Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Știri, noutăți, evenimente diverse și discuții despre acestea

1672 posts, 341446 views
 
Go to page:  1  ... 80 81 82 83 84 85 86  ... 120
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Budy187

Au bagat (cred) in consolidare cladirea aceea mare de pe colt Carol | cu Hristo Botev. Ieri am vazut schele peste tot. Poate reusesc s-o consolideze si restaureze, ar fi pacat sa cada.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces andrei11

Nu o consolideaza. O cosmetizeaza. N-are pic de beton cladirea aceea.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Budy187

Daca-si permit o cosmetizare sa-nteleg ca nu e incadrata RS1 ?

 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces 133 313

Pentru a o incadra la risc seismic trebuie sa o expertizezi. Pentru a o expertiza trebuie sa platesti o expertiza. Cine este nebun sa dea bani sa si-o expertizeze si sa o incadreze la risc seismic ca sa nu mai valoreze doua parale?  :)

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Florinds

Atunci sa ii evacueze pe toti si sa nationalizeze daca nu isi permit nici macar expertiza... Cine raspunde dupa cutremur, cine da din umeri...
E nevoie de parcuri, parcari.

 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces 133 313

Sa-i evacueze pe motiv ca ce? Daca nu exista expertiza. Ne invartim in jurul cozii.  :) Statul n-are bani de aruncat pe expertize si nici instrumentele legale sa intre peste om in casa, iar proprietarii nu vor sa-si scada valoarea cladirilor deci nu le vor expertiza, mai ales pe cele evident subrede.
Pe de o parte vrem sa mentinem "istoria" pe de alta ne miram ca nu functioneaza nimic, pentru ca activitatile producatoare de pib sunt azvarlite marginal pe campuri fara infrastructura si utilitati si te costa transbordarea cat nu face, iar centrul este un mare dormitor darapanat.
Nu va investi nimeni niciodata in consolidari inafara de "pasionati" si nostalgici.
1.Pentru ca te costa cat nu face. De banii aia iti faci una noua in alta parte si ai doua.
2.Pentru ca toti vor sa castige spatiu suplimentar si vor sa construiasca ceva mai mare in locul lor.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Florinds

Nu cred ca nu are bani de expertize daca are bani de exproprieri pentru tot felul de bulevarde sau autostrazi suspendate. Instrumentele legale se creeaza, daca nu stim ne putem inspira de la altii. ;) Pana la urma ce prioritati avem, pasajul Mihai Bravu, pasajul subteran Palatul Parlamentului sau viata oamenilor si imbunatatirea calitatii vietii vecinilor. Am zis si eu asa, ca stim deja raspunsul.

 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces 133 313

Municipalitatea inca plateste la lucrari finalizate, vezi Basarab, Berzei, Muncii. Iar lucrarile in lucru bat pasul pe loc sau se misca pe ritm de mars funebru, vezi Sudului, Rebreanu, Iancului, Pantelimon etc.
Si ca veni vorba de exproprieri nu mai zic ca nu este in stare sa transeze cu ala de la capatul tramvaiului 5, in Baneasa.  :roll:

 


Re: Stiri, proiecte, perspective TibiV

Nu stiu unde sa pun pozele astea, asa ca le pun aici si pot fi mutate.
Bulevardul Unirii vazut de pe balconul Salii Alexandru Ioan Cuza din Palatul Parlamentului, sambata 20 iunie.Jos in Piata Constituiei era o expozitie cu echipamentele si dotarile ISU IlfovSi o poza exact in axul bulevardului, care evident este in axul balconului, pentru ca din balconul asta visa Ceasca sa salute boborul...


 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces URANUS

Sursa: B365.RO

Încep lucrările la noul patinoar olimpic cu bazin de înot, spa și restaurant panoramic

Vechiul patinoar "Mihai Flamaropol" va fi demolat în această vară, iar în septembrie vor începe lucrările pentru ridicarea noului patinoar olimpic, spun reprezentanții Primăriei Capitalei. Pe terenul de pe Bd. Basarabia vor fi construite două corpuri de clădire independente structural, dar unite printr-un acoperiș comun. Primul corp va adăposti patinoarul olimpic cu gradene pentru spectatori, loje VIP și spații comerciale și de alimentație publică. În cel de-al doilea corp de clădire va funcționa centrul sportiv și de agrement cu bazin semiolimpic, teren de sport, o zonă de spa cu terasă exterioară, o cafenea și un restaurant panoramic cu terasă. Lucrările de construcție vor fi realizate de Asocierea SC Uti Grup SA - Astaldi Spa și costă 27,8 milioane euro.

Proiectul de refacere și modernizare a patinoarului artificial Mihai Flamaropol a fost repornit după ce pe 17 iunie 2015, Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru realizarea lucrărilor de construcție firmelor Astaldi Spa şi UTI Grup. Municipalitatea atribuise contractul celor două firme încă din luna septembrie 2014, însă rezultatul licitației a fost contestat de două ori, conflictul fiind soluționat abia după 9 luni.

