Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiStrăpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splaiul Unirii - Șos. Vitan-Bârzești

 

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2320 posts, 522700 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9  ... 166
 
 

📖 Pagination options
Re: Strapungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splaiul Dudescu alex1968

e un proiect foarte util, dar probabil n-are prea multe "pile" si va fi in coada listei de prioriati electorale 2012!

 


Re: Strapungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splaiul Dudescu emilacke

Pai din moment ce nu e un proiect in nordul orasului, bineinteles ca nu e o prioritate. Nici asta, nici pasajul de la Mihai Bravu, nici cel de la Big Berceni, nici cel de la Eroii Revolutiei (pietonal)...No hope.

 


Re: Strapungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splaiul Dudescu alex1968

Nici cel de la Ciurel. Stau si ma intreb - ca totusi in curand va fi finalizat pasajul Pipera-Barbu Vacarescu, la ce se va lucra efectiv - adica la foc continuu - in 2012? An electoral fiind - se vor incepe lucrari de genul Pasaj Piata Presei Libere sau Aviatorilor in  loc sa se finalizeze cele incepute deja( Grigorescu-Dudescu, Mihai Bravu, Ciurel, Doamna Ghica-Chisinau) ?!?!!?

 


Re: Strapungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splaiul Dudescu florin_obs

ma scuzati ca intervin,sunteti la fel de ridicoli ca ardelenii care dau toata vina relelor din romania pe "mitici" dar au aceleasi procente de analfabeti,hoti ,fani violenti,prosti puri ca si noi;probabil ne vom imparti in nordisti si sudisti si-asa e prea mare populatia bucurestiului;sunt curios la anul pe vremea asta cand vor fi gata electoral si pe bani grei pasajul d-na ghica-delfinului,pasajul vacaresti pe un fir si demarat sudului daca va veti reconsidera pozitia segregationista. Banuiesc totusi ca nu,veti spune ca a avut oprescu drum in sud si ca oricum,videanu facea astea in primul an din al o mielea mandat pdl la pmb

 


Re: Strapungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splaiul Dudescu alex1968

Voiam sa spun doar atat: inaintea inceperii altor lucrari ar fi mai simplu sa se termine cele incepute deja. Nu sunt nici nordist sau sudist, m-as bucura ca MAINE sa fie gata pasajul Pipera si supralargirea soselei, sceptic fiind si observand ca se incep proiecte care apoi raman inghetate cu anii din lipsa de bani (vezi Doamna Ghica-Chisinau, Ciurel, Basarab) prefer finalizarea celor vechi. Sau cum spune vajnicul nostru primar, hai cu hei-rupul sa incepem autostrada suspendata si urmatorul deceniu ne uitam la un santier in criogenie?!?

 


Re: Strapungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splaiul Dudescu andrei11

Alex, ai dreptate. Nu stiu din ce strategie fină si cu planuri indepartate face parte acest pasaj - Splai Dudescu, dar un pasaj la Targul Auto + Carrefour era de 1000 de ori mai bun. Stiu ca o sa apara critici pe forum cum ca Splai Dudescu e mai important decat Targul Auto, dar pe principiul  acesta americanii se apucau sa construiasca direct Zgarie Nori si nu si-ar mai fi cheltuit banii degeaba pe orasele din Westul Salbatic de acum 300 ani.
Degeaba fac eu planuri marete pentru 25 ani cand am dificultati acum sa trec de targ.

 


Re: Strapungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splaiul Dudescu alex1968

Intr-adevar, mii de oameni continua sa vina la Targul auto. De aia si eu cred ca in locatia de aici + Carrefour era mult mai util pasajul. Si aglomeratia va continua aici, chiar daca prin absurd maine s-ar desfinta targul ramane Carrefour-ul. Deci un pasaj aici e vital, cred eu, mai degraba decat la Dudescu-Grigorescu.

 


Re: Strapungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splaiul Dudescu danutzu_2910

Poate ma repet dar nu vad cum ar rezolva problema de la tirg un astfel de pasaj....
(vb in cunostinta de cauza)
- Unde e problema?
- Podul de peste Dambovita de la Vitan-Barzesti (V-B), nu?
Si sa punem pe lista "cozile":
-coada pe V-B pe sensul spre targ. (se sta la semafor ptr mers inainte)
-coada pe Splaiul Unirii tot spre sensul spre targ. (se sta la semafor ptr viraj stanga)
Unde merge toata lumea? spre Calea Vitan.. Restul directiilor.... trafic nesemnificativ.

Daca facem pasajul asa cum zici tu, ce se va inatampla? Trafic liber pe V-B dar care se va opri la primul semafor (de la real -vitan), mutam coada aici...
Coada de pe Spalai... nu se rezolva....N-are unde sa se duca... deja e coada pe Vitan...
So, care-i solutia?
Apropo, majoritatea traficului vrea sa ajunga in Titan... Oare pe unde ar fi cel mai bine? Pe noul pasaj?

