Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse

1716 posts, 391868 views
 
Go to page:  1  ... 12 13 14 15 16 17 18  ... 123
 
 

📖 Pagination options
Re: News Gabi23

Malurile lacului Herăstrău riscă să se surpe

Malurile lacului bucureştean Herăstrău riscă să se surpe, ceea ce face necesară o intervenţie capitală asupra acestora, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei pentru expertiza tehnică în vederea lucrărilor. Licitaţia urmează să fie organizată de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement.
Pentru expertiza tehnică a malurilor lacului Herăstrău, edilii vor cheltui 200.000 de lei (circa 45.000 euro). Expertul tehnic care va fi ales prin licitaţie va trebui să ofere soluţii optime din punct de vedere tehnic şi economic, scrie NewsIn.
În caietul de sarcini se arată că, din cauza suprafeţei întinse a lacului şi expunerii sale la acţiunea vântului, se produc "valuri prin care apa din lac acţionează cu ritmicitate şi cu un efect erozional continuu asupra terenului natural de pe maluri, care are o consistenţă relativ scăzută".
Herăstrău face parte din salba de 15 lacuri amenajate pe râul Colentina şi ocupă o suprafaţă de aproximativ 77 de hectare, fiind încadrat de lacurile Floreasca şi Băneasa.
Înainte de 1930, zona pe care se află în prezent parcul Herăstrău era un teren mlăştinos, care a fost asanat în perioada 1930-1935.

Sursa: realitatea.net€

 


Re: Diverse Gabi23

Revenim la ... Barajul Lacul Morii.
Zilele acestea se cosmetizeaza partea barajului paralela cu Sos. Virtutii (bineinteles nu cei de la Apele Romane cei care il au in administrare, ci firma care lucreaza cu Primaria Sector 6, Eco Horticultura). S-au mutat pe perioada iernii si ghivecele de flori montate acum cateva luni, pentru a nu se distruge datorita conditiilor climaterice neprielnice. Cei de la Apele Romane au mai curatat cat de cat mizeria, dar e greu sa cureti un lac intreg mai ales la cate se arunca in el in special din zona de Nord. Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca l-ar goli iar, ca acum vreo 4-5 ani, cand erau munti de deseuri, ca sa nu mai zic cate carute pline de fiare am vazut adunate din el :twisted:.

 


 • darknight
 • Posted:
 •  

Re: Diverse darknight

Ce m-as arunca in cap acum ca-i mai curat:))

 


 • GAC
 • Posted:
 •  

Re: Diverse GAC

@Tom:
Asmita gardens e la Mihia Bravu, pe malul Dambovitei, nu se poate sa-l ratezi, daca treci cu 34.
Romfelt plaza, e dincolo de Gara Obor. De pe peroanele garii Obor, se vede in toata splendoarea. Metrololis, e dincolo de podul constanta pe partea opusa unde face 45 stanga spre Chitila.
Stai sa vezi ce puz e pe locatia Tricodavei, dar si pe Iuliu Maniu-Milea (unde era candva Pumac). De asemenea, pe Bulevardul Timisoara, intre pasajul Lujerului si Statia Compasului (spre Preciziei) de tramvai (8, 25), blocuri 20-25 etaje. Acum locatia e impresmuita de un gard de tabla albastra inalt.
@S Guru. Multumesc oricum. Am auzit si eu zvonuri d-astea, si vroiam sa mi le confirme si mie cinava mai din domeniu.

 


 • GAC
 • Posted:
 •  

Re: Diverse GAC

Iar in legatura cu Lacul Morii, nu vad de ce nu se deseaca, macar partial, si suprafetele sa fie data in concesiune cu conditia sa inceapa lucrul repede, si sa construiasca blocuri inalte, cu fundatii late si adanci, cu f multe coloane forate adanci, pentru a putea elimina solul de la suprafata care e mai mult mal.

 


Re: Diverse andrei11

Lacul Morii a aparut ca o necesitate de a stopa inundatiile care se produceau in Bucuresti - a fost una mare de tot si in timpurile noastre, parca in anii ' 70. Am incredere in calculul inginerilor si specialistilor nostri cu privire la volumul de apa pe care poate sa-l retina. Oricum inundatiile nu tin cont de regimul politic aflat la putere, deci nu vad nici un inconvenient ca s-a realizat in timpul Republicii Socialiste Romania. Parerea mea este asadar ca nu trebuie umblat la lac deloc.
In schimb celalalt lac din Sud ( Vacaresti ) nu are nici un rol hidro, putem sa ne debarasam de el fara nici o problema.

