Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

 

Topic: Volvo B9R UNVI Urbis (double-deck second hand)

27 posts, 7499 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Re: Achiziția a 4 autobuze double-deck second hand Costin

Acesta este site-ul unui dealer norvegian de autobuze rulate. Linkul arata autobuze cu tara de origine Suedia. Desi nu vad nici un autobuz de tipul celor cumparate de STB, pot trage concluzia ca 24K eur e un pret cat se poate de realist, ba chiar putin cam mare.

https://www.mascus.no/transport/buss/se, ... try.html

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Achiziția a 4 autobuze double-deck second hand V2A

EXCLUSIV Lista neregulilor la cele șase autobuze supraetajate second-hand cumpărate de STB de la o firmă din Harghita pentru 428.000 euro: fără aer condiționat, cu geamuri fisurate sau lipsă, anvelope neconforme

Documentele oficiale după recepția făcută celor șase autobuze supraetajate pe care Societatea de Transport București (STB) din cadrul Primăriei Capitalei le-a cumpărat la mâna a doua de la o firmă din Harghita, care se ocupă cu prelucrarea pietrei, pentru 71.300 euro bucata, arată că autobuzele au mai multe nereguli.
Printre acestea, se numără:

– lipsă aparate de aer conditionat
– încălzire nefuncțională
– geamuri fisurate sau lipsă
– uși care nu se închid
– anvelope neconforme
– elemente care necesită să fie revopsite
– lipsă stingătoare
– lipsă dispozitive cuplare pentru remorcare
– linoleum rupt
– acoperiș retractabil în stare deplorabilă, etc.

Acestea sunt doar câteva dintre defecțiunile constate de membrii comisiei de recepție, potrivit documentului obținut de G4Media.

Important de precizat este faptul ca aceiași membri ai comisiei de recepție STB consemnează la rubrica „Observații” că două dintre cele șase autobuze nu au Cartea de Indentitate a Vehiculului (CIV) și nici Inspecția Tehnică Periodică (ITP) făcută.

G4Media a solicitat atât STB, cât și Primăriei Capitalei un punct de vedere, dar până la ora publicării articolului nu am primit niciun răspuns. Îl vom publica în măsura în care îl vom primi.
„Prin caietul de sarcini au fost incluse condiţii și dotări obligatorii care la recepție s-au dovedit că lipsesc cu desăvârșire. Au fost constatate ilegalități grave prin lipsa CIV-urilor, ITP-urilor și a dotărilor imperios necesare pentru desfășurarea transportului de persoane vara pe liniile turistice din care menționam aerul condiționat. Mai există și această firmă din Harghita care se ocupă cu produse din piatră și derivate din piatră care livrează pentru prima dată autobuze. Întâmplarea face ca directorul STB să își construiască o pensiune turistica in județul Harghita”, a declarat pentru G4Media.ro sub protecția anonimatului un angajat STB.

G4media.ro a scris în premieră despre faptul că STB a cumpărat de la o firmă din Harghita care se ocupă cu prelucrarea pietrei, șase autobuze supraetajate pentru 71.300 euro bucata care ar fi fost de fapt cumpărate din Suedia pentru 24.820 euro bucata.

Ca reacție, STB a transmis atunci G4media.ro că procedura de achiziţie s-a demarat conform legislaţiei, că preţul ofertat s-a încadrat în valoarea estimată a achiziţiei şi că „prin documentaţie nu s-a solicitat preţul de achiziţie de la producător”.

Totodată, compania de transport a ținut să precizeze că „a analizat ofertele publicate de operatorii de transport vis-a-vis de posibila vânzare de autobuze double decker şi nu a identificat niciun un anunţ de vânzare în acest sens de la vreo societate din Suedia”.

https://www.g4media.ro/exclusiv-lista-ne ... ope.html

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Achiziția a 4 autobuze double-deck second hand V2A

EXCLUSIV Directorul general al STB, Adrian Criț: Vehiculele double decker nu au fost recepționate de către comisia de recepție din cadrul STB SA întrucât s-au identificat neconformităti fată de cerințele din documentația de atribuire. Acestea trebuie remediate de către furnizor până la sfârșitul acestui an

Vehiculele double decker nu au fost recepționate de către comisia de recepție din cadrul STB SA întrucât s-au identificat neconformităti fată de cerințele din documentația de atribuire iar atrebuie remediate de către furnizor până la sfârșitul acestui an, afirmă directorul general al STB, Adrian Criț, într-un răspuns transmis redacției.

G4Media.ro a dezvăluit că cele șase autobuze supraetajate pe care Societatea de Transport București (STB) din cadrul Primăriei Capitalei le-a cumpărat la mâna a doua de la o firmă din Harghita, care se ocupă cu prelucrarea pietrei, pentru 71.300 euro bucata, arată că autobuzele au mai multe nereguli.

Printre acestea, se numără: lipsă aparate de aer conditionat, încălzire nefuncțională, geamuri fisurate sau lipsă, uși care nu se închid, anvelope neconforme, elemente care necesită să fie revopsite, lipsă stingătoare, lipsă dispozitive cuplare pentru remorcare, linoleum rupt, acoperiș retractabil în stare deplorabilă, etc.

Redăm mai jos integral răspunsul directorului general al STB, Adrian Criț:

”Vehiculele double decker nu au fost recepționate de către comisia de recepție din cadrul STB SA întrucât s-au identificat neconformităti fată de cerințele din documentația de atribuire. Acestea
trebuie remediate de către furnizor în perioada de valabilitate a contractului (până la 31.01.2023). în cazul în care aceste cerințe nu sunt îndeplinite, nu se va efectua recepția vehiculelor și, conform prevederilor legale, contractul se reziliază.

Precizăm faptul că achiziția a fost una publică, anunțul fiind postat pe SICAP, orice posibil furnizor putând participa și oferta autobuzele solicitate de către STB SA prin documentația de atribuire. Totodată, dorim să menționăm faptul că cerințele din documentația de atribuire sunt superioare unui vehicul utilizat care ar fi fost achiziționat în mod direct de la orice societate de transport public local, fără a i se aduce îmbunătățiri suplimentare.

Precizăm că STB SA nu cunoaște prețul de achiziție pe care l-a avut furnizorul de la societatea de transport public din Suedia, însă, prin cerințele din specificația tehnică publicată de STB SA pe SICAP, evidențiem, cel puțin, următoarele cerințe suplimentare față de un vehicul second hand achiziționat în mod direct de la o companie de transport:

   Transportul din Stockholm în București
   Eliberarea Cărții de Identitate a Vehiculului
   Inspecția Tehnică Periodică
   Asigurarea obligatorie pentru un an de zile și înmatricularea vehiculului pe numele STB SA
   Mentenanța full warranty pentru un an de de zile sau 60.000 km
   Dotarea cu anvelope noi, acumulatori noi, respectiv aducerea în starea tehnică solicitată de STB SA.

Toate aceste dotări suplimentare și cerințe sunt suportate de către furnizorul vehiculelor.”

https://www.g4media.ro/directorul-genera ... n-d.html

 


Re: Achiziția a 4 autobuze double-deck second hand ByOnu

Si interpretarea presei:

Cum au venit doua dintre ele fara carte de identitate si fara ITP valabil pe propriile roti?

 


Re: Achiziția a 6 autobuze double-deck second hand Victor92

Daca au numere rosii / provizorii, e necesara doar autorizatia de circulatie si RCA valabil, urmand ca CIV-ul sa fie emis ulterior de catre Registrul Auto Român …

 


Re: Achiziția a 6 autobuze double-deck second hand ByOnu

Corect, ai dreptate. Multumesc pentru precizare!  :bere:

 


Re: Achiziția a 6 autobuze double-deck second hand JunkieMan

Au aparut la Autobaza Nordului
test.jpg (620.36 KB; downloaded 2148 times)

 


Re: Achiziția a 6 autobuze double-deck second hand Cristi.

Volvo?
Arată sincer, mai rău decât Ayats-urile.

 


Re: Volvo B9R UNVI Urbis (double-deck second hand) Albert

Se mai știe ceva de aceste autobuze, se da drumul la linia turistică in aceasta vara?

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Volvo B9R UNVI Urbis (double-deck second hand) V2A

Pe 28.03.2023, STB a achiziționat servicii de colantare/decolantare pentru cele 6 autobuze (https://e-licitatie.ro/pub/direct-acquisition/view/114119159). Așadar, în vară ar trebui să fie reintrodusă linia turistică.

 


Re: Volvo B9R UNVI Urbis (double-deck second hand) idk_vlad

Păi și problemele cu care au venit ( lipsă A/C, anvelope neconforme, încălzire nefuncțională, etc) au fost remediate?

 


Re: Volvo B9R UNVI Urbis (double-deck second hand) Gabi23

Au primit numere de inventar de la 994 la 999.
994 - B 116 XIJ
995 - B 116 XIL
996 - B 116 XIO
997 - B 116 XIP
998 - B 116 XIS
999 - B 116 XIT

 


Re: Volvo B9R UNVI Urbis (double-deck second hand) Gabi23

Pe pagina de facebook a STB SA au fost postate azi fotografii cu ele colantate în culorile galben-albastru:
Volvo - 2023 (1).jpg (279.53 KB; downloaded 1026 times)
Volvo - 2023 (2).jpg (282.16 KB; downloaded 1026 times)
Volvo - 2023 (3).jpg (301.59 KB; downloaded 1026 times)
Volvo - 2023 (4).jpg (279.5 KB; downloaded 1026 times)
Volvo - 2023 (5).jpg (197.87 KB; downloaded 1026 times)
Volvo - 2023 (6).jpg (342.07 KB; downloaded 1026 times)
Volvo - 2023 (7).jpg (144.13 KB; downloaded 1026 times)
Volvo - 2023 (8).jpg (160.08 KB; downloaded 1026 times)

 


Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2284 forum members have written 420985 posts in 5244 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use