Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

 

Topic: Rutele turistice ale RATB (2010-2011)

58 posts, 34893 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options
 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Rutele turistice ale RATB Utilizator anonim

Mânăstirea Comana, destinaţia preferată în excursia cu RATB-ul

Dintre cele nouă trasee turistice cu RATB-ul la mănăstirile din jurul Capitalei, bucureştenii preferă ruta Piaţa Presei Libere – Parcul Natural Comana. Două autocare a câte 27 de locuri ajung în ambele zile din weekend la Mănăstirea Comana şi celelalte obiective turistice de pe traseu.
La aproape o lună de la lansarea traseelor turistice către mănăstirile din jurul Capitalei, preferata bucureştenilor este ruta RATB Piaţa Presei Libere – Comana.  În fiecare weekend, cu doar câteva minute înainte de plecare, staţia din care autobuzul porneşte pe acest traseu este plină de bucureşteni dornici să cunoască împrejurimile oraşului în care locuiesc. Traseul preferat de aceştia cuprinde Biserica Sf. Gheorghe Brăniştari şi se încheie cu Mânăstirea Comana şi Parcul Natural Comana.
„Vin câte două autocare pline în fiecare sâmbătă şi duminică. Iniţiativa este una foarte bună, traseul este constructiv, fiind multe de vizitat“, a spus Stareţul Mânăstirii Comana, Mihail Muscariu.
Locul este plin de istorie şi legende şi, de aceea, a atras cei mai mulţi vizitatori. „Pot vedea Biserica, muzeul Mânăstirii cu pietrele de mormânt ale voievozilor, mausoleul, foişorul Cantacuzino sau biblioteca Mânăstirii. Pe raza comunei mai pot vedea fântâna cu nuc unde, legenda spune, că ar fi fost prins şi ucis Vlad Ţepeş, dar şi «o a doua Deltă naturală» a ţării“, povesteşte stareţul.
Autobuz cu maximum zece călători
În timp ce autobuzul care merge spre Comana este plin în fiecare zi din weekend, cele care au trasee către alte mănăstiri şi biserici ies din oraş chiar şi cu maximum zece călători.
„Cea mai aleasă este Comana, iar cei mai  puţini merg spre Ciorogârla. Celelalte sunt undeva pe la mijloc“, a declarat Adrian Criţ, directorul RATB. Astfel, ruta spre Comana a fost vizitată cu RATB-ul de aproape 300 de bucureşteni de la 1 august când a început proiectul şi până în prezent.

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 67654.html€

 


 • Dr2005
 • Posted:
 •  

Re: Rutele turistice ale RATB Dr2005

Comana e cam singura destinatie din ,,oferta turistica" a RATB-ului la care nu poti ajunge mai ieftin cu vehicule obisnuite. La celelalte manastiri, poti ajunge cu duba de maxi-taxi cu 2-3 RON (deci 4 - 6 RON dus-intors), la care se adauga pretul biletelor prin oras (dar cum multi calatori au abonament, nu mai e nevoie de alte bilete). Asa se si explica faptul ca la Ciorogarla nu prea merge nimeni... pretul e prea mare, mai ales ca ,,autocarele" sunt niste autobuze urbane ca toate celelalte din oras. Cred ca pretul e mare pentru a descuraja calatorii ocazionali din comunele strabatute de aceste autobuze, care au fost lasati complet la mana maxi-taxi-urilor. Nu uitati ca, pana acum 2 luni, RATB avea linii preorasenesti, iar majoritatea obiectivelor pentru care acum se cer 15 RON dus-intors puteau fi vizitate cu un bilet de 1,5 - 2,5 RON (deic 3 -5 RON dus-intors), in functie de distanta.

 


Re: Rutele turistice ale RATB Gabi23

T9 spre Comana este foarte reusita asa ca a fost suplimentata cu inca un autobuz de la Autobaza Militari, pe langa cel de laAutobaza Pipera care era initial. Asa se explica si de ce saptamana trecuta l-am vazut la Ghencea pe 4813 pe T9. Astazi T9 era deservit de 4940 si de 4639.

 


Re: Rutele turistice ale RATB Gabi23

T5 si T8 au fost desfintate incepand cu acest weekend din cauza nerentabilitatii.

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Rutele turistice ale RATB Utilizator anonim

In perioada sezonului rece, liniile turistice RATB vor fi reorganizate

Miercuri, 13 Octombrie 2010

Din cauza modificarilor conditiilor meteorologice, cererea de transport pentru traseele turistice RATB a scazut semnificativ, ceea ce nu mai justifica mentinerea in exploatare a autobuzelor de pe aceste linii.

Pentru evitarea situatiilor in care gradul de solicitare ar fi redus, iar nivelul veniturilor inregistrate nu ar acoperi cheltuielile de exploatare ale autobuzelor, incepand din data de 16.10.2010 pana in luna martie 2011, liniile ecumenice RATB vor functiona numai pentru grupuri turistice organizate.

In conditiile unor rezervari concrete, Regia Autonoma de Transport Bucuresti va organiza curse turistice intre Bucuresti si Manastirile Caldarusani, Balamuci, Cernica, Pasarea, Comana, Bisericile Adormirea Maicii Domnului din Calugareni, Sf. Ilie din Calugareni, Sf. Voievozi din Hulubesti, precum si Parcul Natural Comana.

Rezervarile se pot face in fiecare zi de luni pana vineri, intre orele 7.00 � 20.00, la telefon 021 313 72 38. Pretul unei calatorii dus-intors este 15 lei.
Regia Autonoma de Transport Bucuresti va comunica solicitantilor, in timp util, detalii privind traseul turistic solicitat.

Precizam ca, din luna martie 2011, Regia Autonoma de Transport Bucuresti va relua traseele turistice conform programului initial, in fiecare week-end, precum si cu ocazia evenimentelor religioase importante.

 


 • darknight
 • Posted:
 •  

Re: Rutele turistice ale RATB darknight

Concluzia : Nu au avut profit ,asa ca le-au scos :lol:  Au ramas doar pentru grupuri care sa isi faca rezervari...mai greu vezi asta 8-)

 


Re: Rutele turistice ale RATB autob368

De unde ai tras tu concluzia asta??? Traseele care intr-adevar s-au dovedit nerentabile au fost scoase de la mijlocul lunii septembrie. Acum bineinteles ca le suspenda si efectueaza curse doar la cerere, in grupuri organizate, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Tu daca ai fi sa zicem un potential calator interesat de vizitarea vreunei manastiri ai mai avea chef sa iesi din casa pe vremea asta??? Iti convine sa platesti un bilet si sa ai o vreme capricioasa, de iti vine sa nu lasi nici un caine afara? Aaaa, sau poate tu vezi ca suntem prin tarile calde, ori poate  traiesti in alta tara...
In comunicatul de presa al RATB se mentioneaza foarte clar ca vor fi reluate incepand cu luna martie 2011.
Nu uita ca ne asteapta o iarna grea... apropo de rubrica ta meteo de pe forum.

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Rutele turistice ale RATB Utilizator anonim

Autobuzele turistice din Bucureşti vor fi diferite de cele din restul lumii, din motive extrem de româneşti.
Din 2009 se tot vorbește de înființarea unui autobuz turistic în București care să îi plimbe pe cei interesați, turiști străini sau români, pe la obiectivele turistice din capitală. În primăvară se pare că acestea chiar vor începe să circule, dar nu va fi vorba de autobuzele supraetajate clasice.

Mulți și-au imaginat că o sa avem și noi pe la Universitate autobuze supraetajate, la fel ca în marile capitale europene. Acum, Asociatia de Turism a Municipiului Bucuresti a reluat acest proiect, dar directorul executiv adjunct al acesteia, Dana Săvuică, a declarat că autobuzele turistice din Bucureşti nu vor fi la fel de înalte ca cele din restul lumii. Motivul este simplu și extrem de românesc: nu se poate din cauza cablurilor de televiziune, de internet și de telefonie, care i-ar putea electrocuta sau chiar decapita pe turiştii de la etajul superior al autobuzului. Altfel proiectul a fost demarat și acum se caută finantare.

De altfel, primarul general Sorin Oprescu declara că autobuzele supraetajate clasice vor fi modificate pentru a se adapta specificului bucureştean: “Am găsit acum un producător, în nişte limite băneşti rezonabile, care să coboare aceste autobuze. Ele rămân decapotabile pentru partea de vară şi pot încăpea fără riscuri sub firele Bucurestiului. La început vor fi doar şase”, spunea Oprescu.