La targ se vine doar sambata si duminica!!

 


Re: Strapungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splaiul Dudescu andrei11

Da, la Vitan - Barzesti e problema. De pe Splai sti foarte bine ca poti ajunge in Balta Alba si fara sa treci pe la Real, pe stradute dai direct in "Fizicienilor" - fara semafor pana la Camil Ressu. Eu tot timpul prind inghesuiala acolo, nu numai sambata / duminica.
Si ca sa revin la subiect, am pus problema Vitan Barzestiului in contextul pasajului de la Splai Dudescu. Daca tot sunt bani ( teoretic ), in loc de Splai Dudescu m-as fi apucat de Vitan Barzesti. Sa sti ca si directia Splai e folosita, sunt destui care aleg sa iasa peA 2 folosind Splaiul pana la centura.
alex1968 wrote:
Intr-adevar, mii de oameni continua sa vina la Targul auto.

Si care nu e numai auto...

 


Re: Strapungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splaiul Dudescu danutzu_2910

DA, pe stradute, cu o banda pe sens si cu autobuze RATB... si cu viraj dreapt, viraj stanga, acordare de prioritate.... etc.... => viteza mica de deplasare.
Eu trec zilnic prin zona targului... dar am norocul sa fiu pe sensul neaglomerat....
Ma rog... fiecare cu opinia lui....

 


Re: Strapungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splaiul Dudescu andrei11

Da, evident ca esti mai in masura sa tragi niste concluzii, eu nu cred ca trec mai mult de 15 - 20 ori / an pe acolo si nu stiu cum se face ca tot timpul nimeresc coada.

 


Re: Strapungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splaiul Dudescu alex1968

Eu ma duc destul de des in targul de masini sambata si am ajuns la concluzia ca mai bine merg cu metroul pana la Mihai Bravu si apoi pe jos decat sa merg cu masina in aglomeratia aia. Recunosc ca in timpul saptamanii n-am prea fost in ultimii doi ani cu masina in zona decat sporadic. Dar mi s-a parut pasajul ca isi avea loc aici si nu la Dudescu din cauza marii aglomeratii de masini precum si, ma repet, a noului construit Carrefour.

 


Re: Strapungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splaiul Dudescu Dominatrix

Pasajul de la Dudescu face parte din strategia de completare a inelului median. Si inelul median este delimitat in acea zona de Bd. N. Grigorescu - Splai - str. Iuliu Hateganu  - Iriceanu, NU de Sos. Vitan - Barzesti, care se "infunda" in Vitan. Cand pleci la drum cu proiectarea infrastructurii unui oras mare, trebuie sa vezi lucrurile in ansamblu, pornind de la ce obective iti propui pe termen lung (15 - 20 - 30 ani) si la ce efecte vor avea asupra dezvoltarii orasului. Cu alte cuvinte, te dai in spate sa privesti plansa pe de-a intregul: facem asta acum, dar ce urmeaza a se face apoi, ce posibilitati de extindere, ramificare exista etc. Cand se vor realiza lucrarile respective este o chestiune de timp si de evolutia mobilitatii populatiei.

Gandirea "mioapa" de rezolvare a unei probleme doar pe termen de 2-3 ani, dupa care o luam de la inceput dupa ce constatam ca in loc sa rezolvam o problema de trafic, am mutat-o de fapt in alta parte, este o prostie. Deci faptul ca acum e aglomeratie pe Vitan-Barzesti, in lipsa unei infrastructuri adecvate si a unor variante de ocolire, chiar nu are o relevanta prea mare. O parte din trafic se va re-orienta pentru a folosi noua strapungere, cand va fi gata. Tinand cont ca Splaiul Unirii va face legatura cu A2, cu atat mai mult va creste traficul pe Splai, si deci zona intersectiei Splai/Vitan-Barzesti, oricum aglomerata, va trebui degrevata prin redistribuirea traficului in zona viitorului nod Splai/Strapungere N. Grigorescu.

 


Re: Strapungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splaiul Dudescu andrei11

De acord cu tine, asa este, m-am uitat si eu pe o harta mai atent. Am insa 2 semne de intrebare, ambele se vad pe schite. Asta daca intuiesc eu bine care ar fi acest inel median.
"Suspendata" lui Oprescu intra in ecuatie in aceasta filozofie sau a fost o fumigena electorala ?
inel 1a.jpg (213.82 KB; downloaded 3761 times)
inel 2.jpg (162.55 KB; downloaded 3761 times)

 


Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9  ... 166
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splaiul Unirii - Șos. Vitan-Bârzești  • 
Choose destination

Since our 2190 forum members have written 411358 posts in 5166 topics and 503 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use