Topic: Construcție centura Sânmartin
25 posts, 2086 views
📖 Pagination options
-
- orex
-
Posted:
-
Construcție centura Sânmartin
orex
Licitația pentru centura Sânmartin, lansată de Consiliul Județean Bihor. Proiectul de aproape 34 milioane euro va fi executat din fonduri europene
„Următoarele două săptămâni sunt foarte importante pentru rețeaua de centuri din Bihor”. De ce stă Bolojan cu ochii pe ceas
Licitația pentru centura Sânmartin, lansată de Consiliul Județean Bihor. Proiectul de aproape 34 milioane euro va fi executat din fonduri europene
Centura Sanmartin.jpeg (431.09 KB; downloaded 2058 times)
Consiliul Judeţean Bihor a anunţat, joi, lansarea licitaţiei pentru proiectarea şi executarea unui nou drum de legătură între Oradea şi Sânmartin, ce urmează să funcţioneze şi ca centură rutieră a comunei, anunţul privind licitaţia fiind publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).
"Centura va ocoli localitatea Sânmartin şi staţiunea Băile Felix, asigurând o cale sigură şi rapidă pentru toate categoriile de autovehicule aflate în tranzit, traficul desfăşurându-se în prezent prin centrul localităţilor, pe DN76", arată un comunicat al CJ Bihor.
Noua şosea va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adaugă bretele rutiere de legătură de peste 2 kilometri. Lăţimea drumului va fi de 10 metri, cu două benzi de circulaţie, câte una pe sens, iar de-a lungul acestuia este prevăzută şi o pistă pentru biciclişti cu o lăţime de 3 metri.
Traseul va porni din Oradea, din strada Iancu de Hunedoara (din zona intersecţiei cu centura municipiului), şi va ocoli atât localitatea Sânmartin, cât şi staţiunile Băile 1 Mai şi Băile Felix, făcând joncţiunea cu DN 76 Oradea – Deva în zona intersecţiei cu drumul spre Cordău.
Pe cei 5,7 kilometri vor fi realizate şi trei poduri, două pasaje supraterane, un viaduct şi trei intersecţii giratorii. Suplimentar, pentru a asigura conectarea dintre DN76 şi noua şosea de centură, este prevăzut şi un drum de legătură de aproximativ 900 de metri lungime, în dreptul giraţiei de la intrarea în localitatea Sânmartin, în zona "cartierului ANL".
Firmele interesate să depună ofertele o pot face până în 17 februarie 2022, iar valoarea estimată a proiectului este cuprinsă între 154,516 milioane şi 169,967 milioane lei (echivalentul a până la 34 milioane euro).
Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, iar durata de realizare a centurii este de 17 luni, din care 3 luni proiectarea şi 14 luni execuţia.
Proiectul noii şosele a fost iniţiat de preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, la începutul acestui an, în luna martie aleşii bihorenilor aprobând pentru construirea ei un parteneriat cu CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România).
Prin astfel de parteneriate, CJ Bihor va construi drumuri de legătură şi între Oradea şi alte comune din Zona Metropolitană - Oşorhei, Nojorid, Sântandrei, Biharia şi Paleu.
„Următoarele două săptămâni sunt foarte importante pentru rețeaua de centuri din Bihor”. De ce stă Bolojan cu ochii pe ceas
Sânmartin, licitație „în fază avansată”
În ce privește centura Sânmartin, care – la fel ca șoselele ocolitoare ale Aleșdului și Beiușului – este un proiect desfășurat de CJ Bihor în colaborare cu CNAIR și finanțat tot prin POIM, Bolojan a informat că licitația este aproape de adjudecare, astfel că „săptămâna viitoare vom avea un câștigător desemnat”.
Președintele CJ Bihor a spus că obiectivul său este ca „la începutul lunii iunie să existe constructor” pentru toate cele trei centuri, „cu rezerva că și pentru Sânmartin poate fi înregistrată o contestație”.
Și pentru aceasta, a adăugat Bolojan, este necesară emiterea unei Hotărâri de Guvern pentru expropriere, afirmând că proiectul de HG „pleacă astăzi de la Ministerul Transporturilor”, iar procedura efectivă de expropriere se va desfășura în paralel cu proiectarea tehnică, pentru a câștiga timp.
Licitația pentru centura Sânmartin a fost lansată în decembrie 2021, șoseaua urmând să aibă 5,7 km și să coste circa 170 milioane lei. „Problema este creșterea prețurilor materialelor de construcții, sper să fie rezolvată și aceasta printr-o Ordonanță de Guvern la începutul lunii mai, așa încât să putem face indexări ale prețurilor, pentru că altfel constructorii nu se vor apuca de lucru”, a spus președintele CJ Bihor.
-
- orex
-
Posted:
-
Re: Construcție centura Sânmartin
orex
Constructorul Erbașu a câștigat licitația pentru Centura Oradea -Băile Felix. Șoseaua de 6 kilometri costă 150 de milioane de lei și trebuie construită până la sfârșitul anului viitor pentru a prinde finanțarea europeană
Constructorul Erbașu a câștigat licitația pentru Centura Oradea -Băile Felix. Șoseaua de 6 kilometri costă 150 de milioane de lei și trebuie construită până la sfârșitul anului viitor pentru a prinde finanțarea europeană
Constructorul Erbașu a câștigat licitația pentru proiectarea și execuția Centurii Sânmartin, o șosea cu o lungime de 6 kilometri care va deveni un drum de legătură între Oradea și stațiunea Băile Felix, evitând tranzitul pe DN 76, un tronson de drum european foarte aglomerat. Proiectul cu o valoare totală de 150 de milioane de lei este derulat de Consiliul Județean Bihor după ce a fost preluat de la CNAIR și trebuie finalizat până în decembrie 2023 pentru a deconta lucrările cu fonduri europene. Contractul poate fi semnat dacă în termen de 10 zile nu se depun contestații. Șoseaua va avea 6 lucrări de artă și o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri, iar în august ar trebui să înceapă lucrările, a transmis Ilie Bolojan, Președintele CJ Bihor : ,,Vom aștepta să treacă perioada prevăzută pentru contestații, dar sperăm să nu avem. Ne propunem ca la începutul lunii iunie să semnăm contractul pentru proiectare și execuție. Estimez că în 2-3 luni se poate finaliza proiectul tehnic. În paralel se vor realiza și procedurile de expropriere, în așa fel încât în luna august să începem lucrările”.
-
- punmeister
-
Posted:
-
-
- orex
-
Posted:
-
Re: Știri, noutăti, perspective
orex
Protocoalele încheiate de CNAIR cu autoritățile locale dau rezultate!
Protocoalele încheiate de CNAIR cu autoritățile locale dau rezultate!
Vineri, 03.06.2022, a fost semnat, la Oradea, contractul pentru construcția Variantei de Ocolire a localității Sânmartin (județul Bihor), finanțat prin POIM 2014-2020.
Varianta Ocolitoare, în lungime de 5,7 km și cu o valoare de 148,9 milioane de lei fără TVA, va fi proiectată și construită de Asocierea Construcții Erbașu Drumuri Orăşeneşti - Procons Group- VÁHOSTAV-SK.
Acest proiect trebuie finalizat în 14 luni (în anul 2023), 2 luni vor fi alocate perioadei de proiectare și 12 luni celei de execuție.
Contractul semnat astăzi este rezultatul unui Protocol încheiat între CNAIR și CJ Bihor prin care a fost revizuită documentația tehnică pentru implementare.
Prezent la Oradea, Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol, a subliniat că își dorește ca și celelalte protocoale semnate cu autoritățile locale să aducă rezultate la fel de bune.
"Este un exemplu de succes pentru demersurile pe care CNAIR le face împreună cu autoritățile locale. Avem 41 protocoale semnate până acum cu autorități din mai multe județe și sper că toate vor avea succes. Contractul semnat astăzi, la Oradea, demonstrează că autoritățile centrale și cele locale pot colabora cu succes."
Directorul General al CNAIR a discutat cu Președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, și despre celelalte proiecte de interes pentru această zonă.
Autostrada Brașov – Tg. Mureș – Cluj - Oradea (Transilvania):
Pentru proiectarea și execuția Subsecțiunii 3C1, Suplacu de Barcău – Chiribiș, a fost desemnată câștigătoare Asocierea CONSTRUCTII ERBAȘU – VAHOSTAV – SK A.S., cu prețul de 542,956 milioane de lei, fără TVA. Această ofertă este însă în reevaluare acum, după decizia Curții de Apel București.
Pentru Subsecțiunea 3C2, Chiribiș - Biharia, contractul a fost reziliat în data de 12 mai 2022.
CNAIR a început deja pregătirea documentației pentru lansarea în licitație, în luna iunie, a contractului pentru proiectarea și execuția celor 28,55 de km ai acestei secțiuni.
Legătura dintre Centura Oradea (Girație Calea Sântandrei) - Autostrada A3 (Biharia), în lungime de 18,96 km, finanțată prin POT 2021-2027.
Antreprenorul (STRABAG SRL) are la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuție.
Ordinul de începere a fost emis în data de 27.09.2021, iar în luna mai anul acesta constructorul a obținut avizul CTE pentru documentația PAC și pentru Proiectului Tehnic de Execuție.
Drumul expres Arad – Oradea, cu o lungime de 119 km.
