Regiunile RomânieiMunteniaJudețul ArgeșTransportul în comun din municipiul Pitești (SC Publitrans 2000 SA)

 

Topic: Autobuze Mercedes-Benz Conecto Hybrid

24 posts, 3124 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Re: Autobuze Mercedes-Benz Conecto Hybrid Aron

Niciodata nu am inteles comparatiile astea. Pai compari un oras ca Pitesti cu un oras de marimea Bucurestiului? Din cate autobuze e formata flota totala al publitrans-ului si din cat al stb-ului?
Da ma trebuie neaparat la stb achizitionat vehicule dar e un proces de durata pana se reinnoieste tot parcul, momentan aproape jumate e nou, si mai urmeaza sa vina electricele. Si sa nu aud ca Otokar - Turcia etc, Connecto practic tot turcism este pentru ca la fabrica din Turcia se produc Mercedes din gama Conecto.

 


Re: Autobuze Mercedes-Benz Conecto Hybrid deprodio

Da, comparatia parcului STB cu a parcului Publitrans,este la fel de deplasata cum e laudarea Clujului ca are toata infrastructura de tramvai modernizata si ca "e singurul oras care are doar tramvaie noi".Oras care teoretic are 3 trasee,dar practic doar un traseu de tramvai.Intr-adevar,e de laudat parcul Publitrans in comparatie cu alte orase de "talia"lui:cum e Constanta,Buzau,Tg.Mures,Satu Mare...orase care NU au transport electric(tramvaie si troleibuze).E mai usor sa innoiesti un parc de autobuze,cand tu ai doar autobuze.

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Autobuze Mercedes-Benz Conecto Hybrid ADK

Plus că STB-ul când a luat Citaro-urile, și asta într-un număr de 1000 în perioada 2006-9, avea cel mai modern transport (în materie de autobuze) din țară. Atunci erau la putere încă DAC și Ikarus prin orice colț de țară, mulți avându-le și după 2010 când Bucureștiul era lăudat cu flotă nemțească de autobuze. Că după RATB nu a fost în stare să le îngrijească, este o altă poveste. Însă din decembrie 2012 toate autobuzele din capitală erau low-floor, la Ploiești jumătatea din parc este și acum încă high-floor.

Acum că Bucureștiul a rămas puțin în urmă, este criticat și nu prea văd nici eu o comparație corectă. Este normal prima dată să dai vehicule noi unde îți este mai ușor și unde parcul este serios învechit, adică prin orașele din țară pentru că și acolo au toți au dreptul la un transport decent și modern. O regulă ca și în viață, ce vine mai târziu este de regulă mai de calitate și mai de durată (Bucureștiul o să uzeze din păcate rapid orice vehicul nou, față de alții unde aglomerația și infrastructura este poate similară).

 


  • TPB
  • Posted:
  •  

Re: Autobuze Mercedes-Benz Conecto Hybrid TPB

Îmi cer scuze pentru ce am spus, mi-am dar seama târziu că nu este în regulă.
Aș dori să mă corectez prin faptul că în comparație cu parcul de autobuze din Buzău, majoritar din achiziții de second-hand-uri, Piteștiul are cu ce să se mândrească. Rămâne de văzut cât de bine vor fi întreținute aceste Conecto-uri Hybride.

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Autobuze Mercedes-Benz Conecto Hybrid ADK

La Buzău tot ce circulă în acest moment sunt doar sh-uri, electricele noi find încă în garaj. Aici nu au fost mulți bani și s-a luat orice era mai ieftin și probabil o să se ia, nici de BMC-uri n-au avut bani și le-au luat în leasing (leasing ce să fi durat vreo 7 ani).

 


Re: Autobuze Mercedes-Benz Conecto Hybrid Calatorul321

Publitrans au intr-adevar o flota noua de autobuze toate fiind dotate cu A/C si podea coborata, dar nu sunt lucurile asa roz. Au achizitionat 60 autobuze noi ceea ce inseamna aproximativ 80% din totalul de ture la orele de varf. Dar managementul flotei este cel mai defectuos pe care l-am vazut in vreun oras. Majoritatea turelor  sunt tot facute cu Solaris-urile diesel, autobuzele noi mai mult zac prin garaj. Staiile de incarcare au inceput sa le monteze abia la 1 an de la venirea autobuzelor electrice  si nici acum  cele rapide nu sunt toate montate, aproape 1 an si jumatate mai tarziu.

 


Re: Autobuze Mercedes-Benz Conecto Hybrid Cpopescu

Eu nu inteleg, totusi, de ce tin un numar considerabil de hibride in garaj si refuza sa le exploateze (situatie evidenta in weekend, cand numarul de ture este mult mai mic iar majoritare la traseu sunt Solaris-urile diesel. Le este frica ca vor fi vandalizate?

 


Re: Autobuze Mercedes-Benz Conecto Hybrid Costin

Care e situatia titularizarii la Publitrans privind aceste autobuze? Sa nu fie autobuzul si soferul / echipajul. Adica, cand resursa umana are liber, si autobuzul are liber, ca e "al lor" si "nimeni altcineva nu se atinge de el". Metehne comuniste care nu vor sa moara.

 


Re: Autobuze Mercedes-Benz Conecto Hybrid Cpopescu

Desi sunt destul de sigur ca in trecut se practica asta, observ destul de des o repartizare aleatorie a soferilor pe autobuze, exact ca si vanzatoarele de la casele de bilete: in fiecare zi lucreaza in alt punct. Toate autobuzele au, de asemenea, si un suport pentru legitimatia fiecarui sofer care este la volan la momentul respectiv. Pur si simplu managementul e prost, probabil repartizeaza un autobuz pe un singur schimb toata ziua pentru ca de, daca au flota mare si autobuze libere, nu se mai chinuie cu calcule "inutile".

 


Re: Autobuze Mercedes-Benz Conecto Hybrid Ionut27

In ultima vreme am observat ca autobuzele acestea circula foarte mult pe linia 2. Totusi, parerea mea este ca pe cele 3 linii noi, ar trebui sa circule si Solarisuri diesel, permitand repartizarea Mercedes-urilor pe trasee care nu au autobuze electrice: in special cele aglomerate, 2,19,8, dar si 5B si 5, mai rar sau deloc pe traseele care au autobuze electrice.

 


Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Transportul în comun din municipiul Pitești (SC Publitrans 2000 SA)  • 
Choose destination

Since our 2191 forum members have written 411715 posts in 5167 topics and 504 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use