Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Știri, noutăți, evenimente diverse și discuții despre acestea

1672 posts, 341432 views
 
Go to page:  1  ... 96 97 98 99 100 101 102  ... 120
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Puss in Boots

Sper sa "uite" sa o mai aduca inapoi. Sa stea pe dreapta macar cat stau unele V3A din lipsa de piese si interes...ani si ani de zile.

 


  • sss
  • Posted:
  •  

Categoria: Am mai fost la filmul asta! sss

Hotnews ne anunta ca Firea incearca sa scape de un ''simbol'' al unui Bucuresti urat si corupt, care s-a dovedit mai inamovibil decat magistratii! Facem pariu ca nu-i iese?  :lol:

''Primarul Gabriela Firea l-a demis din functie pe arhitectul sef al orasului - Adrian Bold. Diana Olteanu va asigura interimatul

Primarul general, Gabriela Firea, l-a demis din functie pe arhitectul sef al orasului, Adrian Bold. Potrivit unui raspuns furnizat de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, decizia a fost luata la propunerea comisiei de disciplina, intrunite la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti, fiindca nu si-ar fi indeplinit obligatiile de  serviciu. Diana Olteanu, directorul executiv al Directiei de Urbanism din cadrul Primariei Capitalei, va asigura interimatul pana la organizarea concursului pentru ocuparea postului.


"In urma deliberarii, Comisia de disciplina a constatat ca functionarul public se face vinovat potrivit art.77, alin.2 lit. i de 'refuzul de a indeplini atributiile de serviciu' si litera j de 'incalcarea prevederilor legale referitoare la indatoriri' din Legea nr. 188/1999 privind statutul functionarilor publici cu modificarile si completarile ulterioare si propune sanctionarea domnului Adrian Bold cu destituirea din functia publica, in conformitate cu art.77, alin (3) lit. e din Legea nr 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, cu modificarile si completarile ulterioare", se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Adrian Bold a fost repus in functie in martie 2016, de primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, dupa ce a fost demis de Oprescu in 2008. Adrian Bold a atacat in instanta documentul prin care a fost suspendat de Oprescu, obtinand castig de cauza in 2010, obligand astfel Primaria Capitalei si primarul general sa-l reintegreze in functie. In plus, Primaria Capitalei si primarul general au fost obligati la plata sumei de 77.897,06 lei cu titlu de cheltuieli judiciare si sa-i plateasca lui Bold drepturile salariale aferente incepand din 21 iulie 2008 pana la data reincadrarii efective in functie, suma la care se adauga si dobanzi.

Adrian Bold a fost demis de primarul Sorin Oprescu prin Dispozitia nr. 1106/2008 pe motiv ca:

- a contribuit la aprobarea unui plan urbanistic zonal prin care baza sportiva Spartac a devenit teren construibil (HCGMB 9/2002). Acum pe acest teren se ridica un mall;

- nu ar fi regularizat taxele si impozitele care tineau de domeniul sau;

- a intarziat la serviciu si a lipsit nemotivat;

- ar fi adus Municipalitatii un prejudiciu de 300.000 de dolari fiindca nu ar fi permis unui proprietar din vecinatatea Cathedral Plaza sa construiasca o cladire asemanatoare. Mentionam ca Planul Urbanistic General permitea doar in locul unde s-a construit Cathedral Plaza o asemenea inaltime, in rest fiind prevazute cladiri joase. Proprietarul respectiv a dat in judecata Primaria Capitalei si a castigat cerand despagubiri de circa 300.000 dolari.

Adrian Bold era functionar public. Acesta a contestat in instanta, in 2008, Dispozitia de demitere semnata de primarul general si Tribunalul Bucuresti i-a dat dreptate, obligand astfel Primaria Capitalei si primarul general sa-l reintegreze in functie. In plus, Primaria Capitalei si primarul general erau obligati la plata sumei de 77.897,06 lei cu titlu de cheltuieli judiciare si sa-i plateasca lui Bold drepturile salariale aferente incepand din 21 iulie 2008 pana la data reincadrarii efective in functie, suma la care se adauga si dobanzi. Decizia a devenit definitiva printr-o sentinta a Curtii de Apel Bucuresti din decembrie 2010.

Adrian Bold a fost arhitect-sef al Capitalei in perioada 1997 - 2008. In 2008, in locul lui Adrian Bold, Sorin Oprescu l-a numit atunci pe Gheorghe Patrascu, fost director general al Directiei de Dezvoltare Teritoriala a Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL).


In cei 12 ani cat a fost arhitect-sef al Capitalei, Adrian Bold a ajuns de mai multe ori in atentia presei si a societatii civile, semnatura sa regasindu-se pe proiecte de urbanism controversate.''

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces ByOnu

Bine ii face, sper sa nu mai aiba castig de cauza iar. Primarii vin si pleaca si in urma lor tot raman personaje d'astea. Astuia trebuie sa ii multumim pentru halul in care arata orasul azi? Preabine, cota parte.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces 19jimmy84

Au început să apară ghirlandele luminoase pentru sărbătorile de iarnă. :lol:

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces drbm

Ministerul Transporturilor va transfera Primariei Capitalei mai multe terenuri pe care le administreaza, ocupate de linii feroviare scoase din functiune, gari si cantoane, pentru a fi transformate in strazi, parcuri sau centre comunitare, se arata intr-un comunicat de presa emis de Primaria Capitalei.