Contractul pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate este finanțat prin POIM 2014-2020 și se derulează în baza unui parteneriat încheiat între CNAIR și CJ Bihor.
Până la ora actuală, au fost avizate analiza multicriterială 1 și 2, iar întregul Studiu de fezabilitate urmează să fie revizuit până în luna august 2022.
Tot prin parteneriate de colaborare între CNAIR și CJ Bihor urmează să mai fie construite:
Varianta de ocolire Aleșd, pentru care contractul de proiectare și execuție a fost semnat în luna mai anul acesta.
Varianta de ocolire Beiuș, pentru care parteneriatul de implementare cu CJ Bihor a fost semnat în luna decembrie 2021.
Procedura de atribuire a contractului pentru execuție lucrări este în derulare.
-
- orex
-
Posted:
-
Re: Construcție centura Sânmartin
orex
Ieri, 23.06.2022, a fost aprobata Hotararea de Guvern privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Drum de legătură între municipiul Oradea şi comuna Sânmartin", aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului precum şi a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional
Guvernul a aprobat amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional "Drum de legătură între municipiul Oradea și comuna Sânmartin", din județul Bihor, precum și declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe coridorul de expropriere.
În acest sens, a fost aprobată lista proprietarilor sau deținătorilor de imobile proprietate privată, a imobilelor proprietate publică a statului, precum și a imobilelor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale care vor fi supuse exproprierii, precum şi sumele individuale aferente despăgubirilor.
Sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul "Drumului de legătură între municipiul Oradea și comuna Sânmartin", situate pe raza municipiului Oradea și a comunei Sânmartin, din județul Bihor, sunt în cuantum total de 10.575.450 lei, pentru 242 de imobile reprezentând teren, şi se alocă de la bugetul de stat.
-
- orex
-
Posted:
-
Re: Construcție centura Sânmartin
orex
Secţia a III-a Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Bihor a decis suspendarea unui șir de hotărâri ale Consiliului Județean Bihor privind drumul de legătură dintre Oradea și Sânmartin.
Secţia a III-a Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Bihor a decis suspendarea unui șir de hotărâri ale Consiliului Județean Bihor privind drumul de legătură dintre Oradea și Sânmartin.
Este suspendată și hotărârea privind culoarul de exproprieri. Fac obiectul suspendării executării Hotărârea Consiliului Județean Bihor nr. 206/16 septembrie 2021 privind avizarea favorabilă a unei variante pentru obiectivul de investiții „Drum de legătură între municipiul Oradea și comuna Sânmartin, jud. Bihor”, până la data pronunțării instanţei de fond asupra cererii de anulare a actelor administrative contestate.
Aceași decizie s-a luat și în privința Hotărârii Consiliului Județean Bihor nr. 207/16 septembrie 2021 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Drum de legătură între municipiul Oradea și comuna Sânmartin, jud. Bihor”, împreună cu Anexele aferente, până la data pronunțării instanţei de fond asupra cererii de anulare a actelor administrative contestate.
Instanța a decis să suspende și executarea Hotărârii Consiliului Județean Bihor nr. 261/26 octombrie 2021 privind aprobarea culoarului de expropriere a lucrării de utilitate publică „Drum de legătură între municipiul Oradea și comuna Sânmartin, jud. Bihor”, împreună cu Anexele aferente 1, 2, 3 și 5, până la data pronunțării instanţei de fond asupra cererii de anulare a actelor administrative contestate.
Nici actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai drumului nu poate fi operată deoarece se suspendă și executarea Hotărârii Consiliului Județean Bihor nr. 279/26 octombrie 2021 privind actualizarea indicatorilor tehnico până la data pronunțării instanţei de fond asupra cererii de anulare a actelor administrative contestate. Hotărârea nr. 4/12 ianuarie 2022 privind modificarea Hotărârii Consiliului Județean Bihor nr. 261 din 26 octombrie 2021 privind aprobarea culoarului de expropriere a lucrării de utilitate publică „Drum de legătură între municipiul Oradea și comuna Sânmartin, jud. Bihor”, precum și Anexa nr. 1 la Hotărârea Consiliului Județean Bihor nr. 4/12 ianuarie 2022, constând în Raportul de evaluare Seria E157/06.01.2022, varianta revizuită ianuarie 2022 se suspendă la executare până la data pronunțării instanţei de fond asupra cererii de anulare a actelor administrative contestate.
Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicarea hotărârii.
-
- orex
-
Posted:
-
-
- orex
-
Posted:
-
-
- orex
-
Posted:
-
-
- orex
-
Posted:
-
-
- orex
-
Posted:
-
-
- orex
-
Posted:
-
-
- orex
-
Posted:
-
-
- orex
-
Posted:
-
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Lucrări de modernizare şi extindere a infrastructurii
•
Choose destination