Regiunile RomânieiMoldovaJudețul Vaslui

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

4 posts, 7197 views
 • Gabi23
 • Site Admin
 • Posted:
 •  

Stiri, noutati, perspective Gabi23

Transportul, gunoiul ÅŸi apa, mai scumpe la Vaslui


Scumpirile se vor resimţi de luna viitoare, când Goscom şi Aquavas vor emite noi facturi. De asemenea, Transurb va majora abonamentele.

Vasluienii vor primi facturi umflate cu cel puţin 5%, de luna viitoare, ca urmare a intenţiei regiilor locale de a-şi mări tarifele.
Furnizorii de servicii publice Goscom şi Aquavas, dar şi firma de transport Transurb au pus deja pe masa consilierilor locali şi judeţeni proiectele de hotărâre prin care aceştia să aprobe scumpirile.
Cei de la Goscom promit să crească preţul colectării gunoaielor strict cu diferenţa de 5% dată de creşterea TVA. „Creşterea de la 19% la 24% a TVA-ului impune şi o ajustare a preţurilor cu 5 procente. Nu văd de ce consilierii locali nu ar aproba această modificare, atâta timp cât de aceşti bani nu va beneficia Goscomul, ci statul“, a precizat Cătălin Bîrleanu, directorul Goscom.
În prezent, tariful pentru salubrizare este 5,95 de lei/persoană/lună, iar pentru agenţii economici este 59,97 de lei/metrul cub. După majorare, colectarea gunoiului va costa 6,25 de lei/persoană/lună pentru populaţie şi 62, 98 de lei metrul cub pentru firme.
Motorina umflă preţul
Pe de altă parte, Aquavas şi Transurb spun că tarifele lor vor creşte cu mai mult de 5% pentru că vor include şi cheltuieli pe care, spun ei, nu le-au luat în calcul până acum.
„Vom majora preÅ£urile. Nu pot spune acum exact cu cât, dar sigur din august vasluienii vor achita mai mult pentru apă ÅŸi canalizare“, a declarat Dorin Bălănescu, directorul  Aquavas. O „promisiune“ asemănătoare face ÅŸi firma de transport în comun. Aceasta vrea să scumpească abonamentele, dar vestea bună este că preÅ£ul biletelor va rămâne deocamdată acelaÅŸi.
„Vom solicita Consiliului Local o majorare a abonamentelor. Abonamentele costă 40 de lei pentru 60 de călătorii. Noi am efectuat ultima modificare de preţuri în anul 2007. De atunci, toate scumpirile legate de motorină au fost suportate de către noi“, a declarat Ileana Daniel, directorul Transurb. Aceasta a precizat că noile preţuri vor acoperi inclusiv scumpirea carburanţilor.


http://www.adevarul.ro/locale/vaslui/Va ... 70434.html

 


Re: Stiri, noutati, perspective Dominatrix

16-01-2012

Transurb Vaslui renunţă la autobuze

(ASIS) -Parcul auto al societăţii Transurb este din ce în ce mai uzat, iar autobuzele vechi din anii ‘90 aşteaptă să fie înlocuite. Conducerea societăţii spune însă că soluţia cea mai bună este scoaterea acestora din uz, aşa cum de altfel se va şi întâmpla odată cu finalizarea reţelei de troleu. „Cele opt autobuze sunt destul de vechi. De prin ‘92 şi ‘94. Îmbunătăţiri cred că nu mai putem face şi nici nu cred că ar trebui să facem odată ce se va construi o modernă linie de troleu care va circula până la Moara Greci. În mod logic autobuzele vechi vor fi scoase din circulaţie şi vor da locul troleelor”, ne-a spus Ileana Daniel, director la SC Transurb SA.

Lucrările la linia de troleu au fost demarate în primăvara anului trecut şi potrivit termenului de execuţie, se vor termina în toamna acestui an. Este vorba de reabilitarea a 9.000 de metri lungime linie troleu plus extinderea cu încă 5.000 de metri. Potrivit conducerii Primăriei, utilizarea reţelei de troleu va aduce o serie de beneficii atât locuitorilor oraşului cât şi autorităţilor locale. „Transportul pe fir, pe curent electric este de 10 ori mai ieftin decât transportul clasic pe combustibil. Se va face economie atât la combustibilul folosit cât şi la costurile ce implică o linie de transport public”, ne-a spus Daniel Neacşu, viceprimarul Vasluiului.

