Despre inelul median - "autostrada suspendata"

Reportaje de pe șantierele actuale precum și proiecte de viitor

Despre inelul median - "autostrada suspendata"

Mesajde Marian Andrei » Sâm, 23 Ian 2010, 20:32

Oprescu: Cel mai mare eşec al meu din 2009 e că nu am reuşit să pornesc autostrada suspendată
Cristina Sbîrn
Sâmbătă 23 ian 2010

Edilul-şef al Capitalei, Sorin OprescuCel mai mare eşec al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, este nepornirea lucrărilor la autostrada suspendată, după cum singur a recunoscut, sâmbătă, la Realitatea TV.
Oprescu nu s-a arătat deloc deranjat de faptul că marele său proiect a stârnit zâmbete. "Ce pe Băsescu l-a luat pe cineva în seamă când vorbea de podul de la Brasarab? Şi uite că anul ăsta avem ambiţia să îi dăm drumul", a declarat primarul general al Bucureştiului.
Potrivit şefului Capitalei, autostrada suspendată va porni exact din locul unde se va termina autostrada care va lega Bucureştiul de Braşov. "În acest moment sunt în situaţia în care pot încheia un parteneriat public-privat. Pentru primele tronsoane au pus deoparte bani", a adăugat Oprescu.
Oprescu a precizat că i-au trebuit şase-şapte luni pentru a învăţa ce înseamnă să fii primar în Bucureşti.

Primarul general al Capitalei a precizat că nu se va întoarce în PSD.

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti...80843.html€
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 19525
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal / Cluj

Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata

Mesajde catalinm » Sâm, 23 Ian 2010, 21:15

Din Gandul de azi: "Lucrările continuate în 2009 la stadionul Lia Manoliu, Pasajul Basarab şi staţia de eupurare a apelor uzute de la Glina se vor finaliza în acest an. Pentru 2010 Oprescu a anunţat şi demararea lucrărilor la autostrada suspendată care va avea un traseu modificat. Potrivit primarului general autostrada suspendată va începe din Petricani,unde va face legătura cu autostrada Bucureşti-Braşov, va trece prin Chitila, Giuleşti şi va ajunge la Lacul Morii, unde, în maxim un an şi jumătate, va asigura legătura cu autostrada A1."

E ciudat ca pana acum se vorbea de autostrada suspendata a se incepe catre directia est dinspre A3; acum se schimba directia pe masura ce se dumireste primarul cum merg lucrurile; schimbarea de plan inseamna de fapt urmarirea PUG ului Capitalei (pmb.ro), deci nimic nou. Macar sa se faca ceva...€
catalinm
 
Mesaje: 180
Membru din: Mie, 13 Ian 2010, 22:11

Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata

Mesajde Marian Andrei » Joi, 28 Ian 2010, 17:44

Bucureşti: Autostrada suspendată, promisă şi în 2010
După ce a caracterizat proiectul autostrăzii suspendate ca fiind „marele eşec din 2009”, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, are ambiţa ca anul acesta să finalizeze primul tronson al acesteia. Primarul a declarat că are deja banii pentru începerea construcţiei şi că proiectul este prevăzut în buget.

„Începem construcţia din locul unde se termină autostrada Braşov-Bucureşti. O fac şi când încep s-o fac, nu o să mai râdă nimeni”, declara Oprescu. Autostrada suspendată va avea aproximativ 12 kilometri şi o înălţime de minimum 10 metri.

Parcare subterană la Universitate
Ieri, consilierii municipali au aprobat alte proiecte aproape la fel de ambiţioase: amenajarea unei parcări subterane de 380 de locuri în zona Universităţii şi construirea pasajului subteran de la Casa Presei Libere, proiectat pentru a rezolva problema traficului din zonă.
Înainte de a începe lucrul la parcarea subterană, Oprescu vrea mutarea celor trei statui aflate în scuarul de la Piaţa Universităţii în Parcul Izvor, urmând ca acestea să fie aduse la loc după finalizarea lucrărilor. Accesul în viitorul parcaj se va face din zona Bisericii Ruse. Tot pe lista obiectivelor de îndeplinit în acest an se află şi finalizarea Pasajului Basarab, lucrare începută în urmă cu patru ani şi care ar trebui terminată în toamna acestui an.

Taxele la parcări, la nivelul anului trecut
Tot ieri, consilierii municipali au aprobat revenirea nivelului taxelor pe parcările de reşedinţă la cel din 2009, cuprins între 36,5 şi 76,65 de lei . Iniţiat aceştia aprobaseră, la sfârşitul anului trecut, o hotărâre prin care bucureşteanul plătea de până la trei ori mai mult pe locul de parcare din faţa blocului.

