuit de catre terti, partial sau total, prin mentionarea sursei si prin publicarea unui link direct catre continutul preluat.

  2. Este interzisa modificarea continutului preluat de pe site-urile metrouusor astfel incat informatia originala sa fie in orice mod alterata, inclusiv cu scopul denaturarii realitatii.

  3. Se interzice autorilor care publica pe site-urile metrouusor sa stabileasca alte conditii privind materialul publicat decat cele stabilite aici fara acceptul echipei administrative a forumului.

  4. Asociatia Metrou Usor poate publica materiale in nume propriu care sa se supuna altor termeni si conditii, specificati in mod explicit de fiecare data cand este cazul.

  5. Echipa administrativa a site-urilor si/sau Asociatia Metrou Usor isi rezerva dreptul de a solicita tertilor sa elimine orice continut preluat de pe site-urile metrouusor fara respectarea prezentelor reguli, urmand toate caile legale posibile pentru atingerea acestui scop.
Avatar utilizator
Costin
Site Admin
 
Mesaje: 9954
Membru din: Dum, 24 Ian 2010, 06:57
Localitate: Oslo


Înapoi la Site-urile metrouusor.com: Regulament, informații, anunțuri


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori