Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse

1717 posts, 402195 views
 
Go to page:  1  ... 117 118 119 120 121 122 123
 
 

📖 Pagination options
Re: Știri, noutăți, evenimente diverse și discuții despre acestea shoppy

Da, datele de identificare par sa nu fie obligatorii, se poate ignora aspectul acesta.

 


Re: Știri, noutăți, evenimente diverse și discuții despre acestea ByOnu

Nu stiu unde s-ar potrivi mai bine, dar ține totuși de București

Catiusa Ivanov: „Dezvoltatorul imobiliar One Mircea Eliade Properties a obținut în instanță dizolvarea Asociației Salvați Bucureștiul.
Decizia a fost dată de Judecătoria Sectorului 5, pe 20 decembrie, și nu este definitivă. De ce instanța a luat această decizie, urmează să vedem în motivare, când va apărea. Dacă decizia va rămâne definitivă, procesele intentate de asociație se încheie.
Ei au obținut în instanță anularea PUZ Parcul Tineretului, prin care au fost aprobate mai multe blocuri în acest parc, procesul este la recurs.  Mai au pe rol litigii care vizează demolarea Cathedral Plaza, construirea unor blocuri pe Kiseleff 45( Grădinile Versailles), demolarea superbei case de pe Visarion 8, demolarea unui bloc din zona Mântuleasa.  
Nu este singura asociație desființată în instanță de dezvoltatorii imobiliari.
Multe dintre aceste asociații au apărat Bucureștiul de rechinii imobiliari atunci când nimeni nu o făcea și când primarii, plătiți de bucureșteni, apărau doar interesele câtorva privilegiați.”


https://hotnews.ro/stiri-administratie_l ... tiva.htm

 


Re: Știri, noutăți, evenimente diverse și discuții despre acestea Costin

Ar fi interesanta nu doar motivatia deciziei instantei, dar si argumentatia dezvoltatorului. Mai exact, DE CE a cerut asta?
(si ma refer la motivele invocate in proces, nu la motivele pe care le stim cu totii aici)

 


Re: Știri, noutăți, evenimente diverse și discuții despre acestea shoppy

Daca sunt siguri ca este legala atunci sa ne spuna dl Catiusa pentru ce a fost dat in judecata, ca sigu asta stie, nu sa fie cu legea cand ii convine si cu sentimentul cand nu ii convine.

 


Re: Știri, noutăți, evenimente diverse și discuții despre acestea andreiiul

Din ce am citit pe FB pe pagina Catiusei, alte asociatii care au luptat pt aceleasi obiective au fost desfiinta din cauza neplatii cheltuielilor de judecata.Era vorba de sume de mii de euro, mult peste puterea acelor asociatii. Probabil si aici este vorba de acelasi lucru.
Imobiliarele si politicul din spatele lor vor sa faca ce vor, pe unde vor.
Citisem zilele trecute despre o propunere de trecere a PUZ-urilor pt marile proiecte de la PMB la PS-uri. Pt ca primariile de sector sunt usor de influentat.

 


Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse shoppy

Cheltuielile de judecata apar doar atunci cand pierzi ca atunci cand castigi ceri cheltuielile de judecata ca daune, eu cred ca defapt foarte multe asociatii de felul acesta s-au infiintat pe ideea ca ne da lumea bani pe facebook si cu formularul acela de la impozit si in final lumea nu a mai dat bani, persoanele nu si-au mai putut asigura salariul si s-au apucat de altceva punand esecul pe seama unei probleme de nerezolvat ca nu cumva sa-si asume vreo parte din el.

 


Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse ByOnu

Cheltuieli de judecata apar in timpul procesului. Pana la finalul procesului trebuie sa autosustii cazul.

Justitia e pe bani. Nu o zic cu o anumita conotatie, ci chiar asa este: cineva fara bani pentru cheltuielile de judecata nu se poate apara / nu poate sustine intentarea unui proces.

Cu Legea-n mana si de parta ta tot te costa notarii, traducerile autorizate (daca e cazul), avocatii (si acolo doar daca e cazul), timbre juridice, servicii postale, samd. Pentru o tema banala (ceva absoluti banal) m-a ajuns un proces la 5000 lei, cu autoreprezentare, fara avocat. 3 ani stai cu banii blocati. Nu-i aveam, nu imi puteam apara cauza.

Dar un ONG care lupta cu niste dezvoltatori cu putere financiara?

 


Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse Cristi N

Cum a dizolvat One United Properties asociația care i-a contestat autorizațiile de construire


Cum a dizolvat One United Properties asociația „Miliția Spirituală”, care i-a contestat autorizațiile de construire pentru mai multe blocuri ce depășeau media de înălțime a zonei Floreasca: i s-au impus cheltuieli de judecată uriașe, pe care organizația nu a putut să le plătească.

Asociația Salvați Bucureștiul desființată tot de One United Properties
Dezvoltatorul imobiliar One Mircea Eliade Properties, filială a grupului One United Properties, a obținut în instanță dizolvarea Asociației „Salvați Bucureștiul”. Decizia aparține Judecătoriei Sectorului 5, nu este definitivă, iar deocamdată nu se cunosc public motivele pentru care s-a luat această măsură, a relatat Hotnews.

Dar acesta nu este primul caz în care puternicul dezvoltator imobiliar a reușit desființarea unei asociații care a încercat să-i oprească șantierele.

Prima „victimă” a One Mircea Eliade Properties a fost asociația „Miliția Spirituală”, care a fost chemată în judecată de către companie și obligată să achite cheltuieli de judecată de 145.329,24 lei. Pentru că nu a putut plăti, a fost desființată în 2022.

De fapt, Asociația „Salvați Bucureștiul” a ajuns la rândul său să fie desființată, pentru că a intervenit în procese, pentru a sprijini „Miliția Spirituală”, fiind obligată la cheltuieli de judecată consistente. La fel și Asociația „SOS Orașul”. În total, celor trei organizații li s-a cerut să plătească cheltuieli de judecată de aproape 60.000 de euro.

Citește și: Asociația Salvați Bucureștiul desființată la solicitarea unui dezvoltator imobiliar

Cum a dizolvat One United Properties asociația „Miliția Spirituală”
Mihail Bumbeș, activist civic și președintele „Miliției Spirituale”, a explicat pentru PRESShub că toată povestea a început în 2017, când dezvoltatorul imobiliar a obținut autorizație de construcție pentru mai multe blocuri care depășeau media de înălțime a zonei Floreasca, din București.

„În 2017, Grupul Civic Floreasca a inițiat un apel public la care s-au asociat două asociații de proprietari din zonă, plus asociația din Aviației (alt cartier al Capitalei – n.r.), pentru a contesta acest proiect imobiliar de la Floreasca, colț cu Mircea Eliade.

Dacă dați pe Google Maps, o să vedeți niște blocuri monolit, foarte urâte, cel puțin în opinia mea, foarte înalte, cu mult peste media de înălțime a zonei.

Clubul Civic Floreasca era doar un grup informal și nu putea contesta juridic acest proiect imobiliar. Avea nevoie de o interfață, cineva să-i ajute pe membri să poată acționa în instanță. Atunci am venit noi, a 5-a roată la căruță în această poveste, din dorința de a sprijini Grupul Civic Floreasca”, a povestit Mihail Bumbeș.

Cei care s-au pus în calea dezvoltatorului imobiliar, descurajați prin presă
Mihail Bumbeș a povestit că a urmat o avalanșă de articole pe mai multe site-uri de presă, care avea ca scop descurajarea celor care au pornit demersul împotriva One United Properties. Campania de presă a avut succes.

„După o serie de articole extrem de dure, negative, mizerabile, la adresa organizațiilor care contestau proiectul, celelalte trei s-au retras, s-au speriat, au zis că vor fi desființate, că vor avea cheltuieli foarte mari de plătit. Adică exact până la urmă ceea ce au și făcut cu noi.

Noi am rămas în această poveste, pentru că grupul Floreasca a zis că ar vrea să continue. Atunci am zis ok, asta e, până la urmă asta este menirea organizației noastre. De asta ne-am și înființat. Așa că n-am dat niciun centimetru înapoi din această poveste”.

Activistul a explicat pentru PRESShub că întreaga parte financiară a demersului juridic împotriva dezvoltatorului imobiliar era susținută de Grupul Civic Floreasca, din banii căruia erau plătiți avocații.

Deși celelalte trei asociații s-au retras din acest proces juridic, în spirjinul Miliției Spirituale au venit Asociația „Salvați Bucureștiul” (desființată prin decizia de joi) și Asociația „SOS Orașul” (de asemenea, desființată în instanță între timp).

„Grupul Civic Floreasca, adică locuitorii cartierului Floreasca, erau cei care strângeau bani. Ei plăteau avocații, adică noi practic eram doar o interfață în acest proces. Ei strângeau banii, făceau donații către organizația noastră și noi plăteam avocații.

Într-o primă fază, s-a renunțat la avocații cu care am început, pentru că li s-a părut celor de la Grupul Floreasca că mai degrabă fac jocurile dezvoltatorului.

Am pierdut un prim proces. Au fost trei procese pe care le-am avut cu One United Properties. După ce acele trei organizații au renunțat în 2018 la proces, alături de noi a intrat și Asociația Salvați Bucureștiul și Asociația SOS Orașul ca să ne sprijine”.

Citește și: Un fost judecător, pe lista ofițerilor de Securitate care au primit arme și muniție în decembrie 89 la Timișoara

Primele cheltuieli de judecată, de 5.000 de euro, executate silit
Mihail Bumbeș a relatat că după ce au pierdut primul proces, au fost nevoite să plătească cheltuieli de judecată de 5.000 de euro.

„Primul proces l-am pierdut și la recurs. Rămăsesem singur. Am plătit daune de 5.000 euro, ne-au executat silit și ne-au luat 5.000 euro din cont”.

În urma următoarelor două procese pierdute, asociațiile au fost puse să plătească în total aproape 60.000 de euro.

„Am pierdut și celelalte două procese, erau cele în care erau implicate și Salvați Bucureștiul, și SOS Orașul. Am pierdut și la recurs și pe fond, iar cheltuielile de judecată stabilite de judecător au fost în total de aproape 60.000 euro”, a declarat Mihail Bumbeș, pentru PRESShub.

Cum a dizolvat One United Properties și asociația „Salvați Bucureștiul”
Însă pentru că niciuna dintre aceste organizații nu dispuneau de sumele uriașe de bani, cei de la One United Properties au cerut desființarea asociațiilor.

„Sumele acestea se plătesc în solidar. Adică dacă tu nu ai niciun leu, se îndreaptă către celelalte organizații, să recupereze absolut toată suma. Au recuperat doar vreo 3.500 de de lei, de la Salvați Bucureștiul. Drept urmare s-au îndreptat pentru dizolvarea organizațiilor”.

Mihail Bumbeș spune că sunt foarte puține asociații în România care să dispună de sume de bani atât de însemnate. Astfel, dezvoltatorul imobiliar s-a folosit de această situație pentru a-și atinge un alt scop și anume ca Miliția Spirituală și celelalte organizații să nu mai poată contesta alte proiecte imobiliare.

„Pur și simplu nu aveam de unde să plătim sumele astea astronomice pentru o organizație civică.

Atunci scopul lor, pe care l-au și pronunțat, adică s-au și exprimat când au cerut dizolvarea noastră, a fost acela ca pe viitor să nu mai putem contesta alte proiecte imobiliare.

Miza, așadar, a fost reducerea la tăcere a acestor trei organizații, dar și o lecție pentru altele care ar încerca să se ridice împotriva colosului imobiliar.

„Dacă voiau cu adevărat să-și recupereze banii, ne lăsau să existăm și atunci când ne intrau bani din donații sau dintr-un proiect, instant fiind executa silit, banii ăia se duceau către One Properties”.