 


Re: Diverse aztec

Oricum au si un mic rol in a ameliora conditile meteo vara.

 


Re: Diverse Gabi23

Poftim te auzi ce spui?  :shock:  Cum sa faci blocuri in locul Lacului Morii? Lacul asta are o importanta deosebita pentru Bucuresti. Am rude care au trait inundatiile din anii '70 datorate Dambovitei. Lacul Vacaresti ar trebui sa dispara ca nu foloseste la nimic, si ar fi un volum imens de apa care ar trebui pompata acolo si inlocuita permanent.
Lacul Morii cu putina intelegenta si o suma importanta de bani ar putea fi transformat intr-o atractie a orasului. Proiecte au mai fost, insa nimic nu s-a miscat.

 


Re: Diverse 2009

Mastodonul nostru se pare că s-a cam plictisit de legende urbane, iar mai nou îndeplineşte profeţii :lol:

http://www.previziuni.eu/2010/03/13/al-...si-biblia/
,,În timpul viitoarei Epoci de Aur vor fi, conform Bibliei, două clădiri simbol pentru omenire: Al Treilea Templu din Ierusalim şi Casa Poporului din România, a cărei{mosimage} simbolistică am prezentat-o în 1991, în lucrarea Biblia şi OZN-urile (Ed. SITI, Bucureşti). Deocamdată este construită doar aceasta din urmă. Voi arăta în continuare cum se încadrează în profeţiile Bibliei:

•    „Iată măsurile: înspre miazănoapte patru mii cinci sute de coţi (1 cot=0,60m; în Biblie unele valori sânt de zece ori mai mari. Deci sunt  270m – n .a.), înspre miazăzi patru mii cinci sute, înspre răsărit patru mii cinci sute,  înspre apus patru mii cinci sute” (Ezechiel 48:16). Casa Poporului din Bucureşti este o clădire pătrată cu latura de aproximativ 270 metri, fiind ca mărime a doua construcţie din lume, după Pentagon .
•    „Zidul cetăţii avea douăsprezece temelii” (Revelaţia 21:14).   Casa Poporului are 12 porţi, câte 6 de o parte şi de cealaltă a intrării.
•    „Şi iată că ieşea apă de sub pragul casei, dinspre răsărit; căci faţa casei era spre răsărit. Apa se cobora  de sub partea dreaptă a casei” ( Ezechiel 47:1). Casa Poporului are faţa orientată spre răsărit şi  în partea dreaptă este râul Dâmboviţa, care, dacă mergem la aproximativ 2 kilometri de clădire, în faţa ei, pare a ieşi de sub pragul casei,  dinspre răsărit.
•    „Apa aceasta curge spre ţinutul de răsărit, se coboară în câmpie, şi se varsă în mare” (Ezechiel 47:8). Râul Dâmboviţa curge în sud-estul României, coboară în Câmpia Română, se varsă în Râul Argeş, iar acesta în fluviul Dunărea, care se varsă în Marea Neagră.
•    „Casa aceea se va numi o casă de rugăciune pentru toate popoarele” (Isaia 56:7). Casa Poporului (vechea şi cea mai cunoscută denumire a ei) va deveni un loc de închinare universal, o  Casă a Popoarelor. Menţionez faptul că în august 1998, în Bucureşti, a avut loc Reuniunea Internaţională „Oameni şi Religii”.''

Ciudat, nu? Voi ce ziceţi?€

 


Re: Diverse DanCld

Adevarul e ca iti trebuie un pic de imaginatie si de rabdare sa pui unele langa altele diverse chestiuni pe care ulterior sa le declari "inrudite".

 


 • Dr2005
 • Posted:
 •  

Re: Diverse Dr2005

Interpretări ale Bibliei s-au mai făcut şi se vor mai face, la fel şi previziuni. Deocamdată, în afară de o parte din previziunile lui Nostradamus, nu s-a îndeplinit niciuna. Nu a fost sfârşitul lumii nici pe 9.09.1999, nici în 2000, nici în 2001 ş.a.m.d..

Cine face site-ul respectiv?€

 


Re: News Gabi23

Lecţia vieneză: primăria trebuie să salveze casele de valoare

Specialiştii din Primăria Viena explică pentru „Adevărul de Seară” cum reuşesc să reabiliteze, să întreţină şi să protejeze patrimoniul imobiliar. Perfecţiunea urbanistică a capitalei Austriei este atinsă prin două mijloace: voinţă şi bani. Astfel, primăria vieneză a reabilitat în 25 de ani peste 5.000 de case cu 230.000 de locuinţe, iar Bucureştiul – zero.
Niciun proprietar al vreunei case valoroase din Viena nu este lăsat de municipalitate să distrugă peisajul urbanistic al oraşului. Sistemul, foarte diferit de cel din Bucureşti, funcţionează eficient de zeci de ani: proprietarul, persoană fizică sau juridică, este atenţionat de inspectorii primăriei că trebuie să ia masuri pentru reabilitarea imobilului sau.
Dacă nu reacţionează în termenul impus din motive financiare sau pentru că pur şi simplu nu vrea, deţinătorul clădirii nu este amendat. Administraţia locală reabilitează imobilul respectiv cu bani publici.

Fără amenzi
Raţionamentul municipalităţii este aici unul foarte eficient, pentru că nu se pierde vremea rupând chitanţe sau acţionând în instanţă, în timp ce casa, adică scopul acţiunii iniţiale, rămâne în acelaşi stadiu sau, mai mult decât atât, se deteriorează văzând cu ochii.
„Nimeni nu mai depăşeşte acum acel termen impus de noi, pentru că ţoţi proprietarii ştiu că ulterior nota de plată ajunge tot la ei, prin instanţă, iar costurile sunt foarte mari”, a explicat inginerul Werner Auer, şeful serviciului Reabilitare din cadrul Fondului de Locuințe al Primăriei Viena.

Noi dăm banii pe prostii
Şi în Bucureşti autoritatea locală ar putea face la fel, potrivit Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice. Este nevoie însă de un plan de reabilitare, de alocarea unor fonduri care, de altfel, se cheltuiesc pe ceasuri din aur sau pe zebre solare.
Realitatea de pe malul Dâmboviţei demonstrează contrariul: municipalitatea şi Ministerul Culturii nu numai că nu se implică în salvarea patrimoniului, ci aprobă pe bandă rulantă distrugerea imobilelor-monument istoric.
Nicio asociaţie care se ocupă de protejarea monumentelor istorice nu reuşeşte să împiedice acest fenomen, iar bucureştenii rămân cu un centru istoric „bombardat” de tentativele primarilor Adriean Videanu şi Sorin Oprescu de a-l reabilita.

Reabilitare fără „expulzarea” locatarilor
Astfel, în timp ce o capitală ca Viena, al cărei buget este alimentat de 1.600.000 de locuitori, poate susţine anual cu peste 100 de milioane de euro refacerea clădirilor-monument, Bucureştiul cu cei 2.300.000 de locuitori nu acoperă financiar niciun acoperiş. Iar dacă se îndură, urmează acţiunea de umilire a proprietarilor scoşi din case pe perioada lucrărilor.
Un exemplu relevant a fost publicat recent în ziarul „Adevărul de Seară”: oamenii sunt ţinuţi în apartamentele de urgenţă ale Primăriei Capitalei, unde nu au curent, apă caldă, lift şi servicii de salubrizare.

Returnarea banilor, în 15 ani
„Chiar şi atunci când finanţăm cu maximum 70% reabilitarea interioară, pe lângă cea exterioară, a unui imobil în care locuiesc minimum trei proprietari, nu scoatem oamenii din case”, a mai spus Werner Auer, angajatul primăriei din Viena.
El a adăugat că finanţarea se face în condiţii foarte clare, după o mediere anterioară, şi că municipalitatea nu aduce niciodată constructorul, ca să nu existe nicio suspiciune de interese ascunse. „Proprietarul semnează contractul cu firma, nu noi. Condiţia pe care o impunem este ca acesta să nu aibă profit de pe urma imobilului timp de 15 ani de la momentul finanţării, iar în această perioadă să plătească primăriei procentul lui, care poate fi între 40 sau 30 %”, a precizat şeful Serviciului Reabilitare al instituţiei vieneze.