Autobuzul sau autocarul ar urma sa funcționeze în sistem ‘Hop On – Hop Off’, adica după cumpararea unui bilet, turistul poate sa meargă până la primul obiectiv, coboară, vizitează și apoi urcă în următorul autobuz pentru a continua traseul.

Dana Săviucă a declarat că stația de plecare a acestui autocar va fi în Piața Timpului, în apropierea kilometrului zero al Bucureștiului. În această piață se va face și un centru de informare turistic. În măsura în care o să fie găsită finanțarea pentru acest proiect, se dorește ca autocarul să fie funcțional pâna la începutul lunii mai,  care a fost declarată luna Bucureștiului.

Prin realizarea acestui serviciu se urmărește creșterea numărului de turiști care vizitează Bucureștiul în 2011. ATMB iși propune să organizeze tururi tematice de București  (gastronomice, culturale sau  istorice) precum si tururi pe bicicletă.

http://b365.ro/news/autobuz ... ici-de-ce/€

 


Re: Rutele turistice ale RATB andrei11

:?:  Si cu liniile de troleibuz si tramvai cum se procedeaza  :?:  Eu stiam ca toate celalalte fire sunt deasupra celor mentionate de mine.

 


 • Tom
 • Posted:
 •  

Re: Rutele turistice ale RATB Tom

La Leipzig exista un tramvai turistic, care evident trece pe sub cablurile electrice :twisted:Sursa: http://leipzig-bilder.blogspot.com/2010 ... dosen.html

 


Re: Rutele turistice ale RATB Dominatrix

Din articolul postat de Utilizator anonim mai sus
De altfel, primarul general Sorin Oprescu declara că autobuzele supraetajate clasice vor fi modificate pentru a se adapta specificului bucureştean: “Am găsit acum un producător, în nişte limite băneşti rezonabile, care să coboare aceste autobuze. Ele rămân decapotabile pentru partea de vară şi pot încăpea fără riscuri sub firele Bucurestiului. La început vor fi doar şase”, spunea Oprescu.
Adaptarile acestor autobuze, cred ca ar trebui sa fie altele, si anume sa fie prevazute cu elice pentru a putea ateriza si decola pe verticala, fiindca altfel s-ar putea ca turistii sa poata vizita doar un singur obiectiv, absolut urias: traficul blocat din centru.
€
O alta varianta ar fi sa-i plimbe noaptea cu aceste autobuze, pe principiul "Hai sa-ti arat Bucurestiul noaptea..." fiindca ziua nu il putem arata, ar fi prea rusinos. Un avantaj al acestei metode e ca intunericul ascunde cel mai bine multele lucruri neplacute, vizibile pentru orice turist dintr-o tara civilizata cand vine la Bucuresti.

 


Re: Rutele turistice ale RATB autob368

Traseele turistice RATB care au functionat anul trecut nu vor mai circula anul acesta? Intreb deoarece s-a facut cald afara, poate exista potentiali "turisti" iar la capetele de linie Ghencea si Piata Sfanta Vineri inca exista placutele de statie.  :?  
Sa fim realisti ca autobuzele supraetajate nu se potrivesc pentru Bucuresti si sa ne gandim: DE UNDE ATATIA BANI? Crit / Oprescu nu sunt in stare sa intretina parcul actual...

 


 • V2A
 • Posted:
 •  

Re: Rutele turistice ale RATB V2A

Probabil nu vor mai circula din lipsa de Citaro-uri(datorita retragerii "vechiturilor")...

 


Re: Rutele turistice ale RATB Dominatrix

E trist cand te gandesti la diversitatea curselor de agrement care existau la ITB in anii '60 - '70.  Se pare ca ceea ce era considerat normal si firesc in Bucurestiul acelor timpuri, pe vremea comunismului, cand tara asta era considerata foarte saraca, nu mai poate fi implementat in marea prosperitate din capitalismul de astazi. Sa speram ca se milostiveste Nutzi Suskračínskaya sa le re-introduca, fiindca tot ea le-a fost "nașă" și anul trecut cand s-au infiintat.
V2A wrote:
Probabil nu vor mai circula din lipsa de Citaro-uri(datorita retragerii "vechiturilor")...
Nu are cum sa fie acesta motivul...sa nu uitam ca aceste trasee functionau in weekend cand parcul folosit pe trasee e oricum mai redus, deci daca s-ar vrea, s-ar gasi autobuze disponibile.

 


Go to page:  1 2 3 4 5
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2251 forum members have written 417473 posts in 5203 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use