Switch to full style
Reportaje de pe șantierele actuale precum și proiecte de viitor
Scrie un răspuns

Modernizarea zonei Prel. Ghencea - Sos. Alexandriei

Vin, 25 Noi 2011, 22:06

Domnilor primari de sector 5 si de Bragadiru, inainte de aceasta mareata si ambitioasa strapungere, va rog frumos sa colaborati si sa cadeti de acord pentru a asfalta strazile Bulgarus si Gladiolelor in asa fel incat soferii sa poata evita soseaua de Centura si bariera Domnesti pentru a putea circula civilizat si pe scurtatura intre prelungirea Ghencea si Sos. Alexandriei. Deocamdata este cea mai ieftina si rapida scurtatura intre cele 2 artere cu conditia ca cele 2 strazi sa fie asfaltate si sa se poata circula in conditii civilizate. Este si mult mai ieftin si realizabil pe termen scurt!

Re: Strapungerea Ghencea - Sos. Alexandriei

Vin, 25 Noi 2011, 22:15

alex1968 scrie:Domnilor primari de sector 5 si de Bragadiru, inainte de aceasta mareata si ambitioasa strapungere, va rog frumos sa colaborati...

Te rog frumos nu desconsidera forumul sperand ca alde Vanghelie care este citeste (ceva!) forumul asta.

Re: Strapungerea Ghencea - Sos. Alexandriei

Sâm, 26 Noi 2011, 10:18

Intamplator am fost ieri cu treaba prin zona. Se fac asfaltari pe stradutele din zona, dar in stil romanesc, se asfalta drumul de pamant ( sau hai, treaca de la mine, se vedeau vagi urme de balastare dedesubt ). Zona fiind in dezvoltare, cu utilaje de constructii serpuind haotic pe alei, cautandu-si beneficiarii, asfaltul pus acum nu tine pana la primavara. Mai trebuie sa remarc, usor off-topic, este adevarat, ca se construieste haotic, blocuri, casute, vilute, viloaie, toate amestecate si legate de alei de 2 m latime, sufocate intre garduri, simti ca esti intr-un labirint.

Re: Strapungerea Ghencea - Sos. Alexandriei

Sâm, 26 Noi 2011, 10:30

Off topic Deabia astept un incendiu din asta barosan in Pipera, pe stradutele astea de 2 metri latime !!! O sa fie super, super rau de tot.

Re: Strapungerea Ghencea - Sos. Alexandriei

Sâm, 26 Noi 2011, 10:52

In zona inca se lucreaza la utilitati deci este posibil sa fie totul un provizorat pt a se putea circula pina la definitivarea lucrarilor .Problema este ca ruta respectiva nu va fi si nu este o strapungere ci o amarita de poteca Ghencea - Alexandria . Cind s-au dat paminturile si a inceput constructia de case , nu s-a tinut cont ca mai trebuie si strazi .Prostia primariei care a admis ulite enorm de lungi si inguste , a celor care au cumparat si au dorit casele " la strada " , a dus la o zona compromisa . A fost teren liber deci se putea rezerva loc pentru strazi normale , care sa poata permite un trafic local si de tranzit , trebuia un bulevard central ( macar ) , trebuia facuta ruta Riul Doamnei -Alexandria , Valea Oltului - Alexandria , Ghencea- Gladiolelor - Alexandria ( in linie dreapta)....Din pacate , putin se mai poate face , dar si asa cum este acum , primaria sectorului 5 are in plan terminarea utilitatilor si reabilitarea strazilor . Sigur pina in vara lui 2012 se termina .

Re: Strapungerea Ghencea - Sos. Alexandriei

Sâm, 26 Noi 2011, 11:04

Absolut de acord cu tine, asta e o solutie de avarie si pe termen scurt de genul "hai macar sa facem ceva" adica un minim, sigur ca ar trebui facut bulevardul, dar pana atunci macar sa circulam pe asfalt care sa nu se strice la prima ninsoare. Tot ar fi bine ca aceste 2 strazi sa fie asfaltate ca lumea pana in vara 2012, ca de rezolvat ceva cu pasaj sau largirea soselei Prelungirea Ghencea ori a centurii la Bariera Domnesti nu sunt prea optimist in anul viitor (chiar daca e elctoral)

Re: Strapungerea Ghencea - Sos. Alexandriei

Sâm, 26 Noi 2011, 12:33

O starda mai lata ar fi Margelelor, dar e cam greu de unit cu Maracineni, e nevoie de ceva mai mult spatiu pe Strada Cactusului.

Re: Strapungerea Ghencea - Sos. Alexandriei

Dum, 27 Noi 2011, 22:32

Stradutele inguste din zonele periferice (foste terenuri agricole) care s-au tranformat in cartiere de vile
sunt asa din cauza complicitatii proprietari - primarie.
Cand omul si-a luat parcela de pamant si a divizat-o in parcele mai mici pentru loturi de case - a platit din buzunarul lui stradutele dintre case (mai putini metri patrati vanduti) -
deci a facut cele mai inguste stradute posibile.
Cel ce a cumparat si a vazut situatia si-a facut gard si casa la strada ca tot a dat bani pe metrii aia patrati.

Prin alte locuri primaria a actionat la santaj:
- a permis vanzari de loturi de case cu stradute inguste
- cand noul proprietar a cerut autorizatie de constructie, primaria l-a obligat sa se dea cu 1 - 2 m mai in spate de la strada, ca sa lase loc de un asa zis trotuar.
Unii mai smecheri nu s-au conformat, altii da si a iesit uneori o strada cu bucati de trotuar intrerupte de curti.

Re: Strapungerea Ghencea - Sos. Alexandriei

Lun, 28 Noi 2011, 12:13

Conceptul de asazis trotuar se cheama "retragere de la drum".

Re: Strapungerea Ghencea - Sos. Alexandriei

Lun, 28 Noi 2011, 12:51

Tot legiuitorul este de vina. Omul se intinde mereu mai mult decat ii e plapuma, o avem in gene...trebuia o mana forte, adica un legiuitor.

Re: Strapungerea Ghencea - Sos. Alexandriei

Lun, 28 Noi 2011, 19:02

Apropo de constructiile "de-a pishul boului" (Copyright Oprescu) in aceasta zona, strazile Gladiolelor si Drumul Funigeilor cum arata? Ar putea fi largite la 2 benzi pe sens fara exproprieri importante, conform planurilor de sistematizare din PUG?

Re: Strapungerea Ghencea - Sos. Alexandriei

Vin, 03 Aug 2012, 09:46

Ca fapt divers, Drumul Cooperativei merge până în Şos. Alexandriei de o vreme. Cu câteva sute de metri de asfalt în plus s-ar putea degreva Prel. Ghencea de cârdul de la Centură.

Re: Strapungerea Ghencea - Sos. Alexandriei

Vin, 03 Aug 2012, 13:59

Dr2005 scrie:Ca fapt divers, Drumul Cooperativei merge până în Şos. Alexandriei de o vreme. Cu câteva sute de metri de asfalt în plus s-ar putea degreva Prel. Ghencea de cârdul de la Centură.

Acolo dr Cooperativei si strada Dihorului pot fi facute strazi cu sens unic la intrare.
Prin asfaltarea strazii Gladiolelor se poate ajunge in Alexandria.
E adevarat ca ocolul e de 2 ori mai lung decat o strapungere strada Brasov-Alexandriei.

Re: Strapungerea Ghencea - Sos. Alexandriei

Vin, 03 Aug 2012, 21:14

Discutia asta are vre-o baza reala sau e doar SF??? :roll:
Scrie un răspuns
Pagina
următoare