Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse

1714 posts, 367343 views
 
Go to page:  1  ... 34 35 36 37 38 39 40  ... 123
 
 

📖 Pagination options
Re: News bercenicity

http://b365.ro/news/plaja-c ... vezi-unde/
Plajă ca pe Sena, cu nisip, în Bucureşti

Proiectul “Plajă ca pe Sena” este dezvoltat de Direcţia Parcurilor Sector 3 în Parcul Pantelimon, pe malul lacului. Autorităţile lucrează deja la amenajarea zonei, unde este necesară dezvoltarea infrastructurii reţelei de alimentare cu apă şi canalizare.
“Dorim să amenajăm o plajă artificială lângă lac, chiar pe malul apei. În parcul Pantelimon este o zonă mai liniştită şi accesibilă tuturor bucureştenilor pentru că se află în apropierea staţiei de metrou. Plaja va putea fi o alternativă pentru cei care nu pot să meargă la mare din diverse motive şi va fi amenajată ca aceea de pe Sena”, a declarat pentru B365.ro arhitectul şef al Sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu.
Conform sursei citate, plaja cu nisip fin de pe malul lacului Pantelimon va avea o suprafaţă de aproape un hectar, va fi amenajată cu şezlonguri, umbreluţe, duşuri, cabine de schimb şi spaţii de joacă pentru copii. “Va fi un fel de “one day destination” unde se va putea sta de dimineaţă până seara, împreună cu toată familia”, a menţionat arhitectul şef al Sectorului 3 care a adăugat că plaja va fi funcţională începând cu vara anului viitor.
În plus, autorităţile iau în calcul posibilitatea ca lacul să fie deschis scăldatului pe o anumită porţiune astfel încât, bucureştenii care doresc să scape de caniculă, să se poată răcori în apă. Deocamdată, reprezentanţii administraţiei locale nu au stabilit preţurile ce urmează să fie practicate pentru vizitatori însă estimează că acestea vor fi “modice”, la nivelul ştrandurilor din Bucureşti.
Tot în Parcul Pantelimon vor fi refăcute în întregime aleile pietonale şi spaţiile verzi. Aici vor fi plantaţi mai mulţi copaci şi gazon de tip rulou. Investiţia se ridică, în total, la suma de 23 milioane de lei (5,5 milioane euro) din care pentru plajă, alei şi aducţiunile de apă şi canalizare s-au alocat 17,6 milioane de lei (4,2 milioane euro), iar restul pentru refacerea şi întreţinerea spaţiului verde din zonă.
Malurile râului Sena au fost transformate într-o plajă urbană, printr-un proiect iniţiat de primăria pariziană, încă din anul 2002. În Franţa, plaja este funcţională doar pe perioada unei luni, în intervalul 20 iulie – 20 august. Plaja artificială este alcătuita din trei secţiuni, fiecare cu specificul şi activităţile sale: include  piscine, activităţi pentru copii, cursuri de pictură, desen sau literatură,  o secţiune business unde este disponibil internet wireless şi se vând ziare. Cea de-a treia secţiune cuprinde un adevărat complex pentru practicarea sporturilor pe apă, cu bărci, caiace şi şalupe. Seara este animată de numeroase concerte în aer liber.

 


Re: Diverse ByOnu

Exista brosuri turistice gratis? Eu am una de la Vodafone, de prin 2005-2007 de vreo 40 pag. Se distribuia gratuit in centrele lor, singura reclama fiind caperta rosie pe care scrie Vodafone, foarte utila. Eu nu inteleg ce tot ii 'chemam' pe straini, cand nici macar noi nu stiu ce sa le aratam...
Copy of 8-2-2011 5;50;10 PM.JPG (1.14 MB; downloaded 1879 times)

 


Re: News andrei11

Maine e deja 3 August. Proiectul poate fi valabil din sezonul urmator, in Septembrie cred ca vor fi mai putini amatori de plaja in Bucuresti.

 


Re: News ViitorulPrimar

Iata ce inseamna un primar capabil
Primarul din Vilnius trece cu un TAB rusesc peste un Mercedes parcat ilegal :D
http://www.hotnews.ro/stiri-internation ... ilegal.htm

 


Re: News Dominatrix

Primul parc terapeutic din Capitală VEZI CUM TE VEI PUTEA RELAXA

Bucureștenii care vor să scape de stresul cotidian prin terapia peisagistică, dar și să facă mișcare în aer liber vor avea posibilitatea să se relaxeze în noul parc “de loisir” pe care Primăria Sectorului 3 intenționează să îl amenajeze în zona Titan.

Copacii şi florile vor fi aranjate astfel încât să aducă o stare de pace vizitatorilor stresaţi, aşa cum o fac grădinile japoneze, prin terapia peisagistică. Pe lângă amenajarea spațiilor verzi până în cele mai mici detalii, autoritățile locale din Sectorul 3 susţin că, până în vara anului viitor, bucureștenii care vor vizita Parcul Titan vor avea multiple modalități de petrecere activă a timpului liber. Meciurile de fotbal, handbal, volei sau tenis de câmp se vor putea juca atât ziua, cât și noaptea întrucât toate cele zece terenuri de sport vor fi prevăzute cu nocturnă.

“Parcul Titan va fi amenajat ca parc de loisir și de petrecere activă a timpului liber. Avem deja mai multe baterii de terenuri de sport: patru terenuri multifuncționale spre Aleea Ianca, două terenuri de fotbal spre Lunca Bradului și mai urmează încă patru terenuri multifuncționale pentru baschet, tenis și minifotbal, toate prevăzute cu iarbă sintetică și instalație nocturnă”, a declarat pentru B365.ro Ștefan Dumitrașcu, arhitectul șef al Sectorului 3.

Pistă de biciclete de 8,4 km în jurul lacului

Conform sursei citate, “centura” ciclistică din jurul celor două luciuri de apă ale Lacului Titan urmează să fie dublată ca lungime, lucrările de amenajare fiind deja în curs de finalizare. în acest caz, investiția este realizată în parteneriat cu petrom. “În prezent, avem 4,8 km de pistă de biciclete. Acum, se toarnă diferența până la 8,4 km. Până pe data de 20 august 2011 va fi funcțională întreaga centură de jur împrejurul celor două lacuri”, a menționat Dumitrașcu. Acesta a adăugat că, începând cu a doua parte a lunii viitoare, accesul cu biciclete în Parcul Titan va fi restricționat, bicicliștii având posibilitatea să folosească doar pista special amenajată în acest sens. “După ce se finalizează investiția, bicicliștii vor merge exclusiv pe banda lor unde nu vor găsi nici cărucioare, nici bebeluși de care să se împiedice”, a motivat arhitectul șef al Sectorului 3.

Pavilion de arte marțiale în aer liber

Tot în parcul terapeutic Titan se vor putea relaxa și iubitorii de Karate, Shotokan și Kick Boxing. Aici, autoritățile locale intenționează să construiască o bază sportivă împreună cu Federația Română de Arte Marțiale. “Va fi amenajat un pavilion de arte marțiale pe o suprafață de 300 de metri pătrați, neacoperit, din structură de lemn cu pereți japonezi”, a detaliat pentru B365.ro arhitectul șef al Sectorului 3 care a anunțat că investiția urmează să fie finalizată în vara anului 2012, în apropierea alegerilor locale pentru primari.

Parcul “de loisir” Titan va fi, de asemenea, gazda unui steag imens al României, arborat la înălțimea unui bloc de circa zece etaje. Ștefan Dumitrașcu spune că la intrarea în parc va fi amplasat un port drapel de 22 de metri. “Va fi la fel ca la americani. Steagul va avea dimensiunile de 8/16 metri. Am vorbit cu primarul general și chiar a fost de acord. Finanțarea monumentului se va face prin Direcția de Cultură și Patrimoniu Istoric al Municipiului București”, a completat arhitectul șef al Sectorului 3.

Fântână arteziană muzicală de 35 milioane euro

Autoritățile nu au precizat însă și valoarea totală a lucrărilor de amenajare a parcului terapeutic din Titan. În urmă cu un an, primarul Sectorului 3 – democrat liberalul Liviu Negoiță a fost criticat pentru că a alocat circa 35 milioane de euro pentru o fântână arteziană muzicală și pentru amenajarea unor alei din jurul Lacului Titan. Firma constructoare, Delta ACM 93, este cunoscută în presă ca aparținând fratelui parlamentarului Ștefan Daniel Pirpiliu, deputat PDL în Colegiul 13 din Sectorul 3 al Capitalei.

În planurile de modernizare ale autorităților locale a fost inclus, totodată, și Parcul Pantelimon, aici urmând să fie amenajată o plajă ca pe Sena, cu nisip fin, pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați. Investiția de circa 5,5 milioane euro cuprinde amenajarea unei plaje artificiale cu umbreluțe, șezlonguri, locuri de joacă pentru copii, cabine de schimb și dușuri. Aceasta se adresează, după cum susține arhitectul șef al Sectorului 3, îndeosebi bucureștenilor care nu pot să ajungă la mare, pe litoralul românesc. Lucrările de amenajare sunt, în prezent, în curs de execuție, plaja urmând să fie funcțională la jumătatea anului 2012.

Sursa: http://b365.ro/news/primul- ... ea-relaxa/

 


Re: News Dominatrix

Începe construcţia unui nou mall în Bucureşti. Vezi când şi unde

După trei ani de aşteptări, lucrările de construcţie ale centrului comercial ParkLake Plaza, de pe fosta baza Spartac din Titan, vor fi demarate în această toamnă.
Investiţia anunţată acum trei ani a fost de 600 de milioane de euro, însă proiectul a fost regândit după problemele juridice întâmpinate. Noul mall include trei niveluri principale, faţă de cinci câte erau planificate iniţial, cu un spaţiu total de 79.000 de mp închiriabili, cu 40% mai puţin.

Acum, centrul comercial necesită investiţii de 250 de mil. euro. În prezent, sunt în derulare toate activităţile de pregătire pentru începerea lucrărilor. Termenul avut în vedere pentru începerea construcţiei este sfârşitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie 2011.

“Relansarea economică a României prognozată pentru perioada următoare precum şi semnalele pozitive primite de la viitorii chiriaşi ai ParkLake Plaza ne-au convins încă o dată de necesitatea începerii cât mai rapide a construcţiei centrului comercial. Am fost şi suntem încrezători în succesul acestui proiect, iar toate îmbunătăţirile aduse conceptului ne îndreptăţesc să credem că vom aduce pe piaţa românească un proiect ce va satisface toate nevoile de cumpărături şi petrecere a timpului liber pentru locuitorii sectorului 3”, a declarat pentru MONEY.ro, Monica Alexandru, repreprezentantul Caelum România.

În prezent, 60% din suprafaţa totală este deja închiriată sau preînchiriată şi sunt discuţii avansate cu toate marile branduri de renumie prezente pe piaţa din România, precum H&M, Inditex, C&A. În plus, mixul de chiriaşi va fi completat cu nume noi, absente de pe piaţa românească, dar care au înţeles potenţialul României.

Caelum Development a intrat pe piaţa românească în 2006, când a cumpărat un teren 8,2 hectare în apropierea Parcului Titan din sectorul 3. În 2009, grupul a obţinut permisiunea de a construi un centru comercial şi recreativ cu cinci etaje şi o suprafaţă de 110.000 mp închiriabili, dar de atunci proiectul a fost refăcut şi prevede acum o suprafaţă închiriabilă de 79.000 mp.

Capitala mallurilor

Alte două malluri sunt încă în faşă, iar lucrările de construcţie ar putea fi demarate anul acesta sau anul viitor. Este vorba de Mega Mall, care va fi amplasat pe terenul fostei fabrici Electroaparataj şi încă unul, pe terenul fostei platforme Helitube din Colentina. AFI Europe, care a dezvoltat AFI Palace Cotroceni, a anunţat de asemenea că va construi mallul de pe platforma Laromet. Acelaşi anunţ a fost făcut şi de companiile CD Capital Partners şi Benevo Capital Corporation, care spuneau la sfârşitul anului trecut că au obţinut un PUZ (plan urbanistic zonal) pentru construcţia unui mall de 150 de mil. euro în locul fabricii de textile Dacia.

De asemenea, anul acesta va fi finalizat parcul de retail al celui mai mare mall din România – The Colosseum, la Chitila.În prezent, în Capitală sunt 14 malluri, dacă este să includem şi Jolie Ville şi Mario Plaza. Ultimul centru comercial inaugurat în Bucureşti a fost Sun Plaza din Berceni, în primăvara anului trecut.

Sursa: http://www.money.ro/incepe-constructia- ... 51471.html

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: News Mircea G

Stirile de acest gen nu fac decit sa confirme ca orasul nu se extinde ci se va comprima . Desi se vorbeste de megametropola extinsa , se aproba in continuare investii ' aglomerante ' in oras .
Daca se visa sau planuia o metropola europeana , aceste terenuri , indiferent de costuri , ar fi fost cumparate de primarie si pastrate pentru zone verzi sau alte institutii publice , in masura in care ar fi fost cazul .
Si daca se visa sau planuia o metropola extinsa ACUM se cumparau terenuri necesare municipalitatii pt parcuri , utilitatii , cladiri sociale , transport , in zonele limitrofe . Acum cind preturile sint jos . Dupa parerea mea acest lucru ar fi fost mult mai important si benefic decit orice investitie actuala .
Planurile de extindere sint fumigene iar viziunea lipseste cu desavirsire .

 


Re: News Dominatrix

Totusi, sa nu uitam ca proiectul acesta e vechi de 5 ani, iar PUZ'ul a fost aprobat in 2008, deci pe baza regulamentelor vechi de urbanism.

 


Re: Diverse ViitorulPrimar

Toate masinile din Bucuresti ocupa 16km2 adica 6% din suprafata orasului.Tare nu?

 


Re: Diverse subway guru

ViitorulPrimar wrote:
Toate masinile din Bucuresti ocupa 16km2 adica 6% din suprafata orasului.Tare nu?

Trebuie raportat la suprafata strazilor, nu la suprafata orasului...si atunci abia ai sa incepi sa te ingrozesti... :mrgreen:

 


Re: Diverse Dominatrix

In 1990, in Bucuresti erau inmatriculate circa 100.000 de masini. In octombrie anul trecut, conform acestui articol erau inmatriculate 1.181.815, la care se adauga cele de Ilfov + cele inmatriculate in alte parti. Asta in conditiile in care infrastructura rutiera, cu putine exceptii, a ramas aproape la fel.

 


Re: Diverse ViitorulPrimar

Avand in vedere ca un smart parking costa 180.000 euro,pentru toate masinile din Bucuresti ar costa 15 miliarde de euro.Iar bugetul primariei e de vreo 2 miliarde.
Ps-am vazut ca Tokio nu are strazile mai mari ca ale noastre si totusi nu am vazut masini parcate .

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Diverse Tom

Multe firme au sediul in Bucuresti, dar au flota in toata tara, care este toata (sau in majoritate) inmatriculata in Bucuresti. Multe masini in leasing din tara au numere de Bucuresti si multe firme si persoane din Ilfov au din diverse motive obiective, numar de Bucuresti. Sunt multe firme cu parc mare din care o parte nu este folosit (exemplu: Rocar si DAF ale RATB :evil: ), sunt masini care ruginesc prin curti sau sunt demult taiate la fier vechi, dar sunt inca inmatriculate. Deci, statisticile nu spun mare lucru despre ce arde gazul in fiecare zi prin Capitala.
Nu stiu de unde a luat ziaristul informatia si nu stiu cate masini sunt efectiv inmatriculate in NYC, dar statul NY cu tot cu suburbiile metropolei, este mare. Mai bine ar compara cu orasul Cairo, care impreuna cu suburbia Giza, au cam 40%-45% din masinile Egiptului.
La Tokyo, probabil ca "smart-parkingurile" sunt in subteranul cladirilor, iar intr'un oras unde metroul vine la 30 secunde si iti da si adeverinta daca a intarziat chiar si 1-2 minute, merita sa mergi cu el si nu cu masina :twisted:

 


Re: News telvanni

Sorin Oprescu vrea sa modernizeze Gradina Zoologica din Bucuresti
citeste aici: http://www.ziare.com/sorin-oprescu/prim ... ti-1112553

 


Go to page:  1  ... 34 35 36 37 38 39 40  ... 123
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2251 forum members have written 417473 posts in 5203 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use