De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Despre Serviciile Patriei Noastre

313 posts, 88649 views
 
Go to page:  1  ... 12 13 14 15 16 17 18  ... 23
 
 

📖 Pagination options
Re: Despre Serviciile Patriei Noastre Costin

Un contract este initial incheiat pe o perioada de x ani (amicul tau stie). Rezilierea lui inainte de termen costa cateva sute de euro (parca 200 era anul trecut). Oricum, se poate rezilia, pe bani sau nu... :roll:

Si apropo de telefonia RDS in Sibiu, se intampla sa fie liniile atat de ocupate incat daca sun acasa (de pe un mobil, sa zicem), sa sune ocupat, desi nu e nimeni acasa!! Acum cativa ani, cand erau la inceput, mai degraba nu mergea decat sa mearga... intre timp da rateuri mai rar, dar tot se mai intampla...

 


Re: Despre Serviciile Patriei Noastre lecter

Dr2005 wrote:
Poate dacă RDS&RCS ar trimite factura lunar şi nu o dată la 3 luni când îşi aduce aminte cineva să o pună în cutia poştală (că n-are ştampilă de poştă) aş plăti la timp.

Pe de altă parte, mi s-a mai întâmplat să nu plătesc unele facturi (din diverse motive: n-am avut bani, am fost plecat din Bucureşti sau, pur şi simplu, am uitat) la alţi operatori şi cum plăteam, cum mi se reactiva serviciul, fără tot felul de termene comuniste.

Nu costă nimic ceea ce nu primesc? Atunci porcăria aia de taxă de mentenanţă pentru ce o plătesc? Că mobil n-am, deşi spune pe factură ,,taxă de mentenanţă pt. telefon fix şi mobil". Nu ar fi corect să plătesc doar jumate din ea, că nu am decât unul din cele 2 servicii pentru care, teoretic, se asigură mentenanţa? Nu e mare taxa, dar 2,5 RON de la câteva sute de mii de abonaţi le aduce ceva profit, nu?

Să comentez puţin şi promptitudinea angajaţilor... am semnat contractul în 20 februarie 2010, au venit cu netul în 26.02, cu cablul TV pe 25.03 şi cu fixul pe 20.06. Şi se obligau să instaleze tot în 30 de zile de la semnare. Vai, câtă promptitudine!


La Vodafone cand nu plateam dura cel putin 30 de minute reactivarea...la tine a durat ~5 ore pt. net, ceea ce e mult sub termenul din contract si nu mi se pare atat de nerezonabil...un termen de comparatie n-ar strica (si nu cu reteaua de cartier administrata de vecinul de la parter, ca la aia "structura de comanda" e mult simplificata  :mrgreen: ). Are cineva experienta cu cat le ia celor de la UPC sau RomTelecom sa reactiveze un serviciu neplatit? Cand n-am platit la RDS parca a durat totusi mai putin de 5 ore, dar cred ca vreo 2 tot le-a luat...presupun ca depinde si de cat de incarcate le sunt sistemele in acel moment.

La mine pe factura scrie "Mentenanta, serviciii acesorii si asociate", deci mi se pare mai degraba pt. toate serviciiile, nu doar tel. fixa+mobila...

@SPA29, cred ca singura solutie a prietenului tau (daca statea in chirie inainte) e sa aiba grija ca atunci cand vine un chirias nou sa ii faca transfer de titular de contract, altfel nu cred ca scapa. Daca asta a fost cazul, mi se pare nitel iresponsabil sa-ti faci propriul contract de servicii "fixe" cand stai in chirie, trebuie agreat ceva cu proprietarul...daca locuinta ii apartinea, nu poate sa faca transfer catre cumparator? Macar o impartire de cost, ca poate nu oricine vrea Internet, dar fara TV sigur nu se sta...

 


 • Dr2005
 • Posted:
 •  

Re: Despre Serviciile Patriei Noastre Dr2005

Romtelecomul mi-a reactivat telefonul tăiat în 10 secunde de când am dat telefon să confirm. A... şi, deşi telefonul era oprit, se putea suna la 1931 (sau cât e numărul rol de relaţii cu clienţii), apel care e netaxabil (spre deosebire de Vodafone, unde ai dreptul la un apel gratuit pe lună la *222, după aia te costă e te usucă).

O fi taxa aia de mentenanţă pentru toate serviciile, dar eu de ce o plătesc integral dacă NU beneficiez de toate serviciile?

 


Re: Despre Serviciile Patriei Noastre andrei11

In fond nu stiu care e oful tau, daca nu-ti convine gaseste-ti alt furnizor de servicii, ca-s destui. Probabil ai tras linie si ai vazut ca avantajele sunt mai mari decat dezavantajele si mai mult ai vrut sa agiti putin apele prin forum. Am destui prieteni care cum deschid gura se plang de afacerile lor ( asta incontinuu, din 90 incoace )ca nu mai merg, ca bla bla bla, bla bla bla,  dar cand le-am propus sa-si inchida pravalia mi-au spus ca este imposibil, pentru ca scot profit din afacere...

 


 • Dr2005
 • Posted:
 •  

Re: Despre Serviciile Patriei Noastre Dr2005

Nu prea am de unde alege, am de ales între UPC (şi după ce servicii are bunică-miu, mai bine nu) şi Romtelecom (care are viteză bună, dar nu are peering cu nimeni, deci adio dat jos filme de pe reţea cu 5 MB/s). Deci, oricât tam-tam s-ar face cu ,,dacă nu-ţi convine, du-te la alt furnizor", nu prea e posibil, piaţa fiind împărţită (rar sunt 2 sau mai mulţi furnizori de net prin fibră optică într-un bloc). De fapt, toată piaţa de telecomunicaţii e un cartel RDS - UPC - Romtelecom, alţii nu prea contează aici.

Mi-aş alege, în schimb, alt furnizor de apă caldă, dar n-am de unde şi nici nu îmi permit centrală de apartament. De azi dimineaţa, apa arată numai aşa (dar e caldă, ce-i drept)... mai rău e că mi s-a şi pătat chiuveta cu rugină (după o juma' de oră de lăsat apa să curgă, obişnuit cu faptul că problemele precum mizeria din apă sau temperatura prea redusă se rezolvă după 20 - 30 de minute de lăsat apa să curgă, evident tot pe cheltuiala mea).
IMG_1071.jpg (483.14 KB; downloaded 3112 times)


P.S.: Scuzaţi chiuveta montată în 1978, odată cu construcţia blocului. Dacă nu s-a spart până acum (bune lucruri se făceau pe vremuri, nu?)...

 


Re: Despre Serviciile Patriei Noastre DanCld

Avocatul diavolului in actiune  :twisted:

Dr2005 wrote:
dat jos filme de pe reţea cu 5 MB/s

Declari deci faptul ca utilizezi conexiunea la internet in scopuri ilegale.

Dr2005 wrote:
problemele precum mizeria din apă sau temperatura prea redusă se rezolvă după 20 - 30 de minute de lăsat apa să curgă, evident tot pe cheltuiala mea).

Cum nu stai la capatul lumii putem presupune doar ca ai vecini zgarciti in bloc sau care vara fac baie cu apa rece. O reparatie majora la punctul termic tine tevile uscate suficient de mult incat combinatia fier + aer + umiditate sa rezulte intr-o oxidare cvasigenerala a suprafetei interioare a conductei; atat timp cat nu avem si n-o sa avem niciodata tevi din otel inoxidabil pe tot traseul de la statia de captare / cazan pana la tine in chiuveta....

Dr2005 wrote:
chiuveta montată în 1978

Genul acesta de chiuvete sunt greu de inlocuit in afara unei renovari generale a bucatariei si asta din 2 motive:

1. tevile de apa din pereti care presupun o armatura inrudita cu cea de la cada; astfel de modele se gasesc in prezent din ce in ce mai greu si intr-o varietate mult redusa; chiuvetele moderne au "gaura" pentru armaturi moderne, "gaura" care trebuie acoperita cumva in ipoteza in care nu se reface si instalatia de alimentare cu apa.

2. chiuvetele moderne sunt facute pentru a fi prinse de blat si nu legate de console; evident ca se pot face si improvizatii

 


 • Dr2005
 • Posted:
 •  

Re: Despre Serviciile Patriei Noastre Dr2005

Poate vreau să îmi transfer filmele din PC în laptop (filme care sunt copii de siguranţă are discurilororiginale sau sunt producţii proprii) fără să mai scriu n! DVD-uri şi stick-uri  :lol: Din ce am auzit, prin afară majoritatea conexiunilor la internet sunt cu trafic limitat şi/sau taxate la MB, probabil tocmai pentru a preveni utilizarea de torrente şi oDC. Desigur, internetul nu are vamă, deci vor fi întotdeauna suficienţi est-europeni conectaţi în sistemele de torrente cât să poţi lua totul cu o viteză ca lumea, dar doar dacă conexiunea îţi permite. Până şi pe trackere mari, gen PirateBay, 3/4 din seederi sunt din Estul Europei... desigur, toată discuţia asta e un mega off-topic.

Vecinii mei sunt, în mare parte, locatarii (de fapt proprietarii, că a fost bloc de prorpietari încă de la început, ceea ce a împiedicat transformarea lui în ghetou, faţă de unele blocuri cu 4 etaje din vecini, unde îţi pică nasul când intri pe scară) ,,originali" ai blocului. Aşa se face că ţevăria de plumb pentru scurgere e originală cam în toate apartamentele, coloanele de apă şi căldură sunt şi ele originale, la fel şi ţeava colectoare de plastic, toboganul pentru gunoi şi acoperişul (!), acesta din urmă cam supărându-i pe cei de la ultimul etaj (din fericire, peste ultimul etaj e uscătoria + biroul administratorului şi casa liftului, care acoperă destul de mult din suprafaţă). Chiuveta respectivă e de baie şi e pusă pe console (luate din piaţa ,,Moghioroş" de pe trotuar, că nu se mai găseau când am pus faianţă şi nici nu vroiam să schimb o chiuvetă perfect funcţională, iar pe cele vechi mi le rupseseră meşterii lu' peşte, probabil în ideea că tot pe ei o să-i chem să pună şi chiuveta - evident, s-au înşelat). La bucătărie m-am lovit de problema prinderii când am schimbat chiuveta veche, din fontă, cu una nouă din fibră de sticlă... evident, în 5 ani s-a făcut praf (s-a îndoit şi s-a înnegrit mai ceva ca aia veche), aşa că am luat una de inox, la care m-am uitat un an până am reuşit să iau şi blat şi să găsesc pe cineva care să-l monteze şi să-l decupeze corespunzător chiuvetei  :lol:
Ţevăria de alimentat chiuvetele am schimbat-o în 2002 când am pus apometre. Într-adevăr, cel puţin la baie, cea pentru chiuvetă era în perete şi ieşea de acolo fix sub chiuvetă... aşa că ţevile alea sunt încă acolo (bine, aruncat un strat de chit şi o placă de faianţă peste ele) iar cele noi din pex-al (schimbate odată, că pex-al-ul nu rezistă prea mult dacă e îndoit) sunt ,,la suprafaţă". La bucătărie n-a fost greu, fiind pe acelaşi perete cu baia şi trebuind oricum spart peretele, au ieşit şi ţevile vechi (oricum, ieşeau din perete destul de jos sub chiuvetă, aşa că permiteau oricum montarea de chiuvete mai ,,ne-standard" decât erau în 1978. În schimb, alte blocuri mai vechi aveau ţevăria pentru baterie desupra chiuvetei, bateria montându-se direct pe perete, atât la bucătărie, cât şi la baie... acolo era nevoie de multă muncă dacă vroiai să pui chiuvetă nouă şi baterie monocomandă.
Revenind la vecini şi la vârsta lor, e clar că vor folosi mai mult apa rece (deşi e mai scumpă, dar ei nu ştiu asta) decât cea caldă şi niciodată nu vor face duş dimineaţa, pentru că atunci vor fi ocupaţi cu umplerea lui 41 spre ,,Moghioroş". Deci... dimineaţa ba e apa rece, ba e jegoasă.

 


Re: Despre Serviciile Patriei Noastre DanCld

Asa, astazi am avut curentul oprit 5-6 ore (suficient sa imi descarce complet UPS-ul cu computerul in standby) iar adineauri s-a oprit si apa rece. Daca adaug si pauza de la concertul lui Bon Jovi ajung sa imi fie teama sa mai cumpar produse usor alterabile de tinut in frigider sau produse crude congelate  :|

 


Re: Despre Serviciile Patriei Noastre autob368

SPA29 wrote:
Ca veni vorba de RDS... Daca acestia nu imi pot asigura serviciile, pot rezilia contractul? Am un amic care locuieste in Sibiu si s-a mutat intr-un bloc in care nu exista RDS-RCS, iar pe ei nu ii intereseaza acest aspect; el plateste in continuare, stand pe "bezna"...

