De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Despre Serviciile Patriei Noastre

313 posts, 88646 views
 
Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23
 
 

📖 Pagination options
Re: Despre Serviciile Patriei Noastre nokia2110

bercenicity wrote:
Dupa V nu se pune punct. E simbol al unitatii de masura, nu prescurtare. Nu stiam de ce propozitiile se terminau brusc si reincepeai cu litera mica...


Aşa e obiceiul meu de a pune punct după prescuratare. De exemplu mai scriu C.D., k.m., k.W.h., TV.R.

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Despre Serviciile Patriei Noastre Dr2005

Alţii au obiceiul să scrie ,,s-au" în loc de ,,sau" sau invers. Dar asta nu face corect din punct de vedere ortografic ce scriu ei.

 


Re: Despre Serviciile Patriei Noastre Chev Celios

Sa imi bag ***** in cei de la Enel ca de vro luna de zile tot schimba reteaua prin Fundeni. Azi a fost o cadere de tensiune din cauza lucrarilor lor(a nu stiu cata)  sa ars placa electrica de la centrala. Si uite asa am ramas eu in frig si fara apa calda in ajun de craciun. :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Despre Serviciile Patriei Noastre Tom

Trebuie sa ti-o plateasca. Suna la ei si pune-i sa plateasca reparatia. Unui vecin de-al meu i-au platit calculatorul.

 


Re: Despre Serviciile Patriei Noastre DanCld

Eu cred in preventie - se pot monta in tablou relee de sub/supratensiune si eventual si descarcatoare. Exista in comertul socialist descarcatoare si sub forma unor "adaptoare" care se pun intre centrala/frigider si priza, vorbim insa de prize cu impamantare fiindca descarcatoarele functioneaza prin "punerea la pamant" a fazei in caz ca apar tensiuni de ordinul miilor de volti. Colegul nostru Ionut Iosub s-a ocupat la mine in apartament de partea de tablou (sigurante, diferential, releul de care ziceam) si inca nu s-a ars nimic  :ugeek:

 


Re: Despre Serviciile Patriei Noastre Chev Celios

Si la mine tocami inainte de sarbatorii am facut revizia de 2 ani de zile si am fost sfatuit sa cumparam un regulator de tensiune. Era in plan ca dupa sarbatori sa cumparam unu.Da na ca beleqau a venit tocami in seara asta. Oricum luni sau marti cand dau de un lucrator de la electrica prin Fundeni ii si scuip.Au avut noroc cei cu ghereta care erau pana mai devrele la doua case de mine pentru ca sa impuscat si un cablu app. ca vroiam sa le dau cateva pocnitori sa le bubuie si lor creieri putin :twisted:  :twisted: dar le-am terminat pe toate.Lasa mai este si maine-poaimaine o zi.

 


Re: Despre Serviciile Patriei Noastre ionut.iosub

Degeaba scuipi workerul de la Enel, el nu are nici o vină. Managementul prost şi reţeaua veche şi subdimensionată sunt cauzele. Top-managementul îi hinghereşte pe workeri pe teren, iar reviziile şi modernizările se fac numai pe banii clientului, când apucă câte un grant sau in extremis. Reţeaua este veche, unele cabluri sunt întrerupte de ani de zile, iar încărcarea de pe ele a fost preluată de alte cabluri care nu ştie nimeni cât mai rezistă, nu există hărţi cu cablurile subterane, iar consumul actual îl depăşeşte pe cel pentru care au fost proiectate.
Cum zicea şi Dan, mingea e în terenul tău. E ca atunci când traversezi strada: trebuie tu să te asiguri, nu să speri că te vor ocoli maşinile. :)

 


Re: Despre Serviciile Patriei Noastre Onofrei Sergiu-Gabriel

Foarte corect ceea ce spune Ionut Iosub! Blocul meu este din 1974 si instalatia electrica la fel. Doar ca am norocul ca instalatia elecrica este constituita din...cabluri cu 3 cai (aluminiu)+ impamantarea: faza+nul+ traseu de rezerva in caz de intrerupere accidentala a unuia dintre ele si bineinteles impamatarea care e din cupru! Dar chiar daca instalatia este veche, am montat sigurante automate la tablou!
In alta ordine de idei, am schimbat providerul de: internet/cablu! Am renuntat la serviciile oferite din 2004 de RDS & RCS (Digi) si am trecut pe Romtelecom ( Dolce & Cliknet). Motivul??? Cei de la RCS/RDS nu m-au lamurit de ce au blocat receptionarea postului tv Antena-2! O scaldau mereu cand ma duceam la ei. Drept care, am renuntat la o parte din serviciile oferite de ei! Plus ca rds imi oferea un numar extrem de mic de canale tv, desi plateam factura pentru vreo 80-90 de canale! Cand i-am intrebat DE CE??? Mi-au zis ca e din cauza  vechimii televizorului ( NEI, ansamblat in Romania, din 1990). Ca e vechi si nu suporta multe canale...bla-bla, vrajeala!! Ei bine, cu acelasi vechi televizor, prind 90 de canale care mai de care diverse si pe alese! Tocmai din luna iulie am fost trecut pe lista de asteptari pentru Receiver TV .....pana azi niciun telefon sau vreo veste. Mereu invocari de motive penibile: nu au venit sau au venit foarte putine. In schimb rudele si prietenii primeau chiar si 2 sau 3 aparate. Asa ca am deciz sa renunt la serviciile lor!!! Nu m-a deranjat neaparat absenta postului Antena-2, dar LEGAL, daca plateam pentru el conform Contractului in vigoare de ce nu se respecta acest contract??? Asa ca nu am stat pe ganduri si  am decis sa renunt la serviciile lor!!!

