MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

 

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului

1591 posts, 232029 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 71 72 73 74 75 76 77  ... 114
 
 

📖 Pagination options
Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. orex

sab wrote:
@ orex
"Bulevardul cu bucla" este "Bd Drumul Taberei", daca vrei tu sa-l numesti asa si sa fie ca tine, insa pe harti , in general, el nu apare cu titulatura de "bulevard" pentru ca este putin pleonastic, bulevard si drum având cam aceeași semnificație.

@sab
Si tie ti s-a taiat motul, ca si mie dar nu pe toata circumferinta scafarliei, nu?! :bere:
Bucla e numai una in DT, pot sa-ti certifice cel putin inca doua persoane @aztec , recte @George
Fix pentru @andrei11
20210328_151003 M.jpg (238.24 KB; downloaded 1549 times)
20210328_151045.Mjpg.jpg (172.24 KB; downloaded 1549 times)

 


Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. Stefan28

subway guru wrote:
Ai statie la Raul Doamnei.
Problema e ca nu ai trenuri suficiente.


Si toată această treabă s-ar putea rezolva foarte elegant cu două trenuri în plus (IVA desigur, ca să nu dai mai tare circulația peste cap pe M1/3), unul mergând la Valea Ialomiței, altul la Râul Doamnei, pentru a se crea intervale atractive și pentru cei din zonele Râul Doamnei, Brâncuși, Valea Ialomiței... (6 minute L-V, 12 S-D + sărbatori legale)... Și au de unde să le scoată, că din cele 15 active măcar 7 stau degeaba zilnic...
Dar nu se vrea...  :popa:

 


Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. orex

Nicidecum, ci intervale mai scurte cu ”Floricele” din oricare dintre cele 2 parti ar veni (RD sau VI), ca se misca bine cele ce sunt acum, numai s-o faca mai cu talent! :yes:
@Stefan28
La orele de varf, ”Floricelele” se misca la interval de 6(sase) MINUTE, intre Eroilor si Romancierilor, mai abitir ca pe M1 (cu care circul)! N-ai ce sa ceri mai mult, nici nu-i nevoie!

 


Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. Stefan28

Îți dau un exemplu. Vara mea a pierdut vinerea trecută metroul la Valea Ialomiței la mustață, ea locuind lângă cartierul ANL Brâncuși, și a așteptat 18 minute până a venit următorul tren, pentru că era între orele 10 și 13, când o ramă de Vale și una de Râu sunt retrase... Cât aștepți metroul îți vine să pleci și să iei autobuzul. Trebuie suplimentată M5 cu 2 rame cum am zis, au de unde, doar să se vrea...
Stefan28 wrote:
pentru cei din zonele Râul Doamnei, Brâncuși, Valea Ialomiței... (6 minute L-V, 12 S-D + sărbatori legale)... Și au de unde să le scoată, că din cele 15 active măcar 7 stau degeaba zilnic...


orex wrote:
La orele de varf, ”Floricelele” se misca la interval de 6(sase) MINUTE, intre Eroilor si Romancierilor, mai abitir ca pe M1 (cu care circul)! N-ai ce sa ceri mai mult, nici nu-i nevoie!

Acolo se știe de la început că nu sunt probleme, este vorba de restul stațiilor. Vorbind de cei care merg din Ghencea către Râul Doamnei, ca în exemplul de mai sus, și ajung între orele 10 și 13 la metrou, dar îl pierd. Cui i-ar conveni să stea 18 minute după următorul metrou?? Sau în weekend mai ales, când se circulă toată ziua la 18 minute... De asta vorbesc de acea suplimentare cu două rame...

 


Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. orex

Deci:
- vara ta lua la cunostinta programul M5.1 din VI, pe care eu unul l-am pus la dispozitie, ori
-se ducea...direct la Romancierilor, cu atat mai mult ca locuieste-n zona (e diletanta sau...ce?). ;)
@Stefan28
Nu te face ca n-ai inteles!
Ai toate detaliile aici, si am pus umarul la ele (afisand programul de circulatie de la ambele capete) ! Acum daca, chiar vrei sa plangi de mila unora si altora e vrerea ta, nimic nu te opreste, dar nu mai da vina pe M5.1 ca nu-i cazul ! ;)
Vorbesti de cei din Ghencea catre Raul Doamnei? N-are nicio noima! Cei de acolo (Ghencea), firesc, se coboara la PDT pt. a utiliza metroul, nu la R. Doamnei, nu? Deci nu mai face apologia unui fake news neverosimil cu M5.1 ca nu tine!

 


Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. aztec

orex wrote:
@sab
Bucla a fost, este si va fi intre ”Materna” si ”Cilieni”! ;)
N-o mai da de gard cu bulevardul cu ”bucla” ca e arhicunoscut ca de la Academia Militara pana la ”Tricodava” e  bd. Drumul Taberei. Nu tine figura ”de stil”, cel putin cu bastinasii zonei! ;)


Acum am citit disputa.
Adevarul e ca in mentalul colectiv si asa cum o stiu eu bucla este cuprinsa intre Indiana si La Chilieni... adica intre Romancierilir(PTTR) si Raul Doamnei.
Adevar este ca Bulevardul (asa apare in acte) este mai lung, dar referindune doar la o bucata este exact intre ce am spus eu si Orex...cu o mica diferenta de cativa metri.
Dar probabil asta merge pus la toponime.
Asa.. sa detaliem...Indiana era o cofetarie cunoscuta in cartier(disparuta), PTTR era liceul de telecomunicatii de pe Romancierilor...(ruina)...si la Chilieni erau cele 2-3 blocuri cu refugiati chilieni  de la intersectia DT-RD...disparuti si ei.(chilieni nu blocurile).
Materna era blocul cu mega-magazinul omonim de la parter...

 


Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. Stefan28

orex wrote:
dar nu mai da vina pe M5.1 ca nu-i cazul ! ;)


Eu mai repet de câte ori e nevoie. Nu dau vina pe M5.1 în niciun fel. Este vorba doar de restul stațiilor, 3 la număr. Pe Eroilor- Romancierilor toată lumea de aici poate fi de acord că nu sunt problemele acestea.

orex wrote:
-se ducea...direct la Romancierilor, cu atat mai mult ca locuieste-n zona (e diletanta sau...ce?)

După această logică spusă de tine ar trebui făcut la fel și la Brâncuși sau la Râu. Dacă pierzi metroul și ai de așteptat 18 minute, ieși afară și ia-o pe jos până la Romancierilor, că oricum nu sunt foarte depărtate stațiile...  :no:
Cât despre memoratul programului pus la capetele de stații, cine face asta, și mai ales câți? Fie memorat fie poză... Pe M2 de exemplu la Pipera crezi că stă/stătea cineva să facă asta? Normal că nu, acolo știi că vine foarte bine metroul mai mereu...  :yes:  :bere:

orex wrote:
Deci nu mai face apologia unui fake news neverosimil cu M5.1 ca nu tine!

Îmi pare rău, dar întelegi greșit tot ce spun despre acest subiect...

 


Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. orex

Pacat de vara ta care sta aici in Drumul Taberei si nu vrei sa-i arati realitatea lucrurilor! ;)
Ar fi atat de simplu...incat nimeni nu s-ar mai tavali pe jos! ;)

 


Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. BGP2597

@orex  Cu tot orarul, apar momente în care nu poți să te dai după orar și îl pierzi în situații ca astea. Eu mi-am învățat orarul trenurilor pe care le consider ideale ca grad de ocupare pe M1, dar crezi că sunt în stare să le prind absolut în fiecare zi, fără excepție? Sunt zile în care mai pierd un minut în plus până ies din casă, sunt zile în care liftul e ocupat (ori că aștept să se elibereze, ori că cobor 10 etaje pe scări, tot aia e) și aș mai putea să continui cu mizilicuri de genul care te fac să pierzi trenul la mustață. Faptul că orarul e lipit pe un perete nu e o justificare să ai interval de 18 minute pe o linie de metrou, fiindcă într-o situație de genul care poate să fie sau nu prevăzută, ești pus să alegi să pierzi ori 2.5 lei + cât dai pe alternativă, ori 18 minute în care puteai face deja jumătate din drumul până la destinație.

 


Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. subway guru

18minute nu poate fi un interval acceptabil la metrou pentru nimeni.

 


Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. andrei11

@ Orex, exagerezi. Mai e puțin și o să propui să avem la noi << mersul pietonului >>  ( echivalentul Mersului Trenurilor ).
O dăm în Teoria Conspirației metropietonală ! Nici  chiar așa !
________________
La M 5.1  e mai simplu, un traseu de bază RD - E 2 și un metrou navetă VI - Romancierilor. Ce tot o dăm de-a latul drumului, nu știu.
Asta că tot s-a făcut prostia cu traseul bicefal de la marginea cartierului.

 


Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. aztec

Nu este valabil...de fapt echivalent.
Avionul sau trenul nu îl iei zilnic...nici dacă ești pilot./mecanic.

Înțeleg ce spui tu, este mai rapid, la orele la care circuli tu.
Ai învățat traseul, planifici bine plecarea
Pt mine...momentan nu am făcut calculul, știu cât fac cu :
mașina,(medie 20-40 min), nu pun excepțiile..
trotineta (30-50)
varianta Ceva-41-Crangasi(M)-Pipera(50 min).
La orele mele...
Sa stau 18 min in statie in caz de ghinion este imens.
La care se adaugă și Eroilor(tranzit plus așteptare) și Unirii(tranzit-asteptare)
Pt mine este o pierdere.
Acum, interesul scăzut este dat și de work form home. Zona Pipera este pustie...


PS. Am testat și varianta 168/368-Romana-Pipera...168/368-Eroilor...Pipera....
Media 45-55 min indiferent de varianta...
Momentan aștept trecerea pandemiei sa vad media M până in Pipera...că ar fi cea mai ieftina și ne-meteodependenta...(mai ieftina e trotineteala...da e altceva).
PS..la orele mai rare...până și Waze da 21 min din Pipera până acasă ..

 


Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. BGP2597

@orex  Când eram pe alte meleaguri metroul circula la 2.5 minute la ore de vârf și 7.5 minute în weekend, deci ce motive aveam să mârâi? Dacă voiam să stau cu morcovul cu tot cu frunze la purtător să nu pierd trenul, rămâneam la naveta de pe M1000, dar și acolo erau ore la care îmi permiteam luxul să pierd un tren sau să-l las să treacă, dacă era prea plin, lucru pe care nu pot să-l spun despre ramurile lui M5.1.

 


Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. orex

@andrei11
Hai, ia zi ”matale” ce-i poti reprosa M5.1? Ca-i cea mai avansata lucrare de semnalizare metrou din Romania la nivel european? ESTE, dar nu vom putea sa beneficiem de atuurile EI, ca nah, tre sa caram si ajutor de mecanic/mecanic! ALSTOM si-a facut datoria cu varf si-ndesat, dar, din pacate, nu vom putea fructifica realmente potentialul tehnologiei actuale! :oops:

 


Go to page:  1  ... 71 72 73 74 75 76 77  ... 114
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2158 forum members have written 407409 posts in 5071 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use