Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Știri, noutăți, evenimente diverse și discuții despre acestea

1672 posts, 341431 views
 
Go to page:  1  ... 52 53 54 55 56 57 58  ... 120
 
 

📖 Pagination options
Re: News subway guru

Atenţie, şoferi! Polițiștii locali au ieșit la vânătoare
01 Dec, 15:34 / Cristina Macuc
Pe şoferii din Bucureşti, şi nu numai, îi aşteaptă vremuri grele. Poliţiştii locali din Capitală se şcolesc, pe rând, pentru a căpăta noi responsabilităţi. De curând, aceştia au început să aplice şi puncte de penalizare, pe lângă amenda pentru parcare neregulamemntară, de exemplu, la fel ca poliţiştii rutieri.
http://b365.ro/news/atentie ... de-strada/

 


Re: Diverse subway guru

Service-ul Primăriei Capitalei, tras pe tușă
01 Dec, 13:52 / B365
Firma Service Ciclop SA, unde unic acţionar este Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), a intrat în insolvenţă. Acum, municipalitatea condusă de Sorin Oprescu nu poate justifica suma de aproximativ 5 milioane de euro din contul societății.
http://b365.ro/news/service ... s-pe-tusa/

 


Re: Diverse subway guru

Un nou hypermarket Auchan în Capitală
01 Dec, 17:34 / B365
Retailerul francez Auchan a cumpărat 2,7 hectare din platforma industrială Troicodava din Bucureşti, a anunţat casa de avocatură Popovici Niţu & Asociaţii.
http://b365.ro/news/un-nou- ... -capitala/

 


Re: Diverse subway guru

S-a deschis cel mai mare târg de brazi din Capitală
01 Dec, 14:28 / Cristina Macuc
Bucureștenii au la dispoziție aproximativ 30.000 de exemplare de brazi, atât de producție autohtonă, cât și din import, de la 1 până la 6 metri înălțime.
http://b365.ro/news/s-a-des ... -capitala/

 


Re: Diverse Dominatrix

subway guru wrote:
Service-ul Primăriei Capitalei, tras pe tușă
01 Dec, 13:52 / B3
Firma Service Ciclop SA, unde unic acţionar este Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), a intrat în insolvenţă.
Despre Ciclop, doar atat: boala lunga, moarte sigura. Poate stie Marinarul ceva despre insolventa Ciclopului si "cadoul" parcarii de la Intercontinental spre anumti Cocoşei si Păsărici Blonde pe vremea cand el era la "timona" primariei.

 


Re: News bercenicity

De exemplu, azi o masina de Politie Locala roia in jurul statiei Bd. Marasesti unde tot timpul avea clienti care parcau sa-si ia una "cu de toate". F bine, uneori nici nu puteai sa urci in autobuz de nesimtitii aia.

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: News Dr2005

Dar nu mereu fac aşa...

Iată această maşină a sectorului care este cum blochează colţul intersecţiei (ca şi taximetristul şi cel parcat):
img_9605_121.jpg (424.66 KB; downloaded 1614 times)

img_9607_118.jpg (425.92 KB; downloaded 1615 times)

img_9609_109.jpg (403.99 KB; downloaded 1614 times)

img_9608_293.jpg (396.88 KB; downloaded 1623 times)

 


Re: News subway guru

Miercuri, 30 noiembrie 2011
Guvernul a aprobat reglementări care creează condițiile selecției managerilor privați în întreprinderile publice
http://www.gov.ro/guvernul-a-aprobat-re ... 15275.html
Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, o Ordonanță de Urgență care creează condițiile selecției managerilor privați în întreprinderile publice, într-un context mai larg al extinderii principiilor guvernanței corporative la societățile de stat, a anunțat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, la finalul ședinței Executivului. Actul normativ se aplică companiilor naţionale, societăților naționale, societăţilor comerciale cu capital majoritar sau integral de stat ori deţinut de unităţi administrativ-teritoriale, precum și regilor autonome înfiinţate de stat sau unităţi administrativ-teritoriale.
“Adoptarea proiectului de către Guvern reprezintă implementarea obligaţiilor pe care România şi le-a asumat prin Scrisoarea de Intenţie cu FMI și asigură integrarea, în legislația românească, a principiilor Organizației de Cooperare Economică și Dezvoltare (OECD) privind guvernanța corporativă a întreprinderilor de stat. Prin aplicarea acestei norme, vom avea management privat în toate companiile de stat”, a declarat ministrul Justiției.
Potrivit Ordonanței de Urgență, într-o primă etapă, în aproximativ o lună de la intrarea în vigoare a actului normativ, întreprinderile publice care au o cifră de afaceri de peste un miliard de lei la nivelul anului 2010 și peste 1.000 de angajați, vor începe procedurile de selectare a primilor administratori și manageri privați. Ulterior, pe măsură ce expiră contractele de mandat ale actualilor administratori/manageri, procedura va fi aplicată pentru selectarea noilor candidate.

