Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiMonumente, clădiri deosebite și repere din București

 

Topic: Centrul vechi

197 posts, 71698 views
 
Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 15
 
 

📖 Pagination options
Re: Centrul vechi ViitorulPrimar

Cine vine azi ,la ora 17, in centrul vechi?

 



Re: Centrul vechi ViitorulPrimar

Update


 



Re: Centrul vechi Dominatrix

Oprescu își ratează a treia oară propriul termen pentru Centrul Vechi

Fotogalerie si sursa:  http://b365.ro/news/centrul ... togalerie/

Din luna august, primarul general al Capitalei a avansat trei termene de finalizare a lucrărilor la străzile din Centrul Vechi. Toate au fost încalcalte, inclusiv cel de 15 octombrie, lansat de Oprescu în urmă cu o lună.

Primul termen anunţat de primarul general al Capitalei a fost lansat în vară. Oprescu spunea atunci că la sfârșitul lunii august toate străzile vor fi gata. Şi cel de-al doilea termen de 11 septembrie, în care primarul dădea asigurări că până şi Piaţa Anton din spatele Hanului lui Manuc va fi finalizată, a fost încălcat. “Lucrările de pe străzile din Centrul Vechi al Bucureştiului vor fi finalizate până la sfârşitul săptămânii”, spunea pe 6 septembrie, într-o zi de marți, primarul general al Capitalei într-o emisiune televizată (VEZI VIDEO).




Chiar dacă termenul de 11 septembrie i-a prins pe muncitori din nou la lucru, edilul-șef a lansat o altă dată patru zile la târziu. „Lucrările la Centrul Istoric al Capitalei vor fi încheiate până la 15 octombrie, însă zona este pregătită pentru evenimentele din cadrul Zilelor Bucureştiului, programate vineri, sâmbătă şi duminică”, anunța pe 15 septembrie Sorin Oprescu, citat de agenția NewsIn. În prezent situația nu diferă cu mult faţă de luna trecută. Doar strada Căldărari, din stânga Hanului lui Manuc a fost finalizată. Strada Şelari dar și intersecția cu strada Franceză sunt încă un şantier abandonat. Într-o zi de luni, la ora 10, doar un singur muncitor era prezent în Centrul Vechi, în Piața Sfântul Anton, în condițiile în care ultimul termen, avansat cu generozitate de Oprescu, a fost deja depășit cu două zile.

Nu doar termenele pentru Centrul Vechi al Capitalei avansate de Oprescu au fost încălcate. Termenele date pentru alte lucrări totalizează o întârziere de 60 de ani: Pasajul Basarab s-a finalizat cu o întârziere de doi ani, bd. Uranus – peste patru ani față de termenul anunțat, Penetrația Splaiul Independenței – Ciurel, peste cinci ani, ca și Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, Pasajul suprateran Doamna Ghica – Bd. Chișinău etc.

„Banul mult, sărăcia omului”

Conform indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul General al Municipiului București, pentru reabilitarea Centrului Vechi erau prevăzuți 27 milioane de euro. Din această sumă, 7 milioane de euro au fost cheltuiți de firma Sedesa, înainte ca Primăria Capitalei să rezilieze contractul cu aceasta în 2009. În aproape patru ani, societatea reabilitase doar patru străzi din cele 14 câte erau cuprinse în proiect. După rezilierea contractului cu Sedesa, în primăvara lui 2010 proiectul este preluat de firma Apolodor.

 


Re: Centrul vechi ViitorulPrimar

Nici eu nu credeam ca dureaza atata.Strada Selari  e inca la stadiul de pamant.Probabil se asteapta alegerile din iunie 2012 ca sa mai aiba un motiv de taiat o panglica in fata camerelor tv.

 


Re: Centrul vechi Radu Stanescu

ViitorulPrimar wrote:
Nici eu nu credeam ca dureaza atata.Strada Selari  e inca la stadiul de pamant.Probabil se asteapta alegerile din iunie 2012 ca sa mai aiba un motiv de taiat o panglica in fata camerelor tv.


De ce va mira.. iata cum se lucreaza:
IMAG0523.jpg (373.53 KB; downloaded 3988 times)
IMAG0544.jpg (419.55 KB; downloaded 3988 times)

 


Re: Centrul vechi ViitorulPrimar

aia e pauza de masa

 



  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Centrul vechi Utilizator anonim

Graffitiul ala din prima poza face parte din centru istoric ?  :lol:

 


Re: Centrul vechi Dominatrix

Da, si specific minoritatilor care locuiesc in zona.

