Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

 

Topic: Achiziții de microbuze electrice din gama de 8 m prin PNRR

5 posts, 1495 views
⚠  Forum Rules
  • V2A
  • Posted:
  •  

Achiziții de microbuze electrice din gama de 8 m prin PNRR V2A

Pe ordinea de zi suplimentară a ședinței CGMB din 10.10.2022 se numără un proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii cererii de finanțare cu titlul ”Achiziționarea de vehicule nepoluante pentru transportul public metropolitan București Ilfov - microbuze electrice” în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C10 și a cheltuielile aferente proiectului.  Microbuzele vor fi date spre exploatare către STB și Ecotrans STCM.
Traseele propuse sunt:
Trasee microbuze electrice (1).jpg (222.83 KB; downloaded 1525 times)

Trasee microbuze electrice (2).jpg (262.88 KB; downloaded 1525 times)

Proiectul de hotărâre:
10906.pdf
10906.pdf (3.66 MB; downloaded 41 times)

 


Re: Achiziții de microbuze electrice din gama de 8 m prin PNRR PTMZ

1. La gama de lungime de 8m, termenul corect este "midibuze", nu "microbuze". Propun să fim mai deștepți decât cei din primărie și să redenumim acest subiect în mod corespunzător.
2. Ținând cont că se achiziționează 50 de stații de încărcare lentă, numărul de vehicule va fi, foarte probabil, de 50.
3. Din moment ce sunt 50, ce garanție avem că nu e vorba de aceleași midibuze ca ale STB-ului, după o recalculare a obiectivelor de către primărie și o recalculare a parcului? Având în vedere că aceste vehicule au specificații similare, cred că ar fi bine ca acest subiect să fie comasat cu cel pentru achiziția STB-ului.

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Achiziții de microbuze electrice din gama de 8 m prin PNRR V2A

Legat de punctul 3), nu cred că e vorba de midibuzele pentru liniile de noapte a căror achiziție era propusă prin leasing operațional. STB a făcut în septembrie o consultare de piață pentru 22 de microbuze cu 8+1 locuri, tot cu achiziție prin leasing operațional. Mai degrabă la ele au renunțat.
Traseele menționate în document apar de mai mult timp în programul de transport publicat pe site-ul TPBI (a fost scos traseul M9: Jolie Ville Băneasa - Calea Floreasca (Aurel Vlaicu)).
Program transport.jpg (136.86 KB; downloaded 1409 times)

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Achiziții de microbuze electrice din gama de 8 m prin PNRR V2A

A fost semnat contractul de finanțare prin PNRR pentru 7 midibuze electrice, care vor deservi comuna Snagov. Sursa: Nicușor Dan, pe Facebook.
🔋 Cumpărăm noi mijloace de transport electrice, nepoluante, cu fonduri din PNRR: am semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru achiziția a 7 microbuze electrice, în valoare totală estimată de 10.251.522,75 lei (inclusiv TVA).
🔋 Proiectul, realizat de Municipiul București și Comuna Snagov, răspunde nevoilor identificate la nivelul comunelor partenere și urmărește îmbunătățirea transportului public de călători la nivel periurban.
🔋 Obiectivul general al proiectului este asigurarea unui serviciu accesibil, eficient și ecologic de transport public de călători și îmbunătățirea condițiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport în zona administrativă a parteneriatului constituit, în vederea reducerii emisiilor de echivalent CO2  din transport.

 


Re: Achiziții de microbuze electrice din gama de 8 m prin PNRR sorin.niculescu_

Hei! De curiozitate, am căutat în DEX să văd dacă există cuvântul „midibuz” în limba română și nu există. Nu ar trebui folosit cuvântul „minibuz” sau „microbuz” în loc?

 


Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2284 forum members have written 420984 posts in 5244 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use