Decizia a fost luata in urma unei intalniri dintre primarul general, Gabriela Firea, si ministrul Transporturilor, Felix Stroe,  intalnire care a avut loc joi, 2 noiembrie, la sediul municipalitatii.
In plus, s-a mai discutat despre infiintarea unor noduri intermodale (autogara, capat linii de tramvai, autobuz, metrou, park&ride) la intrarile din oras si despre mutarea autogarilor din zonele centrale.

http://m.hotnews.ro/stire/22090149

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces neb1

https://www.agerpres.ro/social/2017/11/06/firea-speram-ca-anul-acesta-liniile-nefolosite-ale-cfr-din-bucuresti-sa-fie-transferate-la-pmb-11-34-10

"Sperăm, anul acesta, și cu noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, ca liniile ferate ale CFR, care nu sunt folosite de ani de zile, sunt practic în paragină, să fie transferate la Primăria Generală pentru a se realiza diferite obiective de utilitate publică, cum ar fi alei, străzi și alte activități necesare Capitalei. Este normal să folosim tot ceea ce există în Capitală pentru a spori confortul cetățenilor și nu să fie la alte instituții care în mod evident nu le mai folosesc, nu le mai întrebuințează", a precizat Firea, la ședința Asociației Municipiilor din România.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Puss in Boots

Asta ar include de ex si linia de marfa (cred ca e) din Militari care merge aproape paralel cu Bdul Timisoara si care, transformata in cale auto, ar putea reprezenta o alternativa la aglomeratia de pe Timisoara/Maniu?

 Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces misterr

Iarnă grea în Capitală: viscole şi precipitaţii abundente. Doi primari anunță probleme

VIDEO: https://vid2.stirileprotv.ro/2017/11/27/61924722-2.mp4

Se anunţă o iarnă dificilă pentru Bucureşti, cu viscole puternice şi precipitaţii abundente, care vor îngreuna şi mai rău traficul, spun meteorologii.

Deşi primarul general Gabriela Firea promite o deszăpezire eficienta, cu freze şi maşini de topit zăpada, colegii ei de la Sectoarele 3 şi 5 nu sunt la fel de optimişti şi spun de acum că vor fi probleme.

Iarna va fi mai grea decât anul trecut, când am avut câteva viscole care au blocat Bucureştiul.

Gabriela Băncilă, meteorolog: “Probabilitatea ca şi în această iarnă să avem astfel de fenomene, în zona Capitalei este una destul de ridicată. Respectiv un viscol în decembrie, două în ianuarie şi unul-doua viscole în februarie.”

Ninsorile vor fi abundente şi vor aduce nămeţi uriaşi pe străzi şi trotuare.

Primarul Capitalei promite că s-a pregătit temeinic, iar Capitala va avea 20 de maşini de topit zăpada, 200 de freze speciale, dar şi peste 3.000 de muncitori angajaţi să lupte cu nămetii. Aceştia vor fi cazaţi în oraş şi vor interveni la prima chemare.

Colegii Gabrielei Firea de la Sectoarelor 3 şi 5 se tem însă că în zonele lor vor fi probleme cu zăpadă.

Robert Negoita, primarul Sectorului 3: “In sectorul 3 lucrurile nu sunt atât de bune cum ne-am dori, iarna trecută am avut probleme cu deszăpezirea.”

Daniel Florea, primarul Sectorului 5: “Din august 2016 încercam să atribuim un contract de salubrizare şi suntem blocaţi în diverse proceduri de licitaţie, nu am reuşit până la acest moment”.

În celelalte sectoarele lucrurile stau mai bine, susţin edilii. Problema cea mai mare o va reprezenta traficul.

Dacă vi s-a părut că s-a circulat foarte greu în Capitală, trebuie să ştiţi că este o copie palidă a traficului foarte aglomerat în care vom sta la prima ninsoare. Primăria a şi găsit vinovatul: este vorba de bucureştenii care îşi înmatriculează rablele aduse din Europa, dar şi românii din provincie care vin la cumpărături de sărbători în Capitală.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: “Iarna, de obicei, populaţia este şi mai îngreunată decât în restul anului. Rablele Europei au ajuns la noi în Bucureşti. Degeaba vom cumpăra 400 de autobuze euro 6, degeaba vom cumpăra 100 de autobuze electrice, 100 de tramvaie dacă în continuare sunt acceptate în Capitala autoturisme personale foarte vechi.”

Va mai trece însă timp până când vor fi cumpărate tramvaie şi autobuze noi. Operaţiunea este abia în faza de licitaţie, spre disperarea celor care aşteaptă în frig, în staţii.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Puss in Boots

Mostra de inteligenta a la Firea. Plus ca a "uitat" de trolee... 8-) .

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces punmeister

Primăria a şi găsit vinovatul: este vorba de bucureştenii care îşi înmatriculează rablele aduse din Europa, dar şi românii din provincie care vin la cumpărături de sărbători în Capitală.

Tipic romanesc, in loc sa cautam solutii cautam vinovatii.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Florinds

misterr wrote:
Iarnă grea în Capitală: viscole şi precipitaţii abundente. Doi primari anunță probleme

Gabriela Firea, primarul Capitalei: “Iarna, de obicei, populaţia este şi mai îngreunată decât în restul anului. Rablele Europei au ajuns la noi în Bucureşti.”

Si daca veneau noutatile Europei pe strada, era mai bine pentru trafic?? Cata prostie... Cum ajung la conducere mereu toate nonvalorile??

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Goldmund

Florinds,
la ultima intrebare a ta ar fi un raspuns cu multe semne de intrebare:
...mai multe stiu, sau ar trebui sa stie cei care nu s-au prezentat la vot, iar pentru cei care au votat avem o nedumerire,
de ce s-au dus la vot...?!

 Go to page:  1  ... 96 97 98 99 100 101 102  ... 120
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2158 forum members have written 407409 posts in 5071 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use