Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăAspecte diverse din transporturi şi infrastructură

 

Topic: Ecovoucher - sau cum statul finanteaza masina personala

3 posts, 974 views
Ecovoucher - sau cum statul finanteaza masina personala ByOnu

Voi ce parere aveti despre faptul ca statul acorda 10k EUR pentru achizitiobarea unei masini electrice?

Firea cand a dat 500 lei vouchere pentru biciclete si transport alternativ a fost linsata public, insa cand statul acorda la propriu oamenilor 10.000 euro pentru achizitia unei masini electrice ... all is ok, ca e electrica.

O masina este in continuare o masina, indiferent de propulsie, tot ajuta la congestionarea traficului, tot un loc de parcare necesita...

Personal, cred ca acei 10K euro ar trebui investiti in IMM.uri sau activitati care aduc un return real inapoi societatii. Sa dai pur si simplu bani oamenilor sa.si ia masini nu.i ok.

Multi care au beneficiat de acest voucher si.au luat practic a 2-a masina, sau prima masina desi pana atunci utilizau transportul public si UBER. Practic statul incurajeaza, din banii de la buget, cresterea traficului.

 


Ecovoucher - sau cum statul finanțează mașina personală Andrei Andraș

În primă fază nu cred că s-au gândit la o posibilă creștere a traficului, ci mai mult la încercarea de a mai aerisi marile orașe de poluarea mașinilor clasice. Adică dacă X are bani de o mașină nouă, să-l încurajeze să-și ia una electrică (sau hibrid) și nu clasică. Nu cred că vom ajunge în acel moment când coloanele de mașini din marile orașe vor fi formate doar din mașini electrice.

 


Re: Ecovoucher - sau cum statul finanteaza masina personala cris_m

Si eu cred acelasi lucru, in special ca se vrea reducerea afluxului de masini second hand. Din pacate, pretul lor este mult prea accesibil in lipsa unor taxe zdravene de poluare si ma tem ca mare lucru nu va schimba acest voucher. Sa fim seriosi, cati sunt dispusi sa isi ia o amarata de Dacie Spring la 10.000€ cand pot cu bani mai putini sa isi ia o masina clasica de firma? Sa nu uitam ca pentru alte masini electrice cererea nu e asa de mare (vezi E-Golf, Zoe, Leaf, BMW i3, VW ID2/4 etc).

 


Home page  • 
Parent forum: Aspecte diverse din transporturi şi infrastructură  • 
Choose destination

Since our 2191 forum members have written 411715 posts in 5167 topics and 504 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use