De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire

1883 posts, 399850 views
 
Go to page:  1  ... 40 41 42 43 44 45 46  ... 135
 
 

📖 Pagination options
Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Două remarci :
a) Este evident că noile partide ( de după 1989 )  au avut inițial ca membrii foștii membrii de partid ( PCR ) sau nemembrii de partid ( PCR ) dar care evident făceau politica partidului (PCR ). E logic să fi  fost așa, nici nu se putea altcumva. O încercare a fost cu PNȚ - ul (anului 1990) dar care a eșuat în mod lamentabil, deși a fost la un moment dat și la guvernare.
b ) Noii membrii de partid ( sau nu ) neinfestați de doctrina Comunistă.
Eu spun așa, sunt patru categorii de onorabil cetățeni
1) Cetățenii neîndroctinați : cei născuți începând cu anul 1980.
2) Cetățenii îndoctrinați nesemificativ : cei născuți începând cu anul 1972
3) Cetățenii îndoctrinați semificativ dar nu total : cei născuți începând cu anul 1960.
4) Cetățenii care teoretic nu mai pot fi recuperați pentru un concept democratic : cei născuți până în anul 1960 ( și aici sunt unele excepții semificative ).
Concluzionând :
Membrii de partid / alegătorii care în anul de grație 2018 au maxim 45 de ani nu mai putem vorbii de influențe comuniste asupra gândirii lor. Ne putem baza și pe membrii generației mele ( 57 - 58 ani ). Îndoieli mari am asupra celor ce au peste această vîrstă ( 57 - 58 ani ). Precizez că începând din primăvara lui 1990 am lucrat strict în domeniul privat, culmea, în domeniul meu de activitate ( inginer mecanic agricol ). Țin să precizez că ceea ce am învățat în facultatea comunistă  a fost strict profesional. Am avut două materii propragantistice, una Filozofia și una Materialismul dialectic și istoric ( parcă așa se chemea ) dar unde toată lumea lua 10 ( zece )  ( hm...sau 9 ( nouă ) dacă nu se ducea la cursuri ). În rest au fost cursuri  strict  profesionale care nu aveau de-a face cu doctrina comunistă. Iar facultatea s-a făcut pe bune, se mai rămânea și repetent /  exmatriculat (la a doua repetenție ). Inclusiv la Mecanică Agricolă ( cică cea mai slabă facultate din cadrul politehnicii - asta spun cei care habar nu au cum arăta programa școlară și cum erau cursurile ).

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire TibiV

Cu un reductor toti am fost datori...
Chiar si electronistii... :D

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire mcosmin

Generatiile se intretaie. Nu dispar brusc cei ce nu pot fi recuperati cand apar unii mai noi. Cea ce vreau sa zic este ca si generatiile mai noi au fost supuse mentalitatilor comuniste chiar de catre generatiile anterioare (parinti, bunici) si apoi dau si ei mai departe la randul lor, si asa mentalitatea dainuieste ani de zile dupa ce propaganda a disparut.

Si oricum, au fost si probabil inca sunt oameni in pozitii bine puse (SRI, SPP, SIE STS) care manipuleaza foarte bine situatia. Voua nu vi se pare suspect ca mai toti liderii de partid sunt patati? Pana si cei mai tineri au boabe negre ascunse.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Florinds

Nu e problema ca liderii de partid sunt patati, problema e ca organismul e bolnav si vrea sa se sinucida.
Un organism normal se insanatoseste singur, fara ajutor din exterior. Coruptii ar trebui inlaturati si de popor, si din interiorul partidului si ar lipsi de pe listele urmatoare. Avem insa niste mere putrede care strica si merele bune. Am ajuns deja cu toate merele putrede in cos si nu vrea nimeni sa arunce tot cosul!
Ar trebui un moment 0, o revolutie practic si o lege a lustratiei adevarate. E clar ca si cei care sunt mai OK printre politicieni au ajuns sa semene cu cei de la care vine putreziciunea.
A se analiza remarca teribila a unei porcine, Serban Nicolae, atunci cand s-a referit si la sex anal: "ai mancare intre dinti, ai zis mersi cand ti-am marit salariul." Da, asa merge treaba, si PDL, si USR s-au vandut pentru bani in plus. La acele voturi nu a mai fost rezultatul asa de echilibrat ca la o motiune de cenzura.
Ar trebui ca pe buletinul de vot sa apara si daca au mai fost pana acum in Parlament/Guvern etc. Nu toata lumea cunoaste pe toata lumea...

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire mcosmin

Eu zic ca daca se limiteaza nr de mandate in parlament la 2 se rezolva multe probleme.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire ByOnu

Crezi ca infractorii sunt in numar limitat in marile partide?

Din partea mea sa fie maximum doua mandate si la primarii, sa nu mai avem personaje de genul Ontanu, Mazare sau Vanghelie.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Florinds

Si daca e unul OK... Il dai jos la al treilea mandat si vine un corupt la primul mandat... Am inteles ca la Oradea e un primar OK. Iohannis am inteles ca a fost OK la Sibiu. De ce sa le interzici al treilea mandat?

