Stiri, noutati, perspective

Obiective turistice si excursii in tara si in strainatate

Stiri, noutati, perspective

Mesajde Marian Andrei » Sâm, 16 Feb 2013, 00:17

Turism balnear în Pucioasa, Bezdead şi Vulcana Băi, promovat cu bani europeni

Turismul balnear din localităţile dâmboviţene Pucioasa, Bezdead şi Vulcana Băi este promovat cu bani europeni, printr-un proiect al Consiliului Judeţean Dâmboviţa în valoare de peste 930.000 de lei. Prin acest proiect se doreşte creşterea cu 16% a numărului de turişti în cele trei localităţi.
Proiectul ''Turism balnear, tradiţie şi continuitate'' a demarat în iunie 2011 şi a avut termen de implementare 22 de luni. CJ Dâmboviţa anunţă, într-un comunicat, încheierea proiectului. ''Scopul proiectului a fost acela de valorificare a izvoarelor naturale din localităţile Pucioasa, Vulcana Băi şi Bezdead din judeţul Dâmboviţa, în vederea promovării şi consolidării turismului balnear prin produsul specific 'Turism balnear dâmboviţean, tradiţie şi continuitate'', se arată în comunicatul CJ Dâmboviţa, remis miercuri.

În cadrul proiectului s-au realizat materiale promoţionale, respectiv opt bannere, 6.000 de broşuri, 6.000 de pliante, 1.000 de invitaţii, 2.500 de albume foto, 2.500 de cărţi de prezentare şi 1.000 de DVD-uri cu filmul documentar realizat prin proiect. De asemenea au fost amplasate mai multe indicatoare şi panouri informative. Tot în cadrul proiectului, turismul balnear în cele trei localităţi a fost promovat în cadrul Târgului de Turism al României de anul trecut din Bucureşti. Pentru promovare a fost realizat site-ul www.dambovitabalnear.ro. Valoarea totală a proiectului a fost de 930.664 de lei, iar Consiliul Judeţean Dâmboviţa a participat cu o cofinanţare de 2%, restul fiind fonduri europene nerambursabile. AGERPRES

http://www.administratie.ro/articol.php?id=42542
Avatar utilizator
Marian Andrei
Membru Gold
 
Mesaje: 15370
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal

Re: Stiri, noutati, perspective

Mesajde Marian Andrei » Joi, 06 Feb 2014, 14:20

Turistii vor ajunge mai usor pe partiile Clabucet – Cioplea din Predeal prin investitii POR

ADR Centru anunta semnarea unui nou contract de finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional care aloca Orasului Predeal 53,97 milioane lei pentru o mai buna accesibilitate in zona turistica Clabucet – Cioplea - Predeal. Contractul de finantare a fost semnat de catre primarul orasului Predeal, domnul Liviu Cocos precum si de catre directorul general al ADR Centru, domnul Simion Cretu, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Timp de 20 de luni bugetul proiectului va fi investit in reabilitarea infrastructurii de drum si cresterea numarului locurilor de parcare din oras.

Proiectul ”Accesibilitate in zona turistica Clabucet – Cioplea - Predeal” are o valoare totala de 55,27 milioane lei, din care 53,98 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata,iar diferenta dintre cele doua sume reprezinta cofinantarea asigurata de catre beneficiar. Obiectivul general al proiectului este de a creste accesibilitatea in zona turistica Cioplea - Clabucet din statiunea Predeal, prin imbunatatirea conditiilor de infrastructura publica, in contextul crearii de noi locuri de munca, al protejarii mediului inconjurator si al cresterii calitatii vietii locuitorilor zonei turistice. Prin acest proiect, pe parcursul celor 20 de luni estimate ca fiind necesare pentru implementare, se vor realiza lucrari de reabilitare a 2,9 km de strazi si de amenajare a 3,7 km de piste de biciclete. Pentru cresterea numarului de locuri de parcare este prevazuta construirea a trei parcari etajate si o parcare terestra in zonele cu accesibilitate turistica din statiune. La finalul proiectului, beneficiarul s-a angajat sa creeze 37 de noi locuri de munca pentru locuitorii din orasul Predeal si imprejurimi. Aceste locuri de munca vor fi create in sectorul administrativ si de intretinere parcari.

http://www.regio-adrcentru.ro/Detaliu.a...e&eID=1415
Avatar utilizator
Marian Andrei
Membru Gold
 
Mesaje: 15370
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal


Înapoi la Turism


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori