Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

 

Topic: Tatra T4R

2722 posts, 649565 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16  ... 195
 
 

📖 Pagination options
 • Tom
 • Posted:
 •  

Re: Tatra T4R Tom

Partea si mai interesanta este ca la Iasi spuneau ca unele vagoane care s'au putut cupla intre ele nu se puteau cupla si cu altele. Doar doua vagoane si-au schimbat vreodata perechea. La Bucuresti, am vazut ca se mai schimba intre ele, desi pare ca anumite vagoane sunt tot timpul slave, ca de exemplu 3308, 3333 si 3420.

 


Re: Tatra T4R Dominatrix

3333 a circulat si ca master in cuplul 3333 - 3334 in anii '80. A fost vagonul avariat intr-un accident cu un camion pe Sos. Iancului pe vremea cand circula pe linia 13 Granitul - Piata Unirii - Depoul Militari.

 


 • nokia2010
 • Posted:
 •  

Re: Tatra T4R nokia2010

Cum a avut loc accidentul?

 


Re: Tatra T4R Dominatrix

Vagonul a intrat in coliziune cu un camion al Ministerului Apararii. Vagonul accidentat arata destul de urat, tot plafonul era lasat intr-o parte, partea stanga de sustinere era rupta etc.  Din spusele personalului de la depoul Militari, reparatia a fost facuta chiar in depou, ceea ce inseamna ca desi vagonul arata rau fizic, nu a fost afectata prea rau structura de rezistenta. Probabil mai exista si astazi, daca 3333 de acum e el (si nu vad de ce nu ar fi).

 


 • Tom
 • Posted:
 •  

Re: Tatra T4R Tom

Se pare ca 333 si 3333 nu sunt numere norocoase la tramvaie :D La Bucuresti ambele au patit cate ceva, la Budapesta UV2 3333 a fost lovit nu prea grav dar nu a mai fost reparat, iar la Iasi tramvaiul Timis 333 a luat foc si a ars complet.
Revenind la Tatre, chiar daca e posibil sa mai fi schimbat numere la ele in urma unor RK'uri, toate cele 130 tramvaie existau in momentul cand au inceput sa le Bucure :lol:
Mai exista in Bucuresti tramvaie Tatra cu corpuri de iluminat originale?

 


Re: Tatra T4R electricianu

nu mai au corpuri de iluminat originale

 


Re: Tatra T4R Dominatrix

@electricianu: Ai idee de la ce apar si cum s-ar putea rezolva problemele cu nesincronizarea motoarelor la Tatre care ar face dificila sau imposibila cuplarea lor cate 2, asa cum s-a intamplat in orasul Iasi?

 


Re: Tatra T4R electricianu

Orice vagon tatra poate fi cuplat  indiferent ca acum este motor sau remorca,nu inteleg intrebarea,dar cind sunt cuplate cite doua ,toate comenzile de la remorca se dau pe pozitia zero,iar comenzile le da motorul,sa incercat in ani 80 cuplare a 3tatre dar fiind mari consumatoare nu rezista statia de curent

 


Re: Tatra T4R Dominatrix

Stiam si eu ca la Bucuresti nu au fost probleme cu cuplarea electrica a vagoanelor cate 2, dar in pagina anterioara colegul Tom a pus o problema interesanta: Tatrele din orasul Iasi (o parte din ele) nu au putut niciodata circula cate 2 pentru ca nu s-a reusit cuplarea electrica. Si asta ma intrebam: exista vreo explicatie pentru aceasta situatie, alta decat vreun defect din fabrica?

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Tatra T4R Utilizator anonim

electricianu wrote:
nu se vor aduce nici un fel de piesa de schimb,uzina nu va mai repara nici un fel ,tip de tramvai fiecare depou isi va mentine parcul cum poate ,astea sunt spuse de cei din conducerea ratb,care doresc distrugera ratb precum cfr,asta se vede desa in statile ratb,in timpul de asteptare


Este adevarat, incepand cu luna aceasta nu mai este primit niciun vagon Tatra la RK, nu se mai repara/rebandajeaza boghiuri la URAC. Se pare ca pentru inceput Depoul Militari isi va reduce parcul cu cateva ture parc care va fi acoperit cu V3Auri de la alte depouri (V3Aurile incep sa aiba perioada de glorie in scurt timp, se repara toate, unele depouri au si 10 vagoane imobilizate).

De asemenea inca nu exista o decizie finala dar toate Bucur LF de la 402 ajung la Depoul Militari.

 


Re: Tatra T4R ionutz18

Prea putine tramvaie pt ca sa acopere toate tatrele din dep.militari

 


Re: Tatra T4R Dominatrix

ionutz18 wrote:
Prea putine tramvaie pt ca sa acopere toate tatrele din dep.militari
Crezi ca ii pasa cuiva?

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Tatra T4R Utilizator anonim

Se va face etapizat, nu este parcul necesar ca la autobuze sa poti reduce atatea vagoane...

 


Re: Tatra T4R electricianu

Sunt ultimile zile ale depoului militari care se va inchide,asta este decizia sefilor din conducere de a nu mai investi in tatre,vor da afara 500 de oameni

 


Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16  ... 195
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2278 forum members have written 420646 posts in 5242 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use