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Despre Serviciile Patriei Noastre Dr2005

RDS a scos GSP TV şi Antena 2 din simplul fapt că patronul s-a certat cu Voiculescu. De ceva vreme au scos şi TV5 şi EuroNews (şi au mai scos şi DDTV, da' ăla era o porcărie, oricum), însă cu ce au băgat (Fishing&Hunting, R-TV şi porcăria 10TV) încă sunt la limita contractului (minim 60 de canale şi acum am 61... că aşa crie în contract, nu scrie exact ce posturi trebuie să fie, ci doar numărul lor), aşa că nu pot să mă plâng. Mai mult mă deranjază că de 3 (TREI) ani aştept telefonul mobil, ca acum o lună să îmi spună că din Nov. 2011 s-a schimbat oferat şi nu se mai dau telefoane mobile la abonamentele asociate...

Cu numărul de canale ale TV-ului au dreptate, dar doar pe jumătate. Modelul respectiv de TV avea, parcă, 39 de canale. Asta înseamnă că poţi salva maxim 40 de canale simultan (39 + canalul 0), dar dacă foloseşti funcţia ,,search" trebuie să le poţi găsi pe toate 80 sau câte sunt.

Aş renunţa cu drag la ei, dar nu am alternativă. Rom-rom-telecom (ca să citez reclama) nu are peering cu nicio reţea (deci adio dat jos de pe oDC şi torrente cu 5MB/s) şi mai are şi porcăria de Phorm care monitorizează şi înregistrează tot traficul şi îl trimite către Romtelecom, care paoi poa' să-mi trimită miliţia la uşă dacă nu le place ce fac eu pe net sau ce scriu în mail-uri.

--
Despre Enel numai ,,respect", anul ăsta de 3 ori au uitat să trimită factura şi au trimis direct preavizul (şi ăla cu termen de plată 4 zile, din care 2 nelucrătoare şi una cu casieriile închise ,,din motive tehnice") de debranşare. Nu mai zic că pun din burtă kW pe factură, de ajunsesem odată să am indexul 9000 şi pe factură 10000, deşi au venit odată cu PDA-ul şi au pozat contorul să se asigure că nu fac mişto de ei. Nu mai zic că orice avarie se rezolvă în minim o zi (acum vreo 5 ani am stat o săptămână fără curent... exact când aveam BAC-ul. Evident, nici liceul nu avea curent, aşa că toate examenele scrise începeau pe la 12 - 13, până se ducea cineva cu subiectele la altă şcoală să le multiplice). Slavă Domnului că nu au fost supratensiuni (doar opusul lor, de m-am trezit că intensitatea becurilor clasice scade şi aparatele se opresc), dovadă că siguranţa aia subţire cu liţă groasă pe care am făcut-o acum vreo 7 ani îşi face bine treaba în panoul general  :lol:

 


Re: Despre Serviciile Patriei Noastre Onofrei Sergiu-Gabriel

Dr2005 wrote:
Cu numărul de canale ale TV-ului au dreptate, dar doar pe jumătate. Modelul respectiv de TV avea, parcă, 39 de canale. Asta înseamnă că poţi salva maxim 40 de canale simultan (39 + canalul 0), dar dacă foloseşti funcţia ,,search" trebuie să le poţi găsi pe toate 80 sau câte sunt.


Dragos...televizorul meu are fix 90 de canale ( 0-89) nu 39, deci te inseli. Poate alta gama de NEI-uri sau TV-uri in general de la acea vreme!

Cat priveste ODC-ul....ai dreptate, nu merge! Dar nu ma deranjeaza. Eu folosesc netul in alte scopuri decat dawnload filme sau alte alea.

 


Re: Despre Serviciile Patriei Noastre Dominatrix

Curtea de Conturi: Nereguli de sute de milioane de euro la Poşta Română, CFR şi Distrigaz

Plăţi ilegale sau inutile, nereguli financiare, bunuri dispărute din contabilitate. Acestea sunt dor câteva dintre problemele descoperite de Curtea de Conturi la trei importante companii de stat.
 
La CFR SA, valoarea totală a abaterilor depăşeşte 200 de milioane de euro, rezultată din plăţi ilegale, achiziţionarea de materiale inutile, gestionarea defectuoasă a bunurilor, erori contabile şi active neinventariate, arată raportul pe 2010 al Curţii de Conturi, citat de Hotnews.ro. Valoarea estimativă a erorilor sau abaterilor contabile este de 151,5 milioane de lei, iar cea a abaterilor legate de modul în care s-a făcut gestiunea economico-financiare este de 60,2 milioane lei, din care. 807 milioane lei venituri suplimentare datorate companiei, 194 milioane lei prejudicii şi 59,2 milioane lei alte abateri.

Valoarea estimativă a erorilor şi abaterilor constatate la nivelul Poştei Române însumează peste 89,8 milioane lei, potrivit Curţii de Conturi. Controlul efectuat a depistat printre altele contracte păguboase încheiate de conducerea Poştei, precum cel din 2008 cu Blue Air, în care s-au plătit nelegal servicii de transport aerian neefectuate, producându-se un prejudiciu estimat la circa 40,8 milioane lei (inclusiv TVA). Atât a plătit Poşta pentru două avioane tarifate în plus, pentru perioada de derulare efectivă a contractului, respectiv septembrie 2008-februarie 2011, fără a lua în considerare structura costurilor operaţionale pe aeronavă.

Lucrurile nu stau mai bine nici la Distrigaz. Aici, Curtea de Conturi a descoperit că sute de kilometri din reţeaua de distribuţie a gazelor au dispărut din acte. Potrivit raportului instituţiei, au fost descoperite mai multe nereguli legate de modul în care au fost îndeplinite clauzele cuprinse în contractele de privatizare a Distrigaz Sud şi Distrigaz Nord. Raportul arată că ambii cumpărători, GDF Suez şi E.On, nu au respectat aceste clauze, dar nici vânzătorul, adică Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizăii În Industrie (OPSPI), nu şi-a dat interesul să ceară clarificări.

http://www.romanialibera.ro/bani-afacer ... 49501.html

 


Re: Despre Serviciile Patriei Noastre Onofrei Sergiu-Gabriel

Cine doreste sa vina Sambata, 14.Ianuarie.2012 la orele 14.00 la mitingul impotriva desfiintarii SMURD?? Eu voi fi prezent acolo, plecand cu primul tren IR din Galati pentru Bucuresti!!! Sper sa ne intalnim si la asa eveniment!!!

 


Re: Despre Serviciile Patriei Noastre DanCld

In seara asta ENELu' m-a lasat pe intuneric mai bine de o ora, suficient sa ma ia transpiratiile reci la ideea ca o sa inghet peste noapte. Plus ca 0219291 e taxabil pentru cine nu stia deja... iar acolo robotul incepuse deja sa recite strazile de la Cosbuc pana la Sebastian  :|  Bine, mallu' avea curent, de asemenea si blocul militienilor. Da' iluminatul public era oprit precum si semaforul din intersectie...

 


Re: Despre Serviciile Patriei Noastre Costin

La starea retelei electrice, sa ziccem ca sunt 'acceptabile' intreruperile, avand in vedere viscolul de miercuri-vineri. Ce mi se pare de neacceptat este ca:
-iluminatul public nu functioneaza pe jumatate din strada mea de miercuri seara. E absolut inacceptabil, avand in vedere ca pe mijlocul strazii este un strat neuniform de zapada babatotirta+gheata, iar pe trotuar zapada e data doar de cine a avut chef. Rezulta rupere de membre si alte alea intr'o veselie, ca nu vezi pe unde calci si pe ce calci...
-incepand tot de miercuri, acasa am parte de intreruperi zilnice mai lungi sau mai scurte, culminand cu o intrerupere de aproape 2 ore noaptea asta. Rezultatul... alarme de case care au urlat intr'una si caldura ioc, la ora 3 dimineata...

Imi aduc aminte ca acum ~10 ani, era ceva absolut normal sa se intrerupa curentul pentru cel putin o ora, cel putin o data la doua saptamani, cand bubuia nu stiu ce transformator la Piata Domenii. Dupa vreo 2-3 luni l'au inlocuit si situatia s'a imbunatatit. Dar parca vad ca revin acele vremuri, acum 'branduite' de Enel, care ne spune frumos la telefon pe ce strazi sunt deranjamente inainte sa apucam sa'i deranjam pe operatorii lor... Adica stim ca n'ai curent, nu ne mai freca la cap cu plangerile tale.

 


Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2250 forum members have written 417465 posts in 5203 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use