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire TibiV

La Oradea primar este Ilie Bolojan, un tip care vorbeste putin si face mult.
Uitati-va ce sosea de centura le-a facut, cu toate intersectiile principale denivelate... DNCB este o doar o salba de giratorii comparativa cu ce au acum oradenii...

Prin 2006 era o mare discutie in presa "cum se poate ca orice act pentru care restul tarii stai 3 zile, la Oradea se obtine in 10 minute ?..."

Se putea pentru ca pe vremea aia Bolojan era prefect de Bihor.
S-a miscat atat de bine incat in 2007 Tariceanu l-a chemat la Bucuresti si l-a facut Secretar General al Guvernului.
Bolojan este cel care a facut ca celebrul cazier judiciar sa nu se mai obtina in 3 zile, ci pe loc. Si alte maruntisuri.

A demisionat in primavara lui 2008 ca sa candideze la alegerile locale din Oradea. Le-a castigat, si de atunci a fost reales de fiecare data.

Daca l-am putea "imprumuta" in Bucuresti macar un mandat, cu totul altfel ar arata orasul...

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire mcosmin

ByOnu wrote:
Crezi ca infractorii sunt in numar limitat in marile partide?

Din partea mea sa fie maximum doua mandate si la primarii, sa nu mai avem personaje de genul Ontanu, Mazare sau Vanghelie.


Atunci inseamna ca suntem un popor cu resurse infinite de corupti. Daca ai doar 2 mandate vei fi mai putin tentat sa faci manareli ca sa iti iasa banul, nu vei putea sa iti faci un sistem de influenta locala, etc. Vei fi mai tentat sa dai legi bune pt ca dupa ce iesi din alea 2 mandate va trebui sa simti legea ca orice cetățean de rand si nu vei putea sa iti folosesti influenta ca sa sari randul.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Aiurea. O să-ți propui să furi absolut tot ce ți-ai propus în 8 ani, nu în 16...
Aeroportul din Oradea când a fost modernizat / transformat integral ?

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire TibiV

Pista OMR a fost refacuta complet (latita de la 30 la 45 metri, lungita de la 1800 la 2100) intre 2014 si 2015.
A mers repede (adica a fost respectat calendarul lucrarilor) pentru ca au avut constructor serios - PORR.
Lucrarile au primit finantare europeana 85%.

Iar  beneficiarul lucrarii nu este Primaria Oradea, ci CJ Bihor...

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire mcosmin

andrei11 wrote:
Aiurea. O să-ți propui să furi absolut tot ce ți-ai propus în 8 ani, nu în 16...
Aeroportul din Oradea când a fost modernizat / transformat integral ?



Pentru asta existi tu, cetateanul cu constiinta civica, care iese la vot si ii taxeaza pe aia care fura. Ca daca fura clar nu face ce a promis, deci e usor sa vezi daca a furat sau nu.

Si chiar daca ar fi reales, exista organe ale statului care teoretic ar trebui sa se ocupe de chestii d-astea, practic, organele alea sunt supuse retetelor de influenta care sunt construite lent pe parcurusul a mai multi ani. Vezi, e o dependenta circulara aici, daca unul nu isi face treaba (in special noi cetatenii), nu merge intreg sistemul.

 



Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

mcosmin wrote:
Eu zic ca daca se limiteaza nr de mandate in parlament la 2 se rezolva multe probleme.


O idee buna, dar nu ar fi un patent pt. intreaga coruptie din Romania. Bun, si care ar fi patentul impotriva coruptiei endemice din tara? Doar nu o "noua clasa politica" - asta a fost valabil in anul 1990 cu respectarea intocmai a
Proclamatiei de la Timisoara(v. in special Punctul 8) Acum, dupa 28 de ani toti fostii mari comunisti, securisti si activisti de pcr care au dorit, si care de multe ori au corupt, au ajuns mari detinatori de terenuri(v. un becali, dar el reprezinta doar varful unui eisberg care pute) de uzine, actionari, si-au facut firme prospere, dar mai ales si-au intretinut conexiuniile fara de care cu bani si cu idei generoase nimeni nu face ceva in Romania, daca nu dispune de  conexiuni....
Atunci ce poate fi patentul impotriva coruptiei endemice? Doar o Justitie libera. Pe bogatii de azi sa-i uitam(multi sunt "in ordine" din punct de vedere al Justitiei, nu-i nimic de facut, doar Justitia Domnului poate face ceva), dar noii politiceni care tot se perinda pe la putere de 28 de ani vor si ei sa se imbogateasca ca si ceilati, de data asta doar prin coruptie. Ce este de facut cu Mazare care se afla probabil prin Madagaskar si cu banii tot pe acolo? Dar sunt altii, mii si mii care acum fura si inseala statul roman si care inca mai sunt in Romania...si mai si conduc tara pe ici si pe colo

 


Go to page:  1  ... 40 41 42 43 44 45 46  ... 135
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2278 forum members have written 420666 posts in 5242 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use