Discutii despre reteaua de troleibuz a RATB

Prezentarea detaliată a rețelei de troleibuz din București

Re: Discutii despre reteaua de troleibuz a RATB

Mesajde Florinds » Joi, 29 Iun 2017, 14:11

linia 69 scrie:Dupa terminarea lucrarilor de la Piata Sudului reteaua din cartierul Berceni ar trebui dusa pana undeva, nu stiu unde e mai indicat, unde sa poata fi legata cu cea mare din Bucuresti, adica sa nu mai fie izolata.
Sustin ideea colegilor care vad o legatura (utila) in piata Garii de Nord intre reteaua de pe Calea Grivitei si cea care merge spre Calea Plevnei .....
In ambele situatii avantajele banuiesc ca le intuiti ! (legaturi mai facile intre depouri, linii noi sau uniri de trasee posibile cu troleibuzele existente, situatii de avarii - devieri).

Am citit pe topicul cu Sudului ca vor intoarce pe sub pasajul Mihai Bravu. Si totusi, nevoia era sa preia fluxul de la metrou, deci probabil ca vor cara aer pe Vacaresti si vor dubla aiurea tramvaiul...
Florinds
Membru Silver
 
Mesaje: 1853
Membru din: Sâm, 15 Noi 2014, 16:08

Re: Discutii despre reteaua de troleibuz a RATB

Mesajde GPS » Joi, 29 Iun 2017, 14:26

Părerea unui om care sta de 15 ani in Berceni și care timp de 8 ani a mers zilnic cu troleibuzul pe aici:
1. Prelungirea pana la Metalurgiei (Metro, PGB sau Vulcan) e una benefică pentru linia 73.
2. Prelungirea liniilor la Bd. Tineretului va fi și ea benefică: acces mai ușor la Parcul Tineretului.
3. Desființarea buclei de la Sudului nu va afecta transportul in zona, Văcăreștiul va deveni mai liber, deci nu se pierde vremea in trafic.

Propunerea mea pentru linii:
1 -> 73 Vulcan Berceni - Bd. Obregia - Vacaresti - Bd. Tineretului
2 -> 74 Bd. Obregia - E. Racoviță - Vacaresti - Șincai - Piața Unirii
3 -> 76 Piața Reșița - N. Vasile - Vacaresti - Șincai - Piața Unirii (cu o eventuala prelungire la Romană)
Linia 76 va circula mai mult la orele de vârf suplinind linia 381.
4 -> 77 Piața Reșița - N. Vasile - Vacaresti - Bd. Tineretului
GPS
Membru Bronze
 
Mesaje: 1138
Membru din: Dum, 07 Iun 2015, 18:47

Re: Discutii despre reteaua de troleibuz a RATB

Mesajde Daddy » Dum, 23 Iul 2017, 23:53

Discutia de sus mi-a adus aminte ca, undeva prin anul 2000, am auzit la radio un reprezentant de la RATB vorbind despre extinderea retelei din Berceni pana la Timpuri Noi. A fost singura data cand am auzit despre asa ceva dar o asemenea varianta a existat. Ar fi fost mai bine sau mai rau decat tentativa de refacere a rutei istorice de pe Cantemir?
ByOnu scrie: Prelungirea troleibuzelor locale pana la pasajul Mihai Bravu nu va face decat sa scada frecventa troleibuzelor...
... Capatul de la abator il va face initul pentru cea mai mare parte a calatorilor, daca ar merge pana la Unirii ar fi alta treaba. Imi mentin parerea ca liniile locale din Berceni au rolul de a prelua fluxurile constante de la metrou si dispersarea lor in cartier.

Citind acest forum, am constatat ca multi au considerat aceste linii de cartier inutile, ca pot fi desfiintate pentru ca dubleaza autobuzele. In fapt, in conditiile in care majoritatea calatorilor merg pana la Sudului, fara ele este un infern, lucru care se observa si acum. Prelungirea la Mihai Bravu inseamna de fapt Costache Stamate ca ultima statie, la Gladitei nu vad cum s-ar amenaja o statie acolo unde stationeaza autobuzele. O varianta ar fi sa intoarca dupa intersectia cu bd. Tineretului (cum o facea la sfarsitul anilor 80) ca sa poata sa aiba statie comuna cu 133 si sa fie cat de cat utile dar nu stiu daca tehnic e posibil.
Daddy
 
Mesaje: 37
Membru din: Lun, 18 Iul 2011, 23:46
Localitate: Bucuresti

Anterior

Înapoi la Prezentarea rețelei de troleibuz din București


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori