Regiunile RomânieiMoldovaJudețul IașiLucrări de modernizare şi extindere a infrastructurii

 

Topic: Bulevardul Virgil Săhleanu

38 posts, 7239 views
 
Go to page:  1 2 3
 
 

📖 Pagination options
Bulevardul Virgil Săhleanu Puss in Boots

https://m.facebook.com/story.php?story_f ... 69533601

Au aparut poze actuale si de pe acest santier. Se remarca noutatea numita "nodul intermodal".

"Am vizitat astăzi, 22 martie, lucrările din zona bulevardului Virgil Săhleanu, zona industrială a orașului, acolo desfășurăm lucrări de schimbare a liniilor de tramvai și unde, către localitatea Tomești, este construit un punct intermodal. Întreg transportul public va fi preluat de acolo către interiorul orașului.

Lucrările fac parte din proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”, care are o valoare totală de 114.359.729,95 lei și care presupune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare a tramvaielor pe trei tronsoane: Podu Roș – intersecție cu bulevardul Primăverii, Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță și bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora, precum și achiziționarea a cinci tramvaie.
Un lucru este foarte clar, fără fonduri europene nu aveam nicio șansa sa facem așa lucrări. Totdeauna apar alte și alte nevoi care devin mai urgente. Amintiți-vă cum se legănau tramvaiele pe acolo, de aveai impresia că se rup in două.
Nu va mai fi așa. "  zice dom' Primar.

 


Re: Calea Chisinaului cris_m

Pune si pozele daca tot ai luat textul :)
iasi1.jpg (89.39 KB; downloaded 3260 times)
iasi2.jpg (81.92 KB; downloaded 3261 times)
iasi3.jpg (67.67 KB; downloaded 3260 times)
iasi4.jpg (71.84 KB; downloaded 3260 times)
iasi5.jpg (63.77 KB; downloaded 3260 times)

 


Re: Calea Chisinaului Puss in Boots

Am avut probleme in momentul ala si apoi am uitat. Merci.

 


Re: Calea Chisinaului deprodio

"Am realizat lucrări în proporție de 89%, iar calea de rulare a fost finalizată.
Ce ne ține temporar pe loc? Trebuie să finalizăm acoperișul la stația intermodală. Comenzile au fost lansate din timp, dar datorită situației epidemiologice și având în vedere că vin din import, avem promisiunea că echipamentele vor fi livrate în a doua jumătate a acestei luni pentru a finaliza acest obiectiv.
Ce mai avem de făcut? Să realizăm dotarea stației: sistem șezut scaune metalice, camere de supraveghere, litere volumetrice, iluminat arhitectural, pavaje stație și amplasarea toaletelor după finalizarea acoperișului.
În cadrul acestui proiect am modernizat calea de rulare tramvai, am realizat canalizarea în vederea preluării și dirijării apelor pluviale, am înlocuit stâlpii de rețea după demolarea stâlpilor vechi și am făcut rețeaua de de fir contact. Lista continuă printre multe alte lucrări cu amenajarea stațiilor de tramvai. Vor fi spații verzi de 11000 mp. Am construit stația intermodală de călători cu trotuare și spații verzi. Mai punctăm de asemenea realizarea branșamentelor de apă și canalizare stație și branșamentul electric."

Sursa:  https://www.facebook.com/Conest-103263264716927

 


Re: Calea Chisinaului Puss in Boots

Daca spatiile alea verzi vor fi ca restul de pana in Primaverii e clar.

 


Re: Calea Chisinaului Puss in Boots

Un mic update de la capat. Se vede ca era loc si de o linie de garare asa cum a fost pe vremuri. Dar asta e, s-au facut si prostii mai mari si lucruri mai idioate la reabilitarile din oras. Asta aproape ca nici nu conteaza.
received_362647475387629.jpeg (82.49 KB; downloaded 2964 times)
received_560852115044076.jpeg (78.75 KB; downloaded 2964 times)

 


Re: Calea Chisinaului PTMZ

Punctul intermodal din zona industrială a orașului face parte din cadrul unui proiect intitulat „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”. Valoarea proiectului se ridică la suma de 4.668.715 euro. Punctul intermodal va fi gata, cu tot cu dotări, la sfârșitul lunii ianuarie 2022. Acest punct intermodal va fi folosit în special de cei care vin din Tomești și doresc să ajungă în oraș. Din punctul intermodal vor pleca tramvaie către punctele principale de interes din oraș, cum ar fi: Copou, Dacia și zona Gării


Punctul intermodal face parte din proiectul de modernizare a transportului public ieșean. Punctul intermodal ar fi trebuit să fie gata în luna octombrie a acestui an, dar, din cauza pandemiei, termenul a fost amânat. Acum se preconizează că punctul intermodal va fi gata cu tot cu dotări la sfârșitul lunii ianuarie a anului viitor.

„Punctul intermodal din zona industrială a Iașului va fi gata la sfârșitul lunii ianuarie 2022 cu tot cu dotări. Fără dotări, acesta va fi gata în decembrie 2021. Noi vom grăbi cât putem de mult funcționalitatea lui”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iași.

Punctul intermodal va veni în ajutorul locuitorilor din afara municipiului Iași și mai ales al celor care locuiesc în comuna Tomești. Din punctul construit în zona industrială se vor face legături în zonele de interes ale orașului, cu ajutorul tramvaielor.

„În punctul intermodal din zona industrială a Iașului pot opri toți călătorii din Tomești sau din cursele județene care trec prin acel loc. De acolo vor putea lua tramvaiele către Dacia, zona Gării sau centru. În acest fel dorim să descurajăm, pe cât posibil, mersul cu mașina personală și să le oferim ieșenilor o alternativă pentru a călători prin oraș”, a declarat Cristi Stoica, directorul general al Companiei de Transport din Iași (CTP).

Sursa: BZI

 


Re: Calea Chisinaului Puss in Boots

Gluma aia are tot atat dintr-un intermodal pe cat seamana un mar cu o banana.

 


Re: Calea Chisinaului deprodio

Asa arata nodul intermodal pe 04.01.2022.Probabil in primavara va fi gata.
tutora.jpg (10.53 KB; downloaded 2570 times)

 


Re: Calea Chisinaului Puss in Boots

Esti optimist. Acolo e lucrare data dracu.

 


Re: Calea Chisinaului deprodio

De ce spui asta?intreb de curiozitate...

 


Re: Calea Chisinaului Puss in Boots

In gluma. Daca pt o constructie metalica se sta de luni si luni de zile, niciun termen nu pare realist.

 


Re: Calea Chisinaului deprodio

Da,au zis cei de la Conest ca ,din cauza pandemiei au avut probleme cu furnizarea materialelor.

 


Re: Calea Chisinaului Puss in Boots

Saracii.

 


 
Go to page:  1 2 3
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare şi extindere a infrastructurii  • 
Choose destination

Since our 2251 forum members have written 417686 posts in 5205 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use