Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: Astra Imperio Metropolitan

1473 posts, 364248 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 39 40 41 42 43 44 45  ... 106

📖 Pagination options
Re: Astra Imperio Metropolitan punmeister

Da, dar la tehnic punctajul se calcula prin compararea ofertelor. Cum Astra a ramas singura in cursa cu oferta conforma, au primit punctajul maxim by default.

Re: Astra Imperio Metropolitan andrei11

Eu am impresia că voi v-aţi încurcat în hârtii.
Pentru mine situaţia este foarte limpede.
Am negociat cu producătorul un anumit tip de motor, cu puterea de ... Kw.
Tramvaiul are un alt motor,cu putere mai mică.
Dacă performanţele noului motor - cel cu putere mai mică - nu sunt acelaşi sau sunt  inferioare motorului cu care m-am înţeles iniţial tramvaiul nu are de ce să mai  părăsească Aradul.
Asta e gândirea mea rigidă de inginer de teren, învăţat cu vremea rea de afară, terfelit prin tot felul de noroaie.
Greşesc ?
Nu mă interesează conducerea mea ce şi cum a negociat, m-a trimis pe mine în delegaţie la Arad unde am constatat că tramvaiul are alt motor cu alte caracteristici.  Ca şi performanţe este identic cu cel de acum 5 ani ( sau cu performanţe superioare ) e ok, dacă nu,  tramvaiul rămâne la Arad.
Nu ştiu ce nu e limpede aici.
Nu mă intereseză hârţoage, licitaţii, dicuţii. Situaţia e clară iar decizia este uşor de luat. Cu actualul motor încărcat la maxim şi în condiţiile meteo cele mai defavorabile  poate să urce rampele bucureştene ? Dacă producătorul spune că poate pleacă tramvaiul din Arad pentru probele din teren, dacă spune că nu tramvaiul rămâne în uzină.

Re: Astra Imperio Metropolitan Bogdan Ciorascu

Logic este produs neconform cu reziliere contract, retinere garantie de buna executie si emitere certificat constatator negativ.
Dar adevarul se pare ca este undeva la mijloc....

• TPB
  • Posted:
  •  

Re: Astra Imperio Metropolitan TPB

Eu în cred că toată povestea asta cu aceste tramvaie are legătură cu directorul.
Ia gândiți-vă. Astra (mă rog, ATC-ul) a cumpărat trenuri din Danemarca, care în mod normal trebuiau să ajungă la casare. Da? Deci au dat mai puțini bani pentru niște trenuri slab calitative (ca să nu zic altfel).
Aceeași poveste este valabilă și aici. Din comoditate și pentru că motoarele noi eram mai ieftine, au fost cumpărate.
Acum, ce mă interesează pe mine, este dacă motoarele respective vor fi schimbate SAU se păstrează așa (desi nu cred). Poate poate următoarele tramvaie care vor ieși din fabrică vor avea motoarele din contractul semnat.
Și sunt de acord cu @andrei11 .

Re: Astra Imperio Metropolitan Puss in Boots

Cititi aici
Metodologie de calcul si evaluare pentru acordarea punctajelor fiecarui factor de evaluare.pdf
Metodologie de calcul si evaluare pentru acordarea punctajelor fiecarui factor de evaluare.pdf (719.9 KB; downloaded 61 times)

Re: Astra Imperio Metropolitan orex

@andrei11
N-ai negociat cu producatorul NIMIC.
Ai citit CS-ul? N-as crede, ca altfel nu mai veneai cu asemenea elucubratii, dupa lecturarea celor 82 de pagini! ;)
Sa nu uiti ca ai sub profundor o masina cu 90 CP, doar stii ca primul drum din showroom a fost la, unde altundeva, decat la H. Coanda, in august, acum 2(doi) ani, da?!
Daca te lasa turbina, Golanul e la nivelul ”ascutitorii” mele, cu motor aspirat, nu indraznesti sa ridici/indrepti privirea niciunde! :rofl:
Din probele de test, Metropolitan a demonstrat ca intruneste TOTI parametrii tehnici solicitati, chiar daca ar avea motoare de rasnita de cafea! :yes:
Asa ca o mica curiozitate, sacii aia au fost tinuti intr-un mediu ”controlat”, cu aer conditionat?
Nu pun paie pe foc, dar din luna mai, tocmai acum, in ”sectembrie” s-a aflat ca motoarele ”e” de 100kw?! Si ce, culmea tehnologiei, imping/trag ditamai harabaia cum trebe, la toate probele supuse!  :think:  
A fost vreuna sa n-o fi trecut-o?!
N-as crede ca vuia internetul.  :yes:

N-as fi asa sigur ca vuia internetul. Dar ce pot sa zic sa-l stapaniti sanatosi. Poate s-o indura STB si de o declaratie oficiala cu privire la teste cat ce unde ca sa stim si noi. Sau s-a dat asa ceva?

Re: Astra Imperio Metropolitan orex

N-are cum sa fie altfel, decat de succes, avand in vedere ca nu-i un Kitsch! ;)

Re: Astra Imperio Metropolitan shoppy

In CS se specifica si sina OR, deci poate sa circule si pe OR.

In regulamentul de calcul al punctajului se mentioneaza raportul putere maxima instalata / masa tramvai, nu spune tensiunea de alimentare a motorului sau cum se calculeaza puterea motorului, doar ca se depune documentatia motorului care sa specifice puterea maxima, deci daca puterea a crescut de la 120 la 150, deci cu 25%, fara ca masa tramvaiului sa fi crescut cu mai mult de 25%, atunci punctajul Astra este si mai bun.

Puterea instalata se calculeaza folosind puterea nominala. Iar puterea nominala se calculeaza in regim nominal de functionare, cu toti parametrii de functionare nominali (tensiune, curent, frecventa).

Oferta e conforma. Produsul nu e conform cu oferta.

Eu am vazut negru pe alb "puterea maxim instalata" si atat(nu pun poza ca nu mai am spatiu), daca gasiti voi pe undeva "nominal" sau "regim trifazat 380V", ziceti-mi si mie numarul paginii, vorba americanului "nu conteaza ce stii, conteaza ce poti dovedi la tirbunal".
Incep sa cred ca asta a fost o portita lasata de administratia trecuta ca sa vina oaresce turci / rusi / belarusi cu oaresce traznaie.

Si... ce sa faca?

Probabil cam aceeasi chestie, sa vina cu un motor ieftin la care sa-i calculeze puterea la 500V in timp ce toti ceilalti o calculeaza la 380V, doar ca in timpul celor 5 ani de taraganari a prins si Siemens smecheria.

Ei folosesc in principiu ce se gaseste prin industrie, in general de pe la TSA sau VEM si cu putere de 120kW.

Go to page:  1  ... 39 40 41 42 43 44 45  ... 106

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2158 forum members have written 407368 posts in 5067 topics and 487 subforums.

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”