Regiunile RomânieiTransilvaniaJudețul Mureș

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

20 posts, 7422 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Solaris Bus & Coach, lider european în producția de vehicule electrice pentru transport public, va prezenta în premieră în România autobuzul pentru transport în comun Urbino 12 cu hidrogen, în cadrul unui tur național. Timp de două luni, autobuzul Solaris cu hidrogen va fi prezent în douăsprezece orașe din România după următorul traseu: Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Sfântu Gheorghe, Iași, Galați, Constanța, București, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Timișoara și Oradea.

Autobuzul Urbino 12 cu hidrogen va circula timp de câteva zile în fiecare oraș din cadrul turului, pentru a fi testat de administrațiile locale, în vederea familiarizării cu cea mai nouă tehnologie de propulsie și a conștientizării eficienței folosirii hidrogenului ca sursă de energie complet curată și a diminuării emisiilor poluante de dioxid de carbon. Turul autobuzului Solaris Urbino 12 cu hidrogen prin cele douăsprezece orașe din România cuprinse în traseu este realizat în colaborare cu Linde Gaz România, partener care asigură alimentarea acestuia cu hidrogen.

„În premieră națională aducem autobuzul Solaris Urbino 12 cu hidrogen pe străzile mai multor orașe din România, pentru a prezenta administrațiilor publice locale beneficiile achiziționării unor astfel de vehicule inovatoare în industria de transport public pe termen lung, atât din punct de vedere al costurilor, dar și al protecției mediului și a calității vieții locuitorilor. Solaris Urbino 12 cu hidrogen este fără nicio îndoială soluția viitorului, disponibilă deja, iar componenta sa ecologică garantează unicitatea unei experiențe de călătorie sustenabilă, lipsită complet de emisii poluante”, a declarat Daniel Ciolan, General Manager Solaris Bus & Coach România.

Lansat în iunie 2019, la Summitul Global pentru Transport Public (UITP) din Stockholm, Solaris Urbino 12 reprezintă avangarda tehnologică a vehiculelor pentru transportul public fără emisii nocive și totodată o soluție sustenabilă pentru orașele care doresc să investească în calitatea mediului pentru locuitorii lor. Alimentat cu hidrogen, vehiculul inovator oferă o autonomie de până la 400 km, păstrând în același timp toate avantajele unui motor electric.

Autobuzul Solaris Urbino 12 cu hidrogen este caracterizat de un nivel scăzut de zgomot  în timpul deplasării, ce garantează o experiență plăcută de călătorie atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri. Mai mult, confortul pasagerilor va fi asigurat și de o serie de beneficii precum: sistemul de climatizare, camerele de supraveghere, dar și un sistem modern de informare. De asemenea, aceștia își vor putea reîncărca dispozitivele mobile în porturile USB disponibile, în timp ce persoanele cu mobilitate redusă vor avea la dispoziție o rampă și un compartiment pentru scaune cu rotile.

În ceea ce privește caracteristicile sale tehnice, autobuzul Solaris cu hidrogen folosește un set de celule de combustie pentru a genera energie. Hidrogenul furnizat celulelor de combustie este transformat în electricitate, care la rândul său alimentează direct sistemul de acționare a autobuzului care constă într-o punte motoare cu acționarea în roți. Autobuzul este, de asemenea, echipat cu o baterie Solaris High Power, care acționează ca o instalație suplimentară de stocare a energiei electrice.

Hidrogenul necesar pentru propulsare, furnizat de Linde Gaz în cazul acestui proiect, este stocat în stare gazoasă în rezervoare de ultimă generație, plasate pe partea superioară a autobuzului. Singurele subproduse generate în timpul funcționării autobuzului sunt căldura și apa sub formă de vapori, fapt pentru care vehiculele nu eliberează substanțe nocive pentru mediu.

Niciun mijloc de transport public cu hidrogen nu circulă în România
Potrivit reprezentanților Solaris în România, până în prezent, nicio municipalitate din țară nu a plasat comenzi pentru autobuzele cu hidrogen, însă există un interes la nivelul mai multor administrații locale pentru achiziționarea unor astfel de vehicule.