Etapele selecției sunt următoarele:
• Adunarea Generală a Acționarilor decide inițierea unei proceduri de selecție a administratorilor executivi și neexecutivi (în cadrul primei etape, selecția este internațională);
• După convocarea Adunării Generale, se vor selecta experți independenți, specializați în recrutare resurse umane, care vor sprijini întreprinderile publice în realizarea unei selecții obiective, transparente și profesioniste;
• Urmează publicitatea anunţului de selecţie a administratorilor/managerilor și evaluarea candidaților;
• După selecţia lor, în aceste companii supuse aplicării ordonanţei, se va convoca din nou Adunarea Generală a Acţionarilor pentru numirea administratorilor selectați și încheierea contractelor de administrare.

Ministrul Cătălin Predoiu a apreciat că întreaga procedură de selecție va dura între trei și cinci luni. “În urma procedurii, vom avea practic în toate companiile supuse aplicării ordonanţei management privat”, a explicat ministrul Justiției.
De asemenea, răspunzând unei întrebări, ministrul Justiției a menționat că numărul întreprinderilor publice la care va fi selectat managementul privat, în prima etapă, potrivit Ordonanței de Urgență adoptate de Guvern, va putea fi determinat după ce ministerele vor face evaluări ale societăților aflate în coordonarea sau sub autoritatea acestora prin raportare la criteriile prevăzute de Ordonanță.
Ulterior, selectarea administratorilor/managerilor va continua și la celelalte societăți pe măsura vacantării pozițiilor sau după evaluarea evantualelor costuri suplimentare pe care le-ar presupune revocarea mandatelor în curs.Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

Data: 30.11.2011

 


Re: Diverse subway guru

Primarul General, Sorin Oprescu, va da startul sarbatorilor de iarna
by Sorin Oprescu on Friday, December 2, 2011 at 8:17am
http://www.facebook.com/notes/sorin-opr ... 6749493673
Primarul General, Sorin Oprescu, va da startul sarbatorilor de iarna, duminica, 04 decembrie, in Piata Timpului din Capitala (langa magazinul Cocor). Evenimentul va avea loc incepand cu ora 18.30, cand vor fi aprinse luminile de Sarbatori.
Avand in vedere ca, in comparatie cu anul trecut, in Capitala au fost montate cu circa 12 la suta mai leduri (peste 2,5 milioane de beculete ecologice), si pentru a evita aparitia unor eventuale defectiuni, anul acesta luminile de sarbatori vor fi aprinse etapizat, dupa cum urmeaza:
Etapa I (duminica 04.12.2011– ora 18.30):
Piata Victoriei, Bvd. Lascar Catargiu, Piata George Enescu, Blv. Unirii (Mircea Voda-Piata Constitutiei, Piata Romana, Bvd. Gheorghe Magheru, Bvd. I.C. Bratianu, Piata Universitatii, Fantana de langa Fac. de Arhitectura, Calea Victoriei, Piata Roma, intrarile in Centrul Istoric, Piata Sf. Anton, Pod Mihai Voda (Natiunile Unite), proiectie Cercul Militar, Proiectie ASE, Proiectie Facultatea de Arhitectura, Proiectii Piata Roma.
Etapa II (noaptea 04.12. 2011-05.12.2011):
Piata Constitutiei, Bvd. Regina Elisabeta, Soseaua Kiseleff (Piata Victoriei-Arcul de Triumf), Proiectie Primarie.
Etapa III (noaptea 05.12.2011- 06.12.2011):
Arcul de Triumf, Soseaua Kiseleff (Arcul de Triumf-Piata Presei Libere), Bvd. Aviatorilor, Bvd. Constantin Prezan, Piata Presei Libere, Fantana Miorita, Soseaua Bucuresti-Ploiesti, Bvd. Dacia, Calea Dorobanti, Piata Operei, Pasaj Pipera-Tunari, Intrare Municipiul Bucuresti, Piata Spania.
Iluminatul de sarbatori in Municipiul Bucuresti va fi complet aprins in data de 06.12.2011.
NOTA:
In acest an, pe langa milioanele de beculete, mai multe cladiri emblematice din Bucuresti vor fi “impodobite” de holograme cu tematica sarbatorilor de iarna.
Astfel, bucurestenii se vor putea bucura de aspectul inedit pe care il vor imbraca Academia de Studii Economice, sediul vechi al Primariei Capitalei din bulevardul Regina Elisabeta, Cercul Militar National, Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” dar si locuri reprezentative precum Piata Roma, situata la intrarea in Centrul Istoric.
Numar beculete – 2.607.832 bucati
Tehnologie echipamente –integral tehnologie LED
Trasee iluminate festiv (21,3 kilometri)

 


Re: News Dominatrix

Investiție de 15 milioane euro într-un mall chinezesc din Capitală

Sâmbătă s-a deschis oficial Magazinul Universal Dragonul Roșu, după o investiție de 15 milioane euro. La inaugurare au fost prezenți primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, omul de afaceri Nicolae Dumitru și ambasadorul interimar al Chinei, Zhao Deyong.

În primele două zile de la deschidere, peste 56.000 de persoane au vizitat magazinul universal, deschis în urma unei investiții de 15 milioane de euro, făcute de Niro Investment Group, anunță Capital.ro.

