Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse

1714 posts, 367205 views
 
Go to page:  1  ... 117 118 119 120 121 122 123
 
 

📖 Pagination options
Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse 1689

valy wrote here:
Totuși, atât de rele sunt aleile asfaltate? Mie unul pietrișul nu-mi e prea comod la tălpi.


Asfaltul inmaganizeaza mult mai multa caldura de-a lungul zilelor toride asa cum mentiona si @Costin si nu permite drenarea apelor pluviale.

In plus, fiind o baza solida, are un efect nociv asupra intregului sistem locomotor inferior.

Nu intimplator se recomanda mersul prin nisip cu picoarele goale pentru a activa toate grupele de muschi si incheieturi.

Referitor la Parcul Carol, cred ca acesta merita o discutie separata… Insasi istoria aparitiei sale, transformarile pe care le-a suferit de-a lungul timpului si situatia sa actuala reprezinta o poveste in sine…

Am inceput, mai demult, un mesaj in topicul dedicat monumentelor din Bucuresti despre Mausoleu… Arhitectonic, este un unicat care trebuie mentionat - si aici cred ca multi uita ca, de fapt, conceptul este unul interbelic, a fost doar resuscitat in anii ‘60 (nu intru aici in polemici de ce si cind apropo de sfirsitul lui Gheorghiu Dej si de solutia arhitectonica aleasa in final…)

Dar, revenind strict la Parcul Carol, este un exemplu (destul de) bun de cum ar trebui sa arate parcurile din Bucuresti.

Si ridica o intrebare de ce Parcul Izvor ramine doar o zona anosta la aproape 40 de ani de la crearea sa…

 


Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse valy

Și nu există alte materiale netede? Pare puțin aiurea dar pământul și nisipul nu-s prietenoase cu toți.

 


Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse 1689

Sigur.
Trotuare rulante ? :D

Intr-o nota serioasa, intreb comunitatea citi km/pasi face fiecare, in medie, pe zi…

 


Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse ByOnu

https://www.romaniacurata.ro/razboi-tota ... -civici/

Mihai Goțiu
24 ianuarie 2024

Război total al imobiliarilor cu Nicușor Dan și organizațiile civice.

Corporația One a deschis proces în răspundere delictuală împotriva primarului Capitalei și a mai multor activiști civici

Grupul imobiliar One United Proprieties, dezvoltator al proiectelor controversate One Floreasca și One Peninsula din București, nu s-a limitat la procesele de dizolvare a organizațiilor civice, ci a deschis și proces de răspundere delictuală împotriva primarului municipiului București, Nicușor Dan, precum și a membrilor unor organizații non-guvernamentale și grupuri de acțiune civică.

Acțiunea a fost înregistrată pe portalul instanțelor în data de 17.10.2023, cea mai recentă modificare fiind din data de 14.12.2023. Până la data publicării prezentului articol nu a fost stabilită, încă, o primă ședință (vezi aici).

Spre deosebire de acțiunile de dizolvare a ONG-urilor, care au la bază insolvența rezultată din cheltuielile de judecată (în special onorariile exorbitante cu avocații) solicitate de One, în cadrul acțiunii de răspundere delictuală, compania se îndreaptă nu doar împotriva asociațiilor, ci și a membrilor acestora și a altor cetățeni care au criticat public proiectele, fiind de așteptat să solicite sume chiar mai mari decât onorariile nesimțite plătite unor avocați.

Acțiunea este una tipică de SLAPPs (strategic lawsuits against public participation/ proteste strategice împotriva participării publice), prin care, de obicei, mari companii, cu resurse financiare considerabile (mai ales în raport cu cetățenii), dau în judecată jurnaliști și/sau asociații civice și cetățeni activi, în civil și/sau penal. Scopul unor astfel de procese nu este, neapărat, câștigarea lor, ci intimidarea jurnaliștilor și a cetățenilor implicați civic, pentru a-i descuraja și a împiedica exercitarea unor drepturi esențiale (de la participarea/consultarea lor la luarea deciziilor care privesc comunități largi până la accesul liber la Justiție).

Pentru a înțelege disproporția uriașă de resurse, un mic ”detaliu”. Potrivit ZF, o singură vilă din proiectul One Peninsula (”plantat” taman pe marginea lacului Floreasca, cu distrugerea unui spațiu verde considerabil) a fost vândută cu aproape 10 milioane de euro).

Lista celor chemați în judecată de One Propieties este deschisă de actualul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan și de partenera lui de viață, Mirabela Grădinaru (ca reprezentantă a Asociației SOS Orașul). Pe listă se mai află Mihail Bumbeș (de la Miliția Spirituală, asociație pe care One a reușit să o desființeze), Ștefania Simion (de la Asociația pentru Conservare Integrală a Patrimoniului Natural și Cultural, cunoscută în special pentru implicarea în campania Salvați Roșia Montană și la Asociația Salvați Bucureștiul, în prezent, directoare a Administrației Parcului Natural Văcărești), Oana Poenaru (consilier juridic în cauze de mediu și de urbanism), Cristina Vanea (de la Grupul de Inițiativă Floreasca Civică), Ortansa Cartianu și Sever Artemon Cartianu.

Pe lângă aceștia, pârâți mai sunt și Asociația Salvați Bucureștiul, Asociația SOS Orașul și Asociația pentru Conservare Integrală a Patrimoniului Natural și Cultural.

Miliția Spirituală nu figurează în condițiile în care One a reușit dizolvarea asociației conduse de Mihail Bumbeș. În primă instanță, One a obținut și o hotărâre de dizolvare a Asociației Salvați Bucureștiul, care are, însă, mici șanse să rămână definitivă după ce cetățenii au strâns, din donații, suma necesară plății cheltuielilor de judecată, și, mai ales, după ce Tribunalul Cluj a stabilit un precedent, săptămâna trecută, dând câștig de cauză, în mod definitiv, Asociației SOS Orașul, în procesul în care One a încercat dizolvarea acesteia.

Pentru a opri acțiunile de dizolvare de genul celor inițiate de One, Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului (APADOR-CH) a transmis, tot săptămâna trecută, o scrisoare ministrului Justiției, Alina Gorghiu, prin care îi solicită inițierea unei modificări legislative (care este soluția propusă de APADOR-CH și motivarea ei, în detaliu, la link-ul de mai jos).

 ...

VICTORIE uriașă și răsturnare de situație în lupta cu presiunile și abuzurile imobiliare! Tribunalul Cluj a anulat dizolvarea asociației care contestă proiectele marilor dezvoltatori din București

 


Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse shoppy

S-ar putea scrie aceste articole și fără să dezinformeze, nu au fost dați în judecată direct pentru desființare ci pentru recuperarea cheltuielilor de judecată din alte procese deja pierdute și cheltuielile de judecată sunt decise tot de instanță, degeaba zici tu că ai avut 100 de avocați.

 


Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse ByOnu

Interviu cu primarul general. 


Go to page:  1  ... 117 118 119 120 121 122 123
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2248 forum members have written 417375 posts in 5194 topics and 507 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use