Parent forum: Lucrări la autostrăzi și drumuri expres

 

Topic: DEx București - Târgoviște (Valahia Expres)

5 posts, 246 views
 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

DEx București - Târgoviște (Valahia Expres) PTMZ

Joi, 21.10.2021, a fost desemnat câstigătorul contactului ”Elaborare studiu de prefezabilitate și studiu de fezabilitate pentru Drum expres București Târgoviște”.

Ofertantul desemnat câstigător este SC TPF INGINERIE SRL.

Valoarea estimată a contractului este de 11.515.926,40 Lei fără TVA.

Durata contractului este de 2 luni pentru elaborarea Studiului de Prefezabilitate și 18 luni pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate.

Realizarea acestui drum expres va face posibilă conectarea orașului Targoviste cu sectorul de Autostradă de Centură a Municipiului Bucuresti Nord (A2) și cu drumul expres Găești - Târgoviște - Ploiești.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestaților/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Sursa: CNAIR

 


 • Author: orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: DX București - Târgoviște orex

Cateva detalii de interes... despre„Valahia Expres”
La începutul anului, CNAIR a reziliat contractul pentru lărgirea Drumului Naţional 71, Bâldana – Târgovişte, un traseu care trece prin foarte multe localităţi, şi a scos la licitaţie realizarea studiului de fezabilitate cu grad mare de detaliu (proiect tehnic preliminar) a drumului rapid Bucureşti – Târgovişte, un contract de 12 milioane de lei şi o durată de 20 de luni, din care 2 luni pentru prefezabilitate şi 18 luni pentru studiul de fezabilitate.

La finalul studiului, va fi propus şi profilul investiţiei: Drum Expres sau Autostradă, a explicat Drulă.

„Am spus-o de la începutul mandatului de ministru al Transporturilor și o repet: dublarea actualului drum național DN71 Bâldana-Târgoviște, ce trece pe 53% din distanță prin localități, ar fi fost o soluție rudimentară, scumpă, de durată și cu deranj major pentru cetățeni și șoferi, atât în timpul lucrărilor, cât și mai apoi prin creșterea riscului de accidente. Împreună cu specialiștii din minister și cu colegii din CNAIR am schimbat la începutul anului această strategie păguboasă, mergând înainte cu o variantă de drum rapid nou, cu 2 benzi pe sens, separare pe mijloc, intersecții denivelate, viteză de proiectare de 120-130 km/h, care să evite localitățile, mult mai eficient de construit și cu o siguranță sporită. Tipul drumului (autostradă sau drum expres) va rezulta în cadrul acestui contract”, a transmis Drulă.

Cele şapte oferte depuse în luna mai sunt următoarele:

Asocierea SC IRIMAT CONS SRL – SC STUDIO CORONA SRL CIVIL ENGINEERING
Asocierea SC ROMAIR CONSULTING SRL – INSTITUT IGH d.d. – SC EXPERT PROIECT 2002 SRL
Asocierea SC EXPLAN – MEINHARDT INFRASTRUCTURE AND ENVIRONMENT LIMITED
Asocierea SC SEARCH CORPORATION SRL – SC LIKE CONSULTING SRL – MEGA MUHENDISLIK MUSAVIRLIK A.S. (MEGA ENGINEERING CONSULTING INC)
SC TPF INGINERIE SRL
Asocierea SC VIAPONTE ROM SRL – METROUL S.A. – SC CAPITAL VISION SRL
YUKSEL PROJE A.S

 


 • Author: orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: DX București - Târgoviște orex

„Valahia Express”: CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea şoselei de mare viteză dintre Bucureşti şi Târgovişte / De ce a insistat Drulă pentru un drum nou în loc de lărgirea actualei şosele
Compania de Drumuri a semnat astăzi contractul pentru proiectarea completă a drumului de mare viteză, Bucureşti-Târgovişte „Valahia Expres”. Contractul de 11 milioane lei a fost semnat cu firma TPF Inginerie SRL şi are o durată de 25 de luni, din care primele două luni pentru studiul de prefezabilitate şi următoarele 23 de luni pentru studiul de fezabilitate care durează 18 luni, asistenţă tehnică la licitaţia de proiectare şi execuţie (4 luni), a transmis Compania de Drumuri (CNAIR).

La începutul anului, proiectul CNAIR viza lărgirea la patru benzi a actualului Drum Naţional 71 Bucureşti- Târgovişte, contractul fiind chiar atribuit unui constructor apropiat de liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene, dar pentru că respectivul constructor nu a depus la timp garanţia de execuţie, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a cerut rezilierea contractului. Practic, de la o lărgire de drum naţional care trece prin foarte multe localităţi s-a ajuns la un proiect nou, de drum rapid.

„Nu mai putem avea în România soluţii de anii ’50 – 60, în anul 2021. Pentru rutele aglomerate, pentru drumurile naţionale aglomerate soluţia nu mai este să lărgim aceste drumuri la patru benzi prin mijlocul satelor. Se poate construi la costuri mai mici şi mai rapid făcând drumuri expres în afara localităţilor.  Şi aici mă refer mai ales în zona de şes. Dublarea actualului drum național DN71 Bâldana-Târgoviște, ce trece pe 53% din distanță prin localități, ar fi fost o soluție rudimentară, scumpă, de durată și cu deranj major pentru cetățeni și șoferi, atât în timpul lucrărilor, cât și mai apoi prin creșterea riscului de accidente”, spunea Drulă.

Tipul profilului, Drum Expres sau Autostradă va rezulta în urma contractului. Valahia Expres va avea o lungime estimată de aproximativ 60 de kilometri şi un cost de 200 de milioane de euro. Prin elaborarea studiilor se va realiza conectarea cu sectorul de Autostradă de Centură a Municipiului București Nord și cu Drumul expres Găești-Târgoviște-Ploiești, asigurând conectivitatea Municipiului Târgoviște la rețeaua principală de transport, precizează CNAIR.


”Tipul profilului, Drum Expres sau Autostradă va rezulta în urma contractului.” :shock:

 


 • Author: punmeister
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: DX București - Târgoviște punmeister

Da, dupa urma analizei AMC, se va lua o decizie daca se face la profil de A sau DX.

 


 • Author: orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: DX București - Târgoviște orex

Noroc ca vrem sa-l facem cu fonduri europene, ca Bruxelles nu crede in povesti de adormit copii!

 


Home page  • 
Parent forum: Lucrări la autostrăzi și drumuri expres  • 
Choose destination

Since , our 1853 forum members have written 359333 posts in 4334 topics and 439 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use