În prezent, în parcul auto al societăţii Transurb sunt 16 autobuze, 4 microbuze şi un autocar. Autobuzele noi vor fi redistribuite iar cele vechi vor fi casate.

http://www.evenimentul.ro/articol/trans ... obuze.html

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Pana si Vasluiul ia fata Iasului: autoritatile fac tot posibilul sa cumpere autobuze si troleibuze noi pentru transportul in comun

Autobuzele vechi de la Transurb Vaslui vor rãmâne amintire. Societatea va schimba toate maşinile care sunt bune de dat la casat. Între timp, Primãria cautã sã cumpere troleibuze pentru a da în folosinţã şi acest mijloc de transport în comun. Oamenii susţin era timpul să circule în condiţii decente.

Primarul de Vaslui Vasile Pavăl ne-a precizat că a discutat cu cei din conducerea SC transurb şi  împreună au identificat  soluţii pentru a înnoi parcul auto, în condiţiile în care unele autobuze care mai circulă şi acum prin municipiu şi suburbii au şi peste 20 de ani. De asemenea, Primăriva va achiziţiona şi o serie de troleibuze. Acestea vor ajunge în trafic doar după ce va fi dată în folosinţă nouă linie de troleu.

Potrivit Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, până în 2014 trebuie finalizată linia de troleu, modernizată şi prelungită până în suburbia Moara Greci. Deja o parte din lucrare a fost efectuată.

http://www.agendadeiasi.ro/moldova/30-c ... comun.html

 


Re: Stiri, noutati, perspective deprodio

"Astfel, vor fi achiziționate 18 mijloace de transport călători, din care opt autobuze hibrid diesel/electric și zece troleibuze nearticulate. În ceea ce privește extinderea și modernizarea infrastructurii de transport, vor fi montați 342 de stălpi pentru susținerea rețelei pentru firul de contact al troleibuzelor, vor fi construite 25 de stații noi de troleibuz și vor fi reamenajate 69 de stații de călători existente, plus amenajarea de trotuare."
https://presshub.ro/proiecte-editoriale ... -europene/

 


 • PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Transurb va participa la un proiect de granturi de investiții pentru a achiziționa 2 autobuze noi:
Transurb Vaslui va participa la un proiect de granturi de investiții, pentru a achiziționa două autobuze. Grantul de investiţii care poate fi acordat este între 50.000 şi 200.000 euro. În prezent, societatea de transport are în dotare 13 autobuze, cele mai noi fiind achiziționate în anul 2008. De asemenea, societatea dispune de patru microbuze cumparate în anul 2004 și un autocar.

Consiliul Local Vaslui va aproba participarea operatorului local de trasport public în cadrul proiectului de granturi de investiții, în vederea achiziționării a două autobuze. Serviciul de transport public local în municipiul Vaslui este efectuat de operatorul de transport rutier Transurb SA, în baza contractului de delegare a serviciului de transport public de persoane aprobat prin HCL nr. 8/2019.

În prezent, parcul auto al societății are o vechim medie de peste 10 ani şi un grad avansat de uzură și un consum mare de combustibil. De asemenea, coeficientul de disponibilitate a parcului auto existent este redus din cauza numărului de unități de transport funcţionale, raportat la numărul de trasee și numărul de curse care trebuiesc efectuate zilnic. Tocmai de aceea, este necesară aplicarea de către SC Transurb Vaslui la măsura ”Granturi pentru investiţii acordate IMM-urilor”, din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin OUG nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile.

Grantul de investiţii care poate fi acordat este între 50.000 şi 200.000 euro. Asigurarea cofinanţării de minimum 15% din valoarea proiectului şi a eventualelor cheltuieli neeligible se vor face de la bugetul local, întrucât bugetul societății nu poate si acoperi aceste cheltuieli.

În prima jumătate a acestui an, SC Transurb Vaslui a scos în circulație două microbuze care au fost achiziționate la sfârșitul anului 2019. Pentru a putea circula pe străzile orașului, societatea de transport a trimis la Galați șoferi și mecanici, pentru a se instrui în vederea utilizării mijloacelor de transport.

Noile microbuze urbane de transport au făcut senzație pe străzile municipiului Vaslui. La vremea respectivă, la sediul SC Transurb Vaslui au fost primite un număr mare de telefoane din partea călătorilor, pentru a întreba care este programul de circulație al microbuzelor, pentru a se plimba prin oraș. Mai mult, au fost și consilieri din cadrul CL Vaslui care s-au interesat de orarul de circulație al microbuzelor de la sfârșitul de săptămână, pentru a vedea care sunt condițiile de transport în noile mijloace.

Sursa: Est News

 


Home page  • 
Parent forum: Județul Vaslui  • 
Choose destination

Since our 1993 forum members have written 385183 posts in 4739 topics and 460 subforums.

 

© 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use