Evident ca trebuie sa se poata rezilia fara taxe de incetare prematura a contractului. Daca bosgorii de la RDS nu inteleg asta ameninta-i cu OPC, televiziuni (ca au antecedente - emisiunea Acces Direct, in iarna trecuta) sau tribunal. Este inadmisibil sa te puna sa platesti ceva ce ei NU sunt in stare sa iti furnizeze. De exemplu la Romtelecom daca spui ca te muti la alta adresa procedura este relativ simpla: se verifica veridicitatea celor spuse de client prin inregistrarea unei cereri de mutare a serviciilor la noua adresa si in aproximativ 72 ore se da raspunsul de catre tehnicienii din teren - acest lucru in special pentru cei care se muta de la bloc la casa si in zona respectiva exista doar partial retea sau nu exista deloc - iar rezilierea se face fara taxe (nefiind vina abonatului ca nu exista conditii tehnice de furnizare a serviciilor). Asta este valabil doar pentru linia telefonica si internet pentru ca serviciul de televiziune Dolce se poate muta 100% si daca ai contract activ (semnat in magazin sau prin call center facuta oferta).

 


Re: Despre Serviciile Patriei Noastre SPA29

Asta am incercat si eu sa ii explic, exact cu aceleasi argumente am venit. Mi se pare strigator la cer ca ei sa nu poata asigura serviciile. Din pacate cand s-a dus sa se intereseze, a fost "amenintat" cu taxa respectiva de deconectare, iar de atunci a lasat-o moale, mai ales ca in contract nu se stipuleaza asfel de situatii.
Cat despre "OPC", presupun ca sunt destul de seriosi si prompti cand vine vorba de un "gigant" precum RDS-RCS, nu?

 


 • Tom
 • Posted:
 •  

Re: Despre Serviciile Patriei Noastre Tom

Despre patria noastra si serviciile sale, numai de bine. :evil:
Romtelecom Desi numele sau incepe cu ROM, grecii reusesc sa ofere servicii de o calitate medie spre buna. Vor protesta cei care iau filmul cu nu stiu cati mega pe secunda, ceea ce Romtelecom incuraja intr'o reclama (si la urma urmei de ce nu, sa luam exemplul Suediei). Mai are insa cate un angajat mai idiot care baga surubelnita prin cutia de pe stalp si strica internetul, dar vine altul si-l repara repede (ca o paranteza nu stiu sigur daca cretinii erau dela Romtelecom, pentru ca Romtelecom are masini inscriptionate si aia nu aveau). Le-as da un 9 din 10, dar cam cu multa indulgenta.
Sunt multumit de internetul lor, de telefonia fixa si de Dolce. Telefoanele mobile ale lor nu le-am incercat (nu e Cosmote!).
Orange Sunt relativ multumit de serviciile lor, in ciuda culorii orange a lor. Cu exceptia unei fufe dela serviciul clienti care spunea ca eu gasesc scuze sa nu platesc factura la timp din cauza ca ei nu trimit factura la timp (desi vina apartine altui serviciu), le-as da nota 8 din 10.
Vodafone Cat il folosesc, sunt multumit de ei. Faptul ca 1930 se suprataxeaza mi se pare insa o mizerie. Am in egala masura prieteni care renunta la ei, iar altii care se muta la ei. 8 din 10, cu mare indulgenta.
Cosmote Pentru ca in RrO nu se aplica prezumptia de nevinovatie/buna credinta/&c, nu voi porni dela ideea ca daca nu am avut de-a face cu ei, sunt buni. Am vrut sa iau un abonament si un anumit numar de telefon la care a renuntat fostul posesor. Raspunsul e ca in 6 luni sa-i mai caut. Daca in 5 luni si 25 zile la acel numar va raspunde cineva, nota mea va fi 4. Asa ii evaluez la un 7, avand in vedere ca doua persoane pe care le cunosc s'au declarat nemultumite de abonament si au trecut pe cartela.
Zapp L-au luat Cosmote, par'ca il luasera niste sauditi inainte, oricum internetul lor era mai bun decat dial-up. Era prea scump insa. 7 din 10.
RCS&RDS Nu m-au convins cu nimic. Ma bucur ca am convins eu pe cine vroiam sa nu renunte la Dolce si la telefonul Romtelecom. Dupa descrierile de pe aici, este un mare no-no pt mine. 6 din 10 (ca sa nu pice ca la BAC).
UPC Zero informatii, 0 din 10.
Apa Nova Nu am contract cu aceasta firma, am avut insa tot felul de ciocniri de alta natura. 3 din 10, pentru multe magarii de-ale lor. Pentru servicii, vad deja si pe aici comentarii la calitatea lor francofona. Pe strazi se vede calitatea lor de a sapa strazile proaspat asfaltate.
Gas de France, Suez, mama lor mai stie cum se numesc Mizerabili, gaz scump si cu putere calorica slaba. O alta mizerie a Republicii Franceze. 5 din 10 (le-am dat 5 pentru promptitudinea cu care raspund la avarii, dar pun politistul sa le pazeasca incalcarea normelor de protectia muncii de lentilele aparatelor foto).
Enel Cred ca i-as trimite pe toti angajatii pe insula aia norvegiana. Poate le vine norvegienilor ideea sa faca reconstituirea cu dementul ala. 4 din 10 (4 pentru ca serviciul exista, cand nu se intrerupe). Servicii marca Republica Italiana. Cih.
Posta Romana Pe principiul maxi-taxi, postasul asteapta sa se stranga toate facturile si sa le livreze. Nu vine cu geanta goala pentru un vodafone, stie ca orangele vine in ziua urmatoare, iar gazul a venit deja, dar nu se oboseste el doar pentru o factura. Soferii postei conduc prost pe strazi, am mai spus-o deja. 6 din 10 (un punct in plus le-am dat pentru preturile mici la servicii).
Statul Roman Nu e un serviciu, e o suma de servicii, de fapt de deservicii. Ceva pentru care nu merita sa traiesti si nici sa mori. Nu te va rasplati cu nimic daca o faci, in schimb iti va suge din tot ce castigi si din tot ce pierzi. 3 din 10 (1 punct din oficiu si 2 pe care inca nu le-au pierdut sau nu le-au scos la vanzare).