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti...80489.html€
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 19525
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal / Cluj

Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata

Mesajde catalinm » Sâm, 30 Ian 2010, 10:08

Din cate zice oprescu se va incepe cu III; dn punctul meu de vedere prioritatea va fi apoi sa faca IV ca sa poata sa "scoata" traficul de pe A3 catre zona est a orasului (Pantelimon-Titan); apoi III fara I si II (legatura cu A1) nu este prea functionala ca de pe Poligrafiei esti obligat sa te duci catre Grant sau Basarab;

revin la ideea ca este necesara o coborare de la Iuliu Maniu peste Prelungirea Ghencea-Rahova catre zona Luica si nu suprapunerea peste Iuliu Maniu-Panduri; asta e rolul unui inel pentru a asigura o anumita continuitate si nu transferul catre alte inele paralele (gen centura);

cele mai mari probleme din oras acum sunt generate de transferul intre ghencea-Rahova-Ferentari-Luica, Giulesti-Chitilei si Pantelimon-Colentina unde esti "impins" catre centru pentru ca exista partial legaturi intre aceste bulevarde; pt cel din urma exista Fundeniul, dar va exista si pasajul dna ghica - delfinului (apropos, in ce stadiu mai e?), pt Ghencea-Rahova apare in programul pe 2010 prelungirea strazii brasov catre Rahova pe langa complexul steaua, peste terenurile ce tin de mapn, iar legatura Giulesti Chitilei este vizata de tronsonul II al autostrazii lui Oprescu.
catalinm
 
Mesaje: 180
Membru din: Mie, 13 Ian 2010, 22:11

Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata

Mesajde Marian Andrei » Mie, 03 Feb 2010, 17:51

Oprescu vrea să construiască primii 7,5 kilometri din autostrada suspendată, în acest an
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, astăzi, că vrea să demareze anul acesta mai multe proiecte de infrastructură, printre care şi cel al celebrei şosele suspendate, precizând însă că nu ştie de câţi bani va dispune pentru a-şi atinge scopurile.

"Dacă veniturile primăriei scad, nu voi acoperi tot ce îmi propun şi voi fi obligat să alcătuiesc o listă cu priorităţi", a subliniat edilul-şef.

Şoseaua suspendată, care se doreşte a fi inelul median de circulaţie al Capitalei, ar urma să facă legătura între viitoarea autostradă III (Bucureşti-Braşov) şi bulevardul Iuliu Maniu, care se termină cu autostrada I (Bucureşti-Piteşti). Oprescu vrea ca lucrările să fie finanţate din bugetul local şi printr-un parteneriat public-privat, estimând că, anul acesta, intenţionează să realizeze 7,5 kilometri din şoseua suspendată, care ar costa 10-11 milioane de euro. O parte din banii investiţi în şosea ar urma să fie recuperaţi de municipalitate de la şoferii care vor plăti bucvinieta necesară pentru a circula pe această arteră.

Un alt proiect nou al lui Oprescu vizează lucrări la strada Avionului, prin care aceasta să facă legătura între nordul Capitalei şi aeroportul Otopeni. Lucrările vor include şi deschiderea unor linii de tramvai şi autobuz.
Tot anul acesta, Oprescu vrea să finalizeze străpungerea Colentina-Pantelimon, realizată până acum pe jumătate, să termine lucrările la pasajul suprateran Basarab şi să înceapă şi să finalizeze pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere.
O altă lucrare plănuită de Oprescu este lărgirea Şoselei Petricani, ca legătură cu viitoarea autostradă Bucureşti-Braşov şi de unde va porni şoseaua suspendată despre care primarul general a vorbit în nenumărate rânduri.

http://www.realitatea.net/oprescu-vrea-...98379.html€
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 19525
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal / Cluj

Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata

Mesajde smokeone » Mie, 03 Feb 2010, 18:40

Eu totusi nu am inteles ceva.
Daca 1 km de autostrada a costat cam 11 milioane de euro,cum o sa coste o portiune de sosea suspendata lunga de 7,5 km doar 10-11 milioane de euro?Chiar nu inteleg.
Pasajul de la Baneasa a costat cam 12-13 milioane de euro si are doar 1,200 m.
Sigur este vreo greseala!
Avatar utilizator
smokeone
 
Mesaje: 65
Membru din: Mar, 05 Ian 2010, 01:00

Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata

Mesajde smokeone » Joi, 04 Feb 2010, 00:17

Ce zici tu ionutc tine de economie,dar ce baga ei in buzunar sigur nu tine de economie,daca nu s-ar fura atat sigur s-ar face mai multe.
Cand il vad pe Rau Berceanu ca se lauda pe la televiziuni ca o sa faca cine stie ce autostrazi... .El n-a fost in stare sa termine o autostrada si zice ca se apuca de alta,portiunea de autostrada Bucuresti-Ploiesti sigur n-o termina pana in vara.Stiu asta sigur pt ca am mai trecut pe acolo si nu prea se misca mai nimic.
Cand vedem lucrarea finalizata atunci sa ne madrim,sa nu ne madrim cu o foaie care este egala cu 0,asa putem sa ne madrim toti cu cine stie ce vise.
Avatar utilizator
smokeone
 