------------------------
Apropo de centrul vechi:

Centrul Vechi pierde titlul de cel mai important pol comercial din Bucureşti. Află de ce l-a detronat zona Unirea.

Centrul Vechi al Capitalei s-a dezvoltat într-un ritm susţinut, în ultima perioadă. Schimbările se văd cu ochiul liber, dar sunt mai degrabă haotice, decât parte dintr-un plan de dezvoltare al oraşului, susţin unii specialişti. Infrastructura cu probleme şi lipsa diversităţii chiriaşilor transformă Centrul Vechi într-un loc pentru distracţie, nu într-un pol comercial. În aceste condiţii, marile lanţuri de magazine preferă să aleagă zona Unirea, pentru a se dezvolta în România.

Dezvoltarea Centrului Vechi, din punct de vedere comercial, s-a dovedit a fi aproape imposibilă, de sine stătătoare. Interesul retailerilor pentru acest segment a fost în continuă creştere, totuşi, mai nimic nu s-a concretizat. Potrivit unui raport Colliers, retailerul Adidas a fost printre singurii care şi-a asigurat o locaţie în zonă. Competiţia creată de restaurante şi cafenele, împreună cu chiriile mari solicitate în zonă, precum şi faptul că în Centrul Vechi nu există nicio ancora de modă, sunt factorii-cheie, care încă ţin retailerii departe de acest perimetru.

„Deşi concentrarea a numeroase baruri şi restaurante a dus la crearea unui pol de atracţie, lipsa diversităţii ofertei comerciale reprezintă principalul dezavantaj al Centrului Istoric. Un moment important va fi reprezentat de deschiderea primului magazin important de articole vestimentare, alături de finalizarea lucrărilor de infrastructura în zonă.", a declarat pentru IMOPEDIA.ro Marius Ene, research manager CBRE România.

Mii de metri pătraţi şi zeci de mii de euro plasaţi în chirii în zona Unirea, evitând Centrul Vechi

Între timp însă, retailerii dornici să se dezvolte au găsit alte puncte fierbinţi, cum ar fi zona Unirea. Este vorba despre retaileri care aduc adevărata efervescenţă a cumpărăturilor, branduri pentru mase, precum cele ale grupului Inditex, C&A sau H&M, care au ocupat deja mii de metri pătraţi de magazine. Iar în aceste noi condiţii de piaţă, Centrul Vechi s-a transformat în nu mai mult decât continuarea pietonală a magazinului Unirea. Şi nu va trece de acest nivel, decât atunci când va convinge investitorii că merită să se extindă acolo.

„Comparativ cu străzile pietonale din alte capitale europene, Centrul Vechi al Bucureştiului, concentrat exclusiv pe baruri şi restaurante, prezintă o oferta relativ limitată din punctul de vedere al activităţilor comerciale ce se desfăşoară aici. Pentru a ajunge la nivelul zonelor similare din alte capitale europene, mixul de chiriaşi ar trebui să includă neapărat şi  principalele magazine vestimentare (Zara, H&M, NewYorker etc.), precum şi comercianţi importanţi din alte domenii, cum ar fi multimedia şi servicii.", continuă oficialul CBRE România.

Chiriile se păstrează sus în Centrul Vechi, iar proprietarii nu sunt dispuşi la compromisuri

Chiriile ar putea fi un argument în plus pentru intrarea investitorilor în zonă, mai ales în sezonul rece. Analiştii Colliers estimează că acestea vor fi în uşoară scădere în semestrul al doilea al acestui an, în Centrul Vechi. Chiriaşii dominanţi, reprezentaţi de cluburi, baruri şi terase, sunt mai puţin activi în sezonul rece. Totuşi, proprietarii sunt stricţi la acest capitol.