Proiectul va debuta cu demolarea construcțiilor existente, inclusiv a vechiului patinoar.

"În această săptămână se predă amplasamentul constructorului. S-a dat și ordinul de proiectare, iar acum se lucrează la obținerea autorizației pentru demolarea vechiului patinoar. În septembrie, sperăm să înceapă lucrările de construire a noului patinoar", a precizat pentru B365.ro, Bogdan Hreapcă, directorul general al Direcției de Investiții din cadrul Primăriei capitalei.

Potrivit studiului de fezabilitate, noua construcție va cuprinde două corpuri de clădire "independente structural, dar tratate unitar prin anvelopantă comună"

Corpul principal va cuprinde patinoarul sportiv și de agrement de dimensiuni olimpice, dotat cu vestiare și toate funcțiunile necesare desfășurării competițiilor sportive, gradene pentru spectatori, loje VIP, spații comerciale și de alimentație publică.

Al doilea corp va adăposti centrul sportiv și de agrement ce va cuprinde un bazin semiolimpic, un teren de sport, o zona de spa cu terasă exterioară, săli de fitness, o cafenea și un restaurant panoramic cu terasă.

Studiul de fezabilitate prevede și ample lucrări de amenajări exterioare care includ o piață publică, o promenadă pe marginea lacului, un perete de escaladă și o parcare.

De asemenea, acoperișul patinoarului va fi acoperit cu iarbă, sub forma de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinătate. Tot pe acoperiș va fi amenajat un spațiu pentru skating.

Construcţia va avea o suprafaţă totală de 22.600 metri pătraţi şi va avea o capacitate de 3.100 de locuri (dintre care 61 pentru persoane cu dizabilităţi) şi peste 120 de locuri de parcare.

Lucrările de proiectare și execuție, ce vor fi realizate de Asocierea SC Uti Grup SA - Astaldi Spa, costă 123 milioane lei cu TVA (27, 8 milioane euro).

Firma Louis Berger a câștigat contractul pentru serviciile de consultanță în acest proiect. Contractul, în valoare de 1,1 milioane lei cu TVA, a fost atribuit pe 27 aprilie 2015.

Termenul de finalizare a lucrării este sfârșitul anului 2016.

http://www.b365.ro/cand-incep-lucrarile...FDRSx.dpuf

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Goldmund

realistul wrote:
Probabil ca nu. Aducem tot gunoiul de legume de la turci, italieni ș.a.Facem blocuri si Mall-uri.


Nici eu nu am mai vazut sere de legume prin orasele europene. Orasele sunt pentru a le locui, multe puncte de recreere si zone verzi plus birouri si iar birouri, iar pentru uzine totul va fi in afara lor(pentru Bucuresti in afara DNCB). Pentru agricultura,  la peste 30 km de centrul capitalei, cam asta ar fi urbanismul de ieri, de azi si de maine.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces andrei11

:?:  De unde ti-au  rezultat datele acestea ?
Din centrul Bucurestiului pana in DCMB sunt vreo 12 km.
De la 12 km pana la 30 km pentru cine sunt rezervati  :?:
Si o intrebare,<< ...plus birouri si iar birouri >>. Stiu ca sunt putin inapoiat, dar ce se poate produce in avalansa aceasta de birouri ? Oricum nu mâncare, produse industriale sau locuinte.
Dar asta e o intrebare suplimentara.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Goldmund

E doar o parere.
Pana in DNCB ar trebui sa fie doar zone verzi si de locuit, cu exceptia birourilor(Stuttgart, oras de 600mii loc. avea prin 2005 cca. 6 milioane mp de birouri, Bucuresti are azi cca. 2 milioane mp de birou, in timp ce Varsovia are peste 4,4 milioane mp de birouri. Sper ca nu ai vrut un raspuns serios la "ce se produce in acele multe birouri", dupa cum vezi, capitala tarii noastre are inca prea putine in comparatie cu Praga, Budapesta sau Varsovia si o prima concluzie: orasele, tara , cu cat sunt mai dezvoltate cu atat au mai multe birouri..)

Dupa centura, ar trebui in primul rand sa fie cordonul acela de padure promis de mult(altfel, cum se vrea in oras o clima suportabila in cele doua luni de canicula???), zone verzi, cartierele  de locuinte de dinafara..., apoi "industria", iar pe langa autostrazi ar trebui sa apara oceanul depozitelor, logistica, etc..(chiar ma intrebam de curand, cand vor apare si in jurul Bucurestiului, pe  langa autostrazi acele cartiere de locuinta care in alte parti e cel mai normal lucru din lume..., apropae de autostrada, aproape de city orasului.)

Agricultura? Nu stiu, dar agricultura pe suprafete intinse se poate face doar dincolo de orasele marginase Bucurestiului, adica la cca 20-30km de centrul capitalei- ideea.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces andrei11

Politikia o gasiti la club.  :D

 


Go to page:  1  ... 80 81 82 83 84 85 86  ... 120
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2158 forum members have written 407409 posts in 5071 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use