Infrastructura rutieră din RomâniaLucrări la drumuri naționale

 

Topic: Construcție centura Sfântu Gheorghe

3 posts, 790 views
 • orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Construcție centura Sfântu Gheorghe orex

Un constructor din Braşov a câştigat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia centurii municipiului Sfântu Gheorghe. Centura are 12 kilometri şi costă aproape 300 de milioane lei
Constructorul braşovean Gott Strasse SRL a câştigat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia centurii municipiului Sfântu Gheorghe, o şosea cu o lungime de 12 kilometri şi un cost de aproape 300 de milioane lei.

Municipiul Sfântu Gheorghe (muncipiul reşedinţă de judeţ pentru Covasna) se află pe traseul Drumului European 578 Braşov- Sfântu Gheorghe- Miercurea Ciuc (DN 12) iar prin relizarea şoselei  traficul de tranzit va ocoli zona urbană, notează într-un comunicat Compania de Drumuri : ,, Scopul investiției este de a degreva de trafic intravilanul localității Sf. Gheorghe. Aceasta degrevare de trafic va conduce inclusiv la reducerea numărului de accidente prin preluarea unei părți semnificative din traficul de tranzit dar și la scăderea emisiilor poluante din localitate și îmbunătățirea condițiilor de viață, îmbunătățirea confortului participanților la trafic, precum și la îmbunătățirea legăturilor între diferite localități din zonă prin reducerea timpului de călătorie ca urmare a creșterii vitezei de deplasare.”Centura municipiului Sfântu Gheorghe va fi construită la profil de drum clasic, cu o singură bandă pe sens, va avea 4 intersecţii cu sensuri giratorii şi trei pasaje supraterane, din care cel mai lung, peste Olt şi peste Calea ferată Braşov – Deda, de 526 metri. De asemenea, vor fi amplasate 2 spatii de servicii tip S1 (în fiecare dintre ele vor fi amenajate 25 locuri de parcare pentru autoturisme, 16 locuri de parcare pentru TIR și un corp cu toalete publice) precum și un centru de întreținere (la intersecția dintre DN13E și VOSFG) la km 7. Contractul are o perioadă de realizare de 29 de luni din care 24 pentru execuţie şi poate fi semnat dacă nu se depun contestaţii.


Undă verde pentru construirea Centurii municipiului Sfântu Gheorghe.
Ministerul Transpoorturilor a emis Autorizaţia de Construire pentru Centura municipiului Sfântu Gheorghe, investiţie de aproape 300 de milioane de lei pe traseul Drumului Naţional 12 Braşov – Miercurea Ciuc. Contractul pentru proiectarea şi construirea ocolitoarei municipiului reşedinţă de judeţ din Covasna a fost semnat luna trecută cu firma Gott Strasse din Braşov pentru 272 milioane lei şi o durată de realizare de 29 de luni din care 5 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie.
,,Valoarea lucrărilor autorizate, fără TVA, 272 milioane lei. Lucrări de drum (structură rutieră, terasamente, etc.). Trei pasaje peste linia de Cale Ferată : 1) Pasaj peste linia CF 316 Braşov- Deda – Războieni la km. 4. 2) Pasaj peste CF 318 Braşov – Breţcu km. 8. 3) Pasaj – pod peste CF 316 Braşov – Deda – Războieni şi peste râul Olt la km. 10. Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni, calculată de la data începerii efective a lucrărilor, anunţată în prealabil “ arată Ministerul Transporturilor în Autorizaţia de Construire.

 


 • orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Centrura Sfantu Gheorghe orex

„Varianta de ocolire a Municipiului Sfantu Gheorghe”.
COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Beneficiar și Ministerul Transporturtilor si Infrastructurii, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, au semnat in data de 24.12.2021, Actul Adițional nr.4, la Contractul de Finanțare nr. 20/05.10.2018, pentru proiectul:

„Varianta de ocolire a Municipiului Sfantu Gheorghe”.

Prin semnarea Actului Aditional nr.4 se modifica urmatoarele articole importante:

Conditii Generale:

Art.I. La articolul 2 – Durata contractului si perioada de implementare a proiectului, alin (2) va avea urmatorul cuprins:
„(2) Perioada de implementare a Proiectului este de 56 de luni, respectiv intre data de 21.05.2018 si 31.12.2022, la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor”.

Art. II- La articolul 23- Anexele Contractului, (alin 1), Anexa 2- Cererea de finantare se modifica Sectiunile :         ”Activitati previzionate”, „Buget- Plan actual de cheltuieli”, „Grafic de rambursare” conform cererii de finantare versiunea actualizata.

Art.III- La Articolul 23- Anexele Contractului, alin.(1), Anexa 1- Conditii specifice se modifica sectiunea II, Graficul de rambursare al cheltuielilor.

Toate celelalte prevederi importante ale Contractului si ale anexelor acestuia raman neschimbate.

 


 • orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  


Home page  • 
Parent forum: Lucrări la drumuri naționale  • 
Choose destination

Since our 2035 forum members have written 390391 posts in 4824 topics and 474 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use