Centrul comercial are o suprafaţă totală de 15.000 mp și vinde produse en-detail. Mall-ul chinezesc comercializează articole vestimentare sportive, costume, cămăşi şi bluze, ţinute elegante, sacouri, pardesie, pantaloni, tricouri, jeanşi, lenjerie, accesorii şi încălţăminte pentru toate vârstele, articole vestimentare vândute în regim de outlet, dar și produse pentru casă, ornamente, mic mobilier, electrocasnice, accesorii pentru baie, cosmetice, dulciuri, decoraţiuni interioare şi corpuri de iluminat, echipamente sportive, articole de pescuit, jocuri educative, cadouri şi cosmetice, produse alimentare exclusiv chinezești.

Magazinul Universal Draonul Roșu, deschis șapte zile din șapte, între orele 09:00 şi 21:00, dispune de un spaţiu de joacă pentru copii, două restaurante și 1.500 de locuri de parcare.


http://b365.ro/news/investi ... chinezesc/

 


Re: News subway guru

Explozie într-un bloc de locuințe din Capitală. Șapte persoane au fost rănite
04 Dec, 13:28 / B365
Duminică, într-un bloc de locuințe din Sectorul 4 al Capitalei a avut loc o explozie.
http://b365.ro/news/explozi ... st-ranite/

Explozie într-un bloc din Capitală: şapte persoane au fost rănite iar alte 20 sunt evacuate
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 39854.html
4 decembrie 2011, 13:13 |  Autor: Maria Apostol

 


Re: News DanCld

Explozie de la o butelie, zice presa; eu ma intreb ce blocuri din Bucuresti nu sunt bransate la reteaua de gaz?

 


Re: News Dominatrix

Acum vreo 2 ani, au fost cazuri de blocuri debransate de la retea de catre Distrigaz din cauza contoarelor de apartament pentru ca firma prin care oamenii si-au montat contoare individuale de gaze nu a respectat procedurile legale, si deci instalatiile montate nu au trecut de controlul Distrigazului.

 


Re: News ionescu63

S-au aprins luminițele de Crăciun
Cele peste 2,5 milioane de beculeţe pregătite pentru Sărbătorile de Iarnă s-au aprins în această seară, la ora 18.30. Primarul general Sorin Oprescu a fost în Piața Timpului, la butoanele luminițelor de Crăciun
„Sărbătorile de iarnă să vă găsească sănătoși și, indiferent de problemele prin care treceți, să nu uitați să vă îmbrățișați copiii. Mulți ani, dragi copii! Mulți ani, București! Mulți ani, România!”, a spus primarul Sorin Oprescu
Evenimentul a fos transmis live pe mediafaţa magazinului Cocor din Capitală, Piaţa Timpului fiind în vecinătate. Astfel, au fost aprinse beculeţele din zonele Piaţa Victoriei, B-dul Lascăr Catargiu, Piaţa George Enescu, B-dul Unirii (Mircea Voda-Piaţa Constituţiei, Piaţa Romană, B-dul Gheorghe Magheru, B-ddul IC Bratianu, Piaţa Universităţii, Fântâna de lângă Facultatea de Arhitectură, Calea Victoriei, Piaţa Romă, intrările în Centrul Istoric, Piaţa Sf. Anton, Pod Mihai Vodă (Naţiunile Unite), proiecţie Cercul Militar, proiecţie ASE, proiecţie Facultatea de Arhitectură, Proiecţii Piaţa Roma.
Etapa a II-a de iluminare va avea loc în această noapte, urmând a fi aprinse ledurile din Piaţa Constituţiei, B-dul Regina Elisabeta, Şoseaua Kiseleff (Piaţa Victoriei-Arcul de Triumf), Proiecţie Primărie.
Etapa a III-a va avea loc în noaptea de luni spre marţi, când se vor aprinde Arcul de Triumf, Şoseaua Kiseleff (Arcul de Triumf-Piaţa Presei Libere), B-dul Aviatorilor, B-dul Constantin Prezan, Piaţa Presei Libere, Fântâna Mioriţa, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, B-dul Dacia, Calea Dorobanţi, Piaţa Operei, Pasaj Pipera-Tunari, Intrare municipiul Bucureşti, Piata Spania. Iluminatul de sărbători în municipiul Bucureşti va fi complet aprins marţi, 6 decembrie 2011.
În acest an, pe lângă milioanele de beculeţe, mai multe clădiri emblematice din Bucureşti vor fi "impodobite" de holograme cu tematica sărbătorilor de iarna.
Astfel, bucureştenii se vor putea bucura de aspectul inedit pe care îl vor îmbrăca Academia de Studii Economice, sediul vechi al Primăriei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta, Cercul Militar Naţional, Universitatea de Arhitectura şi Urbanism "Ion Mincu", dar şi locuri reprezentative precum Piaţa Roma, situată la intrarea în Centrul Istoric. Numărul total de beculeţe aprinse va fi de 2.607.832, iar 21,3 kilometri vor fi iluminaţi festiv.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/bucures ... 56420.html

 


Go to page:  1  ... 52 53 54 55 56 57 58  ... 120
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2158 forum members have written 407409 posts in 5071 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use