Regiunile RomânieiTransilvaniaJudețul Covasna

 

Topic: Achiziție autobuze electrice prin PNRR

1 post, 253 views
Achiziție autobuze electrice prin PNRR Andrei Andraș

Sfântu Gheorghe și Arcuș vor 12 autobuze electrice pentru zona metropolitană Sepsi

Municipiul Sfântu Gheorghe și comuna Arcuș au început demersurile pentru solicitarea de finanțare în vederea achiziționării a 12 autobuze electrice care să asigure transportul în viitoarea zonă metropolitană Sepsi. În acest scop, joia trecută, într-o ședință extraordinară, consilierii locali din reședința de județ au adoptat un proiect de hotărâre care face referire la investiția „Achiziție de mijloace de transport public - autobuze electrice, 12m, în cadrul parteneriatului: UAT Municipiul Sfântu Gheorghe – UAT Comuna Arcuș”.

Autoritățile vor să obțină fonduri, aproximativ 39 de milioane de lei, pentru acest demers prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Ar urma să fie achiziționate astfel 12 autobuze cu propulsie electrică de dimensiune normală (12m), 12 stații de încărcare lentă, respectiv 4 stații de încărcare rapidă, se arată într-un document atașat proiectului adoptat de CL Sfântu Gheorghe.

Investiția este o completare a proiectului câștigat deja de Primăria Sfântu Gheorghe, prin POR, astfel încât transportul public în comun să fie modernizat nu doar în oraș, ci și în împrejurimi.

„Municipiul Sfântu Gheorghe își propune continuarea demersurilor începute în cadrul POR 2014 -2020 privind asigurarea unui serviciu eficient de transport public de călători și îmbunătățirea condițiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport, în vederea reducerii numărului de deplasări cu transportul privat (cu autoturisme) şi reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport.

Covasna Media

 


Home page  • 
Parent forum: Județul Covasna  • 
Choose destination

Since our 2035 forum members have written 390391 posts in 4824 topics and 474 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use