 


 • Tom
 • Posted:
 •  

Re: Despre Serviciile Patriei Noastre Tom

Astazi, inferiorii cu fata umana numiti enei faceau "manevre, care sunt anuntate in presa si autoritatilor locale". "Manevrele lor insemnau oprirea curentului, de 5 ori in intervalul 8-12.
De o luna de zile, broscarii lui Zito, Birga, Piva si Cassani au tot facut manevre. In cel de-al doilea razboi mondial, "manevrele" italiene au fost facute praf de sarbi si albanezi. Faptele de arme ale italienilor broscari incap intr'o carte de grosimea unei reviste gen Formula AS. Broscarii s'au batut 20 ani cu libienii lui Omar Mukhtar si in final au reusit sa-l prinda si sa-l spanzure ca niste gunoaie, la fel au facut mafiotii si cu Mussolini, cand americanii au repus mafia pe picioare ca sa debarce acolo.

Iata insa informatii din presa despre ce fac mancatorii de broasca din Romania.
Efectele generozitatii statului fata de enel dupa privatizare... In loc sa-l trimita pe Zito la mina de sare, "consumatorii" platesc investitiile nerealizate.
Articol de pe pagina Urban Iulian.
aici[/url:jzpek4en]":jzpek4en]Si mai este o vorba romaneasca, cand bordelul nu merge nu schimbi paturile ci CURVELE.
:lol: :lol: E cam greu sa faci asemenea institutie cu italieni. Stiati cum au facut multi romani bani in italia in anii '90? Intrebati-i pe italieni, cu conditia sa nu aiba iarasi gura plina.
Din spusele unor oameni care au fost in tara aia, poate nu chiar in nord, unde se mai simte inca influenta Imperiului, "italienii sunt un fel de tigani de Bucuresti, din zona Dorobanti - Piata Romana". Tot nu e suficient sa dai energia electrica pe mana unora ca ei. Poate vine (un) Putin si aici si-l trimite pe Zito in Siberia. Imi va face o deosebita placere sa-l asist in pedepsirea macaronarilor si slugilor acestora. In ziua cand a fi (fost) angajat al Enel va fi la fel ca a fi taranist sau liberal in anii '50, voi renunta chiar si la o slujba de 10000€ pe luna si ma voi angaja gardian la puscarie/lagar/canal &c.

 


 • Dr2005
 • Posted:
 •  

Re: Despre Serviciile Patriei Noastre Dr2005

La ora asta, pe unele străduţe din Drumul Taberei se taie copaci. Problema e că au început de la ora 7 AM, nu cumva să mai poată cineva să doarmă în juma' de cartier.

 


Re: Despre Serviciile Patriei Noastre DanCld

Asta cu toaletarea si taierea copacilor e o problema veche; acum vreo 10 ani cand internetu' insemna dial-up iar tarifele minime erau de pe la 10 sau 11 seara pana la 6 dimineata aveam tot metabolismul "shift"-at  :twisted: Si dupa cate o zi incheiata pe la 4-5 dimineata era o placere absoluta sa mi se taie un copac in fata blocului pe la 8...

 


Go to page:  1  ... 12 13 14 15 16 17 18  ... 23
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2251 forum members have written 417473 posts in 5203 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use