Transportul în lumeEuropaGermania / DeutschlandDusseldorf, Dortmund, Essen, Duisburg, Solingen, Wuppertal și Mülheim an der Ruhr (VRR)

 

Topic: Krefeld

2 posts, 138 views
Krefeld Goldmund

Am aflat ceva de aici
o pagina germana cu totul despre tramvaiele din aceasta tara, si anume, in orasul Krefeld, locuitorii acestui oras au ales tipul si firma de tramvai care urma sa fie cumparat de oras, la alegere intre trei firme cu trei poduse diferite...,  cetatenii acestui oras cochet au ales...Bombardier.
In general, aceste pagini germane despre tramvaie se ocupa mult cu renovarea vechilor vehicule, unele aratand superb(dupa renovare), dar si noutatile din Germania.

 


Re: Krefeld PTMZ

Nu au ales propriu-zis modelul de tramvai care urma să fie livrat. Pe 3 iunie 2007 a fost făcut acest sondaj, unde, într-adevăr, s-a preferat Bombardier, dar desemnarea câștigătorului s-a făcut printr-o licitație ulterioară, organizată după câteva săptămâni. Mai mult a fost o coincidență.

Dacă tot s-a adus vorba despre Krefeld, câteva cuvinte despre transportul public cu tramvaiul din oraș: acesta este operat de către SWK (Stadtwerke Krefeld) Mobil GmbH pe 4 trasee, care rulează pe linie cu ecartament metric:
- 041: Tönisvorst Wilhelmplatz - Grundend
- 042: Edelstahlwerk Tor 3 - Elfrather Mühle
- 043: Krefeld Hbf - Krefeld-Uerdingen Bf
- 044: Rheinhafen - Hüls Betriebshof

Parcul rulant este format din:
- 31 de tramvaie Bombardier Flexity Outlook C, cu echipamente electrice Kiepe. Acestea au fost livrate în 2 serii, prima de 19 bucăți în 2009-2010, iar a doua de 12 bucăți în 2014.
- 4 tramvaie Düwag M8C, produse în 1980-1981.

Pe lângă cele 4 trasee ale SWK Mobil, mai există și 2 trasee de Stadtbahn (metrou ușor) ce aparțin de orașul Düsseldorf și sunt operate de către Rheinbahn, operatorul de transport din Düsseldorf:
- U70: Düsseldorf Hbf - Krefeld Rheinstraße (linie expres, circulă doar în timpul săptămânii).
- U76: (Moskauer Straße/Handelszentrum) - Düsseldorf Hbf - Krefeld Rheinstraße.
Cele două linii de Stadtbahn au ecartament standard, deci în Krefeld există porțiuni de linie încălecată acolo unde se suprapune Stadtbahn cu tramvaiul din Krefeld.

Tarifele sunt cele integrate ale VRR, ale landului NRW și D-ticket.

Remarcabil faptul că Krefeld a fost pe punctul de a-și închide rețeaua de tramvaie, dar locuitorii au protestat. Astfel, au existat secțiuni abandonate de linie de tramvai, dar acestea au fost reactivate ulterior.

Krefeld este și orașul unde era sediul Düwag până la desființarea acesteia. Fabrica din Krefeld, însă, nu a produs tramvaie decât după ce Siemens a desființat fabrica Düwag din Düsseldorf, însă chiar și așa producția de tramvaie a încetat odată cu livrarea tramvaielor Avenio pentru Haga. La Krefeld se fabrică majoritar locomotive Vectron și rame Velaro ICE.

O hartă cu rețeaua de tramvaie din Krefeld, preluată de pe Wikipedia nemțească:
Krefeld_Tram.png (1.26 MB; downloaded 141 times)

 


Home page  • 
Parent forum: Dusseldorf, Dortmund, Essen, Duisburg, Solingen, Wuppertal și Mülheim an der Ruhr (VRR)  • 
Choose destination

Since our 2248 forum members have written 417373 posts in 5194 topics and 507 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use