Linia pentru tramvaie de marfa de la Piata Delfinului

Prezentarea detaliată a tuturor liniilor de tramvai din București

Re: Linia pentru tramvaie de marfa de la Piata Delfinului

Mesajde Tom » Dum, 15 Oct 2017, 10:45

În ce an le-ai văzut? Ce fel de tramvaie erau? Erau mai multe tramvaie sau doar unul?
Cel puțin după 1985 nu am mai văzut tramvaie V56 normale (adică să poată duce călători). Au fost modificate în "măgari", având ușa aceea mare la mijloc. În interior aveau maximum două scaune, dar nu-mi amintesc să fi văzut bare sau ceva de care să se poată ține călătorii. Atunci fie e posibil să se fi păstrat câteva vagoane originale, fie duceau călătorii "pe propria răspundere", mai ales că nu cred că erau doar câțiva.
Ca o paranteză, în perioada 1985-1986 am văzut în zona Pantelimon (undeva între intersecția cu Iancului și cea de la Delfinul), "măgarul" 154 care trăgea ceva ce păreau a fi două boghiuri (pe vremea aceea nu știam că asta sunt). A fost prima dată când am (re)văzut tramvai V56 în București. Ce mi se pare ciudat este că în zonă nu există depouri și nici nu exista legătura între Bd. Basarabia și Faur, deci nu prea înțeleg unde ducea boghiurile. După aceea absolut pe toate vagoanele V56 pe care le-am văzut, erau modificate, aveau acea ușă mare la mijloc și probabil nici ele nu erau echipate pentru transportul călătorilor, fie ei și comercianți din piață.
La începutul anilor '90, vedeam mereu un tramvai V3A (posibil nr. 347) prin zona Mihai Bravu - Iancului, care afișa indicativul "APROVIZIONARE". E posibil ca linia de marfă de la Delfinului să fi fost încă funcțîonală în acel moment.
Nu poți spune că ești OM dacă n'ai plantat un POM și nu ai crescut un TOM!
Avatar utilizator
Tom
Pisică
 
Mesaje: 2062
Membru din: Mar, 29 Dec 2009, 01:03
Localitate: Imperium Trix

Anterior

Înapoi la Prezentarea rețelei de tramvai din București


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori