Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Știri, noutăți, evenimente diverse și discuții despre acestea

1672 posts, 339810 views
 
Go to page:  1  ... 21 22 23 24 25 26 27  ... 120
 
 

📖 Pagination options
 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: News Utilizator anonim

Reclamele au fost interzise în Centrul Istoric, dar permise pe bulevardele din centrul oraşului
Consilierii generali au votat miercuri proiectul de hotărâre privind amplasarea firmelor şi reclamelor publicitare pe teritoriul Capitalei. Deşi proiectul iniţial interzicea reclamele în centrul Capitalei, consilierii au adăugat un nou amendament prin care zonele Universitate, Magheru, Victoriei au fost scoase de pe lista celor cu interdicţie.

Potrivit noului regulament, sunt interzise reclamele pe monumentele din Bucureşti sau pe clădirile cu statut de monument istoric. De asemenea, nu vor mai putea fi amplasate reclame pe imobile reprezentând sedii ale autorităţilor publice, cu excepţia afişajelor prin care se anunţă activitatea desfăşurată în interiorul sediilor.

Se interzice şi amplasarea oricăror forme de reclamă pe gardurile cimitirelor, parcurilor, pe parapetele pasajelor rutiere subterane și supraterane, precum și pe carosabil.

Iniţial proiectul de hotărâre interzicea ”amplasarea oricăror forme de reclamă publicitară atât pe domeniul public și privat al municipiului București, cât și pe domeniul privat pe următoarele artere P-ţa Universităţii, B-dul Nicolae Bălcescu, B-dul. Gheorghe Magheru, P-ța Romană, B-dul Lascăr Catargiu, Calea Victoriei, B-dul Aviatorilor, P-șa Charles de Gaulle, B-dul Mareșal Constantin Prezan, P-ța Arcul de Triumf Șos. Kiseleff, Centrul Istoric al Municipiului București”. Consilierii generali au adăugat însă un amendament, prin care au fost scoase de pe această listă P-ţa Universităţii, B-dul Nicolae Bălcescu, B-dul. Gheorghe Magheru, P-ța Romană şi Calea Victoriei. Pentru aceste zone însă, noul proiect prevede că Primăria va realiza în mod special un studiu de amplasare a mijloacelor de publicitate până pe 15 aprilie 2011 .

De asemenea, consilierii generali au decis joi că amplasarea mijloacelor publicitare pe domeniul public sau privat al Capitalei se va face doar după organizarea de licitaţii de către Primăria Municipiului Bucureşti, licitaţii care trebuie însă aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Licitaţiile privind numărul şi dimensiunile construcţiilor publicitare şi distanţele dintre acestea vor fi organizate în baza unor studii de amplasament întocmite de Direcţia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Capitalei, conform regulamentului. Pentru reclame amplasate în zona drumurilor publice, va fi necesar ca solicitantul să obţină avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul municipalităţii.

Până acum, autorizarea reclamelor se făcea, practic, mult mai simplu, prin intermediul primăriilor de sector şi fără prea multe acte.

Consilierii PNL şi PSD au absentat de la şedinţa CGMB de joi. În această şedinţă, consilierul Călin Murg a fost reales în funcţia de preşedinte de şedinţă până pe 20 aprilie 2011.

http://b365.ro/news/reclame...-orasului/€

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: News Utilizator anonim

Oprescu s-a decis: Candidez pentru un nou mandat la Primăria Capitalei
Edilul general spune la Realitatea TV că în vara lui 2012 va concura pentru a-şi păstra scaunul de la Bucureşti încă un mandat. Până atunci însă vrea ca peste două-trei luni să cheme bucureştenii la un referendum pe tema primăriilor de sector, dar e gata şi să taie panglica la Stadionul Naţional. Dacă se poate, cu un concert U2.

"Da (candidez din nou, n.red.) Am o ambiţie în mine... Lucrările le-am dat drumul.... Nici nu mi-am pus problema cine sunt contracandidaţii. Sunt multe discuţii. Gata, au spus Chirurgul nu o să se înţeleagă cu Consiliul, se înţele. Profesorul nu o să aibă sprijin politic uite că am mai mult decât atunci când eram într-un partid politic. De obicei dacă vor fi actorii de care vorbiţi (Marian Vanghelie, Elena Udrea, n.red.) va fi o piesă de teatru care va fi benefică. De ce să am emoţii?", a declarat Sorin Oprescu, în emisiunea 3X3 realizată de Stelian Tănase, la Realitatea TV.

Oprescu a mărturisit că ar vrea puteri mai mari ca primar şi că un referendum pe tema primăriilor de sector va fi organizat în două-trei luni: "Nu e nimic, e totul vechi. La vremuri noi, tot noi. Problema este că nu e nevoie să o acapareze politicul. Eu îmi amintesc de anul 2000. Am vorbit despre marele Bucureşti, pentru prima dată. Aici sunt şi puncte bune. Primul argument e nu amestecaţi politicul prea mult aici, băieţi. Populaţia trebuie să-şi spună cuvântul. S-a vorbit de buget consolidat la nivelul Primăriei. Sunt de acord, pentru că altfel toţi primarii pun flori. Şi în momentul acesta hotărârile politice excedează administraţia. Aş vrea mai multă putere pentru a hotărî direcţiile strategice de dezvoltare ale sectoarelor. Nu discută nimeni de desfiinţarea primarilor şi a sectoarelor. Ei pot face parte din Consiliu. Nu poate lua nimeni dreptul poporului de a-şi alege primarul. 55 de consilieri plus ăştia şase primari."

În ceea ce priveşte noul Stadion Naţional, Sorin Oprescu spune că acesta ar trebui să fie gata până în vară. "Aşa cum am promis în martie-iunie aşezăm gazonul, în 9 august joacă România cu Argentina, iar în septembrie vrem să producem un show de impact. Ei eu mă gândesc, tratăm cu U2", a declarat edilul Capitalei.

Candidatura lui Oprescu în 2008: telenovela plecării din PSD şi a semnăturilor

Candidatura lui Sorin Oprescu de acum trei ani s-a lăsat cu multe scandaluri. Primul a apărut în PSD, al cărui membru era. Susţinut de Ion Iliescu, dar nedorit de Marian Vanghelie, Oprescu a pierdut desemnarea partidului, în faţa fostului ministru de Externe, Cristian Diaconescu. Oprescu nu a renunţat însă şi a demisionat din partid, alegând să candideze independent.

A urmat însă un alt scandal: legat de valabilitatea unora dintre semnăturile depuse la Biroul Central al Municipiului Bucureşti. Presa a descoperit atunci mai multe zeci de semnături false, însă lui Oprescu i s-a dat dat dreptul de a candida.

Iar "Doctorul" a câştigat în finala mare în faţa pedelistului Vasile Blaga, candidatul PSD - Cristian Diaconescu obţinând un scor derizoriu. Marea promisiune a campaniei lui Oprescu - autostrada suspendată - mai are însă de aşteptat.

http://www.realitatea.net/oprescu-s-a-d...94633.html€

 


Re: News DanCld

Oprescu este primarul "soferilor" si al locuitorilor care "se descurca", uneori la limita legii alteori chiar peste aceasta limita. Nu poti fi un critic foarte bun al politicilor gen "hai sa pornim santierul si om vedea ce facem cu autorizatiile" daca iti plachezi singur peretii exteriori ai blocului cu polistiren roz precum vecinul de deasupra mea sau iti tragi parcare ad-hoc in spatiul verde precum multe exemplare din acest oras. Tot ce pot sa sper e ca odata cu schimbarea succesiva a generatiilor isi va face simtit efectul mecanismul global de autoreglare al orasului si ca poate nepotii nostri vor avea o viziune mai sanatoasa  :!:

 


Re: Diverse DanCld

In Libertatea a aparut azi o harta aproximativa a grupurilor mari de maidanezi: 


 • Dr2005
 • Posted:
 •  

Re: Diverse Dr2005

S-au gândit mult la harta aia :)) Deci în sectoarele 3 şi 4 nu sunt câini deloc, nu sunt nici pe maidanele din Bucureşti Triaj, dar sunt n'şpe mii de câini în Drumul Taberei  :lol:
De fapt, câinii sunt peste tot... şi pe Magheru dacă intri după blocuri găseşti câini. Agresivitatea lor e relativă... de obicei, dacă nu te dai la ei nu te atacă. Alta e situaţia când sari gardul într-o curte unde cineva ţine 20 de câini tocmai ca să nu intre nimeni.€

 


Re: Diverse Dominatrix

Dr2005 wrote:
Agresivitatea lor e relativă... de obicei, dacă nu te dai la ei nu te atacă. Alta e situaţia când sari gardul într-o curte unde cineva ţine 20 de câini tocmai ca să nu intre nimeni.
Spune-i treaba asta acelei femei care s-a trezit cu degetul smuls de un caine, sau familiei japonezului care a avut ghinionul sa se intalneasca cu Boschito. Ideea e ca aceasta problema e una foarte mare in oras, si nimeni nu vrea sa o rezolve punand piciorul in prag, fiindca sunt prea multi asa-zisi iubitori de animale.

Eu am auzit pe un tampit de vecin al meu, acum mai multi ani, ca: "Lasati ca e bine ca avem caini in fata blocului, ca latra la straini si nu ne mai sparg hotii masinile?" La asemenea "logica" am ramas fara replica... Dar nu avem de ce ne ingrijora, si spitalele trebuie sa traiasca din facut injectii in burta, ca sa nu mai vorbim ca la Bucuresti problema asta a existat dintotdeauna. Pe vremea cand Pache Protopopescu era primar, am citit ca orasul era plin nu numai de caini, dar si de cai vagabonzi :!:€

 


Re: Diverse DanCld

Nici macar o lege africana dura dublata de un sistem de premiere gen "50ron pentru fiecare maidanez adus la adapost" nu ne va scapa pe termen lung de maidanezi. Pe termen scurt sigur, in 3-6 luni cainii vor inceta sa mai fie o prezenta vizibila pe strazi. Problema e ca sursa majora de pui de caine nu este pe strada ci in curti si in casele particulare  :?

 


Re: Diverse ByOnu

DanCld wrote:
..."50ron pentru fiecare maidanez adus la adapost"...


Aoleeeu, ce aud!! :lol: Tu nu-ti dai seama ca tiganii si-ar face din asta un mod de viata?

 


Re: Diverse DanCld

:lol:  Asta e si ideea! Cu 20-30 de oameni cati lucreaza in prezent la serviciul de ecarisaj in tot orasul - sau hai, cu 100 de oameni in ipoteza in care se mai angajeaza - cati caini crezi ca se pot prinde zilnic? 200 de caini? Poate 300 intr-o zi buna? Pai in ipoteza in care avem 50,000 de caini si mai adaugam sporul natural si faptul ca "oamenii milosi" vor ascunde cate un dulau sau cate o catea gestanta pe proprietatea lor privata - matematic in cat timp cainii vor inceta sa mai fie o prezenta vizibila, daca ne bazam doar pe serviciul de ecarisaj? :mrgreen:

 


Re: Diverse lecter

Cred ca ce vrea sa spuna ByOnu e ca unii si-ar face "crescatorii de maidanezi" pentru a lua banii aia :D

 


Re: Diverse DanCld

Nu cred ca poti duce un pui de caine pana la stadiul de adult cu doar 50 ron... iar daca il scapi pe strada isi face altul rost de banii aia  :lol:

 


Re: Diverse Dominatrix

Degeaba vine ecarisajul. Atat timp cat nu se va schimba legea aia tampita care interzice eutanasierea decat in cazuri de boala, nu se va rezolva nimic fiindca adaposturile sunt pline si hingherii nu mai ies in teren sa prinda altii fiindca oricum nu au unde sa-i bage.

Foarte curios ca de cand s-a dat legea asta, au disparut subit asa-zisii iubitori de caini care veneau sa ii "adopte" din adaposturi dupa ce erau prinsi de hingheri si apoi ii lasau iar pe strada sau in fata blocului.

Acesti indivizi ar merita supusi la cele mai mari torturi BDSM pentru chestia asta. Iar daca toate astea adaugam aruncatul puilor in strada cand fata cateaua proprie, atunci e clar de ce nu se va rezolva niciodata aceasta problema.

 


 • Dr2005
 • Posted:
 •  

Re: Diverse Dr2005

Dominatrix wrote:
Atat timp cat nu se va schimba legea aia tampita care interzice eutanasierea


Eutanasierea e o crimă, ca să nu mai zic că cei care o practică (şi care mai au tupeul să îşi spună ,,medici veterinari") pot fi influenţaţi psihic de asta. Sigur, o să ziceţi: tăiem porci şi pui pe bandă rulantă, de ce nu am face la fel şi cu câinii? Păi e o diferenţă... ne hrănim cu porci şi pui, însă câinii i-am omorî strict din plăcere.
Mergând pe principiul ăsta cu eutanasierea necesară, o să ajungem să eutanasiem şi oameni.€

 


Re: Diverse andrei11

Nu-i omoram din placere, se valorifica aproape integral : manusi, componente pentru prafuri de stingerea incendiului, etc, etc.
Si inca o treaba, n-am inteles difernta intre cuvantul crima si omorarea porcilor sau a cainilor.

 


Go to page:  1  ... 21 22 23 24 25 26 27  ... 120
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2152 forum members have written 406996 posts in 5062 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use