La nivel european, compania Solaris a preluat deja comenzi pentru livrarea a zeci de autobuze Urbino 12 cu hidrogen către operatori de transport public din Germania, Olanda, Italia, Suedia și Austria, fiind totodată prima companie care a început producția în masă pentru acest tip de vehicul. De asemenea, autobuze Solaris cu hidrogen au fost  deja livrate și folosite în circuitul de transport public în orașele Köln (Germania) și Bolzano (Italia). Conform previziunilor pieței, segmentul autobuzelor urbane alimentate cu hidrogen va crește exponențial în următorii zece ani, și va constitui până în 2030 o parte substanțială a flotei de vehicule  de transport în comun din Europa.

Linde colaborează deja în Europa cu mai multe municipalități pentru alimentarea cu hidrogen a vehiculelor folosite în transportul comun.

Comisia Europeană își propune ca în intervalul 2024-2030, hidrogenul să devină o componentă intrinsecă a unui sistem energetic integrat, cu un obiectiv strategic la capitolul producție de până la 10 milioane de tone de hidrogen regenerabil în UE. Utilizarea hidrogenului va fi extinsă treptat în transportul public, cel cu camioane, feroviar și la unele aplicații de transport maritime.

Sursa: CT News

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

SC Transport Local SA anul acesta decorează două autobuze pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă. Autobuzele Moșului vor porni pe traseu duminică.Cei care se vor urca , vor avea parte de o atmosferă de basm. Autobuzele Moșului au o tradiție de două decenii, devenid astfel un simbol al oarșului in perioada Crăciunului. In acest an SC Transport Local SA  în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Mureș au decorat două autobuze marca IVECO . Incepând cu 5 decembrie Autobuzele Moșului vor circula pe următoarele linii:

5 decembrie
linia 4 (ruta Combinat ➔ Unirii) respectiv linia 20 (ruta Tudor ➔ Spitalul Județean)

6 decembrie
linia 32 ( Shopping City ➔ ruta Unirii) respectiv linia 44 (ruta Combinat ➔ Unirii)

7 decembrie
linia 30B (Belvedere➔ Spitalul Județean) respectiv linia 17 (ruta Combinat ➔ Tudor)

8 decembrie
linia 18 (ruta Combinat ➔ Spitalul Județean) respectiv linia 12 (ruta Unirii ➔ Tudor)

9 decembrie
linia 20 (ruta Tudor ➔ Spitalul Județean) respectiv linia 4 (ruta Combinat ➔ Unirii)

10 decembrie
linia 32 ( Shopping City ➔ ruta Unirii) respectiv linia 30B (Belvedere➔ Spitalul Județean)

11 decembrie
linia 17 (ruta Combinat ➔ Tudor) respectiv linia 26 (Sapienta➔ Aleea Carpati)

12 decembrie
linia 23 (ruta Autogara Transport Local ➔ Spitalul Județean) respectiv linia 32 ( Shopping City ➔ ruta Unirii)

SC Transport Local SA oferă călătorie gratuită copiilor pe Autobuzele Moșului! Cu Autobuzele Moșului pot călătorii cei care au cumpărat bilet sau dețin abonament pe liniile care vor circula autobuzele respectând măsurile de siguranță!

SC Transport Local SA  va informa călătorii săptămanal cu programul traseelor!

Sursa: Transport Local

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Incepând cu 21 decembrie Autobuzele Moșului vor circula pe următoarele linii:

21 decembrie

linia 23 traseu: (Autogara Transport Local ➔ Spitalul Județean) respectiv linia 32 traseu:

( Shopping City ➔ Unirii)

22 decembrie

 linia 4 traseu: (Combinat ➔ Unirii) respectiv linia 19 traseu: (Tudor ➔ Spitalul Județean)

23 decembrie

linia 18 traseu: (Combinat ➔ Spitalul Județean) respectiv linia 14 traseu: (Combinat➔ Aleea Carpați)

24 decembrie

linia 19 traseu: (Tudor ➔ Spitalul Județean) respectiv  linia 32 traseu: ( Shopping City ➔ Unirii)

25 decembrie

linia 10 traseu: (Unirii ➔Spitalul Județean) respectiv linia 18 traseu: (Combinat ➔ Spitalul Județean)

26 decembrie

linia 32 traseu: ( Shopping City ➔ Unirii) respectiv linia 17 traseu: (Combinat ➔ Tudor)

27 decembrie

linia 20 traseu:  (Tudor ➔ Spitalul Județean) respectiv linia 18 traseu: (Combinat ➔ Spitalul Județean)

28 decembrie

linia 17 traseu: (Combinat ➔ Tudor) respectiv linia 30B traseu: (Belvedere➔   Spitalul Județean)