Mesaje: 65
Membru din: Mar, 05 Ian 2010, 01:00

Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata

Mesajde smokeone » Joi, 04 Feb 2010, 11:01

Mie mi-a placut faza din Top Gear,episodul din Romania,cica "Romania are doar 228 km de autostrada si pana la ora 11 dimineata i-am folosit pe toti" :lol:
Avatar utilizator
smokeone
 
Mesaje: 65
Membru din: Mar, 05 Ian 2010, 01:00

Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata

Mesajde shoppy » Joi, 04 Feb 2010, 12:30

Asta nu o sa fie autostrada in adevaratul sens al cuvantului, va fi probabil asemanator cu inelul Budapestei limitat la 80km/h.

E foarte bine ca se incepe cu III, cele mai aglomerate rute de intrare/iesire in Bucuresti sunt A1 si DN1, unite intre ele doar prin centura veche si Ciurel, aici e marea problema unde trebuie sa se intervina, si este si zona cea mai grea, avem expropirerile din Giulesti - Chitila, Lacul Morii, liniile de cf si marile bulevarde.

In sudul orasului problemele stau altfel, se vorbea si despre legatura de tramvai peste poligonul de tancuri al Mapn, nimic inca. Si pana cand ajung ei cu autostrada acolo...

Pretul de autostrada este 1milion/1km de autostrada din camp, in mijlocul Baraganului daca vreti, si cam 10mil/1km autostrada de munte(tunel, viaduct, etc), Comarnic - Brasov de exemplu.
Daca la noi o sa fie un viaduct neintrerupt cum sunt rampele Basarab - Grozavesti atunci sigur o sa fie mai scump de 1mil/km.
28: AM, AT, BA, BE, BG, CZ, DE, DK, ES, FR, FI, GB, GE, GR, HR, HU, IR, IT, LU, MD, NL, PT, RO, RS, SE, SW, TR, XK (Predeal)
Avatar utilizator
shoppy
Membru Silver
 
Mesaje: 9238
Membru din: Joi, 07 Ian 2010, 11:48
Localitate: Bucuresti, s. 1

Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata

Mesajde telvanni » Joi, 04 Feb 2010, 13:08

Oprescu asta tace si le face. Sper sa se tina de treaba si sa poata face ce si-a propus. E constient ca doar facand ceea ce zice isi va mai castiga inca un mandat. Doamne Ajuta!
Avatar utilizator
telvanni
Membru Silver
 
Mesaje: 1377
Membru din: Mar, 05 Ian 2010, 12:01
Localitate: Bucuresti

Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata

Mesajde shoppy » Joi, 04 Feb 2010, 13:31

E na tace si face, mai mult nici nu tace nici nu face, ca nu am vazut nimic facut iar de promis promite saptamanal.
Acum din partea mea sa promita si de 2 ori pe zi, numai sa si faca, da fara buget aprobat poate sa se dea si cu fundu de pamant ca tot nu poata sa faca nimic.
Chiar, intrebarea de 100 de puncte: "Cand se voteaza bugetu'?"
28: AM, AT, BA, BE, BG, CZ, DE, DK, ES, FR, FI, GB, GE, GR, HR, HU, IR, IT, LU, MD, NL, PT, RO, RS, SE, SW, TR, XK (Predeal)
Avatar utilizator
shoppy
Membru Silver
 
Mesaje: 9238
Membru din: Joi, 07 Ian 2010, 11:48
Localitate: Bucuresti, s. 1

Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata

Mesajde smokeone » Joi, 04 Feb 2010, 15:43

Bugetul pe 2010 se voteaza la sfarsitul anului :lol: atunci cand trebuia in mod normal votat cel din 2011 :lol:
Am castigat cele 100 puncte? :D
Avatar utilizator
smokeone
 
Mesaje: 65
Membru din: Mar, 05 Ian 2010, 01:00

Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata

Mesajde shoppy » Joi, 04 Feb 2010, 17:35

Nu, ca nu ai zis sfarsitul carui an :lol: :mrgreen: :lol: .
Oricum, este vorba de bugetul primariei, nu al Romaniei.
28: AM, AT, BA, BE, BG, CZ, DE, DK, ES, FR, FI, GB, GE, GR, HR, HU, IR, IT, LU, MD, NL, PT, RO, RS, SE, SW, TR, XK (Predeal)
Avatar utilizator
shoppy
Membru Silver
 
Mesaje: 9238
Membru din: Joi, 07 Ian 2010, 11:48
Localitate: Bucuresti, s. 1

Re: Visul lui Oprescu - autostrada suspendata

Mesajde Marian Andrei » Joi, 04 Feb 2010, 17:48

Bugetu' primariei ar trebui cel tarziu in martie sa fie votat.
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 19525
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal / Cluj

Următorul

Înapoi la Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori