Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

 

Topic: Astra Imperio Metropolitan

1473 posts, 364272 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 38 39 40 41 42 43 44  ... 106
 
 

📖 Pagination options
  • lykkelig.
  • Posted:
  •  

Re: Astra Imperio Metropolitan lykkelig.

Primăria Capitalei nu vrea tramvaiele livrate de Astra Arad pentru că nu corespund parametrilor. Nicușor Dan spune că vom vedea noile mijloace de transport
Primele 8 tramvaie livrate dintre cele 100 comandate de Primăria Capitalei de la Astra Arad ar avea probleme. Motorul ar fi mai mic decât cel prevăzut în caietul de sarcini, vatmanul are acces pe ușa călătorilor și ar fi trebuit să intre separat, iar lista nu se oprește aici. Primarul General al Capitalei dă însă asigurări că toate condițiile din caietul de sarcini vor fi respectate și că tramvaiele vor ieși pe traseu în cel mult o lună.

Acum, primăria trebuie să decidă dacă le recepționează sau nu, în condițiile în care tramvaiele au motoare cu o putere mai mică decât specificațiile asumate de constructor.

Până acum, uzina din Arad a livrat Primăriei Capitalei 8 tramvaie din comanda de 100. Acestea ar urma să circule pe mai multe linii.

Primaria Municipiului București nu își permite să primească tramvaie sub parametri tehnici pe care i-a cerut prin caietul de sarcini și care i-au fost ofertați. Noi, autoritaea feroviară, vom recepționa niște tramvaie pentru care toți parametrii vor fi egali sau mai buni ca parametrii ofertați. Veți vedea tramvaie pe stradă, estimez o lună din momentul acesta, sfârșitul lui octombrie, a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan.

În ceea ce-i privește pe reprezentații ASTRA Arad, cei de la care au fost achiziționate tramvaiele, aceștia nu au răspuns apelurilor noastre pentru a ne oferi un punct de vedere.

Contractul pentru cele 100 de tramvaie noi a fost semnat în mai 2021 şi are o valoare de aproape 850 de milioane lei, fonduri europene nerambursabile prin programul Ministerului Dezvoltării.

Chiar dacă tramvaiele noi vor fi livrate și totul va decurge conform graficului, există totuși o problemă. Liniile pe care vor rula sunt foarte vechi și neîntreținute.

Primarul General, Nicușor Dan, a anunțat că, în doi ani, nu vor mai fi linii de tramvai degradate în Capitală pentru că, de curând, a lansat licitația pentru modernizarea a 50 de kilometri. Contracul este împărțit în 16 loturi, iar valoarea lucrărilor este estimată la 500 de milioane de euro.


http://m.stiri.tvr.ro/primaria-capitalei ... 093.html

 


Re: Astra Imperio Metropolitan punmeister

Deci cu toate ca in CS nu se impunea un minimum de kW pentru motor si ca prototipul 3801 a trecut cu brio testele, inclusiv cel in care era cuplat cu 3804, blockerul asta de ND vrea sa mai blocheze un alt proiect ce dateaza de pe vremea administratiei Firea.

 


Re: Astra Imperio Metropolitan cris_m

Oameni buni, voi cititi continutul articolului sau v-ati oprit direct la titlu? Care apropo n-are nimic de-a face cu ce e in articol...  Faceti acest minim efort, presa romaneasca a luat-o razna in ultimii 2 ani in cautarea senzationalului si a audientei. Rafinati-va va rog filtru analitic si critic pentru ca nu e de gluma.

Ma bucur enorm ca miercuri am refuzat din motive obiective orice discutie cu TVR-ul, cu siguranta pentru prostia asta de material ma cautau...

 


Re: Astra Imperio Metropolitan aztec

Este doar un alt razboi mediatic intre diversele grupuri de interese din primarie.
Motiv de a ataca, de a denigra, de a improsca cu rahat.
Lasati sa se raceasca si incercati sa filtrati totul.

 


Re: Astra Imperio Metropolitan ByOnu

Pentru posteritate

In continuare remarc cu tristete ca unii tot bat toba pe << lungimea mult mai mare decat a peroanelor >>. Cat se mai poate rostogoli prostia asta? Maine ne vom trezi la proiectele de largiri ca << s-a contractat o strada mai lata decat trama actuala >>. Atat de multa prostie si rautate.

 


Re: Astra Imperio Metropolitan Puss in Boots

In CS nu se impune o valoare minima a puterii motoarelor dar puterea motoarelor intra in calculul punctajului de la licitatie. Evident ca raportarea se face in final la puterea nominala a motoarelor care e de 100kwh declarati de Astra.
Orice e peste e fortare si e dincolo de limitele normale.
Afacerea asta a fost o mizerie de cand a inceput si continua sa fie pana la final si oricat s-ar ascunde gunoiul sub pres, rezultatul tot prost va fi.

 


Re: Astra Imperio Metropolitan subway guru

Astra a contractat tramvaie, nu peroane.

 


Re: Astra Imperio Metropolitan andrei11

Cu siguranţă uzinei din Arad i s-a precizat declivitatea maximă întâlnită pe liniile din Bucureşti.
Este responsabilitatea fabricantului să calculeze puterea motoarelor pentru a putea ca tramvaiul să << negocieze >> unghiul. De aceea nu s-a precizat constructorului puterea motoarelor.
Părerea mea.

 


Re: Astra Imperio Metropolitan Puss in Boots

A scris in CS despre asta nu i-a comunicat nimeni nimic separat ca nu e miezul Astra.
Astra a castigat o licitatie unde a ofertat un motor diferit celui cu care s-a prezentat in fapt. Lucru care a influentat calcularea punctajului, realizat cu acel motor ofertat nu cu asta de acum. Nimeni nu pare sa vrea sa inteleaga asta.
Dar sa stam linistiti, suntem in tara unde un hot e presedinte, un plagiator e prim-ministru si in general oricarei mizerii I se pune batista pe tambal.

 


Re: Astra Imperio Metropolitan andrei11

Eu tot nu înţeleg. Dacă motoarele nu corespund de ce s-au mai apucat să facă probe cu tramvaiul ? Ceva dă cu virgulă în afacerea asta. Nici nu trebuia să mai plece tramvaiul din Arad !

 


Re: Astra Imperio Metropolitan Costin

Daca puterea motoarelor a facut parte din criteriul de notare si departajare in licitatie, inseamna ca cu o alta putere instalata, Astra ar lua un alt scor. Si atunci se pune problema daca rezultatul licitatiei ar fi fost altul.

Nu stiu cat e de ilegal - asta sa decida primaria - dar cu siguranta e haiducie dupa cum spunea si Guru.

 


Re: Astra Imperio Metropolitan andreiiul

Daca puterea motoarelor era (si probabil a fost) criteriu de punctare, nu trebuia sa existe si un minim solicitat astfel incat sa ai la ce se aplici criteriul de punctare?
Nu pot sa-i dai unuia maxim de puncte pe o putere de sa zicem 140 kw si altuia mai putine puncte pt 135 kw daca nu ai la ce sa te raportezi.
Din ce am mai vazut la licitatii primesti puncte pt minimul solicitat si ti se taie pt ce este sub acel procent.
Asta e doar parerea mea.
Daca se raporteaza doar la ce a fost ofertat acum n ani si se insista pe pastrarea aceluiasi criteriu mi se pare o tampenie din partea PMB. Da, stiu ca nu e legal, dar in 5 ani tehnologia evolueaza si mi se pare stupid sa nu profiti de asta, in conditiile in care din vina ta, autoritate contractanta, au trecut 5 ani de la lansarea licitatiei si pana la momentul actual.
Astia sunt in stare sa faca la fel si la autobuzele electrice, daca se intind prea mult cu licitatia si tehnologia evolueaza intre timp si apar baterii care sporesc cui 50% automomia dar pe care ei nu le vor pt ca oferta a fost facuta cu o tehnologie depasita

 


Re: Astra Imperio Metropolitan punmeister

Notarea la licitatie (atat pe tehnic cat si pe financiar) s-a facut in functie de ofertele celelalte. Cum Astra in final a ramas singura in cursa (dupa ce Durmazlar a fost descalificata), a luat 100/100 by default.

 


Re: Astra Imperio Metropolitan Bogdan Ciorascu

Cand ramai singur iei 100% din puncte doar la oferta financiara.
La tehnic poti fi si descalificat  :mrgreen:

 


Go to page:  1  ... 38 39 40 41 42 43 44  ... 106
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2158 forum members have written 407371 posts in 5067 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use