29 decembrie

linia 4 traseu: (Combinat ➔ Unirii) respectiv linia 20 traseu:  (Tudor ➔ Spitalul Județean)

30 decembrie

 linia 32 traseu: ( Shopping City ➔ Unirii) respectiv linia 26 (Sapienta➔ Aleea   Carpati)

31 decembrie

linia 20 traseu:  (Tudor ➔ Spitalul Județean) respectiv linia 4 traseu: (Combinat ➔ Unirii)

01 ianuarie

linia 30B traseu: (Belvedere➔   Spitalul Județean) respectiv linia 17 traseu: (Combinat ➔ Tudor)

02 ianuarie

linia 18 traseu: (Combinat ➔ Spitalul Județean) respectiv linia 12 traseu: (Tudor ➔ Unirii)

Sursa: Transport Local

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Programul liniilor de transport public se modifică astfel:Autbuzele vor circula până la ora 20.00 în data de 31 decembrie!


În primele două zile ale noului an, 1 şi 2 ianuarie 2022, liniile de transport public vor funcționa conform programului unei zile de duminică!


În data de 1 ianuarie 2022, autobuzele vor ieşi pe traseu incepând cu ora 13!


Un An Nou fericit şi plin de împliniri!

Transport Local S.A

Sursa: Transport Local

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Autobuzul Moșului intră pe traseu!

SC Transport Local SA anul acesta decorează două autobuze pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă. Autobuzele Moșului vor porni pe traseu începând de luni. Cei care se vor urca, vor avea parte de o atmosferă de basm. Autobuzele Moșului au o tradiție de două decenii, devenind astfel un simbol al orașului în perioada Crăciunului. În acest an SC Transport Local SA  în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Mureș au decorat două autobuze. Incepând cu 5 decembrie Autobuzele Moșului vor circula pe următoarele linii:

5 decembrie

linia 4 (Combinat ➔ Unirii) respectiv linia 20 (Tudor ➔ Spitalul Județean)

6 decembrie

linia 32 ( Shopping City ➔ Unirii) respectiv linia 44 (Combinat ➔ Unirii)

7 decembrie

linia 30B (Belvedere➔ Spitalul Județean) respectiv linia 17 (Combinat ➔ Tudor)

8 decembrie

linia 18 (Combinat ➔ Spitalul Județean) respectiv linia 12 (Tudor➔ Unirii)

9 decembrie

linia 20 (Tudor ➔ Spitalul Județean) respectiv linia 4 (Combinat ➔ Unirii)

10 decembrie

linia 32 ( Shopping City ➔ ruta Unirii) respectiv linia 30B (Belvedere➔ Spitalul Județean)

11 decembrie

linia 17 (Combinat ➔ Tudor) respectiv linia 26 (Sapienta➔ Aleea Carpati)

12 decembrie

linia 23 (Autogara Transport Local ➔ Spitalul Județean) respectiv linia 27 ( Sapienta ➔ Spitalul Județean)

SC Transport Local SA oferă călătorie gratuită copiilor pe Autobuzele Moșului! Cu Autobuzele Moșului pot călători cei care au cumpărat bilet sau dețin abonament pe liniile pe care vor circula autobuzele!

SC Transport Local SA va informa călătorii săptămânal cu programul traseelor!

Sursa: https://www.transportlocal.ro/autobuzul- ... raseu-2/

 


Re: Stiri, noutati, perspective Pityuka

Se modifică programul de transport pe linia 23!

Sursa: https://www.transportlocal.ro/in-atentia ... ator-11/


 

 


Re: Stiri, noutati, perspective Pityuka

Am ieșit un pic astăzi la plimbare pe strada Livezeni.
A fost semnat contractul pentru „Modernizarea transportului public de călători al Municipiului Târgu Mureș” și am vrut să verific dacă s-au apucat de lucrări la capătul de linie din proiect.

Se pare că s-a început destul de bine, sper să avanseze căt mai repede, proiectul fiind pe bani europeni și la care decontările se termină la sfărșitul anului.
Atașat căteva poze făcute de mine:
1695544935186.jpg (1.99 MB; downloaded 123 times)
1695544935197.jpg (1.72 MB; downloaded 123 times)
1695544935172.jpg (1.68 MB; downloaded 123 times)
1695544935180.jpg (1.95 MB; downloaded 123 times)

 


Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Mureș  • 
Choose destination

Since our 2155 forum members have written 407239 posts in 5064 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use