 


Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse shoppy

Cand cineva te da in judecata daca este clar ca nu are dreptate atunci orice avocat se baga ca stie ca castiga si apoi isi recupereaza banii drept cheltuieli de judecata, asta ca daca cineva are boala pe mine imi face 100 de procese si eu dau faliment ca trebuie sa platesc 100 de avocati e valabila doar in filme.

Am citit aticolul si nu am inteles pentru ce i-a dat in judecata, daca este atat de clar ca pocesul este nejustificat si ca justitia este corupta atunci de ce nu divulga cauza ca sa intelegem si noi cat de absurda este situatia?
Si apoi ei spun clar ca au pierdut procesele, deci nu este ca ar fi castigat da nu au avut bani sa-si sustina drepturile ci au piedut, prin decizie definitiva. De ce nu spun de ce fapta au fost gasiti vinovati ca sa stim pe viitor sa nu repete si altii greseala sau sa fie pregatiti din timp?
Pana la urma daca sunt atat de convinsi ca au deptate de ce nu se duc la CEDO?

 


Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse andreiiul

Redau mai jos comunicatul postat de ASB ieri pe FB. Din ce transmit ei, intentia clara a ONE este sa faca sa dispara orice asociatie care le poate pune bete in roate.
Comunicat de presă al Asociației Salvați Bucureștiul, 22 decembrie 2023

Mulțumim pentru reacțiile de solidaritate cu cauza Asociației Salvați Bucureștiul de ieri și de azi.

Persoanele care doresc să ajute asociația pot să doneze în contul RO96 RNCB 0070 0998 5358 0001 deschis la Banca Comercială Română pe numele Asociației Salvați Bucureștiul. Mai avem nevoie de 60.000 lei pentru a închide obligațiile de plată către compania One, în interpretarea cea mai extinsă.

Situația este următoare.

La solicitarea locuitorilor din cartierul Floreasca, mai multe organizații neguvernamentale am contestat în instanță proiectul imobiliar One Mircea Eliade dezvoltat de companiile One și Auchan România. Inițial au existat și câteva asociații de proprietari, dar au fost intimidate de compania One și nu și-au menținut cererile.

Au existat două dosare importante
> 25248/3/2018 în care a fost contestat acordul de mediu, inițiat de Asociația Salvați Bucureștiul și de Asociația Miliția Spirituală
> 4858/3/2019 în care au fost contestate PUZ-ul și autorizația de construire, inițiat de Asociația Salvați Bucureștiul și de Asociația SOS Orașul.

Instanțele au respins acțiunile și au dispus următoarele cheltuieli de judecată
> 95.000 lei pentru One și 130.000 lei pentru Auchan în dosarul 25248/3/2018
> 50.000 lei pentru One și 25.000 pentru Auchan în dosarul 4858/3/2019.

Întrucât cele trei ONG-uri nu au putut plăti aceste sume, compania One a inițiat acțiuni judecătorești de desființare a acestora.

Asociația Miliția Spirituală nu a putut plăti și a fost dizolvată printr-o hotărăre definitivă.

Asociația SOS Orașul a strans și a plătit suma de 50.000 lei catre One și a solicitat respingerea acțiunii de dizolvare întrucât One își recuperase banii. Cu bună știință a Auchan, One a cumpărat de la Auchan și creanța de 25.000 lei a Auchan și a solicitat dizolvarea SOS Orașul și pentru aceasta sumă. Asociația SOS Orașul a strâns și a plătit și suma de 25.000 lei. Decizia finală în dosarul de dizolvare a SOS Orașul va fi pronunțată în ianuarie 2024 de Tribunalul Cluj.

Asociația Salvați Bucureștiul a strâns îi a plătit suma de 95.000 lei catre One și a solicitat respingerea acțiunii de dizolvare întrucât One își recuperase banii. Cu buna știință a Auchan, One a cumpărat de la Auchan și creanța de 130.000 lei a Auchan și a solicitat dizolvarea Asociației Salvați Bucureștiul și pentru această sumă. Asociația Salvați Bucureștiul a reușit să strângă 70.000 lei din suma datorată inițial Auchan și a solicitat amânarea acțiunii de dizolvare până se lămurește dacă trebuie să plătească cheltuielile de judecată integral sau doar jumatate acolo unde a acționat împreună cu Asociația Miliția Spirituală, dizolvată. Judecatoria Sector 5 a respins cererea de amânare și a dispus, în primă instanță, dizolvarea Asociației Salvați Bucureștiul. Apreciem că dacă plătim și restul de 60.000 lei instanța de apel va admite apelul și va menține în ființa Asociația Salvați Bucureștiul.

 


Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse ByOnu

Hmmmm. "Instantele au respins actiunile". As vrea sa dezvolte asta.

 


Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse shoppy

Se spune ca procesele au fost intentate impotriva One si Auchan "la solicitarile locuitorilor" deci nu mai apare justificarea ca nu se respecta limita de inaltime, singura justificarea este doar ca nu le placea locatarilor ca se faceau blocuri si Auchan.
Se spune ca One a cumparat datoria de la Auchan de parca Auchan defapt intentiona sa ii ierte ca asa sunt ei baieti buni care scot 155.000ron potentiali din buzunar si ii arunca la gunoi, ma indoiesc.
Asta este ca si cum eu vreau sa imi fac o casa iar vecinului nu ii place si imi contesta AC in instanta, pierde, instanta decide ca vecinul sa plateasca cheltuieli de judecata si apoi el zice ca nu are bani, ca defapt eu sunt baiatul rau ca vreau sa-l arunc in strada, ca defapt ar trebui sa trec cu vederea cheltuielile procesului in care justitia a decis ca eu aveam dreptate ca aia e, asa vrea el.

 


Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse 1689

Daca ar exista planuri urbanistice clare si pe termen lung nu s-ar mai permite constructii aberante.

Normele de inaltime, procentul de utilizare a terenului, utilizarea imobilelor (rezidential / industrial / etc.) - toate acestea sint incluse intr-un plan de urbanism. Fiecare parcela are - teoretic - stabilita clar ce se poate construi aproape la nivel de detaliu (uneori pina si culorile permise pentru fatade si anexe, directia si gradul de inclinare a acoperisului, tipul si inaltimea copacilor ce pot fi plantati, inaltimea gardului de perimetru etc.).

Poate ca acest gen de supra-control are un impact negativ asupra creativitatii, insa - daca privim retrospectiv - cartierele construite in Bucuresti mai ales in perioada interbelica au farmecul lor in ciuda unor reguli care - la vremea respectiva - erau probabil la fel de stricte.

Ma uit, de exemplu, la Vatra Luminoasa. Sau la Domenii. Sau la Televiziune - Aviatorilor. Sau la Cotroceni - Panduri. Sau chiar la Primaverii (desi acesta a fost canibalizat mai ales in ultimii ani).
Pina si primele ansambluri rezidentiale de linga Gradina Zoologica construite la sfirsitul anilor ‘90 au o linie arhitectonica consistenta (la fel si faimosul Sat Francez din Baneasa).

Dupa 2000(?) a inceput haosul - fiecare a construit ce a vrut, cum a vrut si (aproape) unde a vrut, rezultatul fiind o arhitectura eteroclita. Beton, sticla, gresie verde sau gri sau imitatie travertin linga cladiri purtind semnatura unor arhitecti faimosi din perioada interbelica.
Pina si acestea, daca n-au fost demolate, au fost canibalizate cu ferestre termopan si acoperisuri de tabla.
Orice e posibil in Bucuresti…

 


Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse shoppy

Cu incalcarea limitei de inaltime sau a altei norme sunt de acord ca trebuie atacati in justitie, ca blocurile sunt "hidoase" sau "monolit"(cum o fi acela un bloc ne-monolit?, cu gauri in el?) trebuie rezolvat altfel, ne trebuie o comisie de imagine.
Din ce am inteles procesul pentru limita de inaltime este inca in desfasurare, ei au pierdut alte procese despre care nu vor sa spuna ce au reclamat.

 


Go to page:  1  ... 117 118 119 120 121 122 123
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2341 forum members have written 426235 posts in 5298 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use