Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăTransport aviatic

 

Topic: Aeroport la Gheorgheni

1 post, 654 views
Aeroport la Gheorgheni andrei11

Aeroportul construit cu mare viteza in Tinutul Secuiesc. "Primul avion ar putea decola de aici chiar in 2021"
de Alina TomaDuminica, 23 Mai 2021, ora 15:30
Tweet
   
Pista aeroportului de la Remetea,  construita in mare viteza
Autoritatile judetene din Harghita supervizeaza construirea unui aeroport la marginea comunei Remetea.
Investitia in aeroport este privata si este legata de numele omului de afaceri Attila Balazs, actionarul majoritar al societatii Bayer Construct. Lucrarile au inceput in primavara anului 2021.
Attila Balazs, care este si proprietarul unui fabrici de prelucrare a laptelui in zona Gheorgheni, a anuntat planuri costisitoare de resuscitare turistica si economica a locului.
Un reportaj realizat la santierul aeroportului de catre jurnalistii publicatiei Szekelyhon.ro arata ca lucrarile inainteaza cu mare viteza, realizate fiind in mai multe schimburi.
Începute in urma cu cateva luni, lucrarile la importantul nod de transport situat la 18 kilometri de orasul Gheorgheni, arata a fi extrem de avansate.

Utilajele Bayer Construct, o societate de constructii cu lucrari importante inclusiv in Ungaria, toarna covorul de ciment al pistei cu o viteza de 500-600 de metri zilnic. Latimea suprafetei fabricate zilnic este de 5 metri, iar grosimea de 25 de centimetri.

Pista principala a aeorportului va avea o lungime de 1.100 de metri si o latime de 30 de metri.  Constructorii planuiesc sa inceapa constructia terminalului aeroportului in luna viitoare.
Viitorul aeroport ar urma sa fie operational peste cateva luni si va permite aterizarea, in general, a avioanelor de mici dimensiuni.
Cu toate acestea, pista este suficient de lunga si pentru aeronave de tip ATR 42, cu o capacitate de 40-50 de locuri.
Autoritatile din Harghita sunt convinse ca aeroportul va insemna un boom pentru turismul si economia din Tinutul Secuiesc

Sursa

 


Home page  • 
Parent forum: Transport aviatic  • 
Choose destination

Since our 2248 forum members have written 417375 posts in 5194 topics and 507 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use