Sursa: Adevarul.ro
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti...64608.html€

 


Re: News Gabi23

În Bucureşti se va mai construi haotic încă cinci ani
Autorităţile vor să prelungească cu încă cinci ani planul urbanistic general (PUG) al Capitalei. Asta, deşi acesta este în vigoare de aproape zece ani şi lasă prea multe „portiţe” pentru a se construi haotic, spun arhitecţii.
Pe motiv că noul PUG nu este finalizat, specialiştii Primăriei Capitalei au elaborat un proiect de Hotărâre de Consiliu prin care vor să prelungească valabilitatea actualului plan general cu încă cinci ani.
Şi, ca să arate că experţii municipalităţii nu sunt singurii care au nevoie de atât de mult timp pentru a elabora unu plan urbanistic, arhitectul şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, arată că planul urbanistic general al oraşului Hamburg (Germania) a fost gata în şapte ani. Un calcul simplu arată însă că, pentru Bucureşti, specialiştii români au nevoie de 15 ani.

PUG mai drastic şi clar
Pătraşcu a explicat pentru EVZ că noul PUG va fi gata în trei-patru ani, dar până când se va dezbate public şi va fi aprobat, va mai trece un an. Totuşi, aşteptarea va merita, promite arhitectul-şef.
„Actualul PUG este bun, dar are lacune şi nu mai răspunde tuturor nevoilor de dezvoltare ale oraşului. Noul plan va fi  unul mai clar, în sensul că vom scrie exact în ce zone nu se pot da derogări. PUG-ul actual este ok, dar s-au dat prea multe derogări din cauza legii deficitare, care între timp a fost modificată”, a declarat Pătraşcu.

Arhitecţii de acord, dar vor studii
Arhitecţii de la Universitatea „Ion Mincu”, dar şi fostul arhitect-şef al Capitalei, Sorin Gabrea, au semnat pentru prelungirea valabilităţii actualului PUG, dar au cerut efectuarea unor studii care să arate ce efecte au avut planurile urbanistice zonale (PUZ) şi autorizaţiile de construcţie aprobate de sectoare asupra arhitecturii Capitalei.
„Este necesară efectuarea unui audit al situaţiei generate în Capitală, cu următoarele ţinte: situaţia PUZ-urilor de sector, efecte ale documentaţiilor emise, autorizaţii de construire, proiecte sectoriale-circulaţie, utilităţi; dar şi verificarea documentaţiilor de urbanism valabile şi a situaţiei zonelor protejate”, şi-a condiţionat Gabrea, în proiectul de Hotărâre de Consiliu, acordul pentru prelungirea PUG-ului actual până pe 31 decembrie 2015.
Condiţia a fost susţinută şi de arhitecţii de la „Ion Mincu” şi de arhitectul -şef al Capitalei, care a precizat că, până în primăvara anului viitor, se va finaliza un studiu care va arăta ce efecte au avut asupra oraşului documentaţiile de urbanism aprobate în ultimii zece ani.

Arhitecţii trag semnale de alarmă de doi ani
De altfel, arhitecţii au atras atenţia de nenumărate ori că primăriile de sector au autorizat planuri urbanistice de detaliu prin care, în mod eronat, au prevăzut derogări de la PUG.
„Legislaţia şi Planul Urbanistic General conţin articole care permit oricui să elaboreze un plan urbanistic zonal şi modificarea nelimitată a planului. Aşa că s-a dezvoltat o adevărată industrie de elaborare şi avizare de PUZ-urilor“, a explicat Şerban Sturza. Potrivit acestuia, haosul urbanistic din Bucureşti s-a creat din această cauză.
Şi preşedintele filialei din Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România, Mircea Ochinciuc, a arătat, încă din 2008, că, în domeniul imobiliar, dezvoltatorii nu pun preţ pe arhitectură. „Toţi construiesc haotic, cât mai mare şi cât mai mult, fără să acorde măcar o minimă atenţie arhitecturii. Tot legislaţia este de vină, din cauză că PUG nu face nici o referire la stilul de a construi“, explica Ochinciuc în iunie 2008.

Sursa: Evz.ro
http://www.evz.ro/detalii/stiri/in-bucu...10268.html€

 


Re: Diverse shoppy

Vad ca nu merge site-ul.
Ca fapt divers, si Issac Newton a descifrat biblia si a calculat sfarsitul lumii in 2050, deci nici o grija, de sfarsituri nu ducem lipsa.

 


Go to page:  1  ... 12 13 14 15 16 17 18  ... 123
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2314 forum members have written 423856 posts in 5275 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use