„Spre deosebire de dezvoltatorii de centre comerciale, proprietarii spaţiilor comerciale de stradă preferă modalităţi de plată clasice, în dauna chiriei în funcţie de cifra de afaceri, pentru că vor să evite riscul veniturilor fluctuante şi nu doresc să se implice în supravegherea vânzărilor chiriaşilor. Din punctul nostru de vedere, cel puţin atât timp cât va exista o cerere consistentă din partea chiriaşilor pentru spaţiile comerciale din Centrul Vechi, proprietarii acestora nu se vor orienta către această modalitate de plată, chiar dacă în anumite cazuri aceasta s-ar putea dovedi mai profitabilă.", continuă reprezentantul CBRE.

O medie lunară a chiriilor pentru spaţiile comerciale de aproximativ 100 mp variază între 30 şi 45 euro/mp, în funcţie de suprafaţă, vadul comercial şi starea spaţiului respectiv. Se poate vorbi, însă, şi de chirii mult mai mari: 75 - 100 euro/mp.

La nivelul întregului oraş, mixul de retaileri pe segmentul spaţiilor comerciale stradale continuă să fie dominat de bănci, farmacii, agenţii de pariuri, dealeri de telefoane mobile şi cazinouri. Potrivit Colliers, prima ju­mătate de an s-a remarcat prin faptul că vânzătorii de alimente au reprezentat cel mai dinamic segment al pieţei spaţiilor comerciale stradale. Brandurile de lux încă privesc cu interes spre Calea Victoriei. Cu toate acestea, niciun nume nou nu şi-a făcut apariţia în prima ju­mătate de an. Analiştii Colliers afirmă că, abia din a doua partea a anului sau chiar din 2012, am putea vedea o serie de noi intrări pe segmentul retailului de lux.

http://media.imopedia.ro/stiri-imobilia ... 17824.html

 


Re: Centrul vechi Goldmund

"„Comparativ cu străzile pietonale din alte capitale europene, Centrul Vechi al Bucureştiului, concentrat exclusiv pe baruri şi restaurante, prezintă o oferta relativ limitată din punctul de vedere al activităţilor comerciale ce se desfăşoară aici. Pentru a ajunge la nivelul zonelor similare din alte capitale europene, mixul de chiriaşi ar trebui să includă neapărat şi principalele magazine vestimentare (Zara, H&M, NewYorker etc.), precum şi comercianţi importanţi din alte domenii, cum ar fi multimedia şi servicii.", continuă oficialul CBRE România."

Eu nu stiu cate centre vechi din orasele Europei a vazut reporterul care a scris randurile de mai sus(din artiucolul pe care l-a postat Dominatrix)insa cert este ca aceste centre au o multitudine de magazine(in mare parte in mainile unor familii care au magazinul din generatie in generatie), de la anticariate la galerii de arta, magazine cu lucruri specifice orasului, dar nu am vazut nici un H&M intr-un centru vechi al unui oras german...Aceste magazne sunt in partile centrale ale oraselor, de obicei pe artera pietonala principala a unui oras, dar nu neaparat acolo unde este si "orasul vechi".
Daca luam doar Straßburg(Franta), orasul vechi nu are magazinele pomenite de reporter, dar are multe magazine cu 'amintiri din oras', localuri(da, e normal sa fie si localuri)galerii de arta, magazine cu ceramica, cani pt. bere, in general obiecte locale, etc..

 


Re: Centrul vechi Dominatrix

Viitoare atracție în Centrul Vechi: Hanul Gabroveni se renovează de luna viitoare, cu 5 milioane de euro.

Hanul Gabroveni din centrul istoric al Capitalei va fi restaurat și extins. Lucrările vor începe la sfîrșitul lunii viitoare, potrivit primarului general, Sorin Oprescu. Costul investiției este de aproximativ 5 milioane de euro, dintre care 2,5 milioane reprezintă finanțarea europeană nerambursabilă.

Continuarea aici.

 


Re: Centrul vechi DocOctavius

Dominatrix wrote:
Hanul Gabroveni se renovează de luna viitoare

Mai bine mai târziu decât niciodată ar fi varianta optimistă. Însă eu nu prea sunt optimist pentru că ani de zile am tot admirat porțile hanului Gabroveni până când niște [injurii cenzurate] au reușit să le dea foc și nu cred că în cele 5 milioane de euro intră și reconstrucția acelor frumuseți ținând cont de stadiul în care se află restul clădirii.

 


Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 15
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Monumente, clădiri deosebite și repere din București  • 
Choose destination

Since our 2284 forum members have written 